Ma kezdődik a világ legnagyobb távközlési rendezvénye Barcelonában

A zöld, biztonságos és intelligens digitális hálózatok kiépítése mellett elkötelezett ZTE az 5G SA mellett vadonatúj optikai hálózati megoldásait is bemutatta a 2021-es barcelonai Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress, MWC). A zöld hálózati megoldásoknak köszönhetően a vállalat ügyfelei évente több mint 1,3 milliárd kilowattórával (kWh) kevesebb energiát igényeltek a hálózatok működtetéseik során – ami Debrecen közel másfél éves teljes energia felhasználása!

Ma kezdődik a világ legnagyobb távközlési rendezvénye Barcelonában

A ZTE az elmúlt években élére állt a technológiai ipar karbonsemlegességet zászlajára tűző globális mozgalomnak, aktív alakítója a gazdaság szén-dioxid-mentesítésének.

„Szilárdan hiszünk abban, hogy a tiszta vizek és a buján zöldellő hegyek felbecsülhetetlen értéket képviselnek, ezért a korábbiaknál környezetbarátabb nyersanyagokat használunk, és folyamatosan javítjuk gyártási technológiánkat” – hangsúlyozta korábbi sajtóközleményében Xie Junshi, a ZTE ügyvezető alelnöke és operatív igazgatója, aki szerint a kínai mobilóriás elkötelezte magát a legmagasabb szintű spektrumhatékonyság, energiahatékonyság és hálózati működési hatékonyság mellett.

A ZTE szerint az 5G-korszak beköszöntével az 5G bázisállomások és terminálok energiafogyasztása az iparág fenntartható fejlődésének kulcskérdésének tekinthető. Ennek megfelelően a vállalat saját fejlesztésű, nagy teljesítményű chipjei, hálózati megoldásai és technológiai ereje révén teljes mértékben elkötelezetté vált a hatékonyság növelése és a fogyasztás csökkentése mellett. A kínai vállalat évek óta aktívan vizsgálja, hogyan csökkenthető a bázisállomások energiafogyasztása. A ZTE csak az elmúlt időszakban több mint 20 távközlési szolgáltatónak nyújtott segítséget több mint 500 ezer nagy hatékonyságú zöld telephely kiépítésében Kínában, Olaszországban, Vietnamban, Mianmarban, Pakisztánban, Dél-Afrikában és Etiópiában. A 2020-ban megjelent, 4G és 5G energiahatékonyságra optimalizált PowerPilot által megtakarított energia kétszerese a hagyományos AI-alapú energiatakarékossági megoldásokénak. A PowerPilotot világszerte több mint 20 hálózat több mint 700 ezer helyszínen alkalmazzák sikeresen.

A ZTE aktívan vesz részt az energiatakarékossági szabványokkal kapcsolatos kutatásokban is. 2020-ban a GSMA Intelligence-tel, a globális távközlési, média- és technológiai (TMT) kutatások egyik vezető szereplőjével, a szélesebb körű GSMA részeként a ZTE kiadta az „5G energiahatékonyság, a zöld az új fekete” című sorvezetőjét is, amely a távközlési hálózatok kiépítésének és energiahatékonysági fejlesztésének hátterét és alapelveit elemzi a költségcsökkentés, a hálózati teljesítmény optimalizálása, az energiabiztonság és a globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez való hozzájárulás szempontjából, továbbá összefoglalja az energiamegtakarítás és a fogyasztáscsökkentés megvalósíthatóságát segítő innovációs lehetőségeket.

A zöld, biztonságos és intelligens digitális hálózatok kiépítése mellett elkötelezett ZTE az 5G SA mellett vadonatúj optikai hálózati megoldásait mutatta be a 2021-es MWC-n. A mobil iparág legjelentősebb nemzetközi seregszemléjén a kínai mobil-multi a hatékony hálózatmodernizáció és az 5G evolúció megvalósításában az iparágban egyedülálló SuperDSS tri-mode dinamikus spektrum-megosztással, valamint új generációs FDD Massive MIMO termékekkel lepte meg a szakmai közönséget. A globálisan az FTTx-előfizetők 25 százalékát kiszolgáló ZTE innovatív termékeivel a globális szélessávú optikai adatátvitel megújítását is aktívan segíti. A sávszélesség-fejlesztés, topológia-átalakítás és szolgáltatás-átalakítás eklatáns példája az iparágban elsőként bevezetett egyhullámú 1,2T termék, amely maximális átviteli teljesítményt szavatol.

A ZTE végponttól végpontig tartó zöld hálózati megoldásainak legnagyobb előnye, hogy maximálisan támogatja a szolgáltatókat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és az energiatakarékosság növelésében. Az iparági statisztikák azt mutatják, hogy a ZTE megoldásaival évente több mint 1,3 milliárd kilowattórával (kWh) kevesebb energiát igényelt a hálózatok működtetése.

Összehasonlításul: Magyarország teljes villamosenergiafelhasználása 2019-ben 45,4 milliárd kilowattóra volt, ami azt jelenti, hogy ZTE Magyarország közel 11 napos (Debrecen nagyságrendileg másfél éves) teljes fogyasztását spórolta meg ügyfeleinek. A ZTE legújabb AIVO 3.0 intelligens hálózatüzemeltetési platformja úgy csökkenti a költségeket, hogy közben jelentősen javítja a hatékonyságot.

Csíkszereda futófesztiválra készül

Szeptember 17-én és 18-án rendezik meg a Csíkszeredai Futófesztivált, amelyre a szervezők 1500 résztvevőt várnak.
2021. 08. 28. 11:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Oroszország a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot sem kímélte

Megbírságolta egy moszkvai bíróság csütörtökön a Twittert, a Facebookot és a WhatsAppot az orosz állampolgárok adatainak Oroszországban történő lokalizálását (az ország területén működő szerveren való tárolását) előíró jogszabályok megsértése miatt.
2021. 08. 28. 08:00
Megosztás:

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok

Élhető exobolygók egy új osztályát azonosították csillagászok, felfedezésük azt jelentheti, hogy a Föld biológiai folyamataihoz hasonló élet megtalálása a Naprendszeren kívül lehetséges a következő két-három évben - közölte a Cambridge-i Egyetem.
2021. 08. 28. 02:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz Németországban

Németország második világháború utáni történetében először nem kettő, hanem három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után - jelentette ki az egyik legtekintélyesebb német választási szakértő csütörtökön Berlinben.
2021. 08. 27. 18:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Áruházakban és iskolákban is felvehető lesz az oltás Brüsszelben

Az új típusú koronavírus ellen védettek arányának növelése érdekében szeptembertől a belga főváros több nagyáruházában is lehetőség nyílik az oltásra - derül ki csütörtöki közlésekből. Brüsszelben októbertől újra kinyithatnak a zenés szórakozóhelyek, bár Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan négy százalékkal emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma.
2021. 08. 27. 01:00
Megosztás:

Új közép-európai keresleti igazgatót nevez ki a Mars

A Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, rágógumi-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója Daniela Hlavackovát nevezi ki új közép-európai keresleti igazgatójává. Daniela, aki korábban Szlovákia piaci igazgatója volt, most a régió négy országában - Csehországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában – lesz felelős a marketingtevékenységért és az ezáltal ösztönzött növekedésért.
2021. 08. 26. 21:00
Megosztás:

Nagyot zuhant a brit autóipar termelése

Jelentősen visszaesett júliusban a brit autóipar termelése az elektronikai alkatrészek hiánya miatt az ágazat szakmai képviseleti szervezete, az SMMT csütörtöki jelentése alapján.
2021. 08. 26. 17:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben romlott a GfK német fogyasztói hangulatindexe

A vártnál nagyobb mértékben romlott a GfK német fogyasztói hangulatindexe szeptemberre. A gazdaságkutató intézet csütörtöki jelentése szerint szeptemberre vonatkozóan mínusz 1,2 pontra csökkent a fogyasztói hangulatindex az előző havi mínusz 0,4 pontról. Az elemzők kisebb esést, 0,7 pontot vártak.
2021. 08. 26. 09:00
Megosztás:

Meghosszabbították Németországban a kivételes jogrendet

Ismét meghosszabbította a német szövetségi parlament (Bundestag) a koronavírus-járvány miatt bevezetett kivételes jogrendet, amely szélesíti a szövetségi kormány és a tartományi kormányok mozgásterét, a szerdán hozott döntés három hónapra szól.
2021. 08. 26. 07:00
Megosztás:

Franciaországban beindult a gazdaság

Miután a koronavírus-járvány miatti leállást követően beindult a francia gazdaság, a kormány abbahagyja valamennyi gazdasági ágazat automatikus támogatását - jelentette be szerdán Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.
2021. 08. 26. 05:00
Megosztás:

Törökország megkezdte katonáinak kivonását Afganisztánból

Törökország megkezdte katonáinak kivonását Afganisztánból - jelentette be szerdán a török védelmi minisztérium.
2021. 08. 26. 00:05
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Szigorításokat jelentett be Bécs polgármestere

Michael Ludwig, Bécs polgármestere kedd délután újabb szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
2021. 08. 25. 12:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

A szélsőséges európai esőzések a klímaváltozás következményei lehetnek

Tudósok szerint az Európában júliusban bekövetkezett pusztító áradások hátterében álló heves esőzéseket az emberi tevékenység kiváltotta éghajlatváltozás okozhatta.
2021. 08. 25. 07:30
Megosztás: