Újabb állomásához érkezett a BÉT Xtend piac

Újabb cég lép a BÉT Xtend piacra, ahol a mai nappal kezdődött meg a kereskedés a DM-KER Nyrt. részvényeivel. Az építőipari és mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó, több mint 10 éves múltra visszatekintő, dinamikus növekedést mutató és napjainkban már közel 10 milliárd forintos árbevételt produkáló társaság 2018-ban tette le új stratégiája alapjait, amelynek központi eleme volt az Xtend piaci megjelenés.

Újabb állomásához érkezett a  BÉT Xtend piac

A tőzsdei bevezetés nemcsak célja, de fontos eszköze is a társaság stratégiai céljainak megvalósításában, úgy mint, nemzetközi terjeszkedés és további dinamikus növekedés a hazai agrár piacon. A tőzsdei bevezetést megelőzően a DM-KER sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre. A túljegyzéssel záruló tranzakció keretében végül 3 800 forintos áron,
996,77 millió forint értékben, 262 310 darab részvény került értékesítésre.

A tranzakcióban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 14,55 százalékos részesedést szerzett a Társaságban.

A tőzsdei bevezetés és a tranzakció bonyolításában Kijelölt Tanácsadóként a Random Capital és partnere, a Navigator Investments, valamint az EY vettek részt.

„A Budapesti Értéktőzsde ötéves stratégiájának megalkotásakor kulcsfontosságú feladatként jelöltük meg a tőzsdeérett kkv-k nyilvános megjelenésének támogatását. A BÉT Xtend platform létrehozásával elértük célunkat, hiszen mostanra egyre több cégtulajdonos és vállalatvezető gondolkozik tőzsdei forrásbevonásban növekedési terveik megvalósításához.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

A DM-KER a BÉT több, középvállalatokat felkaroló programjában vett részt az elmúlt évek során, nem véletlenül: mivel a cég egyedi vállalati sztorival rendelkezik, joggal bízunk mi is abban, hogy a tőkebevonás segítségével további dinamikus növekedést érhetnek el a jövőben is.” – nyilatkozta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Bátor Ferenc a DM-KER Igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy az Xtend piaci megjelenéssel és a sikeres tőkebevonással megalapozottnak érzik a DM-KER stratégájának megvalósítását és megteremtették a további dinamikus növekedés alapjait.

„Terveink között szerepel, hogy a részvények likvid kereskedésének megteremtése és stratégiánk megvalósításához szükséges további finanszírozáshoz 2020 első félévében egy nyilvános, elsősorban a lakossági befektetőket célzó kibocsátással jelenjünk meg a piacon. A tőzsdei bevezetés és a korábbi zártkörű tőkeemelés lehetőséget adott a stratégiánk megvalósítására, mától pedig a piac fogja minden nap visszaigazolni a működésünk sikerességét. Ez hatalmas kihívás egy vállalat életében, de tudom, hogy a DM-KER csapata felnőtt ehhez a feladathoz.”

Virág Ferenc, a Random képviseletében kifejtette, hogy a Random továbbra is elkötelezett támogatója a BÉT-nek, amit nem csak a kereskedésben elfoglalt pozíciója (TOP 5 forgalmazó) hanem a BÉT új piaci szegmensében kifejtett aktivitása is tükröz. Bízunk benne, hogy a DM-KER sikeres bevezetése után, hamarosan újabb cégeket segíthetünk az Xtend piacra.

Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments részéről kiemelte, hogy mind a DM-KER vezetőivel, mind pedig a Random és az EY munkatársaival nagyon jó együttműködés alakult ki a projekt során. A projekt szoros határideje ellenére mindenki jól teljesített, ennek is volt köszönhető, hogy kevesebb, mint fél év alatt megvalósulhatott a tranzakció. Véleménye szerint a BÉT Xtend piacra igyekvő vállalatoknak jó példa lehet a DM-KER sikere és bíztatta a piaci szereplőket a BÉT támogatási modelljének, a Széchenyi Tőkealap finanszírozási lehetőségeinek és a BÉT Xtend piac egyszerűsített rendszerének mélyebb megismerésére, amely a hagyományos forráslehetőségeken túl is kínál megoldást a hazai kkv szektor vállalkozásai számára.

Tőzsde – értesz hozzá? - Tőzsdei, értékpapírpiaci ismeretek felmérő kalkulátor

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb vállalatot támogathatott a tőzsdére lépésében az EY pénzügyi és jogi tanácsadói csapata. Az első Xtend bevezetést követően is megfogalmaztuk azt a reményünket, hogy lendületes, fejlődési stratégiát követő középvállalatoknak legyünk a segítségére és végig kísérjük őket a tőkepiacra lépéshez vezető úton. Nagyon szerettük a közös munkát a DM-KER-rel, és tanácsadóként megélni az eltervezett tőkebevonás és a tőzsdére lépési tranzakció sikerét elégedettséggel tölt el bennünket. A BÉT az elmúlt években rengeteg energiát fektetett a középvállalatok edukálásába és abba, hogy megismertesse őket a tőkepiaci jelenlét előnyeivel. A DM-KER részvényeivel való kereskedés pedig visszaigazolása, gyümölcse ennek a nagyon aktív, támogató környezetnek. Reméljük, hogy a közös munka folytatódik és mind a DM-KER-t, mind újabb vállalatokat segíthet az EY továbbra is a növekedési terveik megvalósításában. – mondta dr. Várszegi Sarolta, az EY képviselője.

Miért kell középvállalatoknak a tőkepiac, a nyilvános megjelenés?

A hazai kis-és középméretű vállalatok külső finanszírozási szerkezete többnyire hitelen alapul. Az utóbbi években európai uniós kezdeményezések révén lehetőség nyílt középvállalatoknak tőke ágon forráshoz jutni különböző kockázati tőkealapokon keresztül. Mégis, számos középvállalat nem szívesen von be olyan tulajdonosokat, akik aktívan részt szeretnének venni a cég mindennapi működésében, ahogyan az a kockázati tőkebefektetéseknél jellemző. A nyilvános működés lehetővé teszi, hogy a tőkebevonás során a vállalat egy szórtabb befektetői szerkezetet építsen ki, és a tulajdonosi irányítást csak az általa meghatározott mértékben adja át az új befektetőknek, ehhez nyújt segítséget a BÉT Xtend piaca.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Erre kérte az iskolákat az Emmi

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.
2021. 08. 27. 02:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Az E.ON Hungária Csoport marad a férfi és a női vízilabda ob I névadó főszponzora

A 2021/22-es szezonban is az E.ON Hungária Csoport lesz a női és a férfi vízilabda ob I névadó főszponzora.
2021. 08. 26. 23:00
Megosztás:

Tovább gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése

Júniusban 20,5 százalékkal magasabb volt a mezőgazdasági termékek átlagos felvásárlási ára az egy évvel korábbinál, ami 3,1 százalékponttal nagyobb emelkedés az egy hónappal korábbi 17,4 százaléknál. Az élénkülésben némi szerepet játszhatott a bázishatás, mert tavaly májusról júniusra 2,5 százalékponttal, 4,5 százalékosra mérséklődött a drágulás üteme. A legnagyobb drágulást a burgonya és a tojás mutatta.
2021. 08. 26. 22:00
Megosztás: