Varázsolj wellnesshangulatot a fürdőszobádba növényekkel!

Gondoltál már arra, hogy egy-egy zöld növénnyel díszítsd a fürdőszobád? Ha azt hitted, hogy ez nem lehetséges, mert a virágok nem bírják a párás levegőt, tévedtél! Sok olyan zöld növény van ugyanis, amelynek számára igen kellemes a fürdőszoba klímája. Lássuk, melyek ezek!

Varázsolj wellnesshangulatot a fürdőszobádba növényekkel!

A növények helye a fürdőszobában

A fürdőszoba legtöbbször egy kisebb területű helyiség a lakásban, kis ablakkal rendelkező terület, ahol mindig magas a páratartalom. Sokan éppen ezért nem is gondolnak arra, hogy ide bármilyen növényt tegyenek.

Pedig a fürdőszobában sok növény érzi jól magát, és egy praktikus berendezéssel a helyüket is könnyen megtalálhatjuk. Tehetjük őket polcra, a fürdőkád szélére és a mosdókagyló mellé is. Ízléses berendezéshez fürdőszobabútor kiegészítőket a Homelux webáruházában érdemes keresni.

Itt modern fürdőszobabútorok sokasága áll rendelkezésre, többek között olyan pultok is, melyekre csak egy mosdókagylót szokás helyezni. Wellnessközpontokban, szállodákban biztosan találkoztál már ezzel a megoldással: mindez nagyon trendi és mutatós. Egy ilyen helyen elhelyezett szép cserepes virág - például egy lepkeorchidea - esztétikus látványt nyújt.

A legjobb növények a fürdőszobában

Milyen növényeket helyezzünk itt el? Mindenképpen olyanokat, amelyek jól bírják a párát, a nedves környezetet, és kevés a fényigényük. Szokták mondani, hogy ezek igénytelenebb növények, hiszen nem szükséges nap mint nap locsolni őket. Hetente egyszer azonban öntözzük meg!

A tipikusan trópusi növények valók tehát ide: a legszebb közülük a bromélia. Mivel ez virágot is hajt, színessé varázsolja a fürdőt. Egy dekoratív cserépben elhelyezve a mosdó mellett vidám hangulatot áraszt, modernebb stílusú fürdőszobába ezt javasoljuk.

Hasonló a broméliához a gardénia és az azálea is. Mindkettő kedveli a párás környezetet, nem kell őket locsolni túl gyakran, hiszen enélkül is virágoznak. Visszafogottabb, szerényebb kinézetük miatt egy rusztikus fürdőben mutatnak jól.

Nagyon hasznos növény az aloe vera, amelynek gyógyhatása közismert. Ha a fürdődben tartod egy kis tálkában vagy cserépben, akkor bármikor kéznél lesz, ha például a száraz bőröd szeretnéd egy kicsit hidratálni.

Nagyobb zöld növények

Nagyobb fürdőszobákba nyugodtan rakhatunk cserepes virágokat, növényeket is. Ne féljünk attól, hogy zsúfoltnak tűnik így a helyiség, hiszen inkább csalogatóan fog hatni egy kis trópusi hangulat!

Olyan növényekre gondolunk, mint a filodendron vagy a vízipálma, de vigyázzunk, ez utóbbi akár több méter magasra is nőhet! A páfrányt is mindenképp javasolt beszerezni, egy függő kosárban vagy a fürdőszobaszekrény tetején is jól mutat. Odafentről futtatható le még a borostyán is vagy a nyíllevél.

Mint láthatjuk, számtalan lehetőségünk van arra, hogy zöld növényekkel díszítsük a fürdőszobát. Az esztétikus hatás eléréséhez azonban ezek rendszeres gondozása is szükséges, valamint az is, hogy a helyiségben mindig rend és tisztaság legyen.

Zalaegerszegen tart rendezvényt a HUMDA

E-mobilitási roadshow-t tart május 23-án és 24-én Zalaegerszegen a Greentech szakkiállítás és konferencia keretében a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
2024. 05. 21. 19:00
Megosztás:

Márciusban nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete

Márciusban nőtt az euróövezet külkereskedelmi többlete éves összehasonlításban - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden ismertetett adataiból.
2024. 05. 21. 18:30
Megosztás:

Meg kell erősíteni a hazai gazdaság szuverenitását

Európa jövője egyenrangú, szuverén tagállamokkal biztosítható, ezért a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megerősítse a magyar gazdaság szuverenitását. Ebben a munkában az egyik legfontosabb feladat a hazai élelmiszeripar feltámasztása, megerősítése - hangoztatta a pénzügyminiszter kedden Karcagon, a Szatmári Cégcsoporthoz tartozó Kun-Malom Grain Kft. új malomüzemének alapkőletételén.
2024. 05. 21. 18:00
Megosztás:

A mesterséges intelligenciáról szóló rendeletet fogadott el az EU

Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, mely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
2024. 05. 21. 17:30
Megosztás:

Nukleáris megállapodás jött létre hazánk és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Tokióban.
2024. 05. 21. 17:00
Megosztás:

Az arany ára nagyot ugrott, majd tegnap korrigált

A vártnak megfelelő fogyasztói inflációs adat után hétfőn új csúcsot döntött az arany árfolyama, mivel az elősegítheti a Fed döntését a kamatok csökkentéséről.
2024. 05. 21. 16:30
Megosztás:

Megemelték az S&P500 index előrejelzését

Az elmúlt időszakban számos ház emelte meg az S&P500 indexre vonatkozó előrejelzését. Az év végére várt átlagos index érték 5.289 pontra emelkedett a március végén várt 5.117 pontról.
2024. 05. 21. 16:00
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 21. 15:30
Megosztás:

Csökkent az EU-ban az építőipari termelés márciusban

Éves összehasonlításban nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és csökkent az Európai Unióban márciusban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
2024. 05. 21. 15:00
Megosztás:

Már nem kell a valutaváltókat megrohanni pénzváltásért

Érdemes kihasználni az erős forintot a nyaralást tervezőknek – a nyári hónapokban rendre gyengülni szokott a magyar fizetőeszköz – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.huszakértője szerint érdemes kihasználni azt, hogy a bankok a Revolut támadására válaszul ma már kedvezményes díj mellett váltanak forintot.
2024. 05. 21. 14:30
Megosztás:

Magasabb nettó-kamatjövedelmet vár a JPMorgan, mégis adták

Megemelte a nettó kamatjövedelemre vonatkozó idei várakozását a JPMorgan, ugyanis a magasabb alapkamat-pálya támogatja a bankok nettó kamatmarzsát.
2024. 05. 21. 14:00
Megosztás:

A kormány támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére

A kormány az agrárszakképzés fejlesztése érdekében 15,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt bemutatóüzemek létesítésére 19 intézménynek a tavaly meghirdetett Vidékfejlesztési Programban - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Budapesten, a bemutatóüzemek támogatói okiratainak átadásán.
2024. 05. 21. 13:30
Megosztás:

Elektromos járműveken döcögünk a zöld átállás felé

Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés elektrifikációja felé vezető utat – állapítja meg járműipari kitekintőjében, a Global Auto Outlookban az Allianz. Miközben az autóiparnak valóban kulcsszerepe van a zöldátállásban, a hagyományos német és amerikai szereplőknek ugyanúgy sokasodó kihívásokkal kell megküzdeniük, mint a trónkövetelő kínaiaknak.
2024. 05. 21. 13:00
Megosztás:

Gyorsult előző hónapban a termelői árak éves csökkenése Németországban

Németországban a termelői árak 3,3 százalékkal csökkentek áprilisban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 2,9 százalékos esést követően, ezzel már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden.
2024. 05. 21. 12:30
Megosztás:

Éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2024. 05. 21. 12:00
Megosztás:

Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán – néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly

A nyaralók piacán sokkal nagyobb lett a választék az elmúlt évekhez képest. Több mint 11 ezer eladó lakóingatlan található a nyaralóövezetek part menti településein, ami tavalyhoz képest 8 százalékkal, 2022. májusához képest pedig több 40 százalékkal nagyobb kínálatot jelent.
2024. 05. 21. 11:30
Megosztás:

Csökkent Románia építőipari termelés volumene az első negyedévben

Az első negyedévben 7,1 százalékkal csökkent a romániai építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 21. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 21. 10:30
Megosztás:

Gyengültek az ázsiai tőzsdék

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 05. 21. 10:00
Megosztás:

A DOGE és a PEPE vezetik a listát, mint a legnépszerűbb fogadások, miközben a nyár forrósodni készül. Mi várható az új mémérme, a Raboo számára?

Tekintettel a közelmúltbeli teljesítményükre a kriptovaluta piacon, a befektetők most tömegesen vásárolják a DOGE-t, a PEPE-t és az új előértékesítési tokent, a Raboo-t (RABT), abban a reményben, hogy ezek a nyári hónapokban egy hihetetlen piaci emelkedést vezetnek majd.
2024. 05. 21. 09:30
Megosztás: