Növeli portfólióját a Solidium Capital a napenergia-piacon

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Solidium Capital a Lugos Renewables Kft.-vel és az AUSTER-SOLAR Kft.-vel, amelynek értelmében a Solidium Capital 24,9 százalékos tulajdonrészt vásárolt az előbbi, illetve 38 százalékot az utóbbi társaságban. Az ifj. Sánta János 100 százalékos tulajdonában álló, holdingtársaságként működő Solidium Capital pénzügyi befektetőként lesz jelen a két társaságban. A tulajdonrészszerzés célja, hogy az új tulajdonos támogassa a napenergia-hasznosítás területén tevékenykedő vállalatok jövőbeni növekedési terveit.

Növeli portfólióját a Solidium Capital a napenergia-piacon

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Solidium Capital két megújulóenergia-fejlesztésre szakosodott társasággal, amelynek értelmében a Solidium Capital 24,9 százalékos tulajdonrészt szerzett a Lugos Renewables Kft.-ben, illetve 38 százalékot a Lugos Renewables által alapított AUSTER-SOLAR Kft.-ben. A Solidium Capital azzal a céllal fektetett be a megújulóenergia-fejlesztésre szakosodott projektfejlesztő cégekbe, hogy támogassa a két társaság naperőmű-fejlesztésre vonatkozó jövőbeni hazai és nemzetközi terveit. A két tranzakció értéke összesen 1,5 milliárd forint.
 
A 2014-ben alapított Lugos Renewables Kft. projektfejlesztő cégként a napenergia-projektek tervezési és előkészítési fázisa valamennyi munkafolyamatának menedzseléséért felel. A társaság négy országban is aktív, és mintegy 2,5 GW előkészítés alatt álló projektje van jelenleg is folyamatban. A vállalat a jövőben a régiós napelemes piacon is terjeszkedni kíván, így például Ukrajna, Oroszország, Szerbia és Horvátország is a cég céldesztinációi között található. A Lugos Renewables által alapított AUSTER-SOLAR Kft. szintén a napenergia-piac szereplője, jelenleg három darab, egyenként 50 megawattnyi napelemes kiserőművi projekt fejlesztését végzi.
 
Az ifj. Sánta János 100 százalékos tulajdonában álló, holdingtársaságként működő Solidium Capital Kft. több, napenergia-termeléssel foglalkozó társaság közvetett tulajdonosa, így a Solarbelt, a Solarbeam, a Solardeck és a Solarbird cégek is a holdingtársasághoz tartoznak. A Sánta család jelenlegi solar portfóliója összesen 20 megawattnyi kapacitással bír, amelynek megújuló energia termelése összesen 10.000 háztartás éves fogyasztásának fedezésére elegendő, és évente 20 ezer tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A tulajdonrészszerzés által tovább bővült a holdingtársasághoz tartozó megújulóenergetikai portfólió. A tulajdonrészszerzés szervesen illeszkedik ifj. Sánta János befektetési stratégiájába, amely a fenntarthatóságot, a tradíciót, az innovációt, valamint a magas növekedési potenciált ötvöző iparágakban, vállalatokban látja a jövőt.
 
„A napenergia-portfólió növelése hosszú ideje kiemelt célunk volt, az aktuális tranzakciókkal pedig jelentősen megszilárdíthatjuk jelenlétünket ezen a piacon. Meggyőződésem, hogy a jövőben a fenntarthatóság kell, hogy legyen a legfőbb befektetési szempont” – emelte ki ifj. Sánta János, a Solidium Capital tulajdonosa és ügyvezetője, hozzátéve, hogy a befektetési portfólión belüli szinergiák érvényesülésére is kiemelt hangsúlyt fektetnek.

Dinamikus a beutazó turizmus visszaépülése a járvány után

A járványügyi korlátozások megszűnésének köszönhetően egyre dinamikusabban épül vissza a beutazó turizmus Magyarországon, annak ellenére is, hogy a háború miatt elmaradnak az ukrán és az orosz turisták, a szigorú kínai covid-szabályok miatt pedig a kínai utazók is - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 08:00
Megosztás:

Az állattenyésztők is jelentős segítséget kapnak a kihívások leküzdéséhez

Az elmúlt csaknem két és fél évben az állattenyésztési ágazatot komoly kihívások érték, a koronavírus mellett a takarmány- és energiaárak emelkedése, valamint a munkaerőhiány is nehéz helyzetbe hozta a gazdálkodókat. Az Agrárminisztérium a kihívások leküzdése érdekében számos szakpolitikai intézkedést hozott - mutatott rá a minisztérium pénteki közleménye szerint Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a 31. Farmer Expón Debrecenben.
2022. 08. 20. 07:00
Megosztás:

OPUS TIGÁZ: csak indokolt költségeket tartalmaznak a díjak

Az OPUS TIGÁZ Zrt.-t a gázszolgáltatás díjából csak az indokolt költségek alapján megállapított rendszerhasználati díjak illetik meg, amelynek mértékét a hatóság a rendszeres eszköz- és költség-felülvizsgálat alapján állapítja meg - közölte az gázelosztói engedéllyel rendelkező társaság pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 06:00
Megosztás:

A BRFK válasza a traktoros tüntetési szándékra

A rendőrség ismét megtiltotta, hogy augusztus 20-ától traktorokkal foglalják el többek között a fővárosi ünnepi helyszíneket, rakpartokat és a Duna-hidakat.
2022. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Csalás a lottósorsoláson - lebuktak az élő húzáson a kamerák előtt - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy ne vádolnák meg csalással bármely lottótársaságot azok a játékosok, akiknek épp az adott héten valahogy nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, összeesküvés elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk meg, ami ráadásul a TV kamerák előtt történt.
2022. 08. 20. 04:01
Megosztás:

Rengeteg szemetet termelt a Sziget fesztivál

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.
2022. 08. 20. 03:00
Megosztás:

Eddig elegendőek Csehország gáztartalékai

Csehország gáztartalékai 11 hónapra elegendőek, ha a tél a korábbi évek átlagának megfelelő lesz - közölte Zbynek Stanjura pénzügyminiszter pénteken Prágában, sajtótájékoztatón.
2022. 08. 20. 02:00
Megosztás:

Folytatódik a kisbenzinkutak támogatása

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Alacsonyabb dózisban is hatékony az Imvanex oltóanyag

Az Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyag kisebb mennyiségben, intradermálisan, vagyis bőrbe beadva elegendő antitestet termel a majomhimlő ellen - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken.
2022. 08. 20. 00:01
Megosztás:

Zivatarveszélyre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Németországban rekordszintű volt a termelői áremelkedés júliusban

Németországban soha nem látott mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban éves összevetésben.
2022. 08. 19. 22:00
Megosztás:

A németek 70 százaléka spórol az energiával

Egyre többen takarékoskodnak Németországban az árak emelkedése miatt, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a legtöbben az energiafogyasztásukat fogják vissza.
2022. 08. 19. 21:00
Megosztás:

Nyári pangás jellemezte a tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 42 990,47 ponton zárt pénteken.
2022. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint pénteken

Erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a forint a főbb devizákkal szemben.
2022. 08. 19. 19:00
Megosztás:

Európa legkedvezőbb feltételeivel igényelhetők a diákhitel támogatások

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
2022. 08. 19. 18:00
Megosztás:

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján pénteken.
2022. 08. 19. 17:00
Megosztás:

Legyen egységes repohár visszaváltási rendszer, a vendégek a leadott repoharak után kapják vissza a pénzüket!

A repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület. Javaslatuk fontos része, hogy a repoharat választó vendégek visszakapják annak ellenértékét.
2022. 08. 19. 16:00
Megosztás:

Melyik bank drágított leginkább a lakáshitel kamatokon az elmúlt évben?

Bár komolynak érezzük a lakáshitel kamatok emelkedését, a money.hu adatai szerint az elmúlt egy évben a vizsgált 9 banknál 4,11 százalékkal emelkedett a legjobb adósoknak ajánlott standard kamat. Ez messze elmarad a jegybanki alapkamat, de még a referenciakamat emelkedésétől is. A money.huadataiból látható, melyik bank emelt leginkább, illetve, hogy mely pénzintézetek versengenek a legalacsonyabb kamatszintekkel.
2022. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Kezd szétesni a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban

Rekord mélypontjára esett a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban a júliusi felmérés alapján.
2022. 08. 19. 14:00
Megosztás:

A nyersanyagárak miatt ismét túllőtt a célon a japán infláció

Japánban 2,4%-ra emelkedett júliusban az infláció a júniusi 2,2% után. A növekedés mintegy felét az energiaköltségek tették ki.
2022. 08. 19. 13:00
Megosztás: