Mi az a CodeBerry?

A CodeBerry egy népszerű online programozási iskola, amely a kezdő és középhaladó szintű felhasználók számára kínál programozási tanfolyamokat. Az iskola célja, hogy interaktív és gyakorlati módon oktassa a hallgatókat a programozás alapjaiban.

A CodeBerry különböző programozási nyelveket és technológiákat mutat be, mint például a HTML-t, CSS-t, JavaScriptet, és a webfejlesztés alapjait. A tananyag gyakran magában foglal projektalapú feladatokat, amelyek segítenek a tanulóknak elmélyíteni tudásukat és építeni portfóliójukat. Az iskola egyik jellemzője, hogy magyar nyelvű támogatást és anyagokat is biztosít, ami előnyös lehet a magyarul beszélő tanulók számára.

A Codeberry Programozóiskola története

A CodeBerry Programozóiskola 8 évvel ezelőtt, vagyis 2016-ban, Budapesten kezdte tevékenységét. Ez egy online oktatási platform, amely különféle programozási kurzusokat kínál kezdőknek és középhaladóknak. A kurzusok között megtalálhatóak a webfejlesztés, JavaScript, Python, Java, C++ programozás alapjai, valamint Excel és Google Táblázatok kezelése és még sok más. Ezek a tanfolyamok célja, hogy a diákok gyakorlati tudást szerezzenek, és képessé váljanak modern technológiák alkalmazására. A CodeBerry iskola jellemzője, hogy a tananyag interaktív és gyakorlatorientált, előzetes programozási ismeretek nélkül is hozzáférhető. A kurzusokat online, saját tempóban lehet elvégezni, és a tanulók visszatérhetnek a leckékhez a kurzus elvégzése után is. A tanárok több éves programozói tapasztalattal rendelkeznek, és támogatást nyújtanak a tanulási folyamat során. Ez a magyarországi székhelyű intézmény az online oktatás területén tevékenykedik, célja pedig a digitális készségek fejlesztése és a programozás oktatása egy szélesebb közönség számára.

online kaszinó

Azonban az iskola vezetősége bejelentette, hogy március 29-én végleg bezár.

Milyen kurzusokat kínál(t) az iskola?

A CodeBerry Programozóiskola számos kurzust kínál, amelyek különböző programozási nyelvekre és technológiákra összpontosítanak. Íme néhány a kínált kurzusaik közül rövid leírással:

1.         Weboldalkészítés tanfolyam: Ez a kurzus a modern weboldalak készítésének alapjait tanítja meg, beleértve a HTML és CSS technológiákat. A kurzus három hónapos időtartamra van tervezve.

2.         Programozás alapjai tanfolyam (JavaScript): Ez a képzés a programozás alapjait oktatja JavaScript segítségével, és két hónap alatt elvégezhető. A kurzus előképzettség nélkül kezdhető.

3.         Python programozás tanfolyam: Itt a Python programozási nyelv alapjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők. A kurzus két hónapig tart és mindenféle előképzettség nélkül elkezdhető.

4.         Java programozás tanfolyam: A Java programozási nyelv alapjait sajátíthatják el a diákok ezen a kurzuson, amely szintén két hónapos időtartamra van tervezve.

5.         Excel tanfolyam: Ez a kurzus az Excel és a Google Táblázatok használatára összpontosít, különös tekintettel a táblázatkezelés alapjaira.

6.         C++ programozás tanfolyam: A C++ programozási nyelv alapjaira fókuszál, különösen a játékfejlesztés, 3D animáció és komplex asztali alkalmazások területén.

7.         SEO – keresőoptimalizálás tanfolyam: Ez a kurzus a keresőoptimalizálás alapjaival foglalkozik, segítve a weboldalak Google rangsorolásának javítását.

Ezenfelül a CodeBerry további kurzusokat is kínál, amelyek a programozás és webfejlesztés különböző aspektusaira összpontosítanak.

CodeBerry

Összegzés

A CodeBerry Programozóiskola végzett diákjai széles körű ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a munkaerőpiacon releváns szerepet töltsenek be a programozás és a webfejlesztés területén. A kurzusok során olyan készségeket sajátítanak el, mint a HTML, CSS, JavaScript, Python, Java, és C++ programozás, valamint a weboldalkészítés, SEO és Excel kezelés.

Az iskola diákjai általában pozitív véleményeket osztanak meg a tanulmányi tapasztalataikról, kiemelve a kurzusok gyakorlatorientáltságát, az egyszerű és érthető magyarázatokat, valamint a tananyagok interaktív jellegét. Sokan hangsúlyozzák, hogy a kurzusok segítettek nekik megszerezni a szükséges tudást és készségeket, amelyek a programozói szakmában való elhelyezkedéshez szükségesek. A CodeBerry diákjai gyakran élvezik a tanulási folyamat rugalmasságát és azt, hogy a kurzusokat a saját tempójukban, akár otthonról is elvégezhetik, ami lehetővé teszi számukra, hogy munka vagy más kötelezettségek mellett is tanuljanak. A kurzusok gyakorlatias megközelítése biztosítja, hogy a diákok valódi, piacképes készségeket szerezzenek, amelyek segíthetik őket a programozói karrier elindításában vagy előmozdításában.

Összességében a CodeBerry Programozóiskola végzett diákjai jól felkészültek a programozás és a webfejlesztés területén, és képesek lehetnek a munkaerőpiacon releváns pozíciók betöltésére, vagy további szakmai fejlődésre az informatikai területen. Az itt kapott tudásnak köszönhetően tudnak foglalkozni webdizájnnal, új programokat, szoftvereket és játékokat fejleszteni különböző cégek és online kaszinó platformok számára.

Romániában nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány

Romániában 24,69 százalékkal nőtt az első kéthavi folyó fizetésimérleg-hiány éves összevetésben - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 13:00
Megosztás:

A bortermeléshez elengedhetetlenek a környezetkímélő technológiák

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy Magyarországon minél kisebb környezetterheléssel járjon a szőlőtermesztés és minél energiahatékonyabban állítsuk elő a borokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet 100. évfordulója alkalmából szervezett találkozón pénteken Bresciában a tárca közleménye szerint.
2024. 04. 14. 12:00
Megosztás:

Csendesen döntött csúcsot a hazai lakáspiac

Tavaly október-decemberben történelmi csúcsra ért az új otthonok árszintjét jellemző index a KSH legfrissebb, előzetes adatai szerint. Ugyanebben az időszakban a használt lakásoknál viszont árcsökkenést regisztrált a statisztika. Az ellentmondás ellenére az Eurostat adatai azt mutatják, hogy a hazai lakáspiac nagyjából belesimul az európai trendbe.
2024. 04. 14. 11:00
Megosztás:

Konferenciát rendezett a MÁV-Start

A MÁV-Start szervezésében rendezték meg pénteken az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition rendezvényt - tudatta a vasúttársaság az MTI-vel.
2024. 04. 14. 10:00
Megosztás:

Csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában

Éves viszonylatban 8 százalékkal csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában az év első két hónapjában - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).
2024. 04. 14. 09:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban nőtt a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett nőtt a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken, 761,66 ponttal, 1,14 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2024. 04. 14. 08:00
Megosztás:

A Bitgo támogatást nyújt az ARB-nek, a medve trend új mélypontra süllyeszti az ADA-t, míg a KANG szárnyal

Ez a cikk egy áttekintés a kriptopiac aktuális trendjeiről, kiemelve néhány vezető kriptovaluta fontos fejleményeit az iparban. Az egyik ilyen fejlemény, hogy a Bitgo partnerségre lépett az Arbitrum (ARB) tokennel. Eközben, miután a Cardano (ADA) veszített lendületéből, a token a piaci kapitalizáció alapján elvesztette kilencedik helyét legnagyobb kriptovaluták között.
2024. 04. 14. 07:00
Megosztás:

Romlott az amerikai fogyasztói hangulat áprilisban

Az elemzők által vártnál jelentősebben romlott a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe áprilisban.
2024. 04. 14. 06:00
Megosztás:

Új jelölési rendszert vezetne be a GVH

Megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést, ha környezetterhelést mutató jelölési rendszert kapnának az élelmiszerek - mondta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteken közzétett podcastjében a GVH vezető közgazdásza.
2024. 04. 14. 05:00
Megosztás:

Segély helyett lehetőséget kell nyújtani a vállalkozásoknak

Az ország első, kifejezetten hátrányos helyzetű emberek támogatására, mentorálására létrehozott vállalkozásfejlesztési központja segély helyett lehetőséget nyújt - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az intézmény pénteki átadásán, Kiskunhalason.
2024. 04. 14. 04:00
Megosztás:

A fehér kenyér maga a méreg?! A kenyérevés egészségügyi kockázatai, amelyekről tudnia kell

A fehér kenyér, az asztalok állandó kedvence, első pillantásra ártalmatlan alapélelmiszernek tűnhet, ám a finomított búzalisztből készült pékáru fogyasztásának számos, kevésbé ismert egészségügyi kockázata van. Az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők és a tudatos fogyasztók számára fontos, hogy tisztában legyenek ezekkel a potenciális veszélyekkel.
2024. 04. 14. 03:00
Megosztás:

Mennyi a tökéletes vérnyomás érték 30, 40, 50, 60, 70 és 80 éves korban?

A vérnyomás az életkor előrehaladtával változó élettani paraméter, amely fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában. E tanulmány célja, hogy bemutassa az ideális vérnyomásértékek életkori trendjeit, különös tekintettel a nemek közötti különbségekre.
2024. 04. 14. 02:00
Megosztás:

A nyugdíjprémiumot sajnos el lehet felejteni, nem lesz!

A kormány és a Kopint-Tárki egyformán csak 2,5 %-os gazdasági növekedést jósolnak idén Magyarországon. Emiatt nyugdíjprémiumra nincs lehetőség, és - ahogy a Pénzügyminisztérium külön kiemelte - már az is jelentős eredmény, hogy az állam biztosítja a nyugdíjak fenntartásához szükséges pénzügyi alapot. Lássuk a részleteket, hogy van-e bármilyen remény...
2024. 04. 14. 01:01
Megosztás:

A SMOG már 110 ezer felhasználót számlál és 1 millió dolláros airdropot hirdetett

A SMOG, a Solana blokkláncon futó, rendkívül népszerű mém érme jelentős mérföldkőhöz érkezett. Az 1 millió dolláros airdrop program első fázisát éppen most zárta le. A Smog gyors felfutása egészen a 110 000 felhasználóig azt bizonyította, hogy képes megnyerni a közösséget a zsúfolt mém érme térben.
2024. 04. 14. 00:01
Megosztás:

A Wizz Air zöld üzemanyagra szeretne váltani

A Wizz Air az évtized végére járatainak 10 százalékát tervezi üzemeltetni fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) - közölte a légitársaság pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 13. 23:00
Megosztás:

Már nyártól kétszázmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a hazai élelmiszeripari vállalkozók

Mintegy 480 milliárd forint értékű forrást szán az élelmiszeripari fejlesztésekre a gazdasági kormányzat a Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv keretében. Az ehhez kapcsolódó, a napokban közzétett pályázatok számos tekintetben a korábbiaknál is kedvezőbb feltételekkel nyújtanak támogatást az érintett piaci szereplőknek – mondta dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön az Agroinform.hu közel 400 résztvevővel lezajlott online konferenciáján.
2024. 04. 13. 22:00
Megosztás:

Már öt banknál lehet akár 10% önerővel lakáshitelt felvenni

Már öt banknál tudnak akár 10% önerővel lakáshitelt igényelni azok a fiatalok, akik első saját otthonukat vásárolnák meg banki finanszírozással. A Bankmonitor szakértői szerint ennek azért van jelentősége, mert az egyes pénzintézetek hitelbírálati gyakorlata nagyon különböző, emiatt előfordulhat, hogy míg az egyik bank meghitelez valakit, egy másik elutasítja őt, vagy a szükségesnél kisebb hitelösszeget ad a számára.
2024. 04. 13. 21:00
Megosztás:

Rekordév után emelt osztalékfizetésről és új igazgatósági tagokról döntött a Waberer’s közgyűlése

Budapest, 2024. április 12. – Rekordévet zárt a Waberer’s International 2023-ban is, így az előző évit meghaladó mértékű, részvényenként 120 forintos osztalék fizetéséről döntött a társaság éves rendes közgyűlése. A részvényesek emellett elfogadták a vállalat beszámolóját, valamint két új Igazgatósági és egy új Felügyelőbizottsági tagot is választottak. A Waberer’s a közgyűléssel egyidőben publikálta első Fenntarthatósági jelentését is.
2024. 04. 13. 20:00
Megosztás:

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.
2024. 04. 13. 19:00
Megosztás:

Egy megdöbbentő kétharmad - ezúttal a lakáshitel piacon

Egy év alatt kétharmadával ugrott meg, és történelmi csúcsra, 15,5 millió forint fölé emelkedett a felvett lakáshitelek átlagos összege. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a növekedésnek egyértelműen az év elején jól debütáló CSOK Plusz az oka. A magasabb kölcsönök nagyobb arányban fedezik a lakás vételárát, ráadásul a fiatal igénylők esetében egyre több banknál elég 10 százalékos önerő felmutatása a hiteligényléskor.
2024. 04. 13. 18:00
Megosztás: