Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A számmisztika (numerológia) szerint melyik az a bolygó, amit a Te születési dátumod determinál? A születési dátum (ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban) számjegyeit egyjegyűre redukálva olyan számot kapunk, mely útmutatóul szolgál az életünk során hasonlóan mint az az asztrológia zodiákus jegyei (horoszkópjegyek). A módszer lényege az un. teozófiai számösszeadás, amely segítségével kiszámolhatjuk, hogy mi a saját számunk és ahhoz milyen bolygó és milyen tulajdonságok tartoznak. Cikkünk végén egy videóban megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni könnyedén!

Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A cikk végén található videóban egy példán keresztül megmutatjuk, hogy hogyan lehet kiszámolni a születési dátum alapján azt a számot, ami mindenki számára meghatározó az élete során. 

Mi a Te számod? Mi a Te bolygód? 

Indiai számmisztika - numerológia - mit kell tudni róla?

Az indiai számmisztika, vagy numerológia, egy hagyományos rendszer, amely a számok jelentőségét és hatását vizsgálja az emberi életre és sorsra. Ez a hagyomány Indiából ered, és szorosan kapcsolódik az indiai asztrológiához és filozófiához. Az indiai numerológia két fő irányzatot tartalmaz: a Chaldean (Káld) numerológiát és a Pythagoras (Pitagorasz) numerológiát (videónkban Pitagorasz-szal szintén találkozhatsz).

Néhány alapvető dolog, amit tudni érdemes az indiai számmisztikáról:

- Számsorrend: Az indiai numerológia elsődlegesen a születési dátum és a név számjegyeinek értelmezésére összpontosít. A számjegyeket egy sorrendben értelmezik, és az egyes számoknak különleges jelentést tulajdonítanak.

- Sorsszám: Az indiai numerológia létrehoz egy sorsszámot a születési dátum alapján. Ennek az adott számnak fontos szerepe van az egyén életútjának és sorsának meghatározásában.

- Névszám: A nevet is számokra bontják, és az egyes számok jelentése alapján értelmezik. A név numerológiáját gyakran használják a személyiségjegyek és tulajdonságok elemzésére.

- Számelrendezés: Az indiai numerológia során a számokat gyakran rendezik és kombinálják különböző módokon, hogy megtalálják a személy életútját és jövőjét meghatározó számokat.

- Karmikus számok: Az indiai numerológia az ún. "karmikus számokat" is figyelembe veszi, amelyek az egyén karmikus tartozásait és kihívásait tükrözik.

- Tanácsadás és döntéshozatal: Sok ember fordul indiai numerológushoz tanácsért vagy iránymutatásért az élet fontos döntéseinek meghozatala előtt, például házasság, karrier vagy üzleti területen.

Fontos megjegyezni, hogy az indiai numerológia hitelesítetlen és szubjektív rendszer, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban hatnak az emberi sorsra. 

Az embereknek lehetnek személyes tapasztalataik vagy hiteik a numerológiával kapcsolatban, de érdemes megőrizni a kritikus gondolkodást és nem szabad kizárólag a numerológia alapján hozni fontos életdöntéseket.

Számmisztika, numerológia - mit érdemes erről tudni?

A számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken és rendszereken alapulnak, amelyek szerint a számoknak különleges jelentése van az emberi életben és sorsban. Bár ezek a területek nem tartoznak a tudományhoz, sokan hisznek bennük, és használják őket a személyes fejlődés, jövendölés vagy sorsmeghatározás céljából. Itt van néhány alapvető információ a számmisztikáról és a numerológiáról:

- Numerológia: A numerológia a számok okkult tudománya. A numerológusok szerint a számok hordoznak energiát és információt, és képesek leírni egy személy személyiségét és sorsát. A numerológia alapvetően két fő típusra oszlik: a pirosló numerológiára és a kabbalisztikus numerológiára. A pirosló numerológia a születési dátum és a nevelemzés alapján ad értelmezéseket, míg a kabbalisztikus numerológia a nevet a héber betűk numerikus értékeivel hozza összefüggésbe.

- Számmisztika: A számmisztika általában egyszerűbb és laikusabb, mint a numerológia. Gyakran az emberek úgy értelmezik, hogy bizonyos számok vagy számsorok szerencsét vagy pechet hozhatnak. Például, sok kultúrában a 7-es szám szerencsésnek számít, míg a 13-as szám pechszám lehet. A számmisztika gyakran kapcsolódik a babonákhoz és a hiedelmekhez.

- Személyes jelentőség: Az emberek gyakran használják a numerológiát vagy a számmisztikát a saját életükben és döntéseikben. Például, lehet, hogy választanak szerencseszámokat a lottószelvényükre, vagy a párválasztásnál is fontosnak tartják a számok szerepét.

- Kritika: Az áltudományos jellege miatt a számmisztikát és a numerológiát sokan kritizálják, és nem tekintik megbízható módszernek a döntéshozatalhoz vagy a sors megértéséhez. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban befolyásolnák az emberi életet vagy sorsot.

- Szórakozás és önismeret: Bár a számmisztika és a numerológia nem tudományosak, sokan élvezik ezeket a rendszereket szórakozásként vagy önismereti eszközként. Az önismereti célból való használat során a számok lehetnek egyfajta inspiráció vagy gondolkodási eszköz az emberi élet különböző aspektusaira való reflektáláshoz.

Összességében a számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken alapulnak, amelyek egyesek szerint segíthetnek az élet és a sors értelmezésében.

Az alábbi videóban elmagyarázzuk, hogyan tudod a saját számodat és a saját bolygódat meghatározni. Ne izgulj, nagyon egyszerű, csak kövesd az útmutatás! (kattints az alábbi képre a videó indításához)

számmisztika bolygók

Technikai recesszióban az osztrák gazdaság

A harmadik negyedévi GDP-adatok alapján az osztrák gazdaság technikai recesszióba esett az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria pénteki jelentése alapján.
2023. 12. 03. 21:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 03. 20:00
Megosztás:

Csökkent az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménye

Az előző havival megegyező ütemben csökkent az Egyesült Államok feldolgozóipari aktivitása novemberben az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján.
2023. 12. 03. 19:00
Megosztás:

Budán is nyitott adományozói pontot a Mikulásgyár

Budán is nyitott egy adományozói pontot az ország egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Mikulásgyár, amely idén is több ezer gyermek karácsonyi ajándékáról gondoskodik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 12. 03. 18:00
Megosztás:

Meglévő gyerekekre is jár kamattámogatott hitel a falusi CSOK mellé 2024-ben

Jövőre is lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a meglévő gyerekekre, amennyiben az érintettek falusi CSOK-os településeken élnek vagy oda szeretnének költözni. Ráadásul a kedvezményes CSOK-hitellel akkor is számolhatnak ezek a családok, ha nem vállalnak újabb gyermeket - derül ki a money.hu és az ingatlan.comközös összefoglalójából.
2023. 12. 03. 16:00
Megosztás:

Heves havazás nehezíti a közlekedést Moszkvában

Hétfő reggelig tartó heves havazás nehezíti a közlekedést Moszkvában, a hóréteg vastagsága várhatóan 8-10 centiméterrel növekszik - közölte az Interfax hírügynökséggel Roman Vilfand, az Oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője.
2023. 12. 03. 15:00
Megosztás:

Ennyivel lesz több a minimálbér nettója 2024-től

A megemelt minimálbér és a garantált bérminimum után megnövekedett közterhek hatására 2024-es évben összesen 175 milliárd forinttal nő a költségvetés bevétele – számolta ki a Niveus Consulting Group.
2023. 12. 03. 14:00
Megosztás:

Miskolcon vásári forgatag, koncertek és ünnepi díszbe öltözött villamos várja az érdeklődőket

Vásári forgataggal, korcsolyapályával, koncertekkel és adventi villamossal várják az ünnepre készülőket Miskolcon több helyszínen, Lillafüredtől Miskolctapolcáig az adventi időszakban.
2023. 12. 03. 13:00
Megosztás:

Elnökjelölti kampánya idejére szünetelteti uniós biztosi tevékenységét Jutta Urpilainen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ideiglenesen felmentette feladatainak ellátása alól Jutta Urpilainen nemzetközi partnerségekért felelős uniós biztost, aki szombaton tájékoztatta a biztosi testületet, hogy jelöltént indul a 2024-es finn elnökválasztáson - közölte az Európai Bizottság.
2023. 12. 03. 12:00
Megosztás:

Kiskereskedelmi, ipari és inflációs adatok a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a kiskereskedelem októberi statisztikája, az októberi ipari termelésről szóló statisztika és a novemberi inflációs adat.
2023. 12. 03. 11:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban erősödött a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett erősödött a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 58 010,99 ponton zárt pénteken, 1919,62 ponttal, 3,42 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 12. 03. 10:10
Megosztás:

Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.
2023. 12. 03. 09:00
Megosztás:

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).
2023. 12. 03. 08:00
Megosztás:

630 milliós turisztikai fejlesztés zárult le Miskolctapolcán

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - tájékoztatta az MTI-t Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya pénteken.
2023. 12. 03. 07:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2023. 12. 03. 06:00
Megosztás:

Világvezető logisztikai vállalat költözteti hazai operációját Pátyra

A világ egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a DHL Group részét képező DHL Supply Chain 2024 január elején veszi birtokba 20 ezer négyzetméteres bérleményét Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épületében. A HelloParks Páty megapark 58 ezer négyzetméteres, „zero ready” PT1-es raktárcsarnokát úgy készítették elő, hogy akár a nettó nulla kibocsátású működést is lehetővé teszi, aminek köszönhetően a logisztikai cég már most teljesítheti 2025-re kitűzött vállalati elvárásait. Az üzlet megkötése fontos mérföldkő, hiszen ez az első karbonsemleges operációra alkalmas épülete a társaságnak a régióban.
2023. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Tisztább helyzetet teremtenek az új energetikai tanúsítványok a napelemek piacán is

Novembertől új épületenergetikai szabályok lesznek érvényesek, s megváltozott az energetikai tanúsítványi rendszer is – mindez komoly változást jelent, hiszen még inkább felértékeli a napelemekkel, hőszivattyúval, okosotthon-irányítással működő ingatlanok értékét. Mindemellett kulcsfontosságúvá válik az energiafelhasználási adatok értelmezése és a modern technológiák alkalmazása.
2023. 12. 03. 04:00
Megosztás:

Fluktuációs trendek és válaszstratégiák a munkaerőpiacon a generációs különbségek fényében

Miközben a legfrissebb nemzetközi kutatások szerint az alkalmazottak elkötelezettségi szintje szerte a világon rendkívül alacsony, a generációs különbségek jelentősége is egyre nyilvánvalóbbá válik a munka világában. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte, hogy a korosztályok értékrendje közötti eltérések fényében mit tehetnek a HR szakemberek az alkalmazottak hatékonyabb bevonzásának és megtartásának előmozdítása érdekében.
2023. 12. 03. 03:00
Megosztás:

Világelső lett a Soproni Egyetem e-hulladék kezelési módszere

A világ legjobb gyakorlatait bemutató, e területen élen járó 54 egyetem közül első helyre rangsorolták az UI GreenMetric versenyében a Soproni Egyetem e-hulladék gyűjtését és a hulladékkezelést bemutató pályázatát - írta az egyetem az MTI-nek küldött szombati közleményében.
2023. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Megdőlt az országos melegrekord szombaton

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2023. 12. 03. 01:00
Megosztás: