A Binance lefektette a kriptopiac biztonságos működésének alapelveit

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint 10 alapvető jog illeti meg azokat, akik kriptovalutával fizetnek, vagy azzal kereskednek. Hogy ezek, a biztonságra és az adatvédelemre vonatkozó jogok maradéktalanul érvényesüljenek, intézkedések sorozatát hajtotta végre a kriptotőzsde. Más iparági szereplőkkel, a hatóságokkal és döntéshozókkal együttműködve arra törekszik, hogy a saját, jól kidolgozott és az innovációnak is tág teret adó megközelítése egy szélesebb, a teljes kripto-ökoszisztémára kiterjedő, a bizalmat és átláthatóságot erősítő szabályozói keretrendszer alapjait vethesse meg.

A Binance lefektette a kriptopiac biztonságos működésének alapelveit

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje az azonnali kereskedési volumen alapán, amely a jelentőségéhez mért, és a standard elvárásokon túlmutató biztonsági intézkedéseket és megoldásokat alkalmaz a felhasználói védelmében. A fokozott biztonság azért is került az elmúlt években előtérbe a platform életében, mert a kriptovalutákat világszerte egyre szélesebb körben használják a legkülönfélébb pénzügyi műveletekre.

A kriptovaluták elterjedésével párhuzamosan halad a szabályozói környezet kialakítása, az iparági standardok felállítása, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felhasználók száma a jelenlegi ütemben bővüljön tovább. A Binance iparági partnerekkel összefogva, a hatóságokkal és bűnüldöző szervekkel együttműködve segít ezeknek a működési kereteknek a meghatározásában.

Ennek érdekében a BInance az utóbbi időben több intézkedést is meghozott:

-SAFU (Secure Asset Fund for Users) néven pénzügyi alapot állított fel 2018-ban, amely vészhelyzetekben nyújt védelmet a Binance felhasználóinak. 2022 januárjában 1 milliárd dollár állt rendelkezésre az alapban, amely egyfajta biztonsági hálóként funkcionál, kiegészítve a Binance többi, egyébként is nagyon szigorú biztonsági intézkedését. A SAFU tovább erősíti a felhasználói bizalmat a teljes kripto-ökoszisztémába, növeli a rendszer átláthatóságát és integritását.

-A Binance Felelős Kereskedés címmel programot indított, amely arról edukálja és tájékoztatja a felhasználókat, milyen kockázatokkal és felelősséggel jár a kriptokereskedelem.  A Binance ennek keretében olyan megoldásokat vezetett be, amelyek a felelős kereskedési gyakorlatra ösztönzik a felhasználókat: például figyelmeztetést küld azoknak, akik a függőség jeleit mutatják, a veszteséget halmozó felhasználókat arra készteti, hogy gondolják át befektetési politikájukat, továbbá árvédő mechanizmusokat léptetett életbe a szélsőséges és szokatlan piaci mozgásokkal szembeni védekezés érdekében.

-A Binance Privacy Portal idén januárban indult el, az Adatvédelem napján. A portálon a felhasználók arról értesülhetnek, hogy milyen adatvédelmi elveket érvényesít a Binance, hogyan használja a felhasználók adatait, hogyan működik együtt a tőzsde adatvédelmi részlegével, mit tesz az adatvédelem és a bizalom megerősítése érdekében.

A Binance számára a felhasználók és a befektetők érdekei állnak az első helyen, ezért alkalmaz szigorú adatvédelmi szabályokat és teszi átláthatóvá a működését. Mindkét területen az elvártnál többre vállalkozott, amivel a teljes kripto-ökoszisztéma fejlődéséhez járul hozzá. A Binance tőzsdéje többek között a PoR (proof-of-reserves) rendszeren keresztül gondoskodik az átláthatóságról. Ezzel bárki meggyőződhet arról, hogy milyen mennyiségben tartanak a felhasználók digitális pénzügyi eszközöket a platformon.

Iparági együttműködések

A felhasználók biztonságának kiterjesztéséhez elengedhetetlenek az iparági együttműködések, amelyek a megfelelőséget és a biztonságot a Binance platformján kívül is szavatolják. A kriptotőzsde ezért szoros kapcsolatot tart fenn a hatóságokkal, többek között azért, hogy a felhasználók azonosítása (KYC – know your customer) gördülékenyen és az elvárt hatékonysággal megtörténhessen

A Binance ezen kívül a bűnüldöző szervekkel is jó kapcsolatokat ápol világszerte, ezzel könnyítve meg a rossz szándékú szereplők azonosítását és kiiktatását. A tőzsde megosztja az ismereteit, a tudását a nyomozókkal, tréningeket tart a számukra, amelyek segítségével nagyobb hatékonysággal tudják leleplezni a csalókat és kiberbűnözőket a pénzügyi rendszeren belül.

A Binance tudatában van a saját felelőségének, ezért fordít jelentős erőforrásokat a felhasználók védelmére, ezért nyitott az iparági együttműködésekre, hiszen ezzel a teljes ökoszisztéma biztonságát is erősíti. Olyan alapelveket és standardokat állított fel, amelyek egy tágabb szabályozói környezet megteremtéséhez is jó alapot szolgáltatnak, egyszerre támogatva a biztonságot és az innovációt. Ez a keretrendszer a kripto-felhasználók 10 alapvető jogát mondja ki, amelyek többek között kiterjednek a személyes adatokhoz való hozzáférés jogára, és egyéb adatvédelmi kérdésekre. Tulajdonképpen „biztonsági övként” működnek, ezzel segítve a felhasználói kör további bővülését.

Hogy mi a következő lépés? A Binance további intézkedéseket fog hozni a biztonság és megfelelőség erősítése és kiterjesztése érdekében, továbbra is együtt fog működni a bűnüldöző szervekkel és a döntéshozókkal annak érdekében, hogy a felhasználók még nagyobb biztonságban, még tájékozottabban és felkészültebben vehessék hasznát a kriptoeszközöknek a mindennapi életükben.

AI-kriptovaluták a csúcsra törnek? Okok, amiért az AI-alapú kriptovaluták, köztük a FET és az INJ készen állnak a fellendülésre a Q4-ben

Az AI-alapú kriptovaluták készen állnak a kitörésre az év utolsó negyedévében. A piaci elemzők lelkesedéssel beszélnek a digitális érmék, mint a FET és az INJ várható nyereségéről. Vajon ezek az AI-vezérelt tokenek hatalmas megtérülést hozhatnak? Merülj el a várt fellendülés mögött álló kulcstényezőkben, és tudd meg, mely érmékre érdemes figyelniük a befektetőknek.
2024. 09. 20. 21:00
Megosztás:

Családbarát védjegyet kapott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nemcsak szakmai tevékenységével védi a családokat, hanem családbarát munkahelyként is működik, ezt ismerte el a Családbarát Magyarország Központ azzal, hogy odaítélte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegyet, amit a hivatal két évig használhat - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.
2024. 09. 20. 20:00
Megosztás:

BTC, ETH, SOL árfolyam előrejelzés: Egy erősebb versenytárs várhatóan 0,03 dollárról akár 100 000 dollárig emelkedhet 2024 végére

Egy eddig a háttérben maradó versenyző a kriptovilágban elképesztő növekedést érhet el, néhány centes árfolyamról indulva az egészen megdöbbentő 100 000 dollárig 2024 végére. Miközben a piac már most is pezseg a BTC, ETH és SOL által keltett hullámok miatt, a spekulációk egyre csak szaporodnak. Ez a cikk azt vizsgálja meg, hogy bizonyos kriptovaluták robbanásszerű növekedése hogyan alakulhat a közeljövőben.
2024. 09. 20. 19:00
Megosztás:

Ártéri ingatlan hitelfedezetként?

A bankok általában óvatosan kezelik az ártéren elhelyezkedő ingatlanokat, valamint a biztosítási lehetőségek korlátozottsága is gátat szabhat a hitelnyújtásnak. A money.hu szakértője összefoglalja, mire számíthatnak azok, akik vízparton, folyó közvetlen közelében szeretnének ingatlant vásárolni, milyen, a szokványostól eltérő feltételek mellett fogadnak el a bankok ártéri ingatlanokat fedezetként.
2024. 09. 20. 18:30
Megosztás:

Szabó Barnabás a VELUX Cégcsoport új üzemeltetésért és ellátásért felelős vezérigazgató-helyettese

Új üzemeltetési és ellátási vezérigazgató-helyettest nevezett ki a VELUX Cégcsoport: Szabó Barnabás 2024. szeptember 1-jétől felel a terület irányításáért és fejlesztéséért annak érdekében, hogy fenntartsák a vállalat versenyképességét, értéket teremtsenek partnereik és ügyfeleik számára, valamint teljesítsék a VELUX Cégcsoport fenntarthatósági célkitűzéseit. A kinevezés mellett Barnabás a VELUX Cégcsoport Vezetői Testületének tagjává is vált.
2024. 09. 20. 18:00
Megosztás:

A fiatalabb generáció tudatosabb, a 60 év felettiek viszont eladósodtak

Alaposabban mérlegelik a fiatalok a banki hitel felvételét mint 5 évvel ezelőtt, a 60 év felettiek esetében viszont nagy mértékben emelkedett a tartozások aránya – derül ki az EOS Csoport kutatásából.
2024. 09. 20. 17:30
Megosztás:

Visszatért Magyarországra a 9. Turkish Airlines World Golf Cup, a világ legjelentősebb vállalati golfversenye

Budapest bajnoka képviseli Magyarországot a Turkish Airlines World Golf Cup világdöntőjében.
2024. 09. 20. 17:00
Megosztás:

Új csúcsok a tőzsdéken, miért olcsók a bankrészvények?

Tegnap a DAX, az S&P500 és a Dow Jones is új csúcsra emelkedett. Habár a Nasdaq emelkedése volt a legnagyobb ezek közül (2,5 százalékos felértékelődéssel), valójában még mindig kb. 4 százalékkal a júliusban elért történelmi csúcs alatt tartózkodik.
2024. 09. 20. 16:30
Megosztás:

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.
2024. 09. 20. 16:00
Megosztás:

4iG 20 éve a Tőzsdén

Tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója alkalmából ünnepélyes csengetéssel indította a mai kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén a 4iG Nyrt. Az 1995-ben alapított, magyar többségi tulajdonban lévő vállalat Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó informatikai és távközlési szolgáltatója, amely a jövő technológiái iránti elkötelezettségéről ismert. A társaság jelentős tőkepiaci eredményei révén egyúttal a BUX index jelentős súllyal bíró kibocsátója, amely a Prémium kategóriában van jelen.
2024. 09. 20. 15:30
Megosztás:

640 köbméter homok, 145 ezer homokzsák – megtettük, amit a Római védelmében meg lehetett tenni

A Duna vízszintje Óbudán csütörtök éjszaka várhatóan eléri a 8 méteres vízállást. A Római-parti árvízi védekezéshez estig felhasználtunk, kiadtunk 640 köbméter homokot, 145 ezer homokzsákot. A Rómain elvégezhető, a tulajdonosok által kért feladatokat elláttuk. A hullámtérbe mostantól kezdve önkénteseket biztonsági okokból már nem hívunk, nem fogadunk. Hálásan köszönjük a védekezésben segítő több száz önkéntes önzetlen munkáját!
2024. 09. 20. 15:00
Megosztás:

Csalódást okozott a FedEx

A logisztikai vállalat tegnap tőzsdezárás után számolt be 2025-ös üzleti évének első negyedéves eredményeiről.
2024. 09. 20. 14:30
Megosztás:

Szárnyal az arany árfolyama a kamatvágás után

Az arany árfolyama 2.600 dollár fölé ugrott, mivel a Fed kamatvágása nyomán a pénzügyi befektetők vásárolták a nemesfémet.
2024. 09. 20. 14:00
Megosztás:

OTP: Az NGM újra csökkentené a THM-et

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Bankszövetség képviselőivel tartott megbeszélésén négy pontban kérte a bankok együttműködését.
2024. 09. 20. 13:30
Megosztás:

A legfontosabb tudnivalók a teherautó-abroncsok használatához

Amikor abroncsokról esik szó, a legtöbben a személyautók abroncsaira gondolunk, pedig a teherautók abroncsainak biztonsága, állapota, és karbantartása legalább ennyire fontos.
2024. 09. 20. 13:00
Megosztás:

Húszezer hamis játékot talált a NAV

Közel húszezer hamis játékot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy budapesti játékbolt titkos raktárában - tájékoztatta a NAV pénteken az MTI-t.
2024. 09. 20. 12:30
Megosztás:

Kínai hackerek több ezer okoskészüléket törtek fel

Kínai hackerek egy globális akció részeként több mint 2700 okoskészüléket törtek fel Hollandiában - közölt a holland kiberbiztonsági központ (NCSC) az amerikai és a brit hatóságok figyelmeztetését követően.
2024. 09. 20. 12:00
Megosztás:

Mi a helyzet a koronavírussal?

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján.
2024. 09. 20. 11:30
Megosztás:

Lakáshitel: milliókat lehetett spórolni a kivárással

Erős és egyelőre nehezen teljesíthető kérést fogalmazott meg Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a bankok felé az 5 százalékos lakáshitel THM-plafon bevezetésére. Nagy kérdés, hogy mi lesz a piac reakciója, de Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a részleges alkalmazkodás egész biztosan megtörténik és már ez is önmagában jelentős forgalmat és az új lakások építésének indulását hozhatja magával.
2024. 09. 20. 11:00
Megosztás:

A Fed döntését követően tovább araszoltak felfelé a hosszú hozamok

Az 50 bázispontos kamatcsökkentés után az USA-ban a rövid hozamok kissé mérséklődtek, a hosszabbak viszont tovább araszoltak felfelé a korábbi lokális minimumszintekről. Az emelkedésben közrejátszott, hogy váratlanul csökkent az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma.
2024. 09. 20. 10:30
Megosztás: