Napágyak, nyugágyak a keleti kényelem jegyében

Nincs is jobb annál, mint kifeküdni az erkélyre vagy a teraszra egy napozóágyban és ott pihenni, olvasni, zenét hallgatni, netán bóbiskolni. Napjaink rohanó életmódja elfeledteti az emberekkel, hogy időnként meg kell állni, elmélyülni, akár meditálni és nem gondolni semmilyen előttünk tornyosuló feladatra.

Napágyak, nyugágyak a keleti kényelem jegyében

A napozóágyak megteremtik a pihenés feltételeit

Ha szeretnénk egy kényelmes és minőségi fekhelyet a balkonra, udvarra, akkor nézzük meg a BestMarkt webáruház napozóágy, nyugágy, hintaágy kínálatát, ahol kedvünkre válogathatunk. Végre beköszöntött a jó idő, és nem kell naphosszat a szobában kuksolni és nézni az ablakon csordogáló esőcseppeket.

Az idén hosszú volt az esős évszakunk, így mindenki alig várta, hogy kint lehessen végre a szabadban. Van, aki azért, hogy végre elkezdhesse a kerti munkákat, a veteményezést, az ültetést, vagy csak egyszerűen a kert rendbetételét. Mások pedig azért, hogy élvezzék végre a természet nyugalmát, a semmittevést és hallgassák a madarak csiripelését. A kerti munka elvégeztével is jólesik, hogy ledőljünk, amelyre nincs alkalmasabb, mint egy napozó- vagy hintaágy.

Nyugágyakat kirándulásra, kempingezésre is magunkkal vihetünk. Nagy kedvencei a horgászoknak is ezek az ülőbútorok, amelyekben ücsörögve órákon át tudják várni a kapást.

Napozóágyak típusok szerint

Ma már a legtöbb változat állítható magasságú, így lehet üléshez és fekvéshez is egyaránt használni. Vásárlás előtt érdemes átgondolni, mi inkább a cél. Ha csak ücsörögni szeretnénk benne, elegendő egy egyszerűbb változat. Ha vendégeket is gyakran várunk, akkor ajánlatos egy hintaágyat beszerezni, amin több személy is elfér egyidejűleg.

Napozóágyak léteznek fémvázzal és valamilyen textilborítással vagy műanyag, fa kivitelben. Ez utóbbi igen szép, természetbe illő színeket vonultat fel, de nem szabad elfelejteni, hogy a fa rendszeres karbantartásra szorul és védeni kell esőtől, napfénytől, fagytól. A műanyagok már strapabíróbb szerkezetek. Még ma is lehet kapni a már tradicionálisnak számító régi műanyag napozóágyakat, amelyek hosszú évekig bírják.

Karbantartást egyáltalán nem igényelnek és nagyon könnyűek a fémvázas ágyak, de azokon valamilyen szövetbevonat található, amelyet megint csak óvni kell, különösen a naptól. A vászon könnyen elszakadhat. Napágyakat, nyugágyakat, amikor nem használjuk, érdemes elpakolni. Ezt könnyen megtehetjük az összecsukható típusokkal.

Minden napozóágyhoz tartozik egy súlyhatár

Ezt pedig semmiképp se hagyjuk figyelmen kívül, mert akkor könnyen lehet, hogy már egy nap után nem lesz napozóágyunk, és erre a “balesetre” a gyártó sem fog garanciát vállalni. Ha egy napozóágy súlyhatára pl. 120 kg, akkor 100 kg fölötti ember már ne nagyon feküdjön bele.

Hintaágyak esetében könnyebb a helyzet, mert itt jóval nagyobb a súlyhatár, viszont itt is figyelni kell, mivel a hintaágyak általában három személyesek és nem ülhet rájuk három 100 kg feletti egyén, viszont akár hosszában is el lehet rajtuk feküdni egy főnek és egy jó nagyot szunyókálni.

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújt az MBH Bank

Tovább bővítette a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásának lehetőségeit az MBH Bank. A hitelintézetnél már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását. A gyors, egyszerű és rugalmas lehetőség megkönnyítheti az agrárvállalkozások számára, hogy forráshoz jussanak egy olyan időszakban, amikor még inkább megnőtt a likviditás biztosításának jelentősége a zökkenőmentes működés fenntartása érdekében.
2024. 04. 20. 06:00
Megosztás:

Héthavi csúcsra nőtt a spanyolországi fogyasztói bizalom

A spanyolországi fogyasztói bizalmi mutató héthavi csúcsra javult márciusban a spanyol Szociológiai Kutatóközpont (Centro de Investigaciones Sociológicas) pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 04. 20. 05:00
Megosztás:

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a bővülésre kész vállalatoknak kedvez

Továbbra is aktív munkavállalói jelenlét tapasztalható a hazai munkaerőpiacon. Az előző negyedévhez hasonlóan 2024 első három hónapja alatt közel 20%-kal több jelentkezés történt, mint egy évvel korábban. Nógrád és Bács-Kiskun vármegyék kivételével mindenhol nőtt a jelentkezések száma, legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya vármegyékben – derül ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből.
2024. 04. 20. 04:00
Megosztás:

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását a gazdaság, a pénzügyi rendszer megítélését - írta Veres István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MNB pénteken közzétett szakmai cikkében, felhívva a figyelmet arra is, hogy az MNB a régió és a világ egészében megjelenő keresletnövekedést megelőzve többszörözte meg aranytartalékát.
2024. 04. 20. 03:00
Megosztás:

Elindult az új agrártámogatási honlap

Új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 20. 02:00
Megosztás:

Itt a bruttósított nyugdíjrendszer! Amikor a nyugdíjasok is adót fizetnek a nyugdíjból

Mit jelent pontosan a bruttósított nyugdíjrendszer? Ki járna jól és ki rosszul a bruttósított nyugdíjrendszer bevezetésével? Dr. Farkas András nyugdíjszakértő - akit sokan mint NyugdíjGuru ismernek - magyarázta ezt el az ATV egy korábbi műsorában mindenki számára érthetően.
2024. 04. 20. 01:00
Megosztás:

A CHP kriptó token robbanhat - 1 millió dolláros versenysorozat indul

A GambleFi szektor szupersztárja bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent mindez a CHP kriptó token árfolyama számára?
2024. 04. 20. 00:01
Megosztás:

Csúcsot döntött a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
2024. 04. 19. 23:00
Megosztás:

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 04. 19. 22:00
Megosztás:

Márciusban csökkentek a német termelői árak

Németországban a termelői árak 2,9 százalékkal csökkentek márciusban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 4,1 százalékos esést követően, ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.
2024. 04. 19. 21:00
Megosztás:

Az Alteo rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 20:00
Megosztás:

Kecsegtető volt az évkezdése az ABB-nek

Növekvő árbevétellel és javuló működési eredménnyel zárta az első negyedévet a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat - tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.
2024. 04. 19. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 04. 19. 19:00
Megosztás:

A rossz hangulat hatott a magyar tőzsdére is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 629,35 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel 65 045,06 ponton zárt pénteken.
2024. 04. 19. 18:00
Megosztás:

Csökkent a Conference Board teljesítményindexe márciusban

Márciusban csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe, miután februárban két éve először emelkedett.
2024. 04. 19. 17:30
Megosztás:

A CIG Pannónia közgyűlése rábólintott az osztalékfizetési javaslatra

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát csütörtökön, ennek alapján részvényenként 33 forint osztalékot fizet a társaság a 2023-as év után - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 17:00
Megosztás:

Márciusban kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma márciusban.
2024. 04. 19. 16:30
Megosztás:

Szakmai egyeztetés után teszik közzé az Otthonfelújítási program részleteit

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.
2024. 04. 19. 16:00
Megosztás:

Visszatérnek az éjszakai talajmenti fagyok

Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 04. 19. 15:30
Megosztás:

Folytatódik a Zalaegerszeg melletti ipari park kialakítása

Mintegy 300 millió forintból folytatódik Zalaegerszegen a német Metrans leendő logisztikai központja mellett kialakítandó ipari park kiépítésének második üteme - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 04. 19. 15:00
Megosztás: