Nem adok engedélyt a Facebooknak! Le kell tiltani a képeinket, nyilatkozatot kell kitenni? Igaz ez?

Az elmúlt hetekben drasztikus mértékben megszaporodtak azok a Facebook posztok, melyek a Facebook (Meta) jogi helyzetének a változására hívják fel a figyelmet és arról szólnak, hogy mindenkinek ki kell tennie a saját üzenőfalára egy közleményt, melyben jelezzük, hogy megtiltjuk a Facebooknak, hogy a képeinket, adatainkat felhasználja. Mi igaz ebből az egészből?

Nem adok engedélyt a Facebooknak! Le kell tiltani a képeinket, nyilatkozatot kell kitenni? Igaz ez?

Ömlenek a hasonló Facebook posztok - hülyeség vagy komoly?

A Facebook-ot az elmúlt napokban elárasztották azok a posztok, amelyek a Facebook-ot (Meta) akarják megregulázni. Mivel tömegesen terjed a dolog így úgy döntöttünk, hogy utánajárunk a dolognak, hogy mi igaz belőle és mi nem.

Így néznek a FB posztok (több verzió is kering):

"Ne feledjétek, holnap kezdődik az új Facebook szabály, a legnagyobb szabály a DSGVO ellen, ahol a fényképeid felhasználhatók.
Ne feledjétek, ma van a határidő!!! Felhasználható ön ellen a bírósági eljárásban.
Mától minden, amit valaha posztoltál, nyilvános lesz - beleértve a törölt híreket is. Nem kerül semmibe, csak egy egyszerű másolat és beillesztés, jobb félni, mint megijedni.
TEHÁT:
NEM ADOK ENGEDÉLYT A FACEBOOKNAK, SEM A FACEBOOKKAL KAPCSOLATBAN ÁLLÓ SZERVEZETEKNEK, SEM A KÉPEIM, SEM AZ INFORMÁCIÓIM, SEM AZ ÜZENETEIM VAGY BEJEGYZÉSEIM FELHASZNÁLÁSÁRA, MÚLTBAN ÉS JÖVŐBEN. EZZEL A NYILATKOZATTAL ÉRTESÍTEM A FACEBOOKOT, HOGY SZIGORÚAN TILOS MÁSOLNI, MEGOSZTANI VAGY BÁRMILYEN MÁS INTÉZKEDÉST TENNI ELLENEM EZEN PROFIL ÉS/VAGY TARTALMA ALAPJÁN. ENNEK A PROFINAK A TARTALMA PRIVÁT ÉS BIZALMAS INFORMÁCIÓ .
A magánélet megsértését törvény bünteti: a Facebook mostantól nyilvános szerv. Minden tagnak közzé kell tennie ezt az üzenetet.
Ezt a verziót lemásolhatod és beillesztheted, ha szeretnéd. Ha legalább egyszer nem teszel közzé nyilatkozatot, hallgatólagosan engedélyezett lesz a fényképeid felhasználása, valamint a profil állapotfrissítésekben szereplő információk felhasználása.
NE OSZD MEG!
Másolás és beillesztés!"

facebookon terjedő hülyeség

És íme egy másik verzió:

"Kaptam, közzé teszem !
Én is letiltom!
Így most megteszik, most jelentették be a 4-es csatorna híradójában. A Facebook hétfőtől minden felhasználónak díjat számít fel. Leiratkozhat erről. Tartsa az ujját ezen az üzeneten, és másolja ki. Nem osztható meg. Arra sem adok engedélyt a Facebooknak, hogy havi 4,99 dollárt számlázzon a fiókomra; minden képem az én tulajdonom és nem a facebook!!! Külön köszönet Larrynek ezért a jogi tanácsért... és Tim Barkernek az információ közzétételéért:
Mivel lassan mindenkit feltörnek igen feltörve nem feltörik most még jobban feltörik a fiókjainkat
Abban az esetben, ha egy ügyvéd azt tanácsolta volna, hogy ezt közöljük. A magánélet megsértése a törvény szerint büntethető. FIGYELEM! A Facebook Meta immár nyilvános entitás. Minden tagnak el kell helyeznie egy ehhez hasonló megjegyzést. Ha legalább egyszer nem tesz közzé nyilatkozatot, akkor technikailag megengedett a fényképeinek, valamint a profilállapot-frissítésekben található információk felhasználása.
NEM ENGEDÉLYEZTEM A FACEBOOK-NAK SZEMÉLYES ADATAIM FELHASZNÁLÁSÁRA
Másolás és beillesztés, ne ossza meg. Több értékesítési bejegyzést kapok, mint baráti bejegyzést. Tartsa az ujját bárhol a bejegyzésben, és kattintson a "másolás" gombra. Lépjen a „Mi jár a fejében” feliratú oldalára. Koppintson az ujjával bárhová az üres mezőben. Kattintson és illessze be. Ez frissíti a rendszert."

A posztok gyanúsan tele vannak logikai és nyelvtani hibákkal

Utánajártunk a dolognak részletesen, melyről az alábbi videóban számolunk be (kattints az alábbi videóra):

facebook felhívás képek letiltása

A Facebook valóságról ITT írtunk.

Héthavi csúcsra nőtt a spanyolországi fogyasztói bizalom

A spanyolországi fogyasztói bizalmi mutató héthavi csúcsra javult márciusban a spanyol Szociológiai Kutatóközpont (Centro de Investigaciones Sociológicas) pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 04. 20. 05:00
Megosztás:

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a bővülésre kész vállalatoknak kedvez

Továbbra is aktív munkavállalói jelenlét tapasztalható a hazai munkaerőpiacon. Az előző negyedévhez hasonlóan 2024 első három hónapja alatt közel 20%-kal több jelentkezés történt, mint egy évvel korábban. Nógrád és Bács-Kiskun vármegyék kivételével mindenhol nőtt a jelentkezések száma, legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya vármegyékben – derül ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből.
2024. 04. 20. 04:00
Megosztás:

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását a gazdaság, a pénzügyi rendszer megítélését - írta Veres István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MNB pénteken közzétett szakmai cikkében, felhívva a figyelmet arra is, hogy az MNB a régió és a világ egészében megjelenő keresletnövekedést megelőzve többszörözte meg aranytartalékát.
2024. 04. 20. 03:00
Megosztás:

Elindult az új agrártámogatási honlap

Új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 20. 02:00
Megosztás:

Itt a bruttósított nyugdíjrendszer! Amikor a nyugdíjasok is adót fizetnek a nyugdíjból

Mit jelent pontosan a bruttósított nyugdíjrendszer? Ki járna jól és ki rosszul a bruttósított nyugdíjrendszer bevezetésével? Dr. Farkas András nyugdíjszakértő - akit sokan mint NyugdíjGuru ismernek - magyarázta ezt el az ATV egy korábbi műsorában mindenki számára érthetően.
2024. 04. 20. 01:00
Megosztás:

A CHP kriptó token robbanhat - 1 millió dolláros versenysorozat indul

A GambleFi szektor szupersztárja bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent mindez a CHP kriptó token árfolyama számára?
2024. 04. 20. 00:01
Megosztás:

Csúcsot döntött a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
2024. 04. 19. 23:00
Megosztás:

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 04. 19. 22:00
Megosztás:

Márciusban csökkentek a német termelői árak

Németországban a termelői árak 2,9 százalékkal csökkentek márciusban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 4,1 százalékos esést követően, ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.
2024. 04. 19. 21:00
Megosztás:

Az Alteo rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 20:00
Megosztás:

Kecsegtető volt az évkezdése az ABB-nek

Növekvő árbevétellel és javuló működési eredménnyel zárta az első negyedévet a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat - tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.
2024. 04. 19. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 04. 19. 19:00
Megosztás:

A rossz hangulat hatott a magyar tőzsdére is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 629,35 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel 65 045,06 ponton zárt pénteken.
2024. 04. 19. 18:00
Megosztás:

Csökkent a Conference Board teljesítményindexe márciusban

Márciusban csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe, miután februárban két éve először emelkedett.
2024. 04. 19. 17:30
Megosztás:

A CIG Pannónia közgyűlése rábólintott az osztalékfizetési javaslatra

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát csütörtökön, ennek alapján részvényenként 33 forint osztalékot fizet a társaság a 2023-as év után - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 17:00
Megosztás:

Márciusban kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma márciusban.
2024. 04. 19. 16:30
Megosztás:

Szakmai egyeztetés után teszik közzé az Otthonfelújítási program részleteit

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.
2024. 04. 19. 16:00
Megosztás:

Visszatérnek az éjszakai talajmenti fagyok

Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 04. 19. 15:30
Megosztás:

Folytatódik a Zalaegerszeg melletti ipari park kialakítása

Mintegy 300 millió forintból folytatódik Zalaegerszegen a német Metrans leendő logisztikai központja mellett kialakítandó ipari park kiépítésének második üteme - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 04. 19. 15:00
Megosztás:

Megnyílt az ötvenhetedik Burger King nálunk

Az országban az 57., Zalában a második éttermét nyitotta meg Nagykanizsán a Burger King - tájékoztatta a hálózatot működtető Fusion Zrt. csütörtökön az MTI-t.
2024. 04. 19. 14:30
Megosztás: