Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
			
		    A tájékoztatás szerint a Nemzeti pálinkakiválóság program TOP díjazottjai közül választják ki évente az AM pálinkáját Az  AM 2014-ben indította a Nemzeti pálinkakiválóság programot. Az idei  versenyre 20 pálinkafőzde 138 tétellel nevezett, ebből 17 pálinkafőzde  66 tétele került a zsűri elé. 
    
A részletes analitikai vizsgálatot  a Nébih, az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően  a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő  Bizottság vakkóstolással végezte, végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22  pedig TOP Pálinkakiválóság minősítést kapott. 
    
"A  koronavírus-járvány miatt ez az év mindenki számára rendhagyó,  kihívásokkal teli, ez a pálinkafőzdéket sem kímélte. Ebben a nehéz  helyzetben sem szabad elfelejtenünk, hogy a pálinka nemzeti italunk,  hungarikum, amely méltó vetélytársa lehet a legnemesebb italoknak" -  mondta az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Nemzeti  pálinkakiválóság program díjátadó eseményén az agrártárca hétfői  közleménye szerint. 
    
Erdős Norbert kiemelte, a pálinka  népszerűsége az elmúlt tíz évben jelentősen nőtt, a kereskedelmi főzdék  előállítása is igazodott a fogyasztói igényekhez. 
Mennyit tudsz a pálinkáról? Teszteld tudásod ITT!
    
Nagy Árpád, az  AM pálinkája elismerést szerzett italt előállító békéscsabai Árpád és  Vadász Pálinkák tulajdonosa a díjátadón elmondta, a főzdénél a  pálinkakészítés tudománya öt generációra nyúlik vissza, a pálinka iránti  szenvedély elengedhetetlen része az életüknek. 
    
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is elkészült a Pálinkakiválóságok Könyve, a 2020-as kiadványt egyelőre a www.nemzetipalinkakivalosag.hu oldalon lehet elérni, de hamarosan nyomtatott formában is megjelenik.