Az Ethereum ETF hírek nyomán elstartoltak a kripto rallik

A mém érmék piacán tanyázó PEPE ára az elmúlt héten kifejezetten gyarapodott. A token január 12-éhez viszonyítva 10,33%-kal emelkedett. De rajta kívül a Sponge V2-re is érdemes figyelni, hiszen a tőzsdei bevezetés előtti buy-and-stake kampánya már sarcolja a 4 millió dollárt.

Az Ethereum ETF hírek nyomán elstartoltak a kripto rallik

A PEPE rallija

Egy kiadós dagály minden csónakot képes megemelni. Nos, ez a mém érmék esetében is így zajlik: ahogy megtörtént a spot Bitcoin ETF engedélyezése, azonnal minden szem az altcoinokra szegeződött.

A hírekhez szorosan kapcsolódik, hogy a BlackRock és a Fidelity novemberben már kérelmezte a spot Ethereum ETF-ek létrehozását. 

Nézd csak mit posztolt nem is olyan régen Nate Geraci, az ETF Store elnöke az X-re:

 

Ezzel összefüggésben a Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas úgy véli, hogy a kérelmeknek egy erős, 70%-os esélyük van arra, hogy elfogadják őket.  

Az elemző tavaly júliusban azt is megemlítette, hogy a bizakodásra már csak azért is nyomós ok van, mert a BlackRock 576 korábbi pályázatából 575-öt el is fogadtak.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) tavaly 45 nappal elhalasztotta döntési időpontját a Grayscale Investments spot Ethereum ETF-jével kapcsolatban, mégpedig 2024. január 25-re. James Seyffart, a Bloomberg elemzője tavaly december 5-én azzal biztatott mindenkit, hogy a késés várható volt és "teljesen normális".

 

Szóval a piac kifejezetten optimista, és úgy gondolja, hogy a sorban egy Ethereum ETF lehet a következő. Az izgalom igen nagy az altcoin-piacon, a kereskedők pedig abban reménykednek, hogy a likviditás az Ethereumról más projektek felé is elfordulhat.

Persze a mém érméken túl más Ethereum-alapú tokeneket is érdemes számba venni, mert igencsak meglódultak felfelé: a Layer-2 hálózat Metis DAO (METIS) múlt héten 12,49%-kal, míg az Ethereum Name Service (ENS) 44,21%-kal emelkedett.

Ami a mém érméket illeti, a CoinMarketCap szerint jelenleg a második legjobb projekt a DOGE után a SHIB, és jelenleg több mint 5,94 milliárd dolláros piaci kapitalizációnál jár. A sorban a BONK, és a PEPE  követi.

pepe coin

Forrás: CoinMarketCap

Az Ethereum-alapú mém érmék már csak azért is virágozhatnak, mert gyakran az Ethereum érme tőkeáttételes játékának tekintik őket.

Ezt hangsúlyozta ki Kaleo elemző is az X-en január 3-án:

 

A PEPE közelmúltbeli szárnyalását követően Kaleo ezeket a sorokat írta az X-en: "Még mindig úgy gondolom, hogy érdemes rá figyelni. A PEPE egy magas bétaértékű játék az ETH-ra".

Ahogy körülnéztünk a piacon, azt találtuk, hogy más vezető elemzők is bullishak a PEPE-vel kapcsolatban.

Ali Martinez (@ali_charts) úgy gondolja, hogy a Pepe kész kitörni egy ereszkedő háromszögből, és a 4 órás árfolyamgrafikonon egy valóságos trendfordulóra készülődik.

Idézzük: "Úgy tűnik, hogy a PEPE kitör egy ereszkedő párhuzamos csatornából, ami arra utal, hogy 0,0000016, sőt, akár 0,0000019 dollár felé is haladhat".

https://x.com/ali_charts/status/1745365309664460981?s=20 

Azt kell mondjuk, hogy ez a nemes bikás lendület a vezető mém érméken túl is folytatódik. Példának okáért a Toshi az elmúlt hét napban mintegy 20,94 %-kal emelkedett, míg a Milady Meme Coin 13,73%-kal.

Szerintünk a következő nagy nyereségre hajazó mém érme a Sponge V2. A token per pillanat egy bevezetés előtti "buy-and-stake" kampányt tart, amely lehetővé teszi a piaci résztvevők számára, hogy már a kezdetektől beszálljanak.

A Sponge V2-es verzióját egy új P2E programmal indít 

A PEPE 2023-as bikafutása mellett a Sponge sem szégyenkezhet, ugyanis nagyszabású nyereséget könyvelhetett el. A projekt anno a legnagyobb büszkeséggel érte el a 100 millió dolláros piaci kapitalizációját, ami a legkorábban befektetőknek 100-szoros megtérülést volt képes biztosítani.

Sőt, az első döntő napokban több mint tíz központi tőzsdén jegyezték, és igen hamar elérte a 13 ezer tulajdonost valamint a 30 ezer követőt.

A csapat most visszatért, és új likviditási babérokra tör a Sponge V2 elindításával.

memecoin

A Sponge V2 már kezdi begyűjteni a pozitív értékeléseket a Sponge V2-vel kapcsolatban, hiszen a csapat jó teljesítménye, és leendő P2E játéka igencsak említésre méltó.

A YouTuber Crypto Gains heves rallit remél a SPONGE számára:

https://www.youtube.com/watch?v=e4QUlXJWuag&pp=ygUJc3BvbmdlIHYy

Eközben a népszerű kereskedő, Michael Wrubel is kifejezetten optimista.

A Sponge V2 buy-and-stake kampánya cikkünk írásakor 3,93 millió dollárt gyűjtött össze.

A kínálkozó APY jelenleg 343%-os, és eddig 4,705,172,778 tokent kötöttek le mintegy 3,939,903.33 dollár értékben.

Nézd meg a Sponge oldalát!

Ezek is érdekelhetnek:

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót?

A 9 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Albérlet kiadás okosan: egyre többen kérnek biztosítékként egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot, avagy kiköltözési nyilatkozatot

Jelentősen megugrott az albérletek ára az egész országban, ez azonban nem vetette vissza az albérletpiacot. A felvételi ponthatárok kihirdetésével pedig ismét kezdetét veszi a lakáskeresési roham az egyetemi városokban.
2024. 07. 19. 21:00
Megosztás:

Alig mozdult, mégis csúcson zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41,24 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 72 940,89 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.
2024. 07. 19. 20:00
Megosztás:

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.
2024. 07. 19. 19:00
Megosztás:

Eljárás indult az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 18:00
Megosztás:

Az MNB iránymutatást tett közzé a bankoknak az online hitelcsalások ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői körlevelet adott ki a magyar bankoknak, pénzügyi vállalkozásoknak az online hiteligényléses kibercsalások megelőzésére - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 19. 17:00
Megosztás:

Ezért veszélyes ma külföldről autót behozni Magyarországra

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte. Még nagyobb azonban az esélye, hogy a futásteljesítményt módosították, ha külföldről hozzuk be az autót. A határokon átnyúló tranzakciókat nehéz nyomon követni, ezért a csalók kihasználják ezt a helyzetet és elkerülik, hogy elkapják.
2024. 07. 19. 16:00
Megosztás:

A Richter a denosumab engedélyezését kérte

A Richter tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta a denosumabhoz köthető két forgalomba hozatali kérelmét.
2024. 07. 19. 15:00
Megosztás:

Mit érdemes tudni a retinolról?

Ha szeretnénk odafigyelni az arcbőrünk egészségére, esetleg javítani szeretnénk az állapotát, és hatékonyan felvennénk a harcot a különböző problémákkal – például egyenetlen bőrkép, pattanások, pigmentfoltok, ráncok –, akkor fontos a személyre szabott arcápolási rutin kialakítása.
2024. 07. 19. 14:30
Megosztás:

Fehéroroszország vízummentességet vezetett be 35 európai ország állampolgárai számára

"Békeszeretetből' vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán.
2024. 07. 19. 14:00
Megosztás:

Leszállította az alaptőkéjét a PannErgy

Leszállította alaptőkéjét a PannErgy az árpilis közgyűlés határozatnak megfelelően - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 07. 19. 13:00
Megosztás:

A görögdinnye nemcsak finom, rendkívül egészséges is

Dübörög a dinnyeszezon, a zöldségeseknél már megtalálod a hazai csemegét is. Érdemes ezek között keresgélned, hazánk több részén ugyanis tökéletes adottságokkal bíró termőterületek vannak, ahol generációk óta zajlik a görögdinnye termesztése. Lacházi Pál, a Syngenta dinnyeszakértője segítségével hoztunk pár érdekességet nektek.
2024. 07. 19. 12:30
Megosztás:

DH Energy néven indít új üzletágat a Duna House Group

DH Energy néven új üzletágat indít a Duna House Group, az Európa négy országában működő, ingatlanokat és pénzügyi termékeket közvetítő vállalat először Magyarországon lép be az energetikai piacra, főként lakossági és kisvállalati ügyfeleknek kínál energiahatékonysági megoldásokat - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 19. 12:00
Megosztás:

A Dogwifhat visszakutyagolt a Top 50 kriptovaluta közé, a WIF 50%-os árfolyam növekedést ért el heti szinten

Nagyot kutyagolt a sapkás kutyás mémcoin: a Solana-alapú mémcoin, a Dogwifhat (WIF) jelentős visszatérést produkált, újra bekerült a top 50 kriptovaluta közé, miután az elmúlt hét során 49,8%-os növekedést ért el.
2024. 07. 19. 11:30
Megosztás:

Két új atomenergiablokk épül Csehországban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.
2024. 07. 19. 11:00
Megosztás:

Merre megy a kamat Európában?

Nem adott sok támpontot Lagarde: az EKB a vártnak megfelelően 4,5%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.
2024. 07. 19. 10:30
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,50 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,35 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 19. 10:00
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, csütörtökön a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt.
2024. 07. 19. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 19. 08:00
Megosztás:

Fejhallgató, újragondolva: Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést¹ kínáló fejhallgatók akár 55 órányi² magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak. 

2024. 07. 19. 07:30
Megosztás:

Megkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron 5000-6000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10 000-12 000 fő részére biztosított megélhetést - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint.
2024. 07. 19. 06:00
Megosztás: