Milyen állás való azoknak, akiknek jó a nyelvérzékük?

Az ideális állás megtalálása minden életkorban nehéz. Gyermekként még meggyőződéssel hihetjük, hogy egy állás nekünk való - amíg tiniként vagy egyetemistaként be nem bizonyosodik az ellenkezője. Milyen irányba érdemes elindulnunk, ha felnőttként is a nyelvek szerelmesei vagyunk? Ehhez adunk most pár tippet!

Milyen állás való azoknak, akiknek jó a nyelvérzékük?

Nyelvtanár, tolmács vagy fordító?

Más-más képességek szükségesek az olyan munkákhoz, ahol közvetlenül emberekkel kell foglalkoznunk, és azokhoz, melyeket akár otthonról is végezhetünk. Nyelvtanárnak és tolmácsnak főleg extrovertáltabb, nyitottabb személyiségeknek érdemes menniük, akik emellett határozottak és türelmesek is. Fordítóként viszont a munkánál a nyelvtudás és a precizitás a legfontosabb - így az sem baj, ha zárkózottabbak vagyunk.

Már tudjuk, mit szeretnénk, de még nem találtuk meg? Ha a Fejér vármegyei munkalehetőségek iránt (is) érdeklődünk, álláshirdetések széles választékára számíthatunk a https://szekesfehervarallas.hu/allasok/oktatas-forditas-tolmacsolas oldalon.

A legjobb állások, ha idegen nyelvekkel foglalkoznánk

1. Nyelvtanár, pedagógus

Imádjuk a kis lurkókat, és könnyedén beszélünk a tinédzserekkel is? Egy általános vagy középiskolai nyelvtanári pozícióban szabadjára engedhetjük saját gyermeki énünket is, miközben megismertetjük a diákokkal az egyes nyelvek szépségeit. Inkább a felnőttképzést segítenénk nyelvtudásunkkal? Erre is van lehetőségünk: ma már számos nyelviskola kínál online vagy jelenléti pozíciókat is vendégtanárok számára.

2. Fordító

Közel anyanyelvi szinten beszélünk egynél több nyelvet, de szívesebben dolgozunk egyedül, mint másokkal együtt? Emellett magas szintű szaktudásunk van bizonyos témákban, és az íráskészségünk is átlag feletti? A fordítói munkát választva csak a határidőkre és a munkánk minőségére kell figyelnünk - magánvállalkozóként pedig arra is, hogy minél hamarabb egy fix ügyfélkört építsünk ki.

3. Tolmács

A home office-ról tudjuk, hogy nem nekünk való, hiszen lételemünk a pörgés, és a gyors problémamegoldásban is jeleskedünk? Van egy vagy több nyelv, amit anyanyelvi szinten beszélünk? Ha még a logikánk is pengeéles, tolmácsként vállalhatunk akár szinkron-, akár kísérő- vagy a követőtolmácsi feladatokat is. Válasszuk a tolmácsolás bármely ágát, a kihíváskereső személyiség és kiváló kommunikációs készség mindegyikhez alapfeltétel - hiszen néha rögtönöznünk is kell majd.

Ha nehéz a döntés

Pályakezdőként vagy pályamódosítóként nem vagyunk benne biztosak, nekünk való-e a kiszemelt pozíció? Ez nem is olyan ritka, mint gondolnánk - a bizonytalanság sok fontos döntés velejárója. Ilyenkor érdemes végiggondolni a tulajdonságainkat és azt, hogy mire vágyunk valójában. Ebben segítségünkre lehetnek a személyiségtipológiákon alapuló tesztek, az adott szakma képviselőivel készített interjúk, valamint a karriertanácsadásra szakosodott szakemberek is.

London kivételével pluszban zártak az európai tőzsdék

London kivételével erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2023. 11. 29. 18:30
Megosztás:

Nőtt a kötelező biztosítást váltók száma

A végéhez közeledik az idei kötelező gépjármű felelősség-biztosítási kampány, amelyben a 2010 előtt gyártott személyautókra péntek éjfélig köthettek új biztosítást a tulajdonosok és üzembentartók.
2023. 11. 29. 18:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt a CIG Pannónia adózott eredménye

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye 2338 millió forint volt az idei első három negyedévben, ami 252 százalékkal magasabb a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szerinti eredményhez képest - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
2023. 11. 29. 17:30
Megosztás:

Bezáratott egy váci pékséget a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-t.
2023. 11. 29. 17:00
Megosztás:

Rengeteg gazdálkodóhoz már eljutott a támogatási előleg

Zajlik a terület- és állatalapú közvetlen támogatásokhoz kapcsolódó előlegfizetés, eddig 125 ezer gazdálkodó kapott már utalást, a kifizetések ütemesen folytatódnak - mondta el az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint kedden a sárospataki gazdafórumon Feldman Zsolt, aki emellett a jövőre induló új vidékfejlesztési pályázatok legfontosabb tudnivalóiról és a megváltozott agrárpiaci helyzethez való szükségszerű alkalmazkodásról is beszélt.
2023. 11. 29. 16:30
Megosztás:

Nemsokára befejezik a családi bölcsődét Halásztelken

Hamarosan elkészül a családi bölcsőde Halásztelken - közölte a Pro Regio Nonprofit Kft. az MTI-vel.
2023. 11. 29. 16:00
Megosztás:

December 10-től érvénybe lép a MÁV az új menetrendje

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.
2023. 11. 29. 15:30
Megosztás:

Szlovénia helikoptereket vásárol Olaszországtól

Szlovénia hat Leonardo AW-139 M típusú többcélú helikoptert vásárol Olaszországtól 188 millió euró értékben - jelentette be kedden a védelmi minisztérium.
2023. 11. 29. 15:00
Megosztás:

Nyilvános a jövő évi fogyasztóvédelemi ellenőrzések programja: mutatjuk, kik számíthatnak vizsgálatra

2024-ben is számos területen számíthatnak átfogó fogyasztóvédelmi célellenőrzésekre a vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY. Jövőre biztosan sor kerül az infláció letörése érdekében idén bevezetett intézkedések vizsgálatára, ahogyan a közműszolgáltatók működésének, a játékokat, a mosó-, és tisztítószereket, valamint a kozmetikumokat forgalmazók ellenőrzésére is.
2023. 11. 29. 14:30
Megosztás:

Nőtt a horvát gazdaság

A horvát gazdaság teljesítménye 2,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal (DZS) kedden.
2023. 11. 29. 14:00
Megosztás:

Megújult és kibővült a KSH Ingatlanadattára

Megújult formában és kibővült tartalommal, valamint egy, területi és időbeli összehasonlítást lehetővé tevő lekérdezőfelülettel jelentkezik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattár című kiadványa, amely a lehető legrészletesebb területi bontásban mutatja be a használt lakások négyzetméterárát: a települési (a fővárosban a kerületi) átlagárak mellett a városokban utcánként is közli az átlagos árakat és azok relatív szórását. A lekérdezőfelületet sajtótájékoztató keretében mutatta be a KSH.
2023. 11. 29. 13:30
Megosztás:

Riválisát dicsérte, az Alibabát pedig ösztönözte Jack Ma

Érdekes üzenetben válaszolt az Alibaba egyik dolgozójának posztjára a vállalat belső levelezési rendszerében az e-kereskedelmi óriás alapítója, Jack Ma.
2023. 11. 29. 13:00
Megosztás:

Újabb fejlesztés az ALTEO-nál

Az ALTEO jövő év első felében újabb fejlesztésekkel bővíti a szabályozó központját.
2023. 11. 29. 12:30
Megosztás:

Lezárult a foglalkoztatási program Csongrád-Csanád vármegyében

Több mint ezren jutottak álláshoz a Csongrád-Csanád vármegyében 2,087 milliárd forintos európai uniós és hazai támogatás segítségével megvalósított hétéves foglalkoztatási program keretében - tájékoztatta a vármegyei önkormányzat az MTI-t.
2023. 11. 29. 12:00
Megosztás:

Uniós támogatásból épült bölcsőde Borsodnádasdon

Borsodnádasdon csaknem 330 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével épült új bölcsőde - közölte a Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. az MTI-vel.
2023. 11. 29. 11:30
Megosztás:

Csoda, hogy kapható! Január 1-től a személyi kölcsönök THM plafonja 35,5%-ra csökken, hitelkártyák esetén pedig 50%-os lesz

A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték - hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.
2023. 11. 29. 11:00
Megosztás:

Uniós pénzből bővült a makói Váll-Ker Kft.

Uniós támogatással, több mint hárommilliárd forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a kandallókat gyártó makói Váll-Ker Kft. - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2023. 11. 29. 10:30
Megosztás:

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Az előző napi vegyes zárás után szerdán is vegyes indexekkel indult a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 11. 29. 10:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt a hazai import és export

2023. harmadik negyedévében a szolgáltatások euróban számított exportja 14, importja 9,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az aktívum 3,3 milliárd euró volt, 616 millió euróval több a 2022. harmadik negyedévinél - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 11. 29. 09:30
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde

Kis emelkedéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2023. 11. 29. 09:00
Megosztás: