Tégla? Kő?

Senki sem szereti, ha a garázsfeljáróját eláztatja az eső, ha elkapar a kerék vagy a friss füvet tönkreteszi az autó. Olyan tiszta, esztétikus megoldásra van szükség a kertben, mely hosszú távon, a folyamatosan változó időjárási körülmények között is fenntartható.

Tégla? Kő?

Kertépítési nehézségek

Amikor az ember kertet épít, rengeteg ötlet és elképzelés kavarog a fejében, így érdemes, szakemberek tanácsát is kikérni ezek megvalósíthatóságával kapcsolatban, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket. De mire is gondolunk?

A csak növények telepítését tervezők rövid időn belül szembesülhetnek három fontos problémával, mellyel előzetesen gyakran nem is számolnak:

1. A rengeteg növényt gondozni kell. Ám nem elég csak lenyírni a füvet, gondoskodni kell arról is, hogy az elnyíló virágok helyére újak kerüljenek, hogy ne lógjanak be túlságosan a közlekedő részekre; ha beteg a növény, kezelni, ha jön az ősz, ásni, ha itt a tavasz, ültetni kell.

2. A növények öntözésekor nem mindegy, hogy melyik kap vizet alulról, melyik felülről, melyik sokat és melyik keveset.

3. Ha kutya van a kertben, biztosan megpróbálkozik majd azzal, hogy a lehető legkellemetlenebb helyre, a legféltettebb növényünk mellé ásson gödröt és abba feküdjön bele pihenni.

Egy kézenfekvő megoldás

Vannak, akik ezt felmérik (vagy már átestek ezen a fázison), ők próbálnak ésszerűbb megoldást, segítséget keresni. A szakemberek szerint nem ördögtől való a kert egy részének leburkolása: a térkövet könnyebb tisztán tartani, jobban használhatóvá teszi a kertet, és nem utolsó sorban dekoratív is.

A Barabás Téglakő Kft. termékei - élükön az országszerte ismert Téglakő®, mely megjelenésében leginkább az antikolt, bontott téglához hasonlít - minőségérzetet kölcsönöznek a kertnek és a velük burkolt felületnek.

Kényelmes választás

A 2009 óta gyártott Téglakő® éppen az anyaga és a rendkívüli ellenállóképessége miatt olyan népszerű, hisz számos célra alkalmas, és maradéktalanul ellátja feladatát: emeli a kert esztétikai értékét, és mind burkolatként, mind pedig kerítés vagy kerti bútor építő elemeként is felhasználható. A Barabás Téglakő honlapján megtalálható online ajánlatkérő rendszernek köszönhetően nem kell bontott téglára vadászni a közösségi médián és az apróhirdetési oldalakon: pontosan azt és annyit kap a megrendelő, amire és amennyire szüksége van. Ráadásul ezen a felületen egyszerre három szabadon választott kereskedéstől is kérhető ajánlat, így valóban a legkedvezőbb kondíciók mellett rendelhető meg a kiválasztott termék.

Ennek köszönhetően nem fordulhat elő az, hogy a felújítási projekt közepén kiderül, hogy az áru nem megfelelő minőségű és a szállítmány egy részét selejtezni kell, vagy ami talán még rosszabb: hogy bőségesen marad még belőle a munka befejeztével, és a felújított kertben éktelenkedik egy halom fel nem használt tégla, amitől még meg kell valahogy szabadulni.

Itt a nyár, akinek lehetősége van rá, mostantól sokkal több időt tölt majd a kertben: akár azért, mert kint dolgozik a lugasban, akár így tart rövid szünetet két, otthonról levezényelt megbeszélés között, akár mert a nap végén egy pohár finom borral ott szeret leereszteni. Egy dolog a közös bennük: büszkeséggel fogják végighordozni a tekintetüket a kerten, ha az rendezett, gondozott benyomást kelt, nem igényel túlságosan sok munkát, és elegendő örömet okoz ahhoz, hogy úgy érezzék, megérte a kivitelezést megelőző alapos, átgondolt tervezés.

Budapesten tanácskoztak az európai víziközmű szabályozó hatóságok vezetői

A víziközmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár-emelkedés hatásairól, a települési szennyvíz kezeléséról szóló európai uniós rendelet módosításáról, valamint a tagállami hatóságok által kalkulált vízveszteségi mutatókról egyeztettek az Európai Víziközmű Szabályozók Szervezetének, a WAREG (European Water Regulators) 26. közgyűlésén, Budapesten - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 11:30
Megosztás:

7,7 százalékkal nőttek a beruházások a harmadik negyedévében

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.
2022. 11. 28. 11:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Csökkenéssel indult hétfőn a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon. A Kínában a szigorú járványvédelmi korlátozások ellen fokozódó tüntetések veszteségbe szorították az ázsiai piacokat a globális tőzsdenap kezdetén.
2022. 11. 28. 10:40
Megosztás:

Téli bőrápolás férfiaknak természetes kozmetikumokkal

A férfiak többsége elegánsan nem vesz tudomást a megfelelő mértékű bőrápolás fontosságáról. A legtöbb esetben a borotválkozásban és az azzal kapcsolatos teendőkben merül ki az arcápolás. Pedig a téli időszakban sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a bőr védelmére.
2022. 11. 28. 10:00
Megosztás:

Mindhárom törvény megerősítést nyert a népszavazáson Szlovéniában

Az ellenzéki Szlovén Demokrata Párt (SDS) által kifogásolt mindhárom törvény megerősítést nyert a vasárnap tartott népszavazáson Szlovéniában - közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).
2022. 11. 28. 09:30
Megosztás:

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary bankszünnapot tart négy napon át, 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra között, mivel változások lesznek a szolgáltatásaiban - közölte a pénzintézet a honlapján.
2022. 11. 28. 09:00
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben.
2022. 11. 28. 08:30
Megosztás:

Javult a lakossági és a vállalati konjunktúraérzet

A lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete kismértékben javult a Századvég Konjunktúrakutató 2022. novemberi felmérése alapján - közölték csütörtökön az MTI-vel
2022. 11. 28. 08:00
Megosztás:

Kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac

A kétszámjegyű kamatkörnyezet, a kamatplafon és különadók miatt kihívásokkal teli év elé néz a lízingpiac - mondta a Magyar Lízingszövetség elnöke csütörtökön, a Budapesten rendezett Lízing Szakmai Napon. Zs. Nagy István szerint 2023-ban a kihelyezett összeg értéke 20 százalékkal eshet az optimista forgatókönyv szerint és folytatódik a finanszírozott eszközök számának csökkenése is.
2022. 11. 28. 07:00
Megosztás:

Az EP befagyasztaná a Magyarországnak szánt uniós forrásokat

Az Európai Parlament (EP) szerint az Európai Bizottság és a magyar kormány által az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, még akkor sem, ha teljes mértékben végrehajtják őket, azért azt javasolta, fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.
2022. 11. 28. 06:00
Megosztás:

Elkezdődött Zalaegerszeg legnagyobb közútfejlesztése

Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, a Kosztolányi utat korszerűsítik és kétirányúsítják mintegy 1,3 milliárd forintból, ami a zalai megyeszékhely legnagyobb közútfejlesztési munkája - közölte a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester.
2022. 11. 28. 05:00
Megosztás:

Friss nyugdíjhír! Nyugdíj korhatár előtti ellátás mellett végzett munka szabályai 2023

A korhatár előtti ellátás folyósítása mellett korlátozott összeghatárig lehet keresőtevékenységet folytatni - olvashatjuk az ado.hu szakmai blogjában. Lássuk a részleteket!
2022. 11. 28. 04:01
Megosztás:

Kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése

A madárpusztulások egyik legfőbb oka a szabadvezetékek mentén történő áramütés vagy ütközés, éppen ezért kiemelt jelentőségű a madarakat fenyegető veszélyek mérséklése, amely számos hazai madárfaj természetvédelmi helyzetén javít - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára csütörtökön Tatán, a 13. MAVIR Madárvédelmi Konferencián, amelyről a szaktárca közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2022. 11. 28. 03:00
Megosztás:

A Magyarország 365 fotópályázat képeiből nyitottak kiállítást Debrecenben

A Magyarország 365 fotópályázatra érkezett alkotások közül 130 képet tekinthetnek meg az érdeklődők január 6-ig Debrecen főutcáján - hangzott el a kiállítás megnyitóján csütörtökön.
2022. 11. 28. 02:00
Megosztás:

Energiatakarékosságról döntött Szekszárd

Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökön.
2022. 11. 28. 01:00
Megosztás:

Lassult a nagy internetes cégek fellépése az online gyűlöletbeszéddel szemben

Az internetes felületek működtetéséért felelős vállalatok, hasonlóan a tavalyi arányhoz, 63,3 százalékban távolították el a gyűlöletbeszédet tartalmazó weboldalaikról, ez visszaesést jelent a 2020-as 71 százalékhoz képest - derült ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett, az online gyűlöletbeszéd felszámolását célzó magatartási kódex betartására vonatkozó értékeléséből.
2022. 11. 28. 00:05
Megosztás:

Ausztria és Németország is érdekelt a horvát LNG-kapacitások bővítésében

Horvátország, Ausztria és Németország energetikai együttműködési megállapodásra készül, és közösen lép fel az Európai Bizottságnál a horvát gázvezeték-hálózatát bővítése és a krki LNG-terminál (cseppfolyósítottföldgáz-terminál) kapacitásai növelése érdekében - jelentette ki Andrej Plenkovic horvát kormányfő csütörtökön Omisaljban.
2022. 11. 27. 23:00
Megosztás:

Százmilliókat csalnak ki tőlünk a bankkártya-csalók

A bankkártyás forgalom bővülésével párhuzamosan a csalók is nagyobb elánnal vetik be magukat és próbálják átverni a kártyás fizetőket. A bankok gyakran hangsúlyozzák, hogy senki ne adjon ki idegeneknek érzékeny adatokat vagy a fizetéshez szükséges kódokat, mert átverés lehet a háttérben. Ha pedig gondatlanul jár el a bankkártyás, akkor könnyen lehet, hogy a kár nála jelentkezik, azaz ilyen esetekben a bank nem téríti meg az összeget.
2022. 11. 27. 22:00
Megosztás:

Nyugati államok üdvözlik a venezuelai politikai tárgyalásokon elért eredményeket

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada és az Egyesült Királyság közös közleményben üdvözölte vasárnap a venezuelai tárgyalóküldöttségek bejelentését az ország politikai jövőjéről szóló párbeszéd felújításáról.
2022. 11. 27. 20:00
Megosztás:

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás: