A Binance lefektette a kriptopiac biztonságos működésének alapelveit

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint 10 alapvető jog illeti meg azokat, akik kriptovalutával fizetnek, vagy azzal kereskednek. Hogy ezek, a biztonságra és az adatvédelemre vonatkozó jogok maradéktalanul érvényesüljenek, intézkedések sorozatát hajtotta végre a kriptotőzsde. Más iparági szereplőkkel, a hatóságokkal és döntéshozókkal együttműködve arra törekszik, hogy a saját, jól kidolgozott és az innovációnak is tág teret adó megközelítése egy szélesebb, a teljes kripto-ökoszisztémára kiterjedő, a bizalmat és átláthatóságot erősítő szabályozói keretrendszer alapjait vethesse meg.

A Binance lefektette a kriptopiac biztonságos működésének alapelveit

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje az azonnali kereskedési volumen alapán, amely a jelentőségéhez mért, és a standard elvárásokon túlmutató biztonsági intézkedéseket és megoldásokat alkalmaz a felhasználói védelmében. A fokozott biztonság azért is került az elmúlt években előtérbe a platform életében, mert a kriptovalutákat világszerte egyre szélesebb körben használják a legkülönfélébb pénzügyi műveletekre.

A kriptovaluták elterjedésével párhuzamosan halad a szabályozói környezet kialakítása, az iparági standardok felállítása, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felhasználók száma a jelenlegi ütemben bővüljön tovább. A Binance iparági partnerekkel összefogva, a hatóságokkal és bűnüldöző szervekkel együttműködve segít ezeknek a működési kereteknek a meghatározásában.

Ennek érdekében a BInance az utóbbi időben több intézkedést is meghozott:

-SAFU (Secure Asset Fund for Users) néven pénzügyi alapot állított fel 2018-ban, amely vészhelyzetekben nyújt védelmet a Binance felhasználóinak. 2022 januárjában 1 milliárd dollár állt rendelkezésre az alapban, amely egyfajta biztonsági hálóként funkcionál, kiegészítve a Binance többi, egyébként is nagyon szigorú biztonsági intézkedését. A SAFU tovább erősíti a felhasználói bizalmat a teljes kripto-ökoszisztémába, növeli a rendszer átláthatóságát és integritását.

-A Binance Felelős Kereskedés címmel programot indított, amely arról edukálja és tájékoztatja a felhasználókat, milyen kockázatokkal és felelősséggel jár a kriptokereskedelem.  A Binance ennek keretében olyan megoldásokat vezetett be, amelyek a felelős kereskedési gyakorlatra ösztönzik a felhasználókat: például figyelmeztetést küld azoknak, akik a függőség jeleit mutatják, a veszteséget halmozó felhasználókat arra készteti, hogy gondolják át befektetési politikájukat, továbbá árvédő mechanizmusokat léptetett életbe a szélsőséges és szokatlan piaci mozgásokkal szembeni védekezés érdekében.

-A Binance Privacy Portal idén januárban indult el, az Adatvédelem napján. A portálon a felhasználók arról értesülhetnek, hogy milyen adatvédelmi elveket érvényesít a Binance, hogyan használja a felhasználók adatait, hogyan működik együtt a tőzsde adatvédelmi részlegével, mit tesz az adatvédelem és a bizalom megerősítése érdekében.

A Binance számára a felhasználók és a befektetők érdekei állnak az első helyen, ezért alkalmaz szigorú adatvédelmi szabályokat és teszi átláthatóvá a működését. Mindkét területen az elvártnál többre vállalkozott, amivel a teljes kripto-ökoszisztéma fejlődéséhez járul hozzá. A Binance tőzsdéje többek között a PoR (proof-of-reserves) rendszeren keresztül gondoskodik az átláthatóságról. Ezzel bárki meggyőződhet arról, hogy milyen mennyiségben tartanak a felhasználók digitális pénzügyi eszközöket a platformon.

Iparági együttműködések

A felhasználók biztonságának kiterjesztéséhez elengedhetetlenek az iparági együttműködések, amelyek a megfelelőséget és a biztonságot a Binance platformján kívül is szavatolják. A kriptotőzsde ezért szoros kapcsolatot tart fenn a hatóságokkal, többek között azért, hogy a felhasználók azonosítása (KYC – know your customer) gördülékenyen és az elvárt hatékonysággal megtörténhessen

A Binance ezen kívül a bűnüldöző szervekkel is jó kapcsolatokat ápol világszerte, ezzel könnyítve meg a rossz szándékú szereplők azonosítását és kiiktatását. A tőzsde megosztja az ismereteit, a tudását a nyomozókkal, tréningeket tart a számukra, amelyek segítségével nagyobb hatékonysággal tudják leleplezni a csalókat és kiberbűnözőket a pénzügyi rendszeren belül.

A Binance tudatában van a saját felelőségének, ezért fordít jelentős erőforrásokat a felhasználók védelmére, ezért nyitott az iparági együttműködésekre, hiszen ezzel a teljes ökoszisztéma biztonságát is erősíti. Olyan alapelveket és standardokat állított fel, amelyek egy tágabb szabályozói környezet megteremtéséhez is jó alapot szolgáltatnak, egyszerre támogatva a biztonságot és az innovációt. Ez a keretrendszer a kripto-felhasználók 10 alapvető jogát mondja ki, amelyek többek között kiterjednek a személyes adatokhoz való hozzáférés jogára, és egyéb adatvédelmi kérdésekre. Tulajdonképpen „biztonsági övként” működnek, ezzel segítve a felhasználói kör további bővülését.

Hogy mi a következő lépés? A Binance további intézkedéseket fog hozni a biztonság és megfelelőség erősítése és kiterjesztése érdekében, továbbra is együtt fog működni a bűnüldöző szervekkel és a döntéshozókkal annak érdekében, hogy a felhasználók még nagyobb biztonságban, még tájékozottabban és felkészültebben vehessék hasznát a kriptoeszközöknek a mindennapi életükben.

Billegő helyzetben kell fenntarthatóvá válniuk a magyar kkv-knak

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kulcsfontosságú, hogy már most megkezdjék a felkészülést az ESG-törvény (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) előírásainak teljesítésére. A szabályozás nem csupán új kötelezettségeket hoz, hanem jelentős lehetőségeket is kínál a fenntarthatóság és a versenyképesség növelésében. Az Erste ESG-indexszel és tanácsadással fogja segíteni kkv-ügyfeleit, hogy könnyebben tudjanak eleget tenni a jogszabályi előírásoknak.
2024. 06. 23. 11:00
Megosztás:

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje - sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.
2024. 06. 23. 10:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 70 378,92 ponton zárt, 842,36 ponttal, 1,21 százalékkal magasabban mint egy héttel korábban.
2024. 06. 23. 09:00
Megosztás:

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.
2024. 06. 23. 08:00
Megosztás:

Továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak az üzemanyagárak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 23. 07:00
Megosztás:

Kriptó forró percek: Az ETH felszállásra készül, az MTAUR forró üldözésében!

Az Ethereum (ETH) egy jelentős áttörés küszöbén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben stagnált az árfolyama. Pozitív szabályozási fejlemények, beleértve az SEC döntését, miszerint nem indítanak eljárást az Ethereum (ETH) ellen, valamint a Spot ETH tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelgő indulása, megalapozták a növekedés lehetőségét. Ezek a tényezők várhatóan jelentős intézményi tőkét vonzanak az Ethereum (ETH) ökoszisztémájába, ami az árfolyam emelkedését eredményezheti. Az elemzők egyre optimistábbak, és azt jósolják, hogy az Ethereum (ETH) az elkövetkező hónapokban elérheti a 10.000 dollárt, amit a bálna aktivitás növekedése és a befektetői kitartás is hajt.
2024. 06. 23. 06:00
Megosztás:

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kelet-közép-európai régióban elsőként csatlakozott a CASI nemzetközi szervezethez, amelynek célja, hogy világszerte kellő létszámban legyenek szakértői a fenntartható befektetéseknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 05:00
Megosztás:

A Solana ETF vírusként terjed, az Algotech 9,2 millió dolláros előértékesítése történelmet ír, és a Robinhood kiterjeszti kriptoambícióit

A kriptovaluták világa gyorsan változik, ami az ipar növekvő érettségét és szélesebb körű elfogadását mutatja a legújabb fejlemények révén.
2024. 06. 23. 04:00
Megosztás:

Raoul Pal a Solanát látja a legbikábbnak az altcoinok között, amit érdemes megvásárolni a rally előtt.

A Real Vision alapítója és befektetési guruja szenzációs kriptopiac-elemzést közölt.
2024. 06. 23. 03:00
Megosztás:

Nem Magyarország Európa legszegényebb országa - az NGM elmagyarázza, hogy miért

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 02:00
Megosztás:

Mennyi lenne az Ön nyugdíja, ha a Kormány nem törli el a svájci indexálást? Kiszámoltuk!

Jól vagy rosszul jártak a magyar nyugdíjasok, mikor a Kormány a nyugdíjak számításakor a svájci indexálást megszüntette? Mennyi lenne most a nyugdíj, ha nem nyúltak voltak bele a számítási képletbe? Erre a kérdésre adunk választ cikkünkben.
2024. 06. 23. 01:00
Megosztás:

Ezért a 3 kutyás kriptóért megőrülnek most a befektetők

Az idei év kétségtelenül legnagyobb sztárjai a mém érmék, azon belül pedig a kutyás érmék a legkapósabbak. Van is miből válogatni, de leginkább három olyan érme található jelenleg a piacon, amelynek egyáltalán nem lehet ellenállni, ha a portfólió színesítéséről van szó. Az elkötelezett befektetők mindig keresik a lehetőségeket, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően mindig van egy újabb és valamiben többet tudó érme a kínálatban.
2024. 06. 23. 00:01
Megosztás:

Több mint ezer gyermek pályaválasztását támogatta a Felzárkózó Települések Program

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben, hogy a leszakadó térségekből érkező gyerekek középiskolai lemorzsolódását csökkentsék - közölték a program koordinátorai pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 22. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás:

Öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések születtek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.
2024. 06. 22. 20:00
Megosztás:

Gyérebb termésre számítanak idén a meggytermesztők

A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható, az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon - összegezte véleményét pénteki elemzésében a két szakmai szervezet.
2024. 06. 22. 19:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az átlagkereset és a reálbér is

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023. szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje - értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 06. 22. 18:00
Megosztás:

Májusban háromhavi csúcson volt az éves infláció Japánban

Japánban 2,8 százalékra, háromhavi csúcsra nőtt az éves infláció májusban az áprilisi 2,5 százalékról a pénteken ismertetett kormányzati adatok szerint.
2024. 06. 22. 17:00
Megosztás:

A bruttó átlagkereset áprilisban meghaladta az egy évvel korábbit

2024. áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal(KSH).
2024. 06. 22. 16:00
Megosztás:

Az IMF szerint az eurózóna inflációja 2025 második felében tér vissza a 2 százalékos célhoz

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az eurózóna inflációja 2025. második felében valószínűleg visszatér az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos céljához - áll a washingtoni központú szervezet honlapján.
2024. 06. 22. 15:00
Megosztás: