Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A számmisztika (numerológia) szerint melyik az a bolygó, amit a Te születési dátumod determinál? A születési dátum (ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban) számjegyeit egyjegyűre redukálva olyan számot kapunk, mely útmutatóul szolgál az életünk során hasonlóan mint az az asztrológia zodiákus jegyei (horoszkópjegyek). A módszer lényege az un. teozófiai számösszeadás, amely segítségével kiszámolhatjuk, hogy mi a saját számunk és ahhoz milyen bolygó és milyen tulajdonságok tartoznak. Cikkünk végén egy videóban megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni könnyedén!

Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A cikk végén található videóban egy példán keresztül megmutatjuk, hogy hogyan lehet kiszámolni a születési dátum alapján azt a számot, ami mindenki számára meghatározó az élete során. 

Mi a Te számod? Mi a Te bolygód? 

Indiai számmisztika - numerológia - mit kell tudni róla?

Az indiai számmisztika, vagy numerológia, egy hagyományos rendszer, amely a számok jelentőségét és hatását vizsgálja az emberi életre és sorsra. Ez a hagyomány Indiából ered, és szorosan kapcsolódik az indiai asztrológiához és filozófiához. Az indiai numerológia két fő irányzatot tartalmaz: a Chaldean (Káld) numerológiát és a Pythagoras (Pitagorasz) numerológiát (videónkban Pitagorasz-szal szintén találkozhatsz).

Néhány alapvető dolog, amit tudni érdemes az indiai számmisztikáról:

- Számsorrend: Az indiai numerológia elsődlegesen a születési dátum és a név számjegyeinek értelmezésére összpontosít. A számjegyeket egy sorrendben értelmezik, és az egyes számoknak különleges jelentést tulajdonítanak.

- Sorsszám: Az indiai numerológia létrehoz egy sorsszámot a születési dátum alapján. Ennek az adott számnak fontos szerepe van az egyén életútjának és sorsának meghatározásában.

- Névszám: A nevet is számokra bontják, és az egyes számok jelentése alapján értelmezik. A név numerológiáját gyakran használják a személyiségjegyek és tulajdonságok elemzésére.

- Számelrendezés: Az indiai numerológia során a számokat gyakran rendezik és kombinálják különböző módokon, hogy megtalálják a személy életútját és jövőjét meghatározó számokat.

- Karmikus számok: Az indiai numerológia az ún. "karmikus számokat" is figyelembe veszi, amelyek az egyén karmikus tartozásait és kihívásait tükrözik.

- Tanácsadás és döntéshozatal: Sok ember fordul indiai numerológushoz tanácsért vagy iránymutatásért az élet fontos döntéseinek meghozatala előtt, például házasság, karrier vagy üzleti területen.

Fontos megjegyezni, hogy az indiai numerológia hitelesítetlen és szubjektív rendszer, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban hatnak az emberi sorsra. 

Az embereknek lehetnek személyes tapasztalataik vagy hiteik a numerológiával kapcsolatban, de érdemes megőrizni a kritikus gondolkodást és nem szabad kizárólag a numerológia alapján hozni fontos életdöntéseket.

Számmisztika, numerológia - mit érdemes erről tudni?

A számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken és rendszereken alapulnak, amelyek szerint a számoknak különleges jelentése van az emberi életben és sorsban. Bár ezek a területek nem tartoznak a tudományhoz, sokan hisznek bennük, és használják őket a személyes fejlődés, jövendölés vagy sorsmeghatározás céljából. Itt van néhány alapvető információ a számmisztikáról és a numerológiáról:

- Numerológia: A numerológia a számok okkult tudománya. A numerológusok szerint a számok hordoznak energiát és információt, és képesek leírni egy személy személyiségét és sorsát. A numerológia alapvetően két fő típusra oszlik: a pirosló numerológiára és a kabbalisztikus numerológiára. A pirosló numerológia a születési dátum és a nevelemzés alapján ad értelmezéseket, míg a kabbalisztikus numerológia a nevet a héber betűk numerikus értékeivel hozza összefüggésbe.

- Számmisztika: A számmisztika általában egyszerűbb és laikusabb, mint a numerológia. Gyakran az emberek úgy értelmezik, hogy bizonyos számok vagy számsorok szerencsét vagy pechet hozhatnak. Például, sok kultúrában a 7-es szám szerencsésnek számít, míg a 13-as szám pechszám lehet. A számmisztika gyakran kapcsolódik a babonákhoz és a hiedelmekhez.

- Személyes jelentőség: Az emberek gyakran használják a numerológiát vagy a számmisztikát a saját életükben és döntéseikben. Például, lehet, hogy választanak szerencseszámokat a lottószelvényükre, vagy a párválasztásnál is fontosnak tartják a számok szerepét.

- Kritika: Az áltudományos jellege miatt a számmisztikát és a numerológiát sokan kritizálják, és nem tekintik megbízható módszernek a döntéshozatalhoz vagy a sors megértéséhez. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban befolyásolnák az emberi életet vagy sorsot.

- Szórakozás és önismeret: Bár a számmisztika és a numerológia nem tudományosak, sokan élvezik ezeket a rendszereket szórakozásként vagy önismereti eszközként. Az önismereti célból való használat során a számok lehetnek egyfajta inspiráció vagy gondolkodási eszköz az emberi élet különböző aspektusaira való reflektáláshoz.

Összességében a számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken alapulnak, amelyek egyesek szerint segíthetnek az élet és a sors értelmezésében.

Az alábbi videóban elmagyarázzuk, hogyan tudod a saját számodat és a saját bolygódat meghatározni. Ne izgulj, nagyon egyszerű, csak kövesd az útmutatás! (kattints az alábbi képre a videó indításához)

számmisztika bolygók

BÉT - Elemző: "oldalazás" jellemezte a magyar piac mozgását

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,03 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel 68 123,99 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 02. 18:30
Megosztás:

Nagyot ugrott a Kometa'99 adózott nyeresége tavaly

Az olasz többségi tulajdonban lévő Kometa'99 Zrt. nettó árbevétele tavaly 21,2 százalékkal 93,569 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 153 százalékkal 2,914 milliárd forintra emelkedett egy év alatt - közölte a kaposvári székhelyű húsipari társaság éves jelentésében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 02. 18:00
Megosztás:

Az MVM megnövekedett adózott eredménnyel zárt tavaly

Az MVM 369 milliárd forint adózott eredménnyel zárt tavaly a 2022-es 72,7 milliárd forint után - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett konszolidált éves jelentésből.
2024. 05. 02. 17:30
Megosztás:

A Budapesti Ingatlan Nyrt. nem fizet osztalékot

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) nem fizet osztalékot, erről a társaság kedden tartott éves rendes közgyűlésén döntöttek - közölte a BIF kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 02. 17:00
Megosztás:

Már lehet pályázni a kamatmentes, uniós forrású beruházási hitelre

A vállalkozások keddtől igényelhetik az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelt, legfeljebb százmillió forint értékhatárig - tájékoztatta a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t.
2024. 05. 02. 16:30
Megosztás:

Még egy ideig nem csökkentene a Fed, de legalább nem is emel

Tegnap este fejeződött be a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol– egyhangúlag – az 5,25-5,5 százalékos szinten tartották a kamatsávot, ami megfelelt a piac és az elemzők várakozásainak.
2024. 05. 02. 16:00
Megosztás:

A PannErgy Nyrt. nem fizet osztalékot

A PannErgy Nyrt., nem fizet osztalékot a tavalyi év után, a társaság adózott eredményét teljes egészében az eredménytartalékba helyezi - közölte a PannErgy kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján a közgyűlés határozatát.
2024. 05. 02. 15:30
Megosztás:

Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Romlott áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 05. 02. 15:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt az Eximbank nyeresége

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) 2,25 milliárd forintról 18,583 milliárd forintra növelte a nyereségét tavaly éves összevetésben - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett beszámolóban.
2024. 05. 02. 14:30
Megosztás:

Csalódást keltő előrejelzés miatt ütötték az AMD-t

Nagy figyelem övezte az Nvidia legfőbb vetélytársának számító vállalat első negyedéves gyorsjelentését.
2024. 05. 02. 14:00
Megosztás:

Nagyot lendített az EU-tagság Közép-Európa gazdaságán

Jelentős felzárkózási lendületet adott az EU-tagság eddigi húsz éve a közép-európai uniós gazdaságoknak - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kedden Londonban ismertetett tanulmányában.
2024. 05. 02. 13:30
Megosztás:

Az OMV jobb eredménye a MOL részvényárát is növelheti

Az OMV idei első negyedéves gyorsjelentése kedvező képet nyújtott a cég tevékenységéről.
2024. 05. 02. 13:00
Megosztás:

A kereskedők belementek az üzemanyagárak csökkentésébe

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.
2024. 05. 02. 12:30
Megosztás:

Megtekinthető a 2024-2028-as Konvergencia Program

A kormány fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot a következő években, miközben a magyar gazdaság az egyik legnagyobb növekedést érheti el az Európai Unióban - áll a Pénzügyminisztérium (PM) által az Európai Bizottságnak megküldött Konvergencia Programban a szaktárca keddi tájékoztatása szerint.
2024. 05. 02. 12:00
Megosztás:

Történelmi jelentőségű a kínai államfő budapesti látogatása

Hszi Csin-ping kínai államfő jövő heti hivatalos magyarországi látogatása mérföldkő lesz a két ország közötti kapcsolatok történetében és új lendületet adhat az együttműködés erősítésében, valamint fontos globális hatásokkal is jár - jelentette ki Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 05. 02. 11:30
Megosztás:

Az 5 legjobb mémcoin, amelyeket nem szabad kihagynod ebben a piaci visszaesésben

A jelenlegi kriptopiaci visszaesés számos lehetőséget kínál a profitszerzésre. A mémcoinok éppen a kriptovilág középpontjában állnak. Ma az öt legígéretesebb mémcoinról fogunk beszélni: KangaMoon (KANG), Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE), Shiba Inu (SHIB) és Bonk (BONK). Nézzük meg, miért ők a legjobb mémcoinok, amelyeket érdemes most vásárolni.
2024. 05. 02. 11:05
Megosztás:

A Eurowag üzemanyagtöltő hálózatot épít ki Európában

A Eurowag üzemanyagtöltő-állomás hálózatot épít ki Európa legfontosabb tranzitútvonalain, amelynek szolgáltatásai kizárólag tehergépjárművek számára érhetőek el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 05. 02. 11:00
Megosztás:

Hatással vannak-e a nagyobb kulturális események a részvényárakra?

Aki még ismerkedik az értékpapírok, a tőzsde világával annak az egyik első dolog, amit meg kell tanulnia, hogy az nem önmagában működik, külső hatások nélkül. Az értékpapírok árára, a tőzsdei mozgásokra mindennemű globális, sőt néha lokális események hatással lehetnek.
2024. 05. 02. 10:30
Megosztás:

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 05. 02. 10:00
Megosztás:

Két éves hátrányt dolgozott le a lakáspiac áprilisban

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, és a feladott lakáshirdetések száma is jelentősen növekedett, ami további élénkülést vetít előre 2024-re vonatkozóan. - áll az ingatlan.com áprilisi kereslet-kínálati összesítőjében.
2024. 05. 02. 09:30
Megosztás: