Megkezdődött a GE HealthCare önálló működése és kereskedése a Nasdaq tőzsdén

A GE HealthCare (Nasdaq: GEHC) bejelentette, hogy az átalakulást követően lezárult a GE-ből (NYSE: GE) történő kiválási folyamat és önálló, Nasdaq-on bejegyzett vállalatként (ticker szimbólum: Nasdaq: GEHC) kezdi meg a kereskedést. A GE HealthCare az első cég Wisconsin államban, amely távoli eléréssel kongatja meg a Nasdaq tőzsdei harangját a vállalat egyik, Waukeshaban lévő gyárából. A vezetőségéhez személyesen és virtuálisan is a világ minden részéről csatlakoztak kollégák.

Megkezdődött a GE HealthCare önálló működése és kereskedése a Nasdaq tőzsdén

„Ez a nap hihetetlenül izgalmas a GE HealthCare számára, hiszen önálló, független vállalattá válunk új fejezetet nyitva meg a vállalat történetében, amellyel tovább erősítjük a személyre szabott orvoslás terén betöltött szerepünket. “– mondta Peter Arduini, a GE HealthCare elnök-vezérigazgatója. „Egy valódi iparági átalakulás küszöbén állunk, mivel a digitális innováció átformálja a páciensek és a szolgáltatók élményeit, akiknek egyre nagyobb szükségük van a célzottabb, összekapcsoltabb és hatékonyabb ellátásra. A GE HealthCare munkatársai világszerte elkötelezettek amellett, hogy egy olyan világot teremtsünk, ahol az egészségügynek nincsenek korlátai. Készen állunk arra, hogy az előttünk álló években a betegek, ügyfeleink és a részvényesek szolgálatára álljunk.”

A GE HealthCare több mint 160 országban van jelen, és világszerte körülbelül 51 000 alkalmazottat foglalkoztat, akik munkájukkal évente több mint 1 milliárd beteget támogatnak. A vállalat éves szinten több mint 1 milliárd dollárt fektet be kutatás-fejlesztésekbe, és a négy üzleti szegmensében – képalkotó diagnosztika, ultrahang, betegfigyelő berendezések és molekuláris diagnosztika - telepített több mint 4 millió egészségügyi berendezése révén hozzávetőleg 18 milliárd dollár bevételt generál.

A GE HealthCare magyarországi jelenléte európai viszonylatban is meghatározó, budapesti, szegedi és pátyi telephelyein kimagasló eredményeket érnek el a magasan képzett, innovatív mérnökei.

„Több száz magyarországi munkatársunk irodáinkból és otthonukból online követte figyelemmel a GE HealthCare önálló vállalatként tett első lépését, a Nasdaq tőzsdei kereskedés megnyitását jelző harangszó megkongatását. A 100 éves múltra visszatekintő technológiánkra és digitális megoldásainkra építve kollégáink készen állnak arra, hogy szaktudásukkal a jövőben is segítsék az egészségügyben dolgozókat, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhassanak.” mondta Vámos Tamás, a GE HealthCare ügyvezető igazgatója.

“Szoros együttműködésben dolgozunk magyar tudományos, klinikai és ipari intézményekkel, ezzel is növelve hazánk részvételi arányát a globális egészségügyi kutatás, fejlesztés és termékgyártás terén. Büszkék vagyunk a hazai kutatás-fejlesztési és adat kutató csapataink GE HealthCare-en belül betöltött szerepére, a globálisan és lokálisan elért eredményeinkre. A magyar kutatók, fejlesztők és klinikai szakemberek innovatív képességeit jól bizonyítja, hogy a vállalat egyik legnagyobb Data Science csapata is Magyarországon található, akik a Mesterséges Intelligencia és Mély Tanulási (Deep Learning) technológiát alkalmazva segítik a gyorsabb és hatékonyabb diagnosztikai, kezelési és betegellátási megoldások megvalósítását” - tette hozzá Ferenczi Lehel, a GE HealthCare Adat és Analitikai Igazgatója.

Az innovatív fejlesztések, a közép- és kelet-európai régió értékesítési és szerviz feladatainak ellátása mellett a budapesti központ nyújtja a GE HealthCare EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió részére a szolgáltatóközponthoz tartozó feladatokat, mint például a pénzügyi szolgáltatások, ügyfélszolgálat, belső értékesítés és egyéb adminisztratív feladatok.  A Pátyon található Regionális Szervíz és Felújítási Központban orvosi berendezések javításával, felújításával és újrahasznosítással foglalkoznak. Magyar szakembereik helyben javítják az európai régióból érkező GE HealthCare orvosi készülékek széles skáláját. A régió egészségügyi intézményeit támogató szervízmérnökök szakmai tudására épülve Budapesten működik a GE HealthCare Európai Tréning Központja, amely évente több száz mérnök képzését teszi lehetővé.

A Vállalat globálisan arra számít, hogy megcélzott piacai a 2021-es 84 milliárd dollárról 2025-re 102 milliárd dollárra bővülnek. A bővülés jelentős lehetőségeket kínál a növekedésre és a vállalat a személyre szabott orvoslás stratégiájának. A személyre szabott orvoslás elengedhetetlen része, hogy pontosan és biztonságosan integrálja a képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi és patológiai leletekből, genomikai adatokból és egyéb forrásokból származó páciensadatokat, amelyeket aztán mesterséges intelligencia segítségével elemeznek a GE HealtCare szakértői a vállalat Edison platformján és digitális alkalmazásain. A személyre szabott orvoslás révén az egészségügyi dolgozók olyan új tudáshoz nyernek hozzáférést, amelyek elősegítik a betegségek diagnosztizálását és a legmegfelelőbb kezelési terv meghatározását, annak érdekében, hogy a páciensek számára lehető legjobb kezelési eredményt biztosíthassák.

A GE HealthCare kiválása úgy valósult meg, hogy a GE a GE HealthCare forgalomban lévő részvényeinek legalább 80,1%-át arányosan elosztotta a GE részvényesei között. A GE megtartotta a GE HealthCare törzsrészvényeinek körülbelül 19,9%-át.

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztés zajlik Pásztó történelmi városmagjában

A kulturális kínálatot bővítő turisztikai fejlesztésen dolgoznak a Nógrád vármegyei Pásztón, a történelmi városközpontban található középkori hangulatú "Romkert" területén. Lesz többek között Zsigmond király korát felidéző állandó kiállítás, középkori piac, szerveznek előadásokat és zenei fesztiválokat, megújítják a Csohány Galéria és a Gaál István emlékház épületeit, és rendezvényházat is kialakítanak - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2023. 02. 04. 07:00
Megosztás:

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.
2023. 02. 04. 06:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre januárban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
2023. 02. 04. 05:00
Megosztás:

Januárban csökkentek a globális élelmiszerárak

Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
2023. 02. 04. 04:00
Megosztás:

Budapest Airport: a forgalom tavaly év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 03:00
Megosztás:

Több mint 200 kiállítóval nyit a 29. FeHoVa csütörtökön

A 29. FeHoVa kiállítás több mint 200 kiállítóval nyit jövő csütörtökön, és négy napon át lesz nyitva a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban - közölte a Hungexpo pénteken az MTI-vel.
2023. 02. 04. 02:00
Megosztás:

Megnövekedett hanghatásra kell számítani hétfőtől csütörtökig Szolnokon

Kiképzési feladatokat hajt végre a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken közleményben az MTI-vel.
2023. 02. 04. 01:00
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

A januári növekvő munkanélküliség miatt gyengüléssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 04. 00:01
Megosztás:

Csökkent az orosz szolgáltatóipar teljesítménye januárban

Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
2023. 02. 03. 23:00
Megosztás:

Csökkent januárban a forgalomba helyezett új autók száma Németországban

Januárban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Németországban, ezen belül nőtt a benzinesek száma és részaránya. Kevesebb teljesen elektromos új autót helyeztek forgalomba, a plug-in hibridek száma pedig a felére esett vissza a német szövetségi járműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) pénteki jelentése alapján.
2023. 02. 03. 22:00
Megosztás:

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
2023. 02. 03. 21:00
Megosztás:

Milyen állapotú ingatlant vegyek?

Amikor ingatlanvásárlás előtt állunk, általában úgy kezdjük a keresést, hogy beállítjuk azt a költségkeretet, amit rá tudunk szánni új otthonunk megvételére. Ilyenkor rendkívül széles skálán találkozhatunk ingatlanokkal: az igen elhanyagolttól a viszonylag jó állapotúig. Természetesen az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyen állapotú ingatlant kapunk. A kérdés már csak az, hogy ha egy rossz állapotú ingatlant veszek olcsóbban, vajon jobban jövök ki anyagilag?
2023. 02. 03. 20:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai piacok

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 02. 03. 20:00
Megosztás:

A NAV 40 millió forintos adóhiányt állapított meg a cinktömböket papíron utaztató cégnél

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével - közölte a NAV az MTI-vel pénteken.
2023. 02. 03. 19:30
Megosztás:

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
2023. 02. 03. 19:00
Megosztás:

Nem nagyon bíznak politikusaikban a csehek

Nemigen bíznak politikusaikban a csehek. A bizalmatlanság minden politikus iránt nagyobb arányú, mint a bizalom - derült ki az akadémiai CVVM közvélemény-kutató intézet december végén, január elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.
2023. 02. 03. 18:30
Megosztás:

Eladói nyomás befolyásolta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 246,96 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 45 396,33 ponton zárt pénteken.
2023. 02. 03. 18:00
Megosztás:

Az agrárminiszter is aláírta a földadó ellen indított online petíciót

Az Agrárminisztérium és a kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
2023. 02. 03. 17:00
Megosztás:

Új szabályokra kell odafigyelnie a gazdálkodóknak a támogatások érdekében

Az uniós előírásoknak megfelelően a korábbiakhoz képest jelentősebb szerepet kapott az új Közös Agrárpolitikában (KAP) a fenntarthatóság, ugyanakkor a magyar kormány a nemzeti társfinanszírozás mértékének emelésével arra törekedett, hogy egyensúlyba kerüljenek a környezeti és versenyképességi szempontok - mondta az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Komáromban tartott fórumon.
2023. 02. 03. 16:32
Megosztás:

Decemberben lassult a termelői árak éves növekedése az euróövezetben

Decemberben az előző havihoz képest emelkedtek a termelői árak az euróövezetben, éves összevetésben azonban lassult az árak növekedése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki közlése szerint.
2023. 02. 03. 16:00
Megosztás: