Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A számmisztika (numerológia) szerint melyik az a bolygó, amit a Te születési dátumod determinál? A születési dátum (ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban) számjegyeit egyjegyűre redukálva olyan számot kapunk, mely útmutatóul szolgál az életünk során hasonlóan mint az az asztrológia zodiákus jegyei (horoszkópjegyek). A módszer lényege az un. teozófiai számösszeadás, amely segítségével kiszámolhatjuk, hogy mi a saját számunk és ahhoz milyen bolygó és milyen tulajdonságok tartoznak. Cikkünk végén egy videóban megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni könnyedén!

Számmisztika - melyik bolygó ami irányít Téged? Kiszámolhatod!

A cikk végén található videóban egy példán keresztül megmutatjuk, hogy hogyan lehet kiszámolni a születési dátum alapján azt a számot, ami mindenki számára meghatározó az élete során. 

Mi a Te számod? Mi a Te bolygód? 

Indiai számmisztika - numerológia - mit kell tudni róla?

Az indiai számmisztika, vagy numerológia, egy hagyományos rendszer, amely a számok jelentőségét és hatását vizsgálja az emberi életre és sorsra. Ez a hagyomány Indiából ered, és szorosan kapcsolódik az indiai asztrológiához és filozófiához. Az indiai numerológia két fő irányzatot tartalmaz: a Chaldean (Káld) numerológiát és a Pythagoras (Pitagorasz) numerológiát (videónkban Pitagorasz-szal szintén találkozhatsz).

Néhány alapvető dolog, amit tudni érdemes az indiai számmisztikáról:

- Számsorrend: Az indiai numerológia elsődlegesen a születési dátum és a név számjegyeinek értelmezésére összpontosít. A számjegyeket egy sorrendben értelmezik, és az egyes számoknak különleges jelentést tulajdonítanak.

- Sorsszám: Az indiai numerológia létrehoz egy sorsszámot a születési dátum alapján. Ennek az adott számnak fontos szerepe van az egyén életútjának és sorsának meghatározásában.

- Névszám: A nevet is számokra bontják, és az egyes számok jelentése alapján értelmezik. A név numerológiáját gyakran használják a személyiségjegyek és tulajdonságok elemzésére.

- Számelrendezés: Az indiai numerológia során a számokat gyakran rendezik és kombinálják különböző módokon, hogy megtalálják a személy életútját és jövőjét meghatározó számokat.

- Karmikus számok: Az indiai numerológia az ún. "karmikus számokat" is figyelembe veszi, amelyek az egyén karmikus tartozásait és kihívásait tükrözik.

- Tanácsadás és döntéshozatal: Sok ember fordul indiai numerológushoz tanácsért vagy iránymutatásért az élet fontos döntéseinek meghozatala előtt, például házasság, karrier vagy üzleti területen.

Fontos megjegyezni, hogy az indiai numerológia hitelesítetlen és szubjektív rendszer, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban hatnak az emberi sorsra. 

Az embereknek lehetnek személyes tapasztalataik vagy hiteik a numerológiával kapcsolatban, de érdemes megőrizni a kritikus gondolkodást és nem szabad kizárólag a numerológia alapján hozni fontos életdöntéseket.

Számmisztika, numerológia - mit érdemes erről tudni?

A számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken és rendszereken alapulnak, amelyek szerint a számoknak különleges jelentése van az emberi életben és sorsban. Bár ezek a területek nem tartoznak a tudományhoz, sokan hisznek bennük, és használják őket a személyes fejlődés, jövendölés vagy sorsmeghatározás céljából. Itt van néhány alapvető információ a számmisztikáról és a numerológiáról:

- Numerológia: A numerológia a számok okkult tudománya. A numerológusok szerint a számok hordoznak energiát és információt, és képesek leírni egy személy személyiségét és sorsát. A numerológia alapvetően két fő típusra oszlik: a pirosló numerológiára és a kabbalisztikus numerológiára. A pirosló numerológia a születési dátum és a nevelemzés alapján ad értelmezéseket, míg a kabbalisztikus numerológia a nevet a héber betűk numerikus értékeivel hozza összefüggésbe.

- Számmisztika: A számmisztika általában egyszerűbb és laikusabb, mint a numerológia. Gyakran az emberek úgy értelmezik, hogy bizonyos számok vagy számsorok szerencsét vagy pechet hozhatnak. Például, sok kultúrában a 7-es szám szerencsésnek számít, míg a 13-as szám pechszám lehet. A számmisztika gyakran kapcsolódik a babonákhoz és a hiedelmekhez.

- Személyes jelentőség: Az emberek gyakran használják a numerológiát vagy a számmisztikát a saját életükben és döntéseikben. Például, lehet, hogy választanak szerencseszámokat a lottószelvényükre, vagy a párválasztásnál is fontosnak tartják a számok szerepét.

- Kritika: Az áltudományos jellege miatt a számmisztikát és a numerológiát sokan kritizálják, és nem tekintik megbízható módszernek a döntéshozatalhoz vagy a sors megértéséhez. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban befolyásolnák az emberi életet vagy sorsot.

- Szórakozás és önismeret: Bár a számmisztika és a numerológia nem tudományosak, sokan élvezik ezeket a rendszereket szórakozásként vagy önismereti eszközként. Az önismereti célból való használat során a számok lehetnek egyfajta inspiráció vagy gondolkodási eszköz az emberi élet különböző aspektusaira való reflektáláshoz.

Összességében a számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken alapulnak, amelyek egyesek szerint segíthetnek az élet és a sors értelmezésében.

Az alábbi videóban elmagyarázzuk, hogyan tudod a saját számodat és a saját bolygódat meghatározni. Ne izgulj, nagyon egyszerű, csak kövesd az útmutatás! (kattints az alábbi képre a videó indításához)

számmisztika bolygók

Magyarországon is terjeszkedik a globális piacvezető biogáztechnológiai cég

A hazai szerves-, illetve biohulladék feldolgozása napjaink egyik legaktuálisabb környezetvédelmi kérdése, a vonatkozó jogszabályok és elképzelések pedig már rövid távon is a biogáz-előállítás jelentős növekedését hozzák magukkal. Ezért is fontos, hogy a közelmúltban tulajdonost váltott a világ elsőszámú biogáztechnológiai cége, az Anaergia, amelynek új tulajdonosa más érdekeltségeivel már jelen van Magyarországon, most pedig biogázüzemek létrehozását is kilátásba helyezte.
2024. 07. 21. 14:00
Megosztás:

Teljesen átalakíthatja a magyar gazdák életét az éghajlatváltozás

Sorra dőlnek a melegrekordok Magyarországon, miközben egyre többeket foglalkoztatnak a klímaváltozás várható következményei. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint az éghajlatváltozás érezhető élelmiszerdrágulást hozhat a következő 10 évben. A felmelegedés inflációra gyakorolt hatása attól is függ, hogy a gazdaságok milyen mértékben képesek alkalmazkodni a változó éghajlathoz. Az OTP Bank agrárszakértői szerint a hazai agrárvállalkozók megfelelő stratégiával akár előnyükre is fordíthatják a helyzetet.
2024. 07. 21. 13:00
Megosztás:

Turistákra leselkedő csalókra figyelmeztet az Erste

A kedvelt üdülőhelyeket nem csak a turisták, hanem a bankkártyákra, banki adatokra vadászó bűnözők is előszeretettel látogatják. Az Erste nyári kampánya a biztonságos fizetést, bankkártya- és mobilhasználatot helyezi a középpontba. A bank nyáron sem hagyja, hogy a csalók beárnyékolják ügyfelei pihenését: tájékoztatójában a lehetséges visszaélések mellett arra is felhívja a figyelmet, hogyan tarthatjuk biztonságban a pénzünket.
2024. 07. 21. 12:00
Megosztás:

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását.
2024. 07. 21. 11:00
Megosztás:

Mitől zöldül be a hajad a strandon? Nyári hajproblémák és megelőzésük

Július 22. nemcsak a Haj Világnapja, hanem Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja is. A népi hiedelem szerint az ezen a napon levágott haj szerencsét hoz. Manapság el is kél a szentek segítsége, hiszen a klímaváltozás okozta egyre gyakoribb extrém magas hőmérséklet és a tűző nap fejbőrünk és hajszálaink egészségére is negatív hatással vannak. Míg a bőr fényvédelmének fontosságáról mindenki hallott már, azt kevesen tudják, hogy nyáron a hajunkat is védeni kell az UV-sugárzástól.
2024. 07. 21. 10:00
Megosztás:

Moonbag és WienerAI befektetők az Algotech előértékesítés felé fordulnak a profitmegosztás bejelentése után

A kriptopiac jelentős volatilitást mutat, a befektetők folyamatosan keresik a jövedelmező lehetőségeket.
2024. 07. 21. 09:00
Megosztás:

Együttműködés a KSH és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között

Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). Célja a hazai vállalkozások adatszolgáltatói terheinek csökkentése, a szakmai párbeszéd, valamint a rendelkezésre álló információk hatékony megosztása a vállalkozások felé versenyképességük növelése érdekében.
2024. 07. 21. 08:00
Megosztás:

Júliusban karácsony? A forróság fűti az online kereskedelmet

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is. A júliusi kánikulában a ventilátorok, mobil klímák és légkondicionálók értékesítése rekordokat döntött a Pepita.hu adatai szerint. A medencék és kiegészítőik, valamint az árnyékolás termékek, öntöző és párásító eszközök nagy része is most talált gazdára. A Pepita.hu raktára és a logisztikai részlege jelenleg a karácsonyi szezon szintjén teljesít.
2024. 07. 21. 07:00
Megosztás:

Hogyan csináljunk 1000 dollárból 100 000 dollárt a Dogecoin (DOGE), a Shiba Inu (SHIB) és az ETFSwap (ETFS) segítségével

A kriptovaluta piac híres arról, hogy szerény befektetéseket jelentős vagyonná alakít, gyakran megdöbbentően rövid idő alatt. Számos kripto szakértő szerint 1000 dollárját akár 100 000 dollárrá is változtathatja Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) és ETFSwap (ETFS) segítségével.
2024. 07. 21. 06:00
Megosztás:

Rekordot állított be a belföldi használtautó-piac: milyen autómárka most a menő?

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon közel 457 ezer személygépkocsi cserélt gazdát az első félévben. Ez az érték 12,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév volumenét. A JóAutók.hu várakozása szerint jelentős az esély arra, hogy éves szinten megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa.
2024. 07. 21. 05:00
Megosztás:

Folyamatosan növekszik a használtautó-piac

Jó hír, hogy a tulajdonosváltások száma 2024 eleje óta folyamatosan növekszik, és ez júniusban sem volt másképp. A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a Datahouse legfrissebb adataival kiegészítve miként fest hazai másodpiac helyzete, beleértve a legnépszerűbb használt autókat, az átlagárakat és a meglepően népszerű hibrideket.
2024. 07. 21. 04:00
Megosztás:

A pestis volt az első biológiai fegyver? - A járványok megváltoztatják a történelmet

A pestis volt az első biológiai fegyver? A Rákóczi-szabadságharc leveréséhez hozzájárult egy baci? A természeti, biológiai és epidemiológiai csapások is elvezethetnek a társadalom felbomlásához? E kérdéseket is feszegeti Pászka Imre, az SZTE nyugalmazott szociológia professzorának három kötetes műve.
2024. 07. 21. 03:00
Megosztás:

Magyarországi nyugdíj korhatár emelése - a törvény így rendelkezik most

Hány éves korban tud ma a jogszabályok szerint öregségi nyugdíjba vonulni valaki hazánkban? Hogyan változott az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint évről-évre sávosan emelkedik, így végül egységesen (férfiak és nők esetében is) 65 évre nő a korhatár. Cikkünkből megtudhatja a pontos részleteket.
2024. 07. 21. 02:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország így vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor vezetheti be Magyarország az Európai Unió közös pénzét, az EURÓ-t? Mire számíthatunk, mire érdemes már most felkészülni? Mi fog történni a forinttal és egyáltalán mi is az az ERM II. árfolyam mechanizmus?
2024. 07. 21. 01:00
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés 6 millió dollárhoz közelít a piaci gyengeség ellenére

Az elmúlt hetek során több népszerű mém érme is jelentős csökkenést mutatott, de a kripto tér nagyágyúja, a Bitcoin is több mint 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
2024. 07. 21. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 07. 20. 22:00
Megosztás:

Ez Budapest környékének egyik legdinamikusabban fejlődő sportrepülőtere

Rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Repülőtér, ami egy ambiciózus fiatal nőnek köszönhető. Mihalcsek Noémi vállalkozása 2020-ban vette át a repülőtér üzemeltetését, azóta bővítették a kempinget, fásítottak, épült egy oktatótermük, van már szaniter helyiségük és egy kiváló minőségű streed food büféjük is. A munka azonban nem áll meg, számtalan tervük van még, hogy az egykor országos hírű, szebb napokat látott repülőteret újra a legfejlettebbek között emlegessék nemcsak Budapest környékén, hanem országos szinten is. Mihalcsek Noémi nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a repülést, és eloszlassa a mítoszt, hogy kiváltság ez a hobbi.
2024. 07. 20. 21:00
Megosztás:

Nyári munkával és spórolással készültek a fiatalok a fesztiválszezonra

Nem csak bulizni tudnak és szeretnek a mai fiatalok, de dolgozni és spórolni is hajlandók azért, hogy legyen pénzük a nyári plusz kiadásokra. Az Erste reprezentatív felmérése szerint a legtöbben nem költenének többet 50 ezer forintnál egy nyári fesztiválra, de a költségek ennél könnyen magasabbak is lehetnek. Az Erste idén az Inota Fesztivál programjaihoz csatlakozott támogatóként.
2024. 07. 20. 20:00
Megosztás:

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást kap Békés vármegye

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Békés vármegyébe az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből - közölte a Békés Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 07. 20. 18:00
Megosztás:

Hitelezési platformot indított az ingatlan.com

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.
2024. 07. 20. 17:00
Megosztás: