Hogyan használjuk könnyedén Wacom készülékünket?

A Wacom Intuos egy gyakorlottak számára nagyon egyszerűen használható eszköz. Megtanulni nem ördöngösség, ha pedig ez a része megvan, már élvezhetjük is a digitális táblánk adta lehetőségeket.

Hogyan használjuk könnyedén Wacom készülékünket?

Azt, hogy hogyan tudjuk minél jobban kihasználni az eszközben rejlő funkciókat, a Szoftver.hu cikke alapján szedtük össze.

A Wacom Intuosról

Az Intuos egy digitális rajztábla, ami könnyedén konfigurálható a számítógépünkkel. Számos előnye van, például a toll tényleg tollnak érződik, nincs idegen hatása a kezünkben, emellett pedig nagyon pontos rajzolást tesz lehetővé az eszköz nyomásérzékenysége. Az eszközök úgy vannak kialakítva, hogy nem okoz gondot sem a jobb-, sem pedig a balkezes írás.

Arra az egyre érdemes odafigyelni, hogy rajzolásnál célszerű az eszközt a számítógép elé tenni, nem pedig mellé. Írásnál nincsenek ilyenek, ott mindegy, hova tesszük az eszközt.

Hogyan használjuk?

Miután végigfutott az illesztőprogram, nyissuk meg a Wacom Tablet Properties nevű alkalmazást. A telepítéskor néhány alapbeállítást el kell végezzünk az első komolyabb használat előtt.

Két mód közül tudunk választani, ezek a Pen és a Mouse, értelemszerűen azt jelölik, mivel dolgozunk. Érdemes akkor is Pen módon hagyni az eszközt, amikor egeret használunk, mert ezzel sokkal pontosabban tudunk dolgozni.

Ha csak egy monitort használunk, akkor az Erő arányok opciót érdemes bekapcsolni, ezzel a tabletünk képaránya meg fog egyezni a monitoréval. Két monitor esetén inkább kapcsoljuk ki, mivel csak lecsökkenti az aktív területet.

Szövegszerkesztő beállítása

A szövegszerkesztőben történő íráshoz gyorsbillentyűket használ. Ehhez a Keyboard > Keystroke-ra kell rámennünk, és a felugró ablakban a felső sávba be kell írni, hogy Ctrl-X, illetve folytassuk ezeknek a parancsikonoknak a beírását. A beállításoknál kétféle menüt találunk, ezek a Rácsok és a Radiálok. A rácsok vízszintesek, függőlegesek és négyzet alakúak. Itt létre tudunk hozni egy oszlopos, függőleges rácsot a leggyakrabban használt parancsikonokkal.

Az opció kiválasztása után a menü eltűnik, de a PIN ikon segítségével visszahozhatjuk.

Böngésző beállítása

A böngésző beállításainál két dolgot érdemes megjegyezni. Az egyik a zoomolás beállítása, ezt a böngésző beállításainál tudjuk megtenni a következő módon: Navigation > Pan/Zoom. A másik, hogy a Windows Inket kapcsoljuk ki a böngészőknél, mert tollkövetési hibát okoz.

Képszerkesztő beállításai

A képszerkesztőket automatikusan feltelepíti a rendszer, egy dolgot kell leginkább megjegyezni, ez pedig az, hogy lehetőség szerint állítsuk egy monitorra a beállítást, és kapcsoljuk be a Force Proportions funkciót.

Ahogy látszik, miután néhány beállítást elvégeztünk, a rendszerünk könnyen használható lesz. Néhány egyszerű tippel pedig még felhasználóbarátabbá tehető.

Hozzászólások

Delta elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 06. 18. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kedvezménykártyával élénkítenék a fővárosi turizmust

Úgynevezett Restart Budapest kedvezmény- és programkártya elindításával élénkítenék a fővárosi turizmust szakmai szervezetek, az idén megújult kártya harmadik vendégéjszakát, ingyenes fővárosi közlekedést és fürdő belépést kínál, és számos más kedvezmény is jár vele.
2021. 06. 18. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Józsefvárosi közétkeztetés: valótlanságot állít az önkormányzat, az összes jogsértés megállt a bíróság előtt

A sajtóban megjelenő híresztelésekkel ellentétben valótlan, hogy jogtalanul bírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság.
2021. 06. 18. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szoftverrobotok csökkenthetik a súlyos munkaerőhiányt

A koronavírus-járvány lecsengésével szinte az összes szektorban rendkívül pozitívak a kilátások, ugyanakkor a cégek életét napjainkban a munkaerőhiány nehezíti meg. Ma már viszont sok olyan pozíció létezik, ami nagyon egyszerűen kiváltható szoftverrobotok alkalmazásával. Szőnyi András, a Mortoff üzletfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy a technológia különböző applikációk használatában, fájlok konvertálásában, adatfeldolgozásban és komplex riportok generálásában is a vállalatok hasznára válhat úgy, hogy a már meglévő munkatársakkal kreatívabb feladatokat tudnak végeztetni.
2021. 06. 18. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb adóügyi fizetési kedvezményeket jelentett be a NAV

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Izer Norbert a szerdai napon újabb fizetési kedvezményeket jelentett be a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállítás keretében. A fizetési halasztásra és a részletfizetésre, valamint az adótartozás mérséklésére vonatkozó igényeket 2021 végéig lehet benyújtani, Karácsony Balázs, a BDO adóigazgatója gyakorlati példákon keresztül foglalta össze az intézkedések előnyeit.
2021. 06. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyors ügyintézést ígér az MVM Démász a napelemes csatlakozók számára

Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.
2021. 06. 18. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesti útdíj bevezetését sürgeti a Levegő Munkacsoport

Minden személy- és tehergépkocsira kiterjedő budapesti útdíj bevezetéséért indít petícióta Levegő Munkacsoport. A kilométer-és szennyezés-arányos útdíj a teherautók esetében jelenleg is létezik országunkban mintegy 7100 kilométeren, ezt bővítenék ki Budapest egész területére, kiterjesztve a személygépjárművekre is, méghozzá úgy, hogy a városi útdíjból származó bevételt részben visszajuttatnák a rászoruló budapestieknek, részben pedig a környezetkímélőbb közlekedésre fordítanák.
2021. 06. 18. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négycsillagos szálloda épül Debrecenben

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.
2021. 06. 18. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy osztalékot fizet a Telekom macedón leányvállalata

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a 2020. üzleti év után 1,38 milliárd macedón dénár (mintegy 7,90 milliárd forint) osztalék kifizetéséről határozott a csütörtöki közgyűlésén - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján csütörtökön.
2021. 06. 17. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Uniós támogatással fejlesztette a képzéseit a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több mint 315 millió forint uniós támogatással fejlesztette a duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2021. 06. 17. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben

Csökkent áprilisban az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján.
2021. 06. 17. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A CNN nem helyettesíthető tokenekként értékesíti archívumának tartalmát

A CNN amerikai hírtelevízió nem helyettesíthető tokenekként (NFT) értékesíti az elmúlt több mint négy évtized meghatározó történelmi eseményeiről készített beszámolóit.
2021. 06. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedett a munkanélküliek száma az USA-ban

Másfél hónapja először emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, jóllehet számos bizonyíték mutatja, hogy a gazdaság és a munkaerőpiac stabilan lábal kifelé a világjárvány által okozott recesszióból.
2021. 06. 17. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lendületes németországi növekedést vár az IfW gazdaságkutató

A német gazdaság teljesítménye lendületes növekedéssel már a harmadik negyedévben eléri a válság előtti szintet a kieli IfW gazdaságkutató intézet honlapján publikált legfrissebb prognózisa alapján.
2021. 06. 17. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtökön.
2021. 06. 17. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások: