Tégla? Kő?

Senki sem szereti, ha a garázsfeljáróját eláztatja az eső, ha elkapar a kerék vagy a friss füvet tönkreteszi az autó. Olyan tiszta, esztétikus megoldásra van szükség a kertben, mely hosszú távon, a folyamatosan változó időjárási körülmények között is fenntartható.

Tégla? Kő?

Kertépítési nehézségek

Amikor az ember kertet épít, rengeteg ötlet és elképzelés kavarog a fejében, így érdemes, szakemberek tanácsát is kikérni ezek megvalósíthatóságával kapcsolatban, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket. De mire is gondolunk?

A csak növények telepítését tervezők rövid időn belül szembesülhetnek három fontos problémával, mellyel előzetesen gyakran nem is számolnak:

1. A rengeteg növényt gondozni kell. Ám nem elég csak lenyírni a füvet, gondoskodni kell arról is, hogy az elnyíló virágok helyére újak kerüljenek, hogy ne lógjanak be túlságosan a közlekedő részekre; ha beteg a növény, kezelni, ha jön az ősz, ásni, ha itt a tavasz, ültetni kell.

2. A növények öntözésekor nem mindegy, hogy melyik kap vizet alulról, melyik felülről, melyik sokat és melyik keveset.

3. Ha kutya van a kertben, biztosan megpróbálkozik majd azzal, hogy a lehető legkellemetlenebb helyre, a legféltettebb növényünk mellé ásson gödröt és abba feküdjön bele pihenni.

Egy kézenfekvő megoldás

Vannak, akik ezt felmérik (vagy már átestek ezen a fázison), ők próbálnak ésszerűbb megoldást, segítséget keresni. A szakemberek szerint nem ördögtől való a kert egy részének leburkolása: a térkövet könnyebb tisztán tartani, jobban használhatóvá teszi a kertet, és nem utolsó sorban dekoratív is.

A Barabás Téglakő Kft. termékei - élükön az országszerte ismert Téglakő®, mely megjelenésében leginkább az antikolt, bontott téglához hasonlít - minőségérzetet kölcsönöznek a kertnek és a velük burkolt felületnek.

Kényelmes választás

A 2009 óta gyártott Téglakő® éppen az anyaga és a rendkívüli ellenállóképessége miatt olyan népszerű, hisz számos célra alkalmas, és maradéktalanul ellátja feladatát: emeli a kert esztétikai értékét, és mind burkolatként, mind pedig kerítés vagy kerti bútor építő elemeként is felhasználható. A Barabás Téglakő honlapján megtalálható online ajánlatkérő rendszernek köszönhetően nem kell bontott téglára vadászni a közösségi médián és az apróhirdetési oldalakon: pontosan azt és annyit kap a megrendelő, amire és amennyire szüksége van. Ráadásul ezen a felületen egyszerre három szabadon választott kereskedéstől is kérhető ajánlat, így valóban a legkedvezőbb kondíciók mellett rendelhető meg a kiválasztott termék.

Ennek köszönhetően nem fordulhat elő az, hogy a felújítási projekt közepén kiderül, hogy az áru nem megfelelő minőségű és a szállítmány egy részét selejtezni kell, vagy ami talán még rosszabb: hogy bőségesen marad még belőle a munka befejeztével, és a felújított kertben éktelenkedik egy halom fel nem használt tégla, amitől még meg kell valahogy szabadulni.

Itt a nyár, akinek lehetősége van rá, mostantól sokkal több időt tölt majd a kertben: akár azért, mert kint dolgozik a lugasban, akár így tart rövid szünetet két, otthonról levezényelt megbeszélés között, akár mert a nap végén egy pohár finom borral ott szeret leereszteni. Egy dolog a közös bennük: büszkeséggel fogják végighordozni a tekintetüket a kerten, ha az rendezett, gondozott benyomást kelt, nem igényel túlságosan sok munkát, és elegendő örömet okoz ahhoz, hogy úgy érezzék, megérte a kivitelezést megelőző alapos, átgondolt tervezés.

Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál – a cél a hazai munkaerőtartalék aktivizálása

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Az új vezető érkezésével a piacvezető magyar HR szolgáltató célja továbbra is az, hogy ahol csak lehet, a magyar munkaerőtartalék aktivizálásával kínáljon megoldást a hazai vállalatok munkaerőigényének és HR-kihívásainak megoldására.
2024. 02. 24. 06:00
Megosztás:

Régóta nem látott tüneteket produkált a lakásépítés

A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. A visszaesés egyúttal szerkezeti átrendeződést is hozott: kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát már eleve eladásra szánták.
2024. 02. 24. 05:00
Megosztás:

Tovább emelte a dohányfelvásárlási alapárat a Continental Dohányipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. tovább emelte a dohány szerződésben rögzített felvásárlási alapárát, erősítve hazai versenyképességét és elkötelezettségét a magyar dohánytermelők és a dohánykultúra támogatása iránt. Az áremelés keretében a társaság a jelentősen nagyobb területen termesztett Virginia dohány esetében 19%-os, míg a Burley dohány esetében 20%-os emelést eszközölt, amely a tavalyi, 50%-os áremeléssel együtt két év alatt összesen 69-70%-os árnövekedést jelent.
2024. 02. 24. 04:00
Megosztás:

Ismét a magas kamatok mellett érveltek az amerikai jegybankárok

Christopher Waller, a Fed kormányzótanácsának tagja megerősítette, hogy még szükség lesz legalább néhány hónapnyi adatra, ami az infláció csökkenését jelzi, mielőtt kamatcsökkentésbe kezdhet a jegybank.
2024. 02. 24. 03:30
Megosztás:

2025. után bármikor leállhat az észak-atlanti áramlat egy fontos része

A tengeráramlások szerepe óriási a Föld hőáramlásában, az éghajlat alakulásában. Leállásuk dominóként döntené be a Föld további fontos éghajlati rendszereit. Az Észak-atlanti áramlás Grönland előtti része az egyik kulcspontja a nagy rendszernek.
2024. 02. 24. 03:00
Megosztás:

Kidobhatod az összes sárga csekket a kukába! Új dolgot találtak ki helyette

A magyarországi adatok alapján a Magyar Posta által közzétett 2019-es statisztikák szerint a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekket fizetett be postahivatalokban. Hatalmas szám ez! Ön vajon ebből mennyit adott fel? Hány órát állt ezért sorban a postahivatalokban?
2024. 02. 24. 02:20
Megosztás:

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. A piacon tapasztalható intenzív innovációs verseny, valamint a Dinamikus Beszerzési Rendszer transzparenciájának köszönhetően jelentős fejlődés várható az állami egészségügyben is, hiszen ezekkel a gépekkel rövidebb idő alatt, jobb felbontású képek és mesterséges intelligenciával is támogatott diagnózisok készülhetnek úgy, hogy közben a páciens jelentősen kisebb dózisú sugárterhelést kap. A legmodernebb berendezések testközelből is megtekinthetők az Európai Radiológiai Társaság által szervezett ECR 2024 szakkiállításon, melynek Bécs ad otthont február 28. és március 3. között.
2024. 02. 24. 02:00
Megosztás:

5,6 millió forinttal több lakáshitelre volt elég a tavaly decemberi átlagkereset, mint egy évvel korábban

2023 decemberében átlagosan nettó 451 300 forintot keresett egy teljes munkaidőben foglalkoztatott magyar munkavállaló a családi adókedvezményeket is figyelembe véve. Ekkora jövedelem 20 éves futamidőre 29,1 millió forint lakáshitelre volt elegendő akkor. Ez 5,6 millió forintos növekedés egy év alatt úgy, hogy közben a lakásárak sok helyütt csökkentek.
2024. 02. 24. 01:00
Megosztás:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

Az egyik legtutibb mostani mém érme, a Sponge február elején közölte, hogy elindítja új verzióját a Polygon hálózaton. A friss üdvöske érkezése miatt eddig már több mint 10,26 millió dollárt stakeltek és bridgeltek. A számok alakulását a projekt honlapján, valós időben lehet követni.
2024. 02. 24. 00:01
Megosztás:

Békéscsaba örülhet

Az idei a megbízhatóság költségvetése - fogalmazott Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a megyei jogú város közgyűlésének ülésén csütörtökön.
2024. 02. 23. 23:00
Megosztás:

Az időjárás továbbra sem ideális

Az elmúlt hét alacsonyabb átlaghőmérséklete kissé visszafogta a vegetáció idő előtti, gyors fejlődését, de az a következő napok enyhe időjárása miatt újra nagyobb lendületet vehet - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 02. 23. 22:00
Megosztás:

Bizakodóan zárta a tavalyi évet a Mabisz

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot 2023-ban, ez mintegy 5 százalékkal több az előző évinél - mondta a szövetség elnöke a szervezet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 02. 23. 21:00
Megosztás:

Magyar Telekom eredmények és globális minimumadó

Jó eredménnyel, s még annál is kellemesebb osztalék, illetve saját részvény visszavásárlási javaslattal örvendeztetett meg bennünket a Magyar Telekom a tegnap piaczárás után közzétett éves jelentésében.
2024. 02. 23. 20:00
Megosztás:

Nagyon pörög a brit gazdaság

Kilenc hónapja nem mért csúcsra emelkedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát előállító szolgáltatási szektor erősödő teljesítménye miatt.
2024. 02. 23. 19:30
Megosztás:

Pozitívan zártak az európai tőzsdék pénteken

Indexemelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok többsége.
2024. 02. 23. 19:00
Megosztás:

A BUX picit nőtt, a Telekom drágult

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,81 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 66 263,18 ponton zárt pénteken.
2024. 02. 23. 18:30
Megosztás:

Megvan mire költenek leginkább az OTP-s ügyfelek

Az OTP Bank ügyfelei a családtámogatási forrásokat nagy részben energetikai felújításokra és energetikahatékony ingatlanok építésére költötték. Az állami támogatások felhasználásából jól látható, hogy az energiahatékonyságra való törekvés jelen van az ügyfelek mindennapjaiban - közölte az OTP Bank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 23. 18:00
Megosztás:

Megerősödött a K&H besorolása

Megerősítette csütörtökön a K&H bank hosszú és rövidtávú betéti osztályzatait a tavaly június óta érvényben lévő elsőrendű "A3/Prime-2" szinten a Moody's Investors Service.
2024. 02. 23. 17:30
Megosztás:

Szentendrén építkezik a Spar

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén.
2024. 02. 23. 17:00
Megosztás:

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

A Bustanicán, a világ legnagyobb beltéri vertikális farmján, 95 százalékos vízmegtakarítás mellett naponta 3 tonna zöldséget tudnak betakarítani. Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
2024. 02. 23. 16:30
Megosztás: