Huawei: idén elindul az 5.5G kereskedelmi forgalmazása

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

Huawei: idén elindul az 5.5G kereskedelmi forgalmazása

A jövő intelligens, összekapcsolt világát mutatja be a Huawei Technologies a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A vállalat standján az érdeklődők bepillantást nyerhetnek abba, miként válik a digitális infrastruktúra a mindennapi élet, az ipar és a társadalom szerves részévé a közelgő 5.5G korszak révén.

Már idén elindul az 5.5G, a mobil-szélessáv új korszaka

A kiállításon a Huawei teljes körű 5.5G, F5.5G és Net5.5G termékeket és megoldásokat mutatott be, amelyek számos területen alkalmazhatóak, legyen szó emberi kapcsolatokról, otthonokról, vállalkozásokról vagy közlekedésről. Emellett a szolgáltató vállalati üzletága tíz különböző iparág számára tervezett új megoldást állított ki, valamint számos olyan kiemelt terméket, amelyek központi szerepet játszanak az ipari intelligencia előmozdításában és felgyorsításában.

Az új felhasználási módokkal nő az igény a nagyobb hálózati teljesítményre, ezért a Huawei célja, hogy a világ szolgáltatóival és ipari partnereivel együttműködve vezető szerepet vállaljon az intelligens jövő kialakításában. Li Peng, a Huawei Távközlési Üzletágának alelnöke, a vállalat IKT értékesítési és szolgáltatási részlegének elnöke elmondta: „Az 5G jó úton jár az üzleti siker felé, 2019-es megjelenése óta már 1,5 milliárd felhasználót tudhat magáénak világszerte. Jelenleg a mobil-előfizetők 20 százaléka használ 5G-t, ők generálják a mobilforgalom 30 százalékát és a mobil-szolgáltatási bevételek 40 százalékát.” Li hozzátette: „A következő, 5.5G korszak már idén elkezdődik a technológia kereskedelmi forgalmazásával, amely új alkalmazási területek kiaknázását teszi lehetővé az 5.5G, a mesterséges intelligencia- és a felhő alapú megoldások integrációjával.”

Már több mint 20 városban működik az 5.5G technológia

A Huawei vezető szolgáltatókkal és iparági partnereivel együttműködve a világ több mint 20 városában járult hozzá az 5.5G kereskedelmi telepítéséhez és teszteléséhez. Többek között a Közel-Keleten, Kínában, Hongkongban és Finnországban végezték el sikeresen az 5.5G technológia ellenőrzését, valamint elérték a másodpercenként 10 gigabit sebességű sávszélességet. Németországban a 6GHz-es sávban működő szolgáltatók már a másodpercenként 12 gigabites csúcssebességet is elérték.

Li Peng, a vállalat távközlési üzletágának elnöke kihangsúlyozta: „Az 5.5G kereskedelmi forgalomba hozatalával párhuzamosan a Huawei elkötelezett amellett, elősegítse a hatékony, együttműködő, környezetbarát, stabil és intelligens, mindenütt jelenlévő hálózatok kiépítését. A szolgáltatóknak világszerte a kiváló minőségű hálózatépítésre, a többdimenziós bevételszerzésre, a feltörekvő szolgáltatásokra és a generatív mesterséges intelligencia-megoldásokra kell összpontosítaniuk, hogy megragadják az új technológiában rejlő lehetőségeket.”

A jó minőségű hálózatok továbbra is az üzleti siker alapját jelentik

Az 5G hálózatok fejlesztése jelenleg jó ütemben halad, 2023 végéig több mint 300 5G-kereskedelmi hálózat indult el világszerte, a felhasználók növekedési üteme hétszer nagyobb volt, mint a 4G-felhasználóké. Az IDC piackutató cég szerint 2024-ben 170 millió mesterséges intelligenciával felszerelt okostelefont fognak szállítani, ami az összes okostelefon-szállítás 15 százaléka lesz. A következő generációs készülékek alkalmazásai több száz milliárd gigabájt adatot fognak generálni, ami újabb lehetőségeket nyújt majd a szolgáltatók számára. Egyre több szolgáltató javasol olyan stratégiai célokat, amelyek között a kiváló minőségű 5G-hálózatok kiépítése is szerepel.

Telekommunikációs alapmodell: így növelhető a hálózat termelékenysége

A barcelonai kiállításon a Huawei bemutatta az iparág első telekommunikációs alapmodelljét is. Az új keretrendszer szerepek és felhasználási esetek alapján intelligens alkalmazásokat kínál a telekommunikációs ipar számára, hogy támogassa az igényeket a rugalmas szolgáltatásnyújtás, a pontos felhasználói élmény biztosítása és a hatékony üzemeltetés terén. A vállalat célja, hogy segítse az üzemeltetőket abban, hogy dolgozóikat felruházzák a szükséges jogosultságokkal és képességekkel, javítsák a felhasználói elégedettséget, ami általánosságban növeli a hálózati termelékenységet.

Februárban emelkedett az euróövezet ipari termelése

Februárban az elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése havi összevetésben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat honlapjára hétfőn felkerült adatok szerint.
2024. 04. 15. 20:30
Megosztás:

Idén is meghirdetik a hungarikum-pályázatokat

Az idén 445 millió forint értékben hirdet hungarikum-pályázatokat az agrártárca, a felhívások célja az identitás megerősítése - mondta V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
2024. 04. 15. 20:00
Megosztás:

A Samsung megelőzte az Apple-t

A Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az amerikai Apple állt az élen - derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára hétfőn feltett jelentéséből.
2024. 04. 15. 19:30
Megosztás:

Márciusban tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 624 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Bamosz hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 15. 19:00
Megosztás:

A jó nemzetközi hangulatban emelkedett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt hétfőn.
2024. 04. 15. 18:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

Vegyes kezdés után London kivételével indexemelkedéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 15. 18:00
Megosztás:

Kevesebb járművet értékesített az AutoWallis az első negyedévben

Az AutoWallis 11 603 gépjárművet adott el az első negyedévben, 15,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban; a nagykereskedelmi volumen csökkent, a kiskereskedelmi értékesítések azonban emelkedtek; az év egészében érdemi bővülésre számít a cég mindkét üzletágban - közölte a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2024. 04. 15. 17:30
Megosztás:

Már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A program az Európai szociális alap plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 04. 15. 17:00
Megosztás:

Harmadik alkalommal rendezik meg a Konica Minolta Live Show-t

Harmadik alkalommal szervezi meg a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Konica Minolta IoT Live Show-t 2024. április 23-25-én a BOK Sportcsarnokban, a programot az InnoElectro 2024 Kiállítás és Konferencia hivatalos társrendezvényeként tartják - közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 04. 15. 16:30
Megosztás:

Megkezdte hetedik szezonját a jégkármérséklő rendszer

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn beüzemelte az országos jégkármérséklő rendszert (JÉGER), amely ezzel megkezdte hetedik védekezési szezonját - jelentette az MTI-hez eljuttatott közleményében a kamara.
2024. 04. 15. 16:00
Megosztás:

Erősödött az ingatlanpiac márciusban

Tovább erősödött az ingatlanpiac márciusban, így az első negyedévben összesen 30 154 tranzakcióval, a tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai piac, amely 52 százalékos növekedést mutat - közölte a Duna House szombaton.
2024. 04. 15. 15:30
Megosztás:

Újabb pályázat indul napelemekre

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.
2024. 04. 15. 15:00
Megosztás:

Komoly célunk a magyar-német kapcsolatok erősítése

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t vasárnap.
2024. 04. 15. 14:30
Megosztás:

Lazulnak az adózók adminisztrációs terhei

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
2024. 04. 15. 14:00
Megosztás:

Te mi alapján választasz gyógyhatású készítményt?

Persze itt most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a panaszoknak megfelelő terméket keresel-e, hanem azt, hogy ha két-három változat közül választhatsz, akkor mi alapján fogod meghozni a végső döntést.
2024. 04. 15. 13:30
Megosztás:

Fontos fejlesztés zárult le Zalaegerszegen

Csaknem 1,9 milliárd forint értékű önkormányzati fejlesztések valósultak meg az elmúlt években Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál - tájékoztatta a városháza az MTI-t.
2024. 04. 15. 13:00
Megosztás:

Miért hasznos a pólya? Ismerd meg az alapvető babakelengye-tartozékot!

A régmúltban természetes volt a pólya használata, de vajon napjainkban is ugyanolyan hasznos? Milyen funkciókat lát el, miért van rá szükség? Ebben az írásunkban ezt a témakört fejtjük ki, hogy segítsünk eligazodni.
2024. 04. 15. 12:30
Megosztás:

Megkezdődött a gazdák támogatásainak kifizetése

Megkezdődött az átütemezett terület- és állatalapú támogatások kifizetése. Csaknem 48 ezer termelőhöz, 11 jogcímen több mint 55,6 milliárd forint támogatás érkezett meg ezen a héten a Magyar Államkincstártól a rendkívüli átütemezésnek köszönhetően - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.
2024. 04. 15. 12:00
Megosztás:

Az okosotthon áll az idei pécsi Pollack Expo középpontjában

A smart home, azaz az okosotthon témája köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 17. Pollack Expo április 18-án és 19-én Pécsen - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
2024. 04. 15. 11:30
Megosztás:

Ethena és a NEO ígéretesek, de ez az új kriptovaluta igazán ragyog

Annak ellenére, hogy a kriptopiac zűrzavaros időszakon megy keresztül, az Ethena (ENA) és a Neo (NEO) azok az altcoinok, amelyek jelentős árnövekedést produkálnak. Mindazonáltal egy új előértékesítési kriptovaluta, a DTX Exchange (DTX), úgy tűnik, hogy túlszárnyalja teljesítményüket az úttörő kereskedési stratégiákkal és nyereségekkel. Lássuk, miért van előnyben a DTX az ENA-val és a NEO-val szemben.
2024. 04. 15. 10:40
Megosztás: