Nemzetközi pozíció létrehozásával erősíti regionális szerepét a Prohuman

Februártól nemzetközi ügyfélkapcsolati igazgatóként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Reményi Zsuzsanna. A nyolc kelet-közép-európai országban immár több mint 20 ezer munkavállalót foglalkoztató magyar HR szolgáltató célja, hogy hazai piacvezető pozíciójának megtartása mellett 2024-re regionális szinten is vezető szerepet töltsön be a szektorban – ezt a célt szolgálja az új poszt létrehozása is.

Nemzetközi pozíció létrehozásával erősíti regionális szerepét a Prohuman

Reményi Zsuzsanna 2014 óta erősíti a Prohuman csapatát, azóta régióvezetői, hálózati igazgatói és munkaerő-kölcsönzési vezetői posztot töltött be a cégnél. Februártól, immáron nemzetközi ügyfélkapcsolati igazgatóként fő feladata a Prohuman külföldi és hazai leányvállalatai közötti kapcsolat erősítése és az értékesítési folyamatok támogatása, valamint a regionális partnerek kiszolgálásának felügyelete lesz. Az ügyfélszerzés támogatása, kapcsolatok kiépítése a potenciális partnerekkel, és az ehhez kapcsolódó stratégiai egyeztetések koordinálása is hozzá tartozik.

A hazai piacon évek óta piacvezető, a céget alapító, magyar tulajdonosok által irányított Prohuman az elmúlt években a régióban is egyre jelentősebb szerephez jutott. Magyarországot is beleértve már 8 országban vannak jelen szolgáltatásaikkal. A vállalat nem titkolt célja, hogy a hazai vezető szerep után régiós szinten is a legmeghatározóbb HR szolgáltatóvá váljanak.

„A Prohuman Magyarországon piacvezetővé, a régióban pedig az egyik legjelentősebb HR szolgáltatóvá vált az elmúlt években. Romániában, Szlovéniában már bekerültünk az öt legnagyobb közé, de Szerbiában, Németországban és Ausztriában is meghatározó piaci szereplőkké nőttünk. Célunk, hogy 2024-ig Kelet-Közép-Európa vezető HR-szolgáltatójává váljunk, és Reményi Zsuzsanna kulcsszerepet játszik majd ennek az ambíciónak a valóra váltásában” – mondta el Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója.

„Szeretném az évek során szerzett ügyfélkapcsolati és üzleti tapasztalataimat átadni a kollégáknak, ezáltal támogatni az eredményes együttműködést immár nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is koordinálva a munkát. Szeretnénk egységes, országhatárokon átívelő szolgáltatási portfoliót nyújtani az ügyfeleink számára, ami által minden országban ugyanazt a magas színvonalat, rugalmas és precíz működést tapasztalhatják nap mint nap. A nemzetközi szintű munka irányítása és összefogása ezzel az új pozícióval még koordináltabbá válhat, fontos mindez, hiszen immár 8 országban mintegy 20 000 főt foglalkoztatunk és nagyra törő terveink vannak a jövőre nézve” – mondta el Reményi Zsuzsanna, a Prohuman új nemzetközi ügyfélkapcsolati igazgatója.

A munkaerőhiány régiós probléma: kulcskérdés az unión kívülről érkező munkavállalók integrációja

„Noha a munkaerőpiacnak a régió minden országában vannak helyi sajátosságai, azonosíthatók határokon átívelő trendek, folyamatok” – mutatott rá az újonnan kinevezett vezető. „Az elmúlt években rengeteg új kihívással kellett megküzdenie a HR szakmának minden fronton. Gondoljunk csak a 2020-ban kezdődő Covid hullámra, vagy éppen a tavaly kialakult háborús helyzetre, melyek mind rendkívüli hatással voltak a munkaerőpiacra” – fogalmazott Reményi Zsuzsanna. „Egyik legfontosabb feladatunk, hogy ezek tapasztalatait összegezzük, és a lehető leggyorsabban alkalmazkodjunk a változásokhoz. A munkaerőhiány továbbra is – bár eltérő mértékben – jelen van a régió országaiban, ezért kulcskérdés lehet az unión kívülről – ún. harmadik országból – érkező munkavállalók szélesebb körű bevonása, noha más-más szabályok mentén kerülhet erre sor a különböző országokban. Mindemellett mindenhol terítéken van a toborzási folyamatok átgondolása, fejlesztése. Mindenhol új toborzási lehetőségeket, csatornákat kell alkalmazni és ezeket hatékony módon beépítenie a kiválasztási folyamatba” – tette hozzá a szakember.

Esett a lakásépítési kedv a megyei jogú városokban

A megyei jogú városokban 8,6 százalékkal kevesebb projektben, 8,9 százalékkal kevesebb lakás épül az idei első negyedévben a tavalyi év ugyanezen időszakához képest - ismerteti az Otthon Centrum (OC) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2023. 03. 22. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mérsékelt emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, amikor a befektetők egy része kivárasra rendezkedett be az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed esti kamatdöntése előtt.
2023. 03. 22. 19:00
Megosztás:

BÉT: A pánik előtti szinteken az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,13 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 41 962,45 ponton zárt szerdán.
2023. 03. 22. 18:30
Megosztás:

Ismét sikeresen szerepelt Magyarország a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet legnagyobb németországi versenyén

Csaknem száz magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb németországi versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit szerdán hirdették ki a német fővárosban.
2023. 03. 22. 18:00
Megosztás:

Ingatlan.com: országszerte költözési célpont az agglomeráció

Több fővárosi kerületben és a vármegyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomerációs települések ugyanakkor szerte az országban népszerű költözési célpontnak számítottak - írta legfrissebb elemzésében az ingatlan.com.
2023. 03. 22. 17:00
Megosztás:

Koronavírus - NNK: továbbra sem változik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
2023. 03. 22. 16:30
Megosztás:

Az MNB megadta az engedélyét a kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatónak

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét - közölte az MNB szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményében.
2023. 03. 22. 16:00
Megosztás:

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta - derült ki a Duna House legfrissebb elemzéséből.
2023. 03. 22. 15:30
Megosztás:

Országszerte költözési célpont az agglomeráció

Több fővárosi kerületben és a vármegyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomerációs települések ugyanakkor szerte az országban népszerű költözési célpontnak számítottak - írta legfrissebb elemzésében az ingatlan.com.
2023. 03. 22. 15:00
Megosztás:

Mennyibe kerül egy síbaleset, ha nincs biztosításod?

2021-ben a novembertől március végéig tartó síszezonban már 587 ezer magyar kereste fel a legnépszerűbb európai terepeket; a tavalyelőtti évben pontosan 40 ezerrel több honfitársunk csatolta fel a sílécét vagy a snowboardját, mint a 2017-es szezonban - derül ki Laurent Vanat svájci gazdasági elemző évente megjelenő, a nemzetközi síturizmusról készített tanulmányából.
2023. 03. 22. 14:30
Megosztás:

Az amerikai jegybankon a világ szeme - bankpánikot gyógyít, vagy inflációt tör le?

Az elmúlt mintegy másfél hét piaci turbulenciái után a Fed-en a világ szeme, pláne amiatt is, hogy az EKB nem változtatott a korábbi kijelölt kamatemelési pályán.
2023. 03. 22. 14:00
Megosztás:

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az EU-nak

A tőzsdén jegyzett vállalatok kevesebb mint harmada számít fenntarthatónak az uniós zöld keretrendszer mutatói alapján – hívja fel a figyelmet az EY 11 tagországot elemző tanulmánya. Az Európai Unió célja, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon, ezért egyre több cég gazdasági tevékenységét szabályozná; a társaságoknak azonban nehézséget okoz még a kritériumok értelmezése is. Idehaza több mint ezer magyarországi székhelyű szervezet lehet érintett.
2023. 03. 22. 13:36
Megosztás:

Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására

Az infláció és az energiaköltségek az eladósodás fő mozgatórugói. A fogyasztók elsősorban az utazásról, az étteremlátogatásokról és az új ruházat vásárlásáról mondanak le az EOS fogyasztói kutatása szerint. Az európaiak többsége aggódik pénzügyi jövője miatt.
2023. 03. 22. 13:00
Megosztás:

A tévé egyre kevesebb gyereket ér el, de este tízkor még minden negyedik óvodás korú a képernyő előtt ül

A gyerekek médiafogyasztása – és ezen belül a tévénézés – fontos szerepet tölt be a jövő generációjának formálásában. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából 2022 őszén készült elemzésből kiderül: bár a tévé évről évre egyre kevesebb gyereket ért el egy átlagos napon, a nézett idő mégsem csökkent. Minden 18 év alatti korosztálynál megfigyelhető egyfajta specializálódás. A kutatás szerint a középiskolások tévéznek a legkevesebbet, az óvodás és kisiskolás korú gyerekek viszont naponta 3 óránál is hosszabb ideig ülnek a tévékészülék előtt.
2023. 03. 22. 12:30
Megosztás:

Kína óvatos marad az orosz nyersanyaggal kapcsolatban

Második napja folyik Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin találkozója, és az egymás iránti támogatás folyamatos hangoztatása mellett még nem esett szó arról, hogy Kína az eddiginél több nyersanyagot importálná Oroszországból.
2023. 03. 22. 12:00
Megosztás:

Kelepcében: Mit lép a Fed?

A Fed-nek el kell döntenie, hogy a bankok körül kialakult nehéz helyzetben tovább folytja-e a monetáris szigorítást, vagy a továbbra is magas infláció ellenére változatlanul hagyja az irányadó kamatot.
2023. 03. 22. 11:30
Megosztás:

Így kaphatsz olcsó Széchenyi hitelt

Bár még bőven lenne idő arra, hogy cégünk éves beszámolóját leadjuk, azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a közeljövőben kedvezményes hitelt szeretnének felvenni, nem célszerű halogatni a pénzügyi év zárását. A Bankmonitor.hu elemzői szerint ugyanis a bankok már most kérik a hitelbírálathoz a 2022. évre vonatkozó kimutatásokat.
2023. 03. 22. 11:00
Megosztás:

Drágább lesz a bliccelés a Volánbuszokon

A Volánbusz április 1-jétől érvényes új üzletszabályzata szerint az érvénytelen jeggyel utazóknak a helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz, 30 napon túl 12 ezerről 50 ezer forintra emelkedik - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
2023. 03. 22. 10:30
Megosztás:

Növelte a kormány az agrárkár-enyhítési alap forrásait

A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban - közölte szerdai közleményében Nagy István agrárminiszter. A magyar kormány ennek érdekében az agrárkár-enyhítési alap forrásait több mint négyszeresére emelte.
2023. 03. 22. 10:00
Megosztás:

Budapestről kifelé költöznek még mindig sokan, az agglomeráció lakossága növekszik

A főváros és a vármegyeszékhelyek agglomerációs települései továbbra is a slágernek számítanak az állandó lakosok számának változása - részben a költözések - alapján.
2023. 03. 22. 09:30
Megosztás: