5 kriptó, amiből be kell tárazni még 2024 előtt

2023 vége szélsebesen közelít, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne néhány ügyes befektetéssel megalapozni a következő év sikereit.

5 kriptó, amiből be kell tárazni még 2024 előtt

Pontosan ezért mostani cikkünkben bemutatunk 5 olyan kriptót, amiket érdemes lehet minél előbb megvásárolni, a legmagasabb hozamok elérése érdekében.

Vásárolj a legnépszerűbb kriptóból, még most vegyél BTC-t

Minden bizonnyal a bitcoint senkinek nem kell bemutatni. A gyakran csak digitális aranyként emlegetett BTC döbbenetes sikereket ért el 2023-ban, és minden jel szerint az igazán nagy dolgok csak 2024-ben lesznek esedékesek.

Az előző hónapok során a szektort a spot Bitcoin ETF híre mozgatta, ami minden jel szerint akár már 2024 elején meg is kaphatja a szükséges engedélyeket. Ekkor a legnagyobb intézmények fognak hatalmas mennyiségekben vásárolni bitcoint, ami egyesek szerint a BTC 100,000 dollár feletti árfolyamához fog vezetni.

Szintén jövőre, április végén lesz esedékes a következő felezés is, aminek során a kibányászott bitcoin után járó jutalom mértéke a felére fog csökkenni. Ez a negyedik ilyen alkalom, és az előző három felezés alkalmával a BTC árfolyam a sokszorosára emelkedett.

Vagyis 2024-ben két olyan esemény is megvalósulhat, ami fundamentális hatást gyakorolhat a bitcoin értékére.

Éppen ezért mindenképpen érdemes lehet betáraznod még azelőtt, hogy az események beindulnának.

A várható árfolyamot ugyan nem lehet előre megmondani, a spot Gold ETF bevezetését követően a nemesfém értéke soha nem tért vissza a bevezetés előtti szintre. Ez pedig könnyen lehet, hogy a BTC-vel is meg fog ismétlődni.

Harcok, fogadások és magas passzív jövedelem a Meme Kombattal

A Meme Kombat egy előértékesítési szakaszában lévő altcoin, amely 3 hónappal ezelőtti indulása óta több mint 4 millió dollárt tudott gyűjteni. Hála az ERC-20 MK tokenek izgalmas felhasználási módjának, aktív és passzív befektetők egyaránt rajonganak a Meme Kombatért.

A felhasználási mód tekintetében a tokeneket stakelő befektetők lehetőséget kapnak, hogy különböző mém kriptók kabalái közötti harcokra fogadjanak. 

meme

Ezeket a csatákat egy mesterséges intelligencia fogja végrehajtani, majd ezt követően minden lényeges adat on-chain is elérhető lesz.

Amennyiben a megkötött fogadásod sikeres, abban az esetben jelentős mennyiségű MK token kerül majd jóváírásra a számládon.

A lekötéssel továbbá állandó passzív bevételhez is hozzá tudsz majd jutni, aminek mértéke írásunk idején éves szinten 215 százalék. Vagyis egyetlen év alatt a lekötött tokenek dupláját szerezheted meg jutalom formájában.

Mostanáig az előértékesítésen vásárló felhasználók 75 százaléka döntött a stakelés mellett, így ki lehet jelenteni, hogy a projektre a legtöbben hosszú távú befektetésként gondolnak.

A részvételhez nem kell mást tenned, csak összekötni a MetaMask tárcádat a Meme Kombat magyar nyelvű weboldalával, majd elvégezni a tranzakciót valamelyik támogatott kriptóval.

Itt tudsz Meme Kombatot vásárolni

Nem hiányozhat a tárcádból az altcoinok királya, az Etheruem 

A legnépszerűbb altcoin útja valószínűleg izgalmas lesz 2023-ban, köszönhetően a spot Ethereum ETF hírének.

A Blackrock ugyanis korábban bejelentette, hogy a BTC mellett megkezdi az ETH ETF engedélyeztetését is. Ez, hasonlóan a spot Bitcoin ETF-hez, hatalmas mennyiségű eszközvásárlást von majd maga után, így az Ethereum értéke szintén soha nem látott szinteket érhet el.

ethereum árfolyam grafikon

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ETF megjelenésével a lakossági befektetők számára is elérhetővé fog válni az Ethereum. Vagyis immáron azok is vásárolhatnak majd belőle, akik mostanáig a szabályozás hiánya miatt távol tartották magukat tőle.

Végezetül az Ethereum kiváló, zöld alternatívája a Bitcoinnak, hiszen a PoW protokoll helyett PoS van használatban. Ez azt jelenti, hogy míg a BTC bányászat során rendkívüli mértékű energia kerül felhasználásra, ennél 99.99 százalékkal kevesebb áramot igényel az Ethereum hálózata.

Vásárolj Ethereumot

Centralizáld a BTC bányászatot a Bitcoin Minetrix segítéségvel

Az elmúlt évek során a bitcoin bányászata a korai decentralizált jellegét jóformán teljesen elvesztette. Ennek köszönhetően egy maréknyi decentralizált vállalat állítja elő az új BTC tokenek túlnyomó részét.

Ezen az áldatlan állapoton azonban könnyen lehet, hogy egyetlen projekt, a Bitcoin Minetrix változtathat majd.

A készítők ugyanis úgy alkották meg az ökoszisztémát, hogy azzal bárki biztonságosan és transzparens módon élvezni tudja a BTC bányászattal járó jutalmak egy részét.

Egyszerűen összefoglalva, amikor lekötöd a BTCMTX tokeneket, forgalomba nem hozható krediteket kapsz cserébe jutalmul. Ezeket kizárólag elégetni tudod majd, amivel felhőalapú számítási teljesítmény kerül jóváírásra a számládon.

bitcoin

Vagyis a teljes folyamat során elérhető marad számodra az eredetileg megvásárolt tokened, miközben növelni tudod a BTC mennyiséged is. Ami a legjobb, hogy a lekötéssel egyúttal BTCMTX tokeneket is fogsz kapni, így lényegében két különböző profitot tudsz realizálni.

A csapat úgy tervezi, hogy a hamarosan esedékes listázással egyidőben a Bitcoin Minetrix alkalmazása is elérhetővé fog válni. 

Ezen keresztül nem csupán ellenőrizni tudod az eddig elért bevételed, hanem kreditet is tudsz égetni és a rendelkezésedre álló BTC-t is fel tudod venni.

Szintén nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a legnépszerűbb kriptók mellett bankkártyát is lehet használni a vásárlás során.

Ezért azok is tudnak vásárolni a BTCMTX-ből, akik semmilyen kriptopénzzel nem rendelkeznek.

Mostanáig közel 6 millió dollár gyűlt össze, vagyis az előértékesítés közel fele kevesebb mint 3 hónap alatt teljesült.

Szeretnénk BTC-t bányászni a Bitcoin Minetrix segítségével

100-szoros hozam sem lehetetlen a Sponge V2 segítségével

Végezetül egy visszatérő mikrocap altcoinból is érdemes lehet néhányat beszerezni. 

A Sponge 2023 májusában vált elérhetővé, majd mindössze néhány hét alatt 100 millió dollár feletti piaci részesedést ért el.

Szemben a legtöbb, hasonló projekttel, a Sponge esetében a fejlesztők nem tűntek el, hanem a háttérben szorgosan dolgoztak tovább a Sponge ökoszisztémáján.

Ennek a munkának a gyümölcse pedig most kezd megmutatkozni. 

A SPONGEV2 megjelenésével ugyanis új korszak köszöntött be az ökoszisztémában. Ennek egyik következménye, hogy fokozatosan kivezetésre fognak kerülni az eredeti Sponge kriptók, és helyüket a SPONGEV2 váltja majd fel. 

Utóbbit azonban forgalomban nem lehet megvásárolni, kizárólag a jelenlegi SPONGE stakelésével lehet beszerezni azokat. Minden bizonnyal ez kiugró értéknövekedéshez fog vezetni, hiszen a kereslet bár magas lesz, az elérhető tokeneket csak korlátozottan lehet majd elérni.

Az új tokenek mellett hamarosan egy Play-to-Earn játék is elérhető lesz, amivel tovább gyarapíthatják majd a közösség tagjai a SPONGEV2 tokenjeiket. 

Ráadásul ebből ingyenes verzió is elérhető lesz, vagyis azok is bátra ki tudják majd próbálni a sárga szivacsos kalandokat, akik nem rendelkeznek SPONGEV2-vel.

A stakelésre, illetve a vásárlásra a korábbi előértékesítés felületén (sponge.vip) van lehetőség, és hasonlóan a Bitcoin Minetrixhez, itt is mód van a bankkártyás fizetésre. 

Érdekel a Sponge V2

Ez is érdekelhet: 

Az óra ketyeg - ezért kapkodják el a befektetők ezt a kriptót

2024 a mém kriptók éve lesz?

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2023-ban – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Apadt a Richter bevétele

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált árbevétele tavaly az utolsó negyedévben 203,1 milliárd forint lett, 9,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 02. 29. 12:30
Megosztás:

Új bölcsőde épül Bácsalmáson

Csaknem 800 millió forintból új, négy csoportszobás bölcsőde épül még az idén a Bács-Kiskun vármegyei Bácsalmáson - közölte a település polgármestere az MTI-vel.
2024. 02. 29. 12:00
Megosztás:

Lezárult egy fejlesztés a Trans Lex Work Kft.-nél

A Trans Lex Work (TLW) Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. öt év alatt több mint 300 millió forintot fordított egy komplex karbantartás-menedzsment megoldás kifejlesztésére, amellyel az iparvállalatok jelentősen csökkenthetik a forgógépek - turbinák, kompresszorok, szivattyúk, fúvók, ventilátorok, centrifugák - karbantartási költségeit - tájékoztatta Magyar Katalin, a cég ügyvezetője az MTI-t.
2024. 02. 29. 11:30
Megosztás:

Új beruházás Komlón - napelem biznisz

Napelemekhez használható forgatórendszeres tartószerkezet gyártását kezdheti meg a Solar FM Kft. Komlón egy csaknem 3 milliárd forintos, felerészben a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz támogatásával megvalósult beruházás eredményeként.
2024. 02. 29. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 02. 29. 10:30
Megosztás:

Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés

Emelkedéssel kezdődhet a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 29. 10:00
Megosztás:

Jórészt erősödtek az ázsiai tőzsdeindexek

Jórészt erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,03 százalékos emelkedéssel, 39 189 ponton zárt.
2024. 02. 29. 09:30
Megosztás:

Továbbra is gyenge a forint - küszöbön újra a 400-as tartomány?

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 29. 09:00
Megosztás:

Befektető, aki milliókat keresett Dogecoin-nal (DOGE), most beleharap a Pullix (PLX) előértékesítésébe is

Egy befektető, akinek jelentős vagyonra tett szert a Dogecoin (DOGE) által, most a feltörekvő Pullix (PLX) felé fordította figyelmét. Fontos megjegyezni, hogy a Pullix már az előértékesítési fázisának végső szakaszában manőverezik, és a kiemelkedő befektető már jelentős részesedést szerzett a projektben.
2024. 02. 29. 08:40
Megosztás:

Jól kezdték az évet a szálláshelyek

2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 836 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el.
2024. 02. 29. 08:00
Megosztás:

Még lehet nevezni a Bonis Bonára

Március 5-ig várják a jelöléseket a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjakra, amelyek fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozása iránt elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 29. 07:30
Megosztás:

Bika-hullám söpör végig a BNB (BNB) és az Optimism (OP) kriptók piacán, míg a KangaMoon (KANG) 50%-os megtérülést biztosít az korai vásárlóknak

A kriptopiac vezető altcoinjainak aktuális piaci trendjei azt mutatják, hogy egy bika-hullám ad most őrült optimista hangulatot. A vezető altcoinok közül a BNB (BNB) és az Optimism (OP) változó mértékben bár, de jelentős árfolyam-rallyt mutat.
2024. 02. 29. 07:00
Megosztás:

Átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer fő megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek. Akár 300 ezer lakásbiztosítási szerződést is lecserélhetnek, ami a teljes állomány közel 10 százalékát teszi ki.
2024. 02. 29. 07:00
Megosztás:

Eljött a fordulat az ingatlanpiacon? Az adatok új irányt mutatnak

Az Eurostat adatai alapján 2023 harmadik negyedéve fordulópont lehetett az európai ingatlanpiacon, az ingatlanárak 2022 elején kezdődött zuhanása megtorpant, sőt a korábbi negyedévhez képest még nőttek is valamelyest. Magyarországon eközben az otpotthon.hu adatai szerint ez volt az az időszak, amikor a legkevésbé volt aktív az ingatlanpiac, és a legalacsonyabbak voltak az árak 2023-ban.
2024. 02. 29. 06:30
Megosztás:

Kedvezőbb kilátások az agráriumban 2024-ben

Az idei év új mérföldkő lehet a hazai agrárgazdasági szereplők fejlődésében. Az agrárvállalkozások csak a fenntarthatósági szempontokat is érvényesítő stratégia mentén tarthatják meg és növelhetik versenyképességüket. A hazai agrárfinanszírozás egyik legfontosabb szereplőjeként az OTP Bank aktív piaci jelenléttel, hitelezési politikájának a változó körülményekhez igazodó alakításával és tanácsadási kapacitásával segíti az uniós agrár források minél hatékonyabb felhasználását, az ágazat további fejlődése érdekében – hangzott el az OTP Agrár Gálán, ahol átadták az OTP Agráriumért Díjakat is.
2024. 02. 29. 06:00
Megosztás:

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.
2024. 02. 29. 05:30
Megosztás:

Végrendelettel tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat a mozaikcsaládban élő szülők

Népszerű a végrendelet: tavaly mintegy öt százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző közreműködésével, mint 2022-ben. Gyakran végrendelkeznek azok a házaspárok, akiknek több kapcsolatból is született gyermekük, ők így tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat. A törvényes öröklési rend ugyanis hátrányosan érintheti azt a korábbi kapcsolatból született gyermeket, akinek a szülője hamarabb hal meg. Az élettársakra is jellemző, hogy végrendelkeznek egymás javára, ők ugyanis, a házastársakkal ellentétben, a törvényes öröklési rend alapján nem örökölnek egymás után.
2024. 02. 29. 05:00
Megosztás:

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk azonban még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké – véli a megkérdezettek többsége. A KPMG szerint a beszállítók felől érkező kezdeményezések egyre fontosabbak a versenyképesség fenntartásához, de a gyártók számítanak rájuk olyan lépéseknél is, mint például az új fogyasztói igények feltárása és kiszolgálása, vagy a kutatás-fejlesztésre szánt források ügyes csoportosítása.
2024. 02. 29. 04:30
Megosztás:

Egészségpénztári tag vagy? Akkor jó hírünk van számodra!

Gyorsan emelkedett a taglétszám, és a befizetések is csúcsra jártak az egészség- és önsegélyező pénztáraknál. 81 milliárd forinttal a kifizetések is rekordot döntöttek tavaly, az adókedvezménnyel növelt megtakarításaikat elsősorban gyógyszerek kiváltására és magánorvosi ellátásra költik a tagok - írja elemzésében a Bank360.hu.
2024. 02. 29. 04:00
Megosztás:

Egy új rendelet miatt nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt - mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
2024. 02. 29. 03:30
Megosztás: