Méhkenyér az egészségért

Sokat halhattunk már a méz és a méhészeti melléktermékek egészséges hatásairól. Ha egészséges és kiegyensúlyozott életmódra tervezünk váltani, akkor a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen. A méhkenyér számos bolti pirula kiváltására alkalmas lehet.

Méhkenyér az egészségért

Így készül a csodaszer

Méhkenyérnek alapvetően természetes körülmények között, a kaptárban erjesztett virágport nevezzük. A folyamat a következő: a méhek a kaptárba viszik a virágport, majd a lép sejtjeibe ültetik, ahol különböző enzimekkel és mézzel keverik. Végül viasszal szigetelik.

A páratartalom és a hőmérséklet, valamint a mikroorganizmusok hatására a virágpor biokémiai átalakuláson megy keresztül, és három hónap múltán méhkenyérré változik. Ez szolgál aztán a méhek alapeledelévé, és innen eredeztethető a neve is. Ez a táplálék alkalmas a lárvák táplálására is, bár a királynőlárvák méhpempőt fogyasztanak.

A pergát tehát lényegében teljes egészében a méhek állítják elő, szorgos munkával.

A méhkenyér előnyei

A Bodó Méhészet kínálatában kapható méhkenyér minden esszenciális aminosavat tartalmaz, amire szükségünk lehet, ezenkívül vitaminokban gazdag, különösképpen a K-vitamin tartalma kiemelkedő. A természetgyógyászat szerint olyan állapotok és betegségek kezelésére is alkalmas, mint az infarktus, a szélütés, a gyomorfekély, a gyomorhurut, a vérszegénység, szívelégtelenség és a férfi meddőség. Bizonyos esetekben helyreállíthatja az agy vérkeringését, és a jó- és rosszindulatú daganatok esetén is alkalmazzák. Támogatja a sejtképződést, így fiatalító hatásáról is ismert.

A jó minőségű méhkenyér segíti a méreganyagok kiválasztásában fontos szervek működését. Nem megfelelő segítségnyújtással ezek a szervek túlterhelődnek és megbetegszenek, különböző emésztőrendszeri problémák alakulhatnak ki. 

Fontos a megelőzés

A fentiek miatt nagyon fontos a test megtisztítása a méreganyagoktól és a szükséges táplálékforrás biztosítása. Ha úgy érezzük, kimerültünk, akkor már vélhetően a testünk jelez számunkra, és érdemes valamilyen immunrendszer-támogató technikát bevetni. A méhkenyérrel nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, hiszen számos vitamin és ásványi anyag található benne, illetve a magas szeléntartalom hozzájárul a méregtelenítéshez. Az egyes betegségek megelőzése kulcsfontosságú, de a méregtelenítő hatás miatt akár testsúlycsökkentésre is számíthatunk.

A koronavírus-járvány felbukkanásával egyre inkább előtérbe kerülnek a megelőző kezelések, és a természet adta lehetőségeket mindenképpen célszerű kihasználni, mielőtt a szintetikusan előállított termékekhez nyúlnánk. A perga különböző kiszerelésekben kapható, így ha valaki első lépésként csak kísérletezgetne vele, érdemes egy kisebb üveggel vásárolni, de megéri a kilós kiszerelés.

Így alakulnak a bérek Magyarországon 2022-ben - elemzés

A munkanélküliségi ráta szeptember és november között 3,7 százalékra csökkent az előző háromhavi 3,8 százalék után. Egy év alatt 70 ezerrel, 4,687 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, ami nem csupán a járvány előtti szintet haladja meg, hanem a rendszerváltás óta a legmagasabb érték.
2022. 01. 22. 19:00
Megosztás:

Így alakulnak a kamatok Magyarországon 2022-ben - elemzés

Az alapkamat decemberben 2,40 százalékra emelkedett a korábbi 2,10 százalékról, a Monetáris Tanács emellett 80 bázisponttal 2,40 százalékra emelte az egynapos betéti, valamint 30 bázisponttal 4,40 százalékra az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatát.
2022. 01. 22. 18:00
Megosztás:

A növekvő jövedelmek élénkítik a gazdaságot

A hazai GDP 6,1 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel ezelőttihez viszonyítva, míg szezonálisan és munkanappal kiigazítva 0,7 százalékkal bővült az előző negyedévhez képest, ami az első háromnegyed évben 7,1 százalékos bővülést eredményezett. A járvány előtti szintet a GDP mintegy 0,7 százalékponttal meghaladta a harmadik negyedévben.
2022. 01. 22. 17:00
Megosztás:

Hogyan alakul az infláció a magyar gazdaságban? Elemzés

Az infláció decemberben 7,4 százalék maradt az áremelkedés miatt, miközben a dohánytermékek jövedéki adójának egy évvel ezelőtti emelésének hatása elkezdett kiesni a bázisból, valamint az üzemanyagárak egy évvel ezelőtti megugrása, illetve a november második felében bevezetett 480 forintos árplafon, valamint az alá esése önmagában 0,8 százalékponttal mérsékelte volna az inflációt.
2022. 01. 22. 16:00
Megosztás:

Világszerte fékezi a gazdaságot a járvány és az alkatrészhiány

A világgazdaság kilábalási folyamatát valamelyest lefékezte a járvány negyedik, egyes országokban pedig ötödik hulláma, valamint a továbbra is akut alkatrész- és félvezetőhiány a tavalyi negyedik negyedévben. A globális szinten, különösen az európai országokban megjelenő energiaválság pedig további nehézségeket okozott, amelynek még nem láthatók előre a következményei. Noha a koronavírus delta-variánsa által okozott negyedik hullám a magas átoltottság miatt már kevesebb súlyos kimenetelű esettel járt, az omikron-variáns korábbiaknál messze gyorsabb terjedése viszont egyes országokban ismételten szigorúbb korlátozásokhoz vezetett.
2022. 01. 22. 15:00
Megosztás:

Újra kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban

Ismét kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - közölte Faik Hoti, az egészségügyi minisztérium szóvivője a Koha Ditore című pristinai napilap szombati beszámolója szerint.
2022. 01. 22. 14:00
Megosztás:

Uniós támogatással fejlesztették a kisteleki ipari parkot

Uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból fejlesztették a Kistelek és Térsége Ipari Parkot, ahol ipari szennyvíztelep és csatornahálózat épült - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2022. 01. 22. 13:00
Megosztás:

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.
2022. 01. 22. 10:00
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom az euróövezetben

Minimálisan romlott a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban januárban.
2022. 01. 22. 09:00
Megosztás:

Ez lehet az új szuperélelmiszer

A tudósok szerint az enset, egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer, és életmentő választ adhat az éghajlatváltozásra is - írta a BBC News.
2022. 01. 22. 08:00
Megosztás:

Jelentősen csökkent a járvány terjedési ütemét mutató reprodukciós ráta Angliában

Jelentősen csökkent a koronavírus-járvány angliai terjedésének ütemét jelző R reprodukciós mutató a pénteken ismertetett új adatok alapján.
2022. 01. 22. 07:00
Megosztás:

Tovább erősödnek Magyarország és Svájc gazdasági kapcsolatai

A Magyarországon működő svájci vállalatok elkötelezettek maradtak hazánk mellett a járvány okozta gazdasági visszaesés idején is - jelentette ki Varga Mihály, miután svájci kollégájával, Ueli Maurer pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélést Bernben.
2022. 01. 22. 06:00
Megosztás:

Nőtt a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér utasforgalma

Tavaly 55 százalékkal, 6,914 millióra nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) nemzetközi repülőtér utasforgalma a 2020-as évhez mérten - közölte pénteken a bukaresti repülőtereket működtető állami vállalat.
2022. 01. 22. 05:00
Megosztás:

Hány órát dolgozik egy magyar pedagógus és mekkora a fizetésük jelenleg? Friss tanulmány

A T-TUDOK oktatáskutató cég által 2021 során vezetett kutatásnak, amit az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kezdeményezett, elsődleges célja a magyarországi pedagógusellátottság témájának körbejárása volt, de a kutatás kitért a magyar köznevelésben dolgozó pedagógusok munkaterhelésére és bérezésére is.
2022. 01. 22. 04:01
Megosztás:

Vádat emeltek egy csaló ellen, aki 62 millió forintnyi kárt okozott

Csalás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki külföldi autók behozatalával ígért kiváló befektetési lehetőségeket ismerőseinek, de végül több mint 62 millió forint kárt okozott nekik - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.
2022. 01. 22. 03:00
Megosztás:

Először találtak nanoműanyag-szennyeződést a Föld mindkét pólusán

Először mutattak ki nanoműanyag-szennyezést mindkét sarkvidéken, ami azt jelzi, hogy az apró szennyező részecskék az egész Földön elterjedtek - írta meg a The Guardian.
2022. 01. 22. 02:00
Megosztás:

Az Egyesült Államok és Japán fokozza az együttműködést

Az Egyesült Államok és Japán fokozza az együttműködést az olyan sürgető gazdasági és biztonsági kérdésekben, mint Kína növekvő befolyása, Észak-Korea rakétafenyegetései és az orosz-ukrán konfliktus - ebben állapodott meg egymással pénteki virtuális találkozóján Joe Biden amerikai elnök és Kisida Fumio japán miniszterelnök.
2022. 01. 22. 01:00
Megosztás:

Szlovéniában a koronavírustesztek kétharmada volt pozitív

Szlovéniában az elmúlt napban a koronavírustesztek mintegy kétharmada pozitív eredmény hozott, és a növekvő esetszámok miatt csökkentik a karanténidőszakot a fertőzöttek számára - közölte a szlovén egészségügyi minisztérium pénteken.
2022. 01. 21. 23:00
Megosztás:

Távmunkát rendelt el a szövetségi kormányapparátusnál az orosz miniszterelnök

A távmunkára való, lehető legnagyobb mértékű átállást rendelte el a szövetségi kormányapparátusnál és területi alárendelt szerveinél pénteken a koronavírus okozta Covid-19-járvány gyors terjedése miatt Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök, miközben az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma abszolút rekordot döntött és megközelítette az 50 ezret az országban.
2022. 01. 21. 22:00
Megosztás:

Gyengült a forint péntek estére

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben péntek este a bankközi piacon reggelhez képest.
2022. 01. 21. 21:00
Megosztás: