Megbízható székhelyszolgáltatás

Magyarországon minden vállalkozásnak rendelkeznie kell bejelentett székhellyel. Ez lehet a tulajdonos lakcíme is, azonban ez ritkán jó megoldás. Mivel egy cég vagy vállalkozás székhelye nyilvános, ezért a privát lakcím megjelölése okozhat kellemetlenségeket, raádásul számos olyan jogszabályi előírás is van a székhelyek esetében, amelyek tarthatatlan, vagy csak simán felesleges terheket jelent egy vállalkozás számára. A székhelyszolgáltatás erre kínál megoldást azzal, hogy minimális költségek mellett nagyban segíti egy cég vagy vállalkozás működését.

Megbízható székhelyszolgáltatás

Mi pontosan a székhelyszolgáltatás?

A székhelyszolgáltatás regisztrál székhelyet biztosít a vállalkozások számára. Ez gyakran olyan cégek számára fontos, akiknek nincs saját irodájuk, vagy az nem alkalmas hivatalos székhelyként való regisztrációra.

Jogi meghatározás szerint székhelyszolgáltató az, aki gazdasági tevékenység keretein belül biztosít székhelyet az adózó, azaz valamely cég vagy vállalkozás számára. A székhelyszolgáltatás a cím biztosításán túl kiterjed a különböző hivatalos iratok átvételére, kezelésére és egyéb, székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítésére, például cégtábla kihelyezése.

Saját lakcím helyett

Mint korábban is említettük Magyarországon minden vállalkozás, illetve cég saját székhellyel kell rendelkezzen. Ez bizonyos esetekben lehet a vállalkozó lakcíme is, azonban ez nem mindig előnyös, például azért mert a székhelyre érkező hivatalos iratokat a cég alkalmazottjának vagy megbízottjának át kell tudnia vennie. Erre nincs minden esetben lehetőség, például ha a cég jellemzően házon kívül, külső helyszínen végzi a tevékenységét.

A székhelyszolgáltatás emellett fontos lehet, mert számos jogi és adminisztratív előnyt kínál a vállalkozásoknak. A vállalat hivatalos dokumentumainak címre szóló átvételén túl ezek közé tartozik az adózási és jogi kötelezettségek teljesítése is.

Hogyan működik a székhelyszolgáltatás?

A székhelyszolgáltatás működése egyszerű: a vállalkozás egy szolgáltatóval megállapodik arról, hogy az adott címen regisztrálja magát hivatalos székhelyként. A szolgáltató ezt követően kezeli a postát és a hivatalos értesítéseket, és biztosítja, hogy a vállalkozás mindig elérhető legyen.

A székhelyszolgáltatás feltételei közé tartozik az is, hogy a két fél írásban szerződést köt, amely csak abban az esetben lehet határozott idejű, ha a megbízó (azaz a cég vagy vállalat) is csak meghatározott ideig fog működni. Erre azért van szükség mert a cég székhelyét a vállalkozás alapító okiratában fel kell tüntetni és bár később ez változhat, az nem fordulhat elő, hogy a székhelyszolgáltatóval kötött szerződés lejárta után a cég székhelye megszűnik.

székhelyszolgáltatás

A székhelyszolgáltatás előnyei

A székhelyszolgáltatásnak számos előnye van. Ide tartozik többek között a rugalmasság, hiszen nem kell saját irodát bérelni vagy fenntartani. A megbízhatóság, mivel a vállalkozás mindig elérhető és hivatalos címen regisztrált, valamint számos adózási előnnyel is járhat. A szolgáltatásnak ugyan van némi költsége, azonban egy saját iroda fenntartásának költségét meg sem közelíti.

Székhelyszolgáltatás igényébe vételével abban a luxusban lehet részünk, hogy viszonylag szabadon megválaszthatjuk a várost, ahol be lesz jelentve a cégünk. Azonban mit érdemes figyelembe venni a választásnál?

- Fontos szempont, hogy a cégvezető számára megközelíthető legyen a helyszín, hiszen előfordulhat, hogy szükség van a személyes jelenlétre bizonyos ügyek miatt. Előfordulhat azonban olyan székhelyszolgáltató is, akinek több irodája van és a papírok átküldését az irodák között biztosítják, ezzel nagyobb mozgásteret biztosítva az ügyfeleknek ebből a szempontból.

- Érdemes figyelembe venni a város presztízsét. Sokan előnyösnek tartják ebből a szempontból Budapestet, vannak cégek, amelyek szívesebben kötnek szerződést a fővárosban bejegyzett cégekkel.

- Előfordulhatnak azonban olyan pályázatok is, amikor éppen a vidéki nagyvárosokat részesítik előnyben. Érdemes utánajárni, hogy a cég profiljának mi a legmegfelelőbb.

- Emellett figyelembe lehet venni azt is, hogy melyik településen milyen szabályok vonatkoznak az iparűzési adóra. Van olyan, ahol ezt nem kell befizetni (nagyjából 300 ilyen helyiség van Magyarországon), azonban előfordulhat, hogy az önkormányzat extra bérleti díjat számol fel ezeken a településeken a gazdasági szereplőknek.

- Végül, de nem utolsósorban azt is fontos tudni, hogy a székhellyel együtt cégbíróságot valamint NAV szervezeti egységet is választunk, hiszen ezek területileg illetékes hatóságot.

Hogyan válasszunk megfelelő székhelyszolgáltatót?

A megfelelő székhelyszolgáltató kiválasztása fontos lépés a vállalkozás számára. Érdemes olyan szolgáltatót választani , amelynek van tapasztalata és jó hírneve a területen. Emellett meg kell győződni róla, hogy a szolgáltató által kínált szolgáltatások megfelelnek a vállalkozás igényeinek.

Gyakori tévhit, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  ellenzi a székhelyszolgáltatók működését. Az elmúlt években bevezetett törvényi szabályozásoknak köszönhetően ma már ez nincs így, ez a tevékenység is átlátható és tiszta lett és a hivatalos szervek részéről is javult a megítélésük.

Négymillió eurós tőkebefektetéssel fokozza a nemzetközi terjeszkedést a Parkl

A Parkl Digital Technologies négymillió eurós befektetést kapott a kockázati tőkealapkezelő Lead Ventures-től. A tőkebefektetés célja a Parkl növekedési stratégiájának finanszírozása, amivel a magyar tech scale-up az irodapiac meghatározó digitális szolgáltatójává válhat külföldön is.
2024. 05. 19. 01:00
Megosztás:

A Sealana érme előértékesítése egyre csak duzzad

A Sealana ICO-ja eddig 1,366,148.52 dollárt gyűjtött össze, és szerencséjére a SOL mém érmék iránti kíváncsiság sem apad. Sokak szerint a Sealana lesz a Solana mém érmék következő tündöklő csillaga, és egyszerűen túl jó lehetőség ahhoz, hogy szem elől téveszd.
2024. 05. 19. 00:01
Megosztás:

A jövő zöldenergiáinak találkozóhelye lehetne Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot - írta a hirado.hu pénteken.
2024. 05. 18. 23:00
Megosztás:

Franciaországban stagnált a munkanélküliség az első negyedévben

Franciaországban az elemzők által várt csökkenés helyett stagnált a munkanélküliség az idei első negyedévben.
2024. 05. 18. 22:00
Megosztás:

Csökkent a Baidu negyedéves nyeresége

Hat százalékkal csökkent a Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat bevétele az idei első negyedévben, amikor a korrigált nyeresége a vártnál kedvezőbben alakult.
2024. 05. 18. 21:00
Megosztás:

Márciusban stagnált a munkanélküliség az OECD-országokban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban átlagosan 4,9 százalék volt a munkanélküliség márciusban nem végleges adatok szerint, ami megegyezett a februárival - áll a párizsi székhelyű szervezet honlapján.
2024. 05. 18. 20:00
Megosztás:

Kínában élénkült a kiskereskedelem és az ipari termelés áprilisban

Kínában vegyes áprilisi makrogazdasági adatok láttak napvilágot pénteken: lassult a kiskereskedelmi forgalom, gyorsult az ipari termelés növekedése és esett a munkanélküliség.
2024. 05. 18. 19:00
Megosztás:

Korszerűsítések indulnak Medgyesegyházán

Két pályázaton csaknem 150 millió forintot nyert el a Békés vármegyei Medgyesegyháza, amelyből a helyi idősek klubját és az orvosi rendelőt korszerűsítik - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2024. 05. 18. 18:00
Megosztás:

Négy településen is turisztikai fejlesztések indulnak Komárom-Esztergom vármegyében

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon - közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel
2024. 05. 18. 17:00
Megosztás:

A tíz legjobb újító közé akarunk kerülni néhány éven belül Európában

A tudásszolgáltató rendszerek egybehangolása is azt a kormányzati célt szolgálja, hogy Magyarország 2030-ra Európa 10 legjobb innovátora közé kerüljön - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 18. 16:00
Megosztás:

Elkötelezettek vagyunk hazánk védelme iránt is

A kormánynak költségvetési oldalon is fontos az ország védelme, ezért elkötelezett a védelmi kiadások emelése iránt a NATO elvárásainak megfelelő mértékben - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének konferenciáján.
2024. 05. 18. 15:00
Megosztás:

A tavalyi évben megnőtt a Bosch cégcsoport árbevétele Magyarországon

A Bosch cégcsoport 2023-ban kétbillió-kétszázhétmilliárd forint árbevételt ért el Magyarországon, beleértve a nem konszolidált vállalatok árbevételét, és a saját vállalatok közötti kereskedelmet is, a tavalyi bevétel szinte megegyezik az előző évivel - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 18. 14:00
Megosztás:

Az EU több mint ötvennégy védelmi ipari kezdeményezést támogat

Az Európai Bizottság az Európai Védelmi Alap (EFA) keretében 1,031 milliárd euró (mintegy 412,4 milliárd forint) uniós finanszírozást hagyott jóvá 54 védelmi célú kutatási és fejlesztési kezdeményezés támogatására - tájékoztatott az uniós testület csütörtökön.
2024. 05. 18. 13:00
Megosztás:

Penészes táplákékkiegészítőt vontak ki a forgalomból

Penészgombák és Bacillus cereus spórás baktérium jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Dragon Superfoods Bio In Shape Mix 200 grammos táplálékkiegészítő port a forgalmazója, a Culinaris Retail Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 18. 12:00
Megosztás:

Észszerű döntés itt tartani a járműipari termelést

A hazai járműipar sikere világos üzenet a gyártóknak és a befektetőknek, hogy gazdaságilag racionális döntés a termelést Magyarországon tartani - mondta Joó István kormánybiztos, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója a szervezet járműipari konferenciáján csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 18. 11:00
Megosztás:

Tovább gyarapodott az önkéntes pénztárak vagyona

Az idén is folytatódott az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) nyugdíj- és egészségpénztárainak vagyongyarapodása, az összesített megtakarítás 2024. első negyedévében már meghaladta a 2000 milliárd forintot, ami egy év alatt több mint 440 milliárd forintos, azaz közel 28 százalékos növekedést jelent. Az összesített taglétszám 2,1 millióra emelkedett - közölte az szövetség csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 18. 10:00
Megosztás:

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében, a fiktív eladások hátterét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy másik tagállam adóhatóságától kért információkkal göngyölítette fel.
2024. 05. 18. 09:00
Megosztás:

Több építkezést kezdtek meg áprilisban az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban a kiadott építési engedélyek száma csökkent, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma nőtt áprilisban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2024. 05. 18. 08:00
Megosztás:

Kulcsfontosságú trendek, amelyeket figyelni kell a Cardano és a Polygon MATIC esetében, a KangaMoon célkeresztjében 7 millió dollár áll

A következő két hétben várhatóan átalakul a kriptopiac: a jelenlegi medvepiaci korrekcióból bikapiaci trendek alakulhatnak ki, ami reményt ad a befektetőknek a veszteségek visszanyerésére. Azonban ezen események előtt a Cardano és a Polygon tulajdonosainak figyelniük kell kulcsfontosságú trendekre, amelyek végül meghatározhatják, hogy melyik irányba mozdulnak a vezető kriptovaluták. Eközben a KangaMoon (KANG) gyorsabban halad a vártnál, és a következő hetekben célja a 7 millió dollár összegyűjtése az előértékesítés során.
2024. 05. 18. 07:00
Megosztás:

Nem érte meg befektetni a Dow Jones indexbe az elmúlt 25 évben

Történelmi jelentőségű nap volt a tegnapi. A Dow Jones Industrial Average index története során először járt a lélektaninak tekinthető 40.000 pont fölött. Annak idején a 10.000 pontot majdnem pontosan 25 éve, 1999 március 29-én érte el az index.
2024. 05. 18. 06:00
Megosztás: