Immár félszáz hazai tagvállalatot számlál az ELITE Program

Újabb hazai vállalat csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló ELITE Programhoz: a CER Cargo Holding belépésével immár 50 tagvállalatot számlál a nemzetközi vállalkozásfejlesztő képzés magyarországi közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató. A programban részt vevő ötven társaság a hazai gazdaság versenyképességét tekintve is jelentős súllyal bír, ugyanis a tavalyi év során összesen mintegy 5600 munkavállalót foglalkoztatva, átlagosan 6 százalékos üzemi eredmény marzsot produkálva 470 milliárd forint árbevételt termeltek.

Immár félszáz hazai tagvállalatot számlál az ELITE Program

A CER Cargo Holding személyében tovább bővült a 2012-ben Olaszországból útjára indult, Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde megállapodása nyomán megvalósuló, globálisan több mint 1500 taggal rendelkező ELITE Program. A vasúti árufuvarozással foglalkozó, az idei BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványban is bemutatott társaság csatlakozásával a hazai BÉT-ELITE közösség elérte a félszáz résztvevőt.

A nemzetközi vállalatfejlesztést biztosító, két tanévet felölelő képzés nemzetközi gyakorlatok átadásával biztosít naprakész, pragmatikus tudást a résztvevő vállalatok számára, a magyar modulokon keresztül pedig a hazai üzleti környezet sajátosságait – többek között a piac alakulását, a befektetők elvárásait, illetve az adózással és egyéb jogi kötelezettségekkel kapcsolatos ismereteket – is a résztvevők elé tárja. A BÉT európai uniós pályázati forrásból az alkalmas vállalatok számára költségtérítést is biztosít 100 százalékos intenzitással.

A program tagjai a koronavírus-járványra való tekintettel online megoldások segítségével vehetik igénybe a képzést. Emellett a rendkívüli helyzet a program tematikájában is tükröződik: az elmúlt hónapok során előtérbe kerültek a válságálló üzleti stratégiákkal és tudatos vállalatfejlesztéssel kapcsolatos ismeretek, illetve a krízishelyzetekre való felkészítés, ezzel a kezdeményezés elősegíti a vállalatok versenyképességének fenntartását, tevékenységük stabilitását.

A BÉT-ELITE Programhoz ötvenedikként csatlakozó CER Cargo Holding tizenöt évvel ezelőtt alakult, mára Magyarország és a közép-európai régió vezető vasúti árufuvarozó társasága, amely elsősorban speciális, köztük veszélyes, túlsúlyos, túlméretezett áruk szállításával foglalkozik. A dinamikus növekedés – a vállalat árbevétele a 2019-es évben 8 568 millió forintot, adózás előtti eredménye 568 millió forintot tett ki – mellett a fenntarthatóságra is ügyelnek: modern mozdonyaik alkalmasak a villamos energia visszatáplálására, így összességében az elfogyasztott és visszatáplált energia jelentős mértékben javítja a vasúti fuvarozás energiahatékonyságát.

A CER CARGO csoport, a jövőben is tovább kívánja folytatni a megkezdett dinamikus fejlődést, amelynek eredményeként a közép-európai régió vasúti árufuvarozásának egyik meghatározó piaci szereplőjévé kíván válni. A vasúti árufuvarozás folyamataiban és kommunikációjában tradicionálisan konzervatív megközelítésű, amely sok esetben nehezíti ennek a fuvarozási módozatnak a korszerű logisztikai láncban való elhelyezését, a megbízók, potenciális befektetők meggyőzését a vasúti fuvarozás létjogosultságáról, még olyan esetekben is, amikor ez a szakmai oldalról egyértelműen indokoltnak látszik. A CER CARGO Csoport törekvése és filozófiája, hogy sikeresebb üzleti érvényesülése érdekében folyamatos hangsúlyt fektet a modernizálásra, a korszerű ismeretek és eszközök alkalmazására. Ennek szellemében vezetett be egy egyedülállóan komplex, saját fejlesztésű, integrált vasút-irányítási rendszert (RIS – Railway Integrated System) és ezt a célt szem előtt tartva döntött az ELITE Programhoz való csatlakozás mellett is, a BÉT ajánlásával és támogatásával. Ez a lehetőség olyan, a vállalatvezetési és stratégiai célok előkészítését támogató korszerű ismeretekhez segít hozzájutni, amely bizton segíti majd a cégcsoport jövőbeni elképzeléseinek megvalósítását, az ismertségünk erősítését, valamint piaci kommunikációnk fejlesztését.

„A jelenlegi helyzetben a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír, hogy minél több, nemzetközi szinten is versenyképes vállalat legyen jelen a hazai piacon. Ezért is fogadjuk különösen nagy örömmel és büszkeséggel, hogy az ELITE Program egyre népszerűbb a hazai társaságok körében, hiszen ilyen módon egyre több tőzsdeérett, válságálló, a nemzetközi legjobb gyakorlatoknak is megfelelő társaság gyarapítsa a hazai gazdaságot. Ezúton szeretnék gratulálni az ELITE közösség legújabb tagjának, a CER Cargonak, egyúttal csatlakozásra biztatni a dinamikus növekedési tervekkel rendelkező középvállalatokat!” – nyilatkozta Paulovits Márton, a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói akvizíciók igazgatóságának igazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde folyamatosan várja az ELITE Program iránt érdeklődőket – a Programról, a jelentkezés módjáról és az immár 50 magyar középvállalatot számláló teljes BÉT-ELITE közösségről itt lehet többet megtudni.

Hozzászólások

Nem elég a COVID, még a levegő is rossz

Tovább romlott a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt.
2021. 03. 05. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge kezdés várható a tőzsdéken

Indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai értékpapírpiacok nyitásakor. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb piacokon az indexek 0,4-0,7 százalékos csökkenése valószínűsíthető a kereskedés kezdetén.
2021. 03. 05. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a covid hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.
2021. 03. 05. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől

Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől, az E.ON Hungária Csoport villamos hálózatán bevezetett újítások hatására a nagytestű madarak nagyobb biztonságba kerülnek Székesfehérvár közelében - közölte az E.ON Hungária Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2021. 03. 05. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Még mindig kevés a női informatikus Magyarországon

Ugyan egyre több nőt foglalkoztatnak a magyarországi IT-szektorban, ám még mindig jóval az uniós átlag alatt van arányuk, elsősorban azért, mert túl kevés nő vesz részt informatikai képzéseken, így az IT-állásokra is csak kevesen jelentkeznek - derül ki az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) kutatásából.
2021. 03. 05. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem enyhült a magyarok költekezési kedve

Az idén januárban nominálisan csaknem 940 milliárd forintot költött el a lakosság a kiskereskedelmi üzletekben, hasonlóan az egy évvel korábbi értékhez, ami azt mutatja, hogy a költekezési kedv nem lassult - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a KSH adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2021. 03. 05. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány ellenére erős 2020-as évet zárt a biztosítási szektor

Tavaly a biztosítási szektor díjbevételei új csúcsra, 1204 milliárd forintra emelkedtek - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke a szervezet csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
2021. 03. 05. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A B. Braun Medical Kft. gyárában újabb sztrájkra készülnek

A február 23-i, kétórás figyelmeztető sztrájk után újabb munkabeszüntetésre készülnek a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában.
2021. 03. 04. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Véget ért a sztrájk a Continental üzemében

Véget ért a kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájk a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában - tájékoztatta a munkabeszüntetést szervező Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) csütörtökön este az MTI-t.
2021. 03. 04. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdődött az oltási értesítő sms-ek kiküldése

Megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése - értesült az MTI csütörtökön.
2021. 03. 04. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Sürgős tárgyalást kezdeményez a fővárossal a bérszövetség

Sürgős bértárgyalást kezdeményez a napokban alakult bérszövetség a fővárossal a budapesti közszolgáltató cégek tulajdonosaként. Ezt a szervezet közölte csütörtökön az MTI-vel.
2021. 03. 04. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

A hazai szolgáltatók közül elsőként, Budapest lakott területének csaknem teljes egészén elérhetővé vált a Vodafone kültéri 5G hálózata: Budapesten és környékén több mint 200 bázisállomáson kapcsolták fel az 5G-t csütörtökön - jelentette be Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója online sajtótájékoztatón.
2021. 03. 04. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesítettek az európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön.
2021. 03. 04. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagyot zuhant a magyar tőzsde a szigorítások miatt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 662,61 pontos, 1,52 százalékos csökkenéssel, 42 932,61 ponton zárt csütörtökön.
2021. 03. 04. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén már növekedés jön a magyar export és import oldalon is

Bár a múlt évet a járvány miatt negatív eredménnyel zárta az termékexport, az év második felében élénkülés indult. Az idén pedig növekedés várható mind az export-, mind az importoldalon.
2021. 03. 04. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge nyitás a boltokban, hol vannak a vásárlók?

Az év elején még visszafogottan alakulhat a boltok forgalma, de összességében a tavalyi stagnálás után 3-4 százalékos növekedésre van kilátás.
2021. 03. 04. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rohamosan öregszik a hazai személygépkocsi-állomány

Magyarországon a személygépkocsik száma 2010 és 2019 között 28 százalékkal, 828 ezerrel, 3,8 millióra emelkedett, miközben az autók átlagos életkora három évvel meghosszabbodott - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
2021. 03. 04. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A CTP bejelentette részvénykibocsátási szándékát, a társaság a Euronext Amsterdam-on kéri tőzsdei jegyzését

A CTP B.V. („CTP” vagy „a Vállalat” vagy leányvállalataival együtt „a Csoport”), a vertikálisan integrált piacvezető európai logisztikai ingatlanbefektető és -fejlesztő cég bejelentette szándékát, hogy elsődleges ajánlattételt („Ajánlat”) indít, és kéri részvényeinek („Részvények”) jegyzésre és kereskedésre történő bevezetését a Euronext Amsterdam tőzsdén, a Euronext Amsterdam N.V („Euronext Amsterdam”) szabályozott piacán („Jegyzés”).
2021. 03. 04. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar vállalatok közel 40 százaléka tervez létszámbővítést

Magyarországon a közepes és nagyvállalatok 38 százaléka tervez idén létszámbővítést, például IT-szakemberek, fizikai dolgozók és a gyártás területén dolgozó alkalmazottak felvételét tervezik - derül ki a Randstad munkaerő-közvetítő MTI-hez eljuttatott felméréséből.
2021. 03. 04. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Street food étteremre csapott le a Nébih

Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel - tájékoztatta a Nébih az MTI-t csütörtökön.
2021. 03. 04. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások: