Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Január 10-e kétségtelenül nem volt könnyű nap a bitcoin befektetői számára.

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

A korai órákban a legtöbben még arra számítottak, hogy nap végére már élvezhetik spot Bitcoin ETF engedélyezése okozta rallyt. 

A feltételezés nem volt alaptalan, hiszen korábban számos szakértő úgy vélte, borítékolni lehet a 10-ei pozitív döntést a tőzsdefelügyelet (Sec) részéről. 

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF elemzője például korábban úgy vélekedett, visszautasításra mindössze 5 százalék az esély.

Ilyen hangulatban egyáltalán nem meglepő, hogy sokan már előre ittak a medve bőrére. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a bitcoin árfolyama a korai órákban emelkedni kezdett.

Ezt követően a SEC X-en posztolta, hogy megszületett a pozitív döntés a spot Bitcoin ETF Sorsáról.

Érthető módon a szektor ujjongott, majd a bitcoin értéke azonnal emelkedni kezdett. A rally 48,000 dollárig tartott, itt azonban váratlan fordulat következett.

Kiderült ugyanis, hogy a Sec hivatalos X fiókját hackerek feltörték, vagyis az engedélyezésre vonatkozó üzenet hamis volt.

A csalódottságot eladási hullám követte, amely során összesen 220 millió dollárral zsugorodott a szektor mérete. 

Ennek során egészen 45,000 dollárig esett vissza a BTC, azonban nem zárható ki további zuhanás lehetősége sem.

Az ügy jelenlegi állása alapján a legvalószínűbbnek az a lehetőség tűnik, miszerint a Sec továbbra is halasztani fogja döntését.

Ez többek között azért is tűnik valószínűnek, mivel Gary Gensler, a Sec elnöke a napokban X-en posztolt a témával kapcsolatban. Írásában egyértelművé teszi, hogy túl sokat várnak el a befektetők az ETF-től, továbbá mindenkit óvatosságra intett.

https://www.tiktok.com/@business2community_hu/video/7322337934793919776

Mi lesz most?

Az esetet követően az amerikai szenátorok magyarázatot követelnek Genslertől, aminek határidejét hétfőig tűzték ki.

Az ügy kapcsán továbbá okkal merült fel sokakban, hogy hogyan lehetséges, hogy a hatóság ennyire rossz online védelemmel rendelkezik.

A gyanú szerint nem hackelés történt, hanem egy külső fél juthatott hozzá a profilhoz rendelt telefonszámhoz. 

Meglepő módon azonban az is kiderült, hogy a Sec által használt X fióknál nem volt bekapcsolva a kétfaktoros azonosítás.

Számos médium és ügyvéd számára azonban ez nem kielégítő válasz. 2023 során a Sec számos kriptotőzsdétől, sőt kriptofejlesztőtől követelte meg a transzparenciát. 

bitcoin árfolyam grafikon

Ráadásul amikor a SEC általi gyanúsítások napvilágot láttak, annak árát a befektetők fizették. Ezt lehetett látni az XRP esetében is, amelynek értéke egyetlen nap alatt csökkent közel 50 százalékkal.

Az azonban valószínűnek tűnik, hogy a történtek ellenére elhalasztanák a spot Bitcoin ETF-fel kapcsolatos döntést.

Dennis Porter, a Satoshi Action Fund vezérigazgatója például a CoinTelegraph kérdése úgy válaszolt, szerinte a döntés a küszöbön van.

“Minden amit hallok az alapján arra lehet következtetni, hogy már akár ezen a héten valóság lehet az ETF-ből.”

Anthony To-Sekin, egy digitális eszközökkel kapcsolatban praktizáló ügyvéd viszont úgy nyilatkozott, szerinte nem lenne példa nélküli a hatóság részéről az ilyen jellegű trükközés.

Mint mondja, korábban már volt hasonlóra példa, így lehetséges, hogy a döntés elnapolása érdekében most is erre folyamodott a hatóság.

Bármi is az igazság az kétségtelen, hogy jelenleg a bitcoin rendkívül volatilis.

Meglepő módon azonban egy viszonylag új kriptóval a bátor befektetők némi szerencsével a hátuk mögött döbbenetes hozamokat érhetnek.

Ha nem szeretnél egy jó lehetőséget kihagyni, adj egy esélyt a Bitcoin ETF tokennek.

bitcoin

A BTCETF a mostani botrány legnagyobb nyertese

Hetekkel ezelőtt zárult le a Bitcoin ETF Token előértékesítése, miután alig egy hónap leforgása alatt teljesült a gyűjtés célösszege.

Az egyedi altcoin azzal vált híressé, hogy a teljes ökoszisztémáját a közelgő spot Bitcoin ETF köré építette.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen 5 mérföldkő teljesítése során a teljes tokenkészlet negyede lesz elégetve. 

A mérföldkövek között megtalálható a Bitcoin ETF engedélyezése, forgalomba kerülése vagy a BTC árának növekedése.

A listázást követően a BTCETF értéke kitartóan erősödött, és várhatóan a mostani hírverés hatására további futamra lehet számítani.

A BTCETF bizonyos értelemben egy mém érme. Ezért a legnagyobb hozamra akkor tehetnek szert a befektetők, ha minél többen foglalkoznak a tokennel.

A kiemelt figyelem már most látszik az árfolyamon, hiszen a január 10-e során több mint 5 százalékos növekedést lehetett tapasztalni.

Ismerd meg a Bitcoin ETF-et

Minden bizonnyal azonban ez még csak a kezdet, hiszen egy pozitív döntés a Sec részéről egyúttal azt is jelentené, hogy a BTCETF tokenek 5 százaléka megsemmisítésre kerül.

Vagyis elmondható, hogy a mostaninál keresve sem lehetne jobb alkalmat találni a vásárláshoz.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a írásunk idején a Bitcoin ETF Token piaci mérete nem éri el a 6 millió dollárt.

Más szóval már minimális tőke megjelenését követően is hatalmas erősödésre lehet számítani.

BTC ETF

A projekt továbbá azok számára is ideális választás lehet, akik csupán tájékozódni szeretnének a spot Bitcoin ETF-fel kapcsolatosan.

A gyűjtés weboldalán keresztül ugyanis az ügy kapcsán az összes aktuális hír megtalálható.

Végezetül, amennyiben szeretnél vásárolni jó ha tudod, hogy a BTCETF-et jelenleg az Uniswap kriptotőzsdén lehet beszerezni.

Ehhez először a MetaMask tárcádban add meg a token címét (0x3c87AAff27f1085B67cd742302939a50E2F2d406) az “Import token” résznél.

Miután ezzel végeztél keress rá a címre Uniswapon, és végezd el a vásárlást. 

A Bitcoin ETF tokenek minden jel szerint fantasztikus karriert futhatnak be hamarosan, ezért keresve sem lehetne jobb alkalmat találni a csatlakozáshoz.

Amennyiben pedig szeretnél tájékozódni a projekt kapcsán, látogass el a Bitcoin ETF token magyar nyelvű weboldalára.

Irány a Bitcoin ETF Token weboldala

Ezek is érdekelhetnek:

Nem hiszünk a szemünknek: ez lehet a következő Pepe token

Ethereum árfolyam-előrejelzés 2024 - Lehetséges a 10 000 dollár?

A 12 legjobb kriptovaluta befektetés 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Gyors változáson megy át a piac

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac, a folyamatok a cégvezetőket és az alkalmazottakat is állandó alkalmazkodásra késztetik - mondták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a PwC Magyarország gazdasági tanácsadó szerdai munkaerőpiaci konferenciájának szakértői Budapesten.
2024. 02. 29. 14:00
Megosztás:

Visszaesett az orosz kiskereskedelem

Oroszországban lassult a kiskereskedelmi forgalom és gyorsult az ipari termelés növekedése januárban éves összevetésben, miközben történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliség.
2024. 02. 29. 13:30
Megosztás:

Később kell utalni a gépjárműadót, de egyben kell azt kifizetni!

Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, ugyanis több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, ráadásul kettő helyett egyszer kell csak utalni, a részletfizetés pedig automatikusan jár - nyilatkozta az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára.
2024. 02. 29. 13:00
Megosztás:

Apadt a Richter bevétele

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált árbevétele tavaly az utolsó negyedévben 203,1 milliárd forint lett, 9,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 02. 29. 12:30
Megosztás:

Új bölcsőde épül Bácsalmáson

Csaknem 800 millió forintból új, négy csoportszobás bölcsőde épül még az idén a Bács-Kiskun vármegyei Bácsalmáson - közölte a település polgármestere az MTI-vel.
2024. 02. 29. 12:00
Megosztás:

Lezárult egy fejlesztés a Trans Lex Work Kft.-nél

A Trans Lex Work (TLW) Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. öt év alatt több mint 300 millió forintot fordított egy komplex karbantartás-menedzsment megoldás kifejlesztésére, amellyel az iparvállalatok jelentősen csökkenthetik a forgógépek - turbinák, kompresszorok, szivattyúk, fúvók, ventilátorok, centrifugák - karbantartási költségeit - tájékoztatta Magyar Katalin, a cég ügyvezetője az MTI-t.
2024. 02. 29. 11:30
Megosztás:

Új beruházás Komlón - napelem biznisz

Napelemekhez használható forgatórendszeres tartószerkezet gyártását kezdheti meg a Solar FM Kft. Komlón egy csaknem 3 milliárd forintos, felerészben a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz támogatásával megvalósult beruházás eredményeként.
2024. 02. 29. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 02. 29. 10:30
Megosztás:

Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés

Emelkedéssel kezdődhet a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 02. 29. 10:00
Megosztás:

Jórészt erősödtek az ázsiai tőzsdeindexek

Jórészt erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 0,03 százalékos emelkedéssel, 39 189 ponton zárt.
2024. 02. 29. 09:30
Megosztás:

Továbbra is gyenge a forint - küszöbön újra a 400-as tartomány?

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 02. 29. 09:00
Megosztás:

Befektető, aki milliókat keresett Dogecoin-nal (DOGE), most beleharap a Pullix (PLX) előértékesítésébe is

Egy befektető, akinek jelentős vagyonra tett szert a Dogecoin (DOGE) által, most a feltörekvő Pullix (PLX) felé fordította figyelmét. Fontos megjegyezni, hogy a Pullix már az előértékesítési fázisának végső szakaszában manőverezik, és a kiemelkedő befektető már jelentős részesedést szerzett a projektben.
2024. 02. 29. 08:40
Megosztás:

Jól kezdték az évet a szálláshelyek

2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 836 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el.
2024. 02. 29. 08:00
Megosztás:

Még lehet nevezni a Bonis Bonára

Március 5-ig várják a jelöléseket a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjakra, amelyek fő célja, hogy megbecsülje a fiatalok tehetséggondozása iránt elkötelezett szakembereket és önkormányzatokat - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 29. 07:30
Megosztás:

Bika-hullám söpör végig a BNB (BNB) és az Optimism (OP) kriptók piacán, míg a KangaMoon (KANG) 50%-os megtérülést biztosít az korai vásárlóknak

A kriptopiac vezető altcoinjainak aktuális piaci trendjei azt mutatják, hogy egy bika-hullám ad most őrült optimista hangulatot. A vezető altcoinok közül a BNB (BNB) és az Optimism (OP) változó mértékben bár, de jelentős árfolyam-rallyt mutat.
2024. 02. 29. 07:00
Megosztás:

Átlagosan 15-20 százalékot eshet a lakásbiztosítások díja

A lakásbiztosítási ügyfelek 58 százaléka tervezi majd összehasonlítani a lakásbiztosítási kínálatot a márciusi kampányban – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő több mint 8 ezer fő megkérdezésével lefolytatott kutatásából. Az alkuszcég várakozásai szerint a biztosítók között felerősödő verseny hatására 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett válthatnak szerződést az ügyfelek. Akár 300 ezer lakásbiztosítási szerződést is lecserélhetnek, ami a teljes állomány közel 10 százalékát teszi ki.
2024. 02. 29. 07:00
Megosztás:

Eljött a fordulat az ingatlanpiacon? Az adatok új irányt mutatnak

Az Eurostat adatai alapján 2023 harmadik negyedéve fordulópont lehetett az európai ingatlanpiacon, az ingatlanárak 2022 elején kezdődött zuhanása megtorpant, sőt a korábbi negyedévhez képest még nőttek is valamelyest. Magyarországon eközben az otpotthon.hu adatai szerint ez volt az az időszak, amikor a legkevésbé volt aktív az ingatlanpiac, és a legalacsonyabbak voltak az árak 2023-ban.
2024. 02. 29. 06:30
Megosztás:

Kedvezőbb kilátások az agráriumban 2024-ben

Az idei év új mérföldkő lehet a hazai agrárgazdasági szereplők fejlődésében. Az agrárvállalkozások csak a fenntarthatósági szempontokat is érvényesítő stratégia mentén tarthatják meg és növelhetik versenyképességüket. A hazai agrárfinanszírozás egyik legfontosabb szereplőjeként az OTP Bank aktív piaci jelenléttel, hitelezési politikájának a változó körülményekhez igazodó alakításával és tanácsadási kapacitásával segíti az uniós agrár források minél hatékonyabb felhasználását, az ágazat további fejlődése érdekében – hangzott el az OTP Agrár Gálán, ahol átadták az OTP Agráriumért Díjakat is.
2024. 02. 29. 06:00
Megosztás:

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.
2024. 02. 29. 05:30
Megosztás:

Végrendelettel tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat a mozaikcsaládban élő szülők

Népszerű a végrendelet: tavaly mintegy öt százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző közreműködésével, mint 2022-ben. Gyakran végrendelkeznek azok a házaspárok, akiknek több kapcsolatból is született gyermekük, ők így tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat. A törvényes öröklési rend ugyanis hátrányosan érintheti azt a korábbi kapcsolatból született gyermeket, akinek a szülője hamarabb hal meg. Az élettársakra is jellemző, hogy végrendelkeznek egymás javára, ők ugyanis, a házastársakkal ellentétben, a törvényes öröklési rend alapján nem örökölnek egymás után.
2024. 02. 29. 05:00
Megosztás: