Több százmilliós fejlesztést hajtott végre a békéscsabai Galéria Invest Kft.

Csomagolóüzemet létesített és új eszközöket szerzett be a békéscsabai Galéria Invest Kft. Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított a fejlesztésre - közölték közleményben az MTI-vel.

Több százmilliós fejlesztést hajtott végre a békéscsabai Galéria Invest Kft.

A családi vállalkozásként magas-, mély- és útépítési építőipari, illetve parképítési kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás 312 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos volt.

A tavaly év végéig tartó beruházás során átalakították és kibővítették a meglévő ingatlanukat egy csomagolóüzem létesítéséhez és vásároltak több gépet: egyebek mellett két töltő gépsort, amivel szilikon alapanyagot tudnak csomagolni, továbbá elektromos homlokvillás targoncát, gyalogkíséretű raklap felrakót, rakodólapos állványrendszert és stretchfóliázó csomagológépet szereztek be IT eszközök mellett.

Telephelyükön napelemes rendszert és levegő-víz hőszivattyús rendszert telepítettek.

A beruházástól új piacok szerzését, a jövedelemtermelő-képesség növekedését remélik - írták.

A békéscsabai székhelyű családi vállalkozás 2004-től foglalkozik magas-, mély- és útépítési építőipari illetve parképítési kivitelezéssel, ami mellett környezetvédelmi- és ipari beruházásokban vesznek részt. Vállalkozási formájuk elsősorban generálkivitelezés.

2018-ban a cég bővítése érdekében a szintén békéscsabai Köviép Kft. építőipari vállalkozás kivitelezői része, illetve építőanyag kereskedése és betonelemgyártó üzeme beolvadt a Galéria Invest Kft-be.

A cég árbevételének 70-80 százaléka közbeszerzési eljárásokban megpályázott építőipari munkából származik, számos békéscsabai önkormányzati TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) és Modern városok program projekt kivitelezését nyerték el. A maradék árbevétel közületeknek, magánvállalkozásnak nyújtott szolgáltatásokból fakad.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Galéria Invest Kft. átlagosan 70-80 alkalmazottat foglalkoztat. Nettó árbevétele - amely teljes egészében belföldi értékesítésből származik - 2023-ban meghaladta a négymilliárd forintot, míg egy évvel korábban 6,8 milliárd volt. Az adózott eredmény ez idő alatt 727 millió forintról 194 millióra csökkent.

Lendületben a Youtube és a Netflix

A Nielsen havi jelentése szerint az Alphabethez tartozó Youtube az összesített amerikai hagyományos és online televíziós nézettség 9,7 százalékát tette ki múlt hónapban.
2024. 06. 26. 23:00
Megosztás:

Most újra ellátási lánc bajok vannak?

Az Airbus jól meglepte a piacokat egy profit- és gyártáscsökkentési kilátással. Az okok az ellátási láncban keresendők.
2024. 06. 26. 22:30
Megosztás:

A DTX Exchange (DTX) túlszárnyalja az Injective Blockchain (INJ) és a MATIC árfolyam lendületét

Annak ellenére, hogy a Bitcoin lendülete csökken, az Injective Blockchain (INJ) és a MATIC ára nagy sikert arat a növekvő hálózati aktivitás közepette. Azonban a DTX Exchange uralja a kripto szektort áttörő előértékesítési teljesítményével és korszerű TradFi funkcióival, amelyek maximális nyereséget biztosítanak.
2024. 06. 26. 22:00
Megosztás:

Hogyan csökkenthetők egy medence költségei?

Egy medence a luxus érzetét kelti a kertben. Árának ellenére azonban egyre több háznál megtalálható. Fenntartása költséges, viszont bizonyos kiegészítőkkel és praktikákkal ezek minimálisra csökkenthetők.
2024. 06. 26. 21:30
Megosztás:

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a június 21-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 06. 26. 21:00
Megosztás:

Összefoglaló a Richter elemzői tájékoztatóról

A Richter tegnap elemzői tájékoztatót tartott a Női egészség (WHC) üzletágba tartozó legutóbbi felvásárlásairól.
2024. 06. 26. 20:30
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 06. 26. 20:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 26. 19:30
Megosztás:

Új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 366,39 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 71 013,43 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
2024. 06. 26. 19:00
Megosztás:

Az osztrák feldolgozóipari aktivitás tovább csökkent júniusban

Gyorsuló ütemben - immár a 23. egymást követő hónapban - csökkent a feldolgozóipar teljesítménye Ausztriában júniusban az UniCredit Bank Austria beszerzésimenedzser-indexének alakulása alapján.
2024. 06. 26. 18:30
Megosztás:

Mínuszban indítottak az amerikai tőzsdék

Csökkenéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán.
2024. 06. 26. 18:00
Megosztás:

Egyre többen veszik igénybe a csok pluszt és a falusi csokot

Egyre többen veszik igénybe a kormány otthonteremtési támogatását: az év első öt hónapjában a csok pluszt hatezren, a falusi csokot pedig 2500-an igényelték - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 06. 26. 17:30
Megosztás:

Legyen önálló hungarikum a badacsonyi kéknyelű

Badacsony és a badacsonyi kéknyelű nélkül a magyar kultúra sem lenne olyan, mint amilyennek ismerjük - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter szerdán Badacsonytomajon, arra kérve a hungarikum bizottságot, hogy vizsgálja felül június közepén hozott döntését, és ismerje el a badacsonyi kéknyelűt önálló hungarikumként.
2024. 06. 26. 17:00
Megosztás:

Új típusú hulladékgyűjtőket tesztelnek Budapesten

Nagyobb, modernebb közterületi hulladékgyűjtő tartályokat tesztelnek Budapesten - közölte a Budapesti Közművek szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 26. 16:30
Megosztás:

A FedEx a vártnál nagyobb negyedéves bevételről és korrigált nyereségről jelentett

Az amerikai FedEx Corp., a világ egyik legnagyobb szállítási és logisztikai vállalata a piaci várakozásokat meghaladó negyedéves korrigált nyereségről és bevételről jelentett a New York-i tőzsde keddi kereskedésének a leállítása után.
2024. 06. 26. 16:00
Megosztás:

Az MNB új rendeleteket hozott

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két új rendeletet adott ki - a korábbi rendelet hatályon kívül helyezésével egyidejűleg - a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megakadályozásának további támogatására - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a jegybank.
2024. 06. 26. 15:30
Megosztás:

Vezetőváltás a Lidl Magyarországnál

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 06. 26. 15:00
Megosztás:

Romlott a GfK júliusi német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által várt javulás helyett romlott a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet júliusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 06. 26. 14:30
Megosztás:

Zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.
2024. 06. 26. 14:00
Megosztás:

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax szerint

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában.
2024. 06. 26. 13:30
Megosztás: