Szélerőműparkot vett az ALTEO

Az ALTEO 24MW kapacitású szélerőműparkot vett az osztrák határ és Mosonmagyaróvár mellett.

Szélerőműparkot vett az ALTEO

A szélerőmű 12 darab, egyenként 2MW-os szélmalomból áll. Az ALTEO a parkot birtokló MOV-R-H1 cég 100 százalékát vásárolta meg, a vételárat azonban nem közölték.

A szélerőműparkot 2005 júliusában alapították, így a cég nagy valószínűséggel a szabadpiacra termel áramot. A tornyok valószínűleg bizonyos mértékű felújításra szorulnak majd belátható időn belül. 

Ezért azt gondoljuk - írják az ERSTE elemzői, hogy az ALTEO jóval olcsóbban vette meg a szélerőműparkot, mintha újat hozott volna létre. Ugyanakkor az ALTEO az új szerzeményt be tudja illeszteni az energiamixébe, azaz nagy valószínűséggel jobb értékesítési árakat tud elérni, mint egy „sima” tulajdonos. 

Ezért az akvizíció nagy valószínűséggel értékteremtő, de a számok ismerete nélkül ezt nem lehet száz százalékos bizonyossággal kijelenteni. Mindenesetre a lépést pozitívan értékeljük.

Nevet vált a Rama és a Flora margarinok forgalmazója

Upfield Magyarország Kft.-ről Flora Food Hungary Kft.-re változtatta nevét a közismert és közkedvelt Rama, Flora, Violife és Viodeli termékek hazai forgalmazója. Minderre azt követően került sor, hogy a kft. anyavállalata, az Upfield Group BV holdingtársaság szeptember közepén Flora Food Group BV-re változtatta nevét, a központi weboldal pedig immár a florafoodgroup.com címen érhető el.
2024. 10. 21. 17:00
Megosztás:

A szökési sebesség elérése a hosszú távú értékteremtés érdekében

2022-ben és 2023-ban a bankszektor a legjobb évét produkálta a 2008-as pénzügyi válság óta –a nyereségesség, a tőkehelyzet és a likviditás mind tovább javultak iparági szinten – derül ki a McKinsey & Company a globális bankpiacról kiadott tanulmányából.
2024. 10. 21. 16:30
Megosztás:

Rekordon a bankkártyahasználat – egyre több kártya költözik a mobilokba

Minden eddiginél gyakrabban és nagyobb értékben használtuk a bankkártyáinkat 2024 második negyedévében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai[1] szerint kiugróan nőtt a külföldi kártyás fizetések mértéke, illetve a mobiltárcás tranzakciók száma és értéke is. Az OTP Bank saját adataiból generációs különbségek látszódnak: amíg a Junior ügyfelek a mobilfizetést részesítik előnyben, addig a felnőtt korosztályra az érintéses bankkártyás fizetés a legjellemzőbb.
2024. 10. 21. 16:00
Megosztás:

FoxPost néven megy tovább a Packeta és FoxPost egyesített cége

A Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább. A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, ezzel biztosítva az egységes márkamegjelenést és erősítve a vállalat piaci jelenlétét.
2024. 10. 21. 15:30
Megosztás:

Holnap jön az MNB kamatdöntése - mi lesz a forinttal?

Holnap jön az MNB kamatdöntése. A múlt héten Virág Barnabás, az MNB alelnöke több fórumon is elmondta, hogy nem csak októberben, hanem akár hosszabb ideig is szünetelhet a kamatcsökkentési ciklus.
2024. 10. 21. 15:00
Megosztás:

Látványos flashmob a Groupama Arénában a biztonságos közlekedésért

A Groupama Biztosító évek óta kiemelt figyelmet fordít a biztonságos közlekedés elősegítésére. Idén ősszel az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával összefogva egy izgalmas megmozdulás keretében hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára.
2024. 10. 21. 14:30
Megosztás:

A kőolajpiac nem hiszi el, hogy Izrael támadást indít Irán ellen az amerikai elnökválasztás előtt

A kőolaj ára nagyot esett a múlt héten, miután a várakozásokkal ellentétben Izrael nem indított támadást Irán ellen. A piac egyre szkeptikusabb, hogy lesz-e komolyabb izraeli válaszcsapás a november 5-i amerikai választást megelőzően.
2024. 10. 21. 14:00
Megosztás:

Yield Farming jelentése - mi a különbség a staking és a Yield farming között

Yield Farming és staking: a kriptovilág magas hozamú, magas kockázatú befektetési stratégiái. Mit jelent és hogyan működik a yield farming és a staking? Mi a fő különbség a két stratégia között? Melyikkel lehet több pénzt keresni?
2024. 10. 21. 13:30
Megosztás:

Ezek a legnépszerűbb okostelefonok

Az okostelefonok globális kiszállítása 4 százalékkal, 316,1 millióra nőtt az idei harmadik negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve, és ezzel már az ötödik egymást követő negyedévben nőttek a kiszállítások - áll az International Data Corporation (IDC) legfrissebb jelentésében.
2024. 10. 21. 12:30
Megosztás:

A világon egyre több cég dönt úgy, hogy regisztrál valamelyik cégminősítő vállalatnál – ez az oka!

A globális piac fejlődése számos új lehetőséget hozott a gazdasági szereplők számára, ugyanakkor sok kockázatot is, amelyek közül sok megelőzhető, vagy valószínűségük jelentősen csökkenthető.
2024. 10. 21. 12:00
Megosztás:

Így néz ki az álommunkahely!

Ki ne szeretne egy valóban álommunkahelyen dolgozni, vagy melyik vállalkozó ne szeretne azzá válni? Sokakban felmerül a kérdés, mitől válik egy munkahely minden szempontból ideálissá. Bemutatjuk, hogy mire vágynak a munkavállalók, ahogy azt is, hogy miben fejlődhetnek a munkáltatók.
2024. 10. 21. 11:30
Megosztás:

Mindenki kocsit vesz? Mi ez a nagy pörgés a magyar használtautó piacon?

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint minden eddiginél magasabban alakult a belföldi használtautó-adásvételek száma: a hazai piacon az elmúlt hónapban mintegy 79 500 személygépkocsi cserélt gazdát. Ez az érték 11,6 százalékkal haladja meg a tavaly szeptemberi értéket. A JóAutók.hu várakozása szerint éves szinten immár bizonyosan megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben beállított 825 ezres csúcsa.
2024. 10. 21. 11:00
Megosztás:

Pénztári megtakarítás lakáscélra? Egészségpénztárból már most is lehetséges!

Jövőre az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások lakáscélra is felhasználhatók lesznek, és mostanra az ezzel kapcsolatos jogszabály tervezete is megjelent. Tudta, hogy jelenleg is van olyan pénztári megtakarítás, amelyet lakáscélra költhet? Pedig az egészségpénztárból ez most is lehetséges - mutat rá a BiztosDöntés.hu.
2024. 10. 21. 10:30
Megosztás:

Emelkedtek az amerikai és hazai hozamok, míg az euróövezetben csökkenést láttunk a múlt héten, miközben a dollár és a forint is erősödött az euróval szemben

A megelőző hetekben a vártnál erősebb amerikai munkapiaci, konjunktúra- és inflációs adatok alapján a befektetők arra a következtetésre jutottak, hogy az USA-ban nincs jele recessziónak, a növekedés erős és a Fednek nincs miért sietnie a kamatcsökkentésekkel, amit a Fed tisztviselői is megerősítettek.
2024. 10. 21. 10:00
Megosztás:

A bálnák 1,5 millió BTC-t halmoznak fel az árfolyam-ingadozás ellenére: Vajon ez az új DeFi projekt milliomossá teheti a befektetőket?

A kriptovaluta világát mindig is a volatilitás jellemezte, de ez nem állította meg a nagybefektetőket abban, hogy jelentős mennyiségű ígéretes tokent halmozzanak fel. Nemrégiben ezek a „kripto-bálnák” több mint 1,5 millió Bitcoint (BTC) vásároltak, még a jelentős árfolyamingadozások közepette is.
2024. 10. 21. 09:30
Megosztás:

A tengerentúlon a Dow és az S&P újra rekordmagasan zárt, a Netflixnek és a technológiai részvények köszönhetően

A Dow Jones és az S&P 500 is rekord zárómagasságot ért el pénteken, de a NASDAQ is pluszban fejezte be a napot, mivel a piacokat a Netflix részvényeinek kedvező eredményei és a technológiai részvények szélesebb körű növekedése támogatta. Az S&P 0,4, a NASDAQ 0,6, a Dow 0,1%- kal került feljebb.
2024. 10. 21. 09:00
Megosztás:

Zöldben zártak a vezető nyugat-európai indexek a tech szektor emelkedésének köszönhetően

Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok pénteken, mivel a technológiai részvények erősödtek a hét utolsó napján, míg az Európai Központi Bank kamatcsökkentése a hét utolsó két napján támogatta az indexeket.
2024. 10. 21. 08:30
Megosztás:

A tavalyi zárszámadást vitatja ma a parlament

Elkezdi tárgyalni a 2023-as zárszámadást az Országgyűlés hétfőn kezdődő, kétnapos ülésén.
2024. 10. 21. 08:00
Megosztás:

Energiaügyi Minisztérium: földtani kutatófúrások alapján dönthetnek az első magyarországi szivattyús energiatároló helyszínéről

Földtani kutatófúrások alapján dönthetnek az első magyarországi szivattyús energiatároló helyszínéről - közölte az Energiaügyi Minisztérium legfrissebb Facebook-bejegyzésében vasárnap.
2024. 10. 21. 07:00
Megosztás:

Előrehozott választásokért tüntettek a spanyol fővárosban

Tízezrek tüntettek előrehozott választásokat és Pedro Sánchez miniszterelnök lemondását követelve a spanyol fővárosban vasárnap.
2024. 10. 21. 06:00
Megosztás: