Óriási tőkét mozgat meg a Boeing

A Boeing összesen közel 19 milliárd dollár értékű részvényeladással próbálja stabilizálni pénzügyi helyzetét.

Óriási tőkét mozgat meg a Boeing

Az új források elsődleges célja, hogy segítsék az új vezérigazgató, Kelly Ortberg és csapatának munkáját, akik az elhúzódó sztrájk hatásait igyekeznek ellensúlyozni, amely jelentősen akadályozza a Boeing 737 Max gyártását. 

A Boeingnek égető szüksége van a tőkeinjekcióra annak érdekében, hogy biztosítsa a gyártás felpörgetését a sztrájk lezárultával. Ortberg emellett vizsgálja a Boeing portfóliójának átalakítási lehetőségeit, ideértve a Starliner űrkapszula program jövőjét is.

A Delta Air Lines pert indított a CrowdStrike ellen

A légitársaság szerződésszegéssel és gondatlansággal vádolja a biztonsági szoftvereket fejlesztő Crowdstrike-ot a júliusi technológiai leállás miatt, amely globálisan több millió számítógép munkáját lehetetlenítette el és a Delta 7000 járatának törlését eredményezte.

A Delta szerint az incidens 380 millió dolláros bevételkiesést és 170 millió dollár többletköltséget okozott, amit a Crowdstrike-tól szeretne behajtani. 
A szoftvercég szerint viszont a súlyos kiesés nagyrészt annak tudható be, hogy a légitársaság elavult IT infrastruktúrával rendelkezik.

Doland Tremp árfolyam-előrejelzés: a TREMP 15%-ot pumpál, a DUM 325 000 dollár felett

A kriptovaluta piac az utóbbi időben kicsit kaotikus állapotba került: a Solana hálózaton futó új mém érme, a Doland Tremp (TREMP) az elmúlt 24 órában 15%-os növekedést ért el.
2024. 10. 29. 00:01
Megosztás:

Solana bálna, aki 100 millió dollárt keresett a BOME-on, 10 000%-os növekedést jósol egy másik Solana mémcoinnak idén októberben

Egy jelentős Solana befektető, aki korábban egy mémérméből 100 millió dolláros vagyont kovácsolt, most egy újabb, a Solana hálózaton működő mém tokenre vetít elő egy megdöbbentő, 10 000%-os növekedést októberre. Ez a merész előrejelzés izgalmat és találgatásokat váltott ki a kripto közösségben, hogy melyik token érheti el ezt a robbanásszerű nyereséget.
2024. 10. 28. 23:30
Megosztás:

Vajon közeli-e a Dogecoin és PEPE rallyja, vagy egy új mémcoin fogja vezetni a piacot?

A kripto világában egyre növekszik a spekuláció, mivel a jól ismert mémérmék potenciális visszatérést jeleznek. Ahogy a digitális eszközök jelentős mozgásokat mutatnak, egy új szereplő jelenik meg a színen, készen arra, hogy kihívást jelentsen a megszokott tokenek dominanciájának. A befektetők és a rajongók alig várják, hogy lássák, mely érmék vezetik majd a következő piaci hullámot.
2024. 10. 28. 22:30
Megosztás:

A ZircuitDEX akár 10 000%-os növekedésre készül, miközben az Uniswap (UNI) és a Cardano (ADA) lemarad – Ez a következő ,illiomosgyártó?

Egy figyelmen kívül hagyott kriptovaluta izgalmat kelt rendkívüli megtérülés ígéretével, háttérbe szorítva azokat a már bevált tokeneket, amelyek lassulás jeleit mutatják. A kripto közösség izgatott, és találgatják, vajon ez az új platform lehet-e az a kiugrási lehetőség, amelyet a befektetők már régóta keresnek. A piaci dinamikák változnak, és egy új szereplő készülhet jelentős hullámokat kelteni.
2024. 10. 28. 21:30
Megosztás:

Vajon ez a 4 mémkriptó lehagyja Solanát a következő bikapiacon? Szállj be most, amíg még van egy kis üzemanyag a tartályban!

Ahogy a kriptopiac felkészül a következő emelkedésre, négy mémcoin kavarja fel a vizet. Ezek az internetes kultúrából született tokenek komoly lendületet vesznek. Egyre többen beszélnek arról, hogy akár olyan nagynevű kriptók, mint a Solana elé is kerülhetnek. A közelgő bull run új vezetőket hozhat, és most lehet a legjobb idő figyelni ezekre a feltörekvő csillagokra.
2024. 10. 28. 21:00
Megosztás:

Felejtsd el a Shiba Inu-t (SHIB) és a Dogecoin-t (DOGE) — Ezek az új mémérmék újradefiniálják a játékot

Míg a Shiba Inu és a Dogecoin régóta uralja a mémérmék színterét, egy új hullám bontakozik ki, amely kihívást jelenthet ezek dominanciájára. Ezek az innovatív tokenek friss koncepcióikkal és a piac átalakítására irányuló potenciáljukkal vonzzák a kripto közösség figyelmét.
2024. 10. 28. 20:30
Megosztás:

A 6 legjobb kriptovaluta, amely 2024-ben milliomossá teszi a 20 éveseket

Az utóbbi időben számos digitális érme tűnt fel a pénzügyi világban, amelyek fiatal lelkes rajongókat tettek egyik napról a másikra milliomossá. A kriptopiac gyorsan változik, és néhány eszköz különösen ígéretes növekedési potenciált mutat. Ez a cikk hat olyan kriptovalutát mutat be, amelyek jelentős vagyonnövekedést hozhatnak a fiatalabb generációnak a következő évben.
2024. 10. 28. 20:00
Megosztás:

Stabilcoinok és azok szabályozása - összefoglaló elemzés

Bár a stablecoinok (pl. USDT, USDC, DAI stb.) jogi kereteinek kialakítása még gyerekcipőben jár, világszerte számos szabályozó már megtette az első lépéseket. A szabályozások jelenleg még régiónként hatalmas eltéréseket mutatnak, de az előremutató megoldások létfontosságúak abban, hogy meghatározzák egy nyitottabb globális pénzügyi rendszer kereteit. Cikkünkben áttekintjük a stablecoinok típusait, és a legfontosabb szabályozási trendeket.
2024. 10. 28. 19:30
Megosztás:

Szeretné megduplázni befektetését? Íme 5 kriptovaluta, amelyek jelentős nyereséggel kecsegtetnek a következő 30 napban

Néhány kriptovaluta ígéretes növekedési jeleket mutat a közeljövőre vonatkozóan. Ez a cikk öt digitális eszközt vizsgál, amelyeket az elemzők szerint jelentős nyereséget hozhatnak a következő hónapban. Tudja meg, mely kriptovaluták kínálhatnak izgalmas lehetőségeket a portfóliójuk bővítésére vágyó befektetők számára.
2024. 10. 28. 19:00
Megosztás:

Rekordalacsony a munkanélküliség Oroszországban

Oroszországban rekordalacsony, 2,4 százalékos a munkanélküliségi ráta - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó hétfői moszkvai tanácskozáson.
2024. 10. 28. 18:30
Megosztás:

A Wizz Air növeli a Brassó-Budapest járat gyakoriságát az év végi ünnepek alatt

A Wizz Air légitársaság növeli a Brassó és Budapest között közlekedő járatának gyakoriságát az év végi ünnepek alatt – írta hétfőn a brassói nemzetközi repülőtér közlése alapján a Maszol.ro.
2024. 10. 28. 18:00
Megosztás:

Jelentősen csökkent az őzállomány Békés vármegyében

Békés vármegye erdeiben korábban 20-25 ezer őzet tartottak nyilván, az elmúlt három évben azonban a törzsállomány mintegy egyharmada eltűnt. A vadászok egyelőre nem tudják, mi áll a jelenség hátterében - mondta a Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezetének elnöke hétfőn az MTI-nek.
2024. 10. 28. 17:00
Megosztás:

Javulhatnak a munkakörülmények a hazai munkahelyeken

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) újabb szolgáltatással bővíti a munkabiztonsági szaktevékenységet végző munkavédelmi szakemberek önkéntes, országos adatbázisát, ami támogatja a munkáltatókat a számukra legkedvezőbb munkavédelmi szolgáltató kiválasztásában - közölte az NGM hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 28. 16:30
Megosztás:

Az MFB és az MVM Optimum egyedülálló zöld támogatási programot indít a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentéséért

Az MFB és az MVM Optimum egyedülálló zöld támogatási programot indít a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentéséért.
2024. 10. 28. 16:00
Megosztás:

Az EVE Power csúcstechnológiás gyárat épít Debrecenben

Az EVE Power 2023 májusában jelentette be Debrecenben, hogy az iparág csúcsát jelentő üzemet létesít az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben. A BMW Group Debrecen gyár beszállítójaként hengeres akkumulátorcellákat gyártanak majd az elektromos autók új generációja számára. A környezettudatos, hatékony termelés az EVE Power új gyárának sarokköve.
2024. 10. 28. 15:30
Megosztás:

VV ECMO – Új távlatok a légútsebészetben

Nagy érdeklődés övezte az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (OKPI) 2024. október 24-25. között megrendezett két napos nemzetközi szimpóziumot, amely többek között a VV ECMO légútsebészetben alkalmazott legújabb eredményeit mutatta be. A szakmai rendezvényen a hazai és külföldi szakértők tapasztalatait osztották meg, különös figyelmet fordítva az ECMO technológia klinikai alkalmazásának új távlataira.
2024. 10. 28. 15:00
Megosztás:

Új üzletágvezetők a KPMG-nél

Átalakult vezetőséggel vág neki az új pénzügyi évnek Magyarország egyik első globális és univerzális tanácsadó cége, a KPMG. A 35 évvel ezelőtt, a BIG4-ok között a hazai piacon elsőként megjelent cég célja, hogy az egyre összetettebb gazdasági környezetben is jól működő, hatékony üzleti megoldásokkal támogassa ügyfeleit.
2024. 10. 28. 14:30
Megosztás:

A Turbina lesz Budapest legújabb nemzetközi filmfesztiváljának egyik központja

Október 29. és november 3. között kerül megrendezésre a BIFF - Budapest International Film Festival, ami a világ legfrissebb és legizgalmasabb fesztiválfilm-kínálatát hozza el a fővárosba. A 19 nemzetközi filmes válogatás mellett indítanak szakmai programot is a szervezők, október 31-től látogatható a BIFF HUB a Turbinában, emellett egy fotókiállításnak és a nyitóbulinak is a nyolcadik kerületi komplexum ad helyet.
2024. 10. 28. 14:00
Megosztás:

Új eszközzel segíti Kína a bankok likviditását

A kínai jegybank új eszközzel bővíti monetáris politikai eszköztárát, hogy jobban szabályozhassa a pénzügyi rendszer likviditását.
2024. 10. 28. 13:30
Megosztás:

Bekövetkezett Japánban az, amire senki nem számított

Japán új kihívások elé néz a vasárnap megtartott parlamenti alsóházi választásokat követően.
2024. 10. 28. 13:00
Megosztás: