Az Euler Hermes mostantól Allianz Trade

Az Euler Hermes, a világ vezető kereskedelmi hitelbiztosítója Allianz Trade lett. Az Euler Hermes életében új fejezet kezdődik az új márkanévvel. Az Allianz Trade márkanév fontos szerepet játszik a hitelbiztosító 2025-ig tartó stratégiai tervének megvalósításában

Mától új fejezet kezdődik történetünkben: Az Euler Hermes, a világ vezető kereskedelmi hitelbiztosítója Allianz Trade lett – mely egy logikus lépés, hiszen 2018 óta az Allianz csoporthoz tartozunk.

Magabiztosan nézünk a holnap felé, de hűek maradunk önmagunkhoz

Több mint 100 éve segítjük kereskedelmi hitelbiztosítással, illetve kezesi biztosítással a vállalatokat abban, hogy növekedjenek és megvédjék eszközeiket. Célunk mindig is az volt, hogy információn alapuló elemzéseink segítségével előre jelezzük és csökkentsük a kockázatokat annak érdekében, hogy ügyfeleink biztonságosan kereskedhessenek. Mélyreható piaci és gazdasági ismereteink, valamint a vállalati adatok prediktív elemzésének köszönhetően ügyfeleink mindig egy lépéssel előrébb járhatnak.

A világ vezető hitelbiztosítójaként 52 országban vagyunk jelen több mint 5500 munkatársunkkal. Globális szereplőként tovább erősödünk azzal, hogy márkanevünket Allianz Trade-re változtatjuk. Az új márkanévvel még többet profitálunk majd az Allianz csoport hírnevéből és erejéből, valamint kiterjedt tudás- és szakértelembázisából.

„Mostantól Allianz Trade vagyunk. Mit jelent ez cégünk, ügyfeleink és munkatársaink számára? Egy szóval: többet. Több globális szakértelmet és tudást, mely több helyi megoldást inspirál. Több bizalmat a holnap iránt, több lehetőséget, hogy segítsük a vállalatok növekedését. Több előrelátást és személyre szabott szolgáltatást. Több lehetőséget arra, hogy még inkább lépést tartsunk a technológiai átalakulásokkal. Több láthatóságot az új tehetségek vonzására, és több karrierlehetőséget munkatársaink számára. Sok mindennek örülhetünk, és még csak most kezdtük el felfedezni a lehetőségeket” – mondta Clarisse Kopff, az Allianz Trade vezérigazgatója.

Chris Townsend, az Allianz SE igazgatótanácsának tagja hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy az Euler Hermes Allianz Trade lett, és meg vagyunk győződve arról, hogy a változás számos előnnyel jár majd a tudatosság, az üzletfejlesztés, a növekedés és az innováció terén. Az Allianz Trade egyedülálló, adatvezérelt és technológiailag támogatott üzletág, amelyre rendkívül büszkék vagyunk.”

„Új stratégiánk középpontjában a növekedés áll. Arra törekszünk, hogy megoldásokat találjunk a nemzet- és világgazdaságban tevékenykedő ügyfelek számára, mert a kereskedelmi hitel biztosítja az üzleti tranzakciók legitimitását és sikeres lebonyolítását. Továbbra is elkötelezettek vagyunk azon küldetésünk iránt, hogy időben, pontos tájékoztatást és körültekintő, stabil, tapasztalat alapú szolgáltatásokat nyújtsunk. Vállalatunk új, izgalmas szakaszába lépünk, és nagyon örülök, hogy Allianz Trade-ként indulhatunk el ezen az úton” – mondta Clarisse Kopff.

Ma jósoljuk meg a kereskedelmi és hitelkockázatot, hogy a vállalatok bízhassanak a holnapban

Az Allianz Trade a világ vezető kereskedelmi hitelbiztosítója, és a kezesi biztosítás, a követelésbehajtás és a strukturált kereskedelmi hitel és politikai kockázat elismert szakértője. Saját fejlesztésű információs hálózatunk napi szinten elemzi több mint 80 millió vállalat fizetőképességének változásait. Kereskedelmi tranzakcióik biztosításával segítjük a vállalatokat abban, hogy biztonságosan kereskedhessenek. Kétes követelés esetén kártalanítjuk cégét, de ami még fontosabb, segítünk a kétes követelések elkerülésében. Amikor kereskedelmi hitelbiztosítást vagy egyéb pénzügyi megoldást nyújtunk, prioritásunk a megelőzés. Ha mégis valami olyan történik, amire nem számított, az AA hitelminősítésünk azt jelenti, hogy megvannak az Allianz által is támogatott erőforrásaink ahhoz, hogy kompenzációt biztosítsunk vállalkozása fenntartásához. A párizsi központú Allianz Trade 52 országban van jelen 5500 alkalmazottal. 2021-ben konszolidált forgalmunk 2,9 milliárd euró volt, a biztosított globális üzleti tranzakciók pedig 931 milliárd eurót tettek ki. További információért látogasson el a www.allianz-trade.com oldalra.

Lendületet vesztettek az újépítésű ingatlanok, főleg az áruk miatt

Az építőanyagárak folyamatos emelkedése az újépítésű lakóingatlanok piacán is éreztette hatását: a kivitelezők ugyanis lekövették az áremelkedést. Ennek hatására azonban olyan árak kezdtek idén kialakulni a piacon, mely miatt megtört a vevők lendülete. De nem csak a vevők torpantak meg: sok beruházó nem indít már új projektet, illetve sokan csúszni fognak a már zajló beruházások befejezésével.
2022. 11. 30. 15:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Airbus és a Neste

A szerdán és csütörtökön zajló Airbus Summit 2022 rendezvényen jelentette be az Airbus, hogy együttműködési megállapodást kötött a világ vezető fenntartható kerozin (SAF) gyártójával, a Neste-vel, amelynek értelmében a két vállalat együtt dolgozik az alternatív üzemanyag gyártásának felpörgetésén.
2022. 11. 30. 15:05
Megosztás:

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon.
2022. 11. 30. 14:45
Megosztás:

Először használták egymás repterét orosz és kínai katonai gépek

Először fordult elő a közös légi járőrözések történetében, hogy orosz katonai gépek egy kínai repülőtéren, míg kínai gépek egy oroszországi repülőtéren szálltak le - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.
2022. 11. 30. 14:00
Megosztás:

Jönnek az online lakáshitelek - elektronikus ügyintézés a hitelpiac fejlődése

Várhatóan 2024-től a lakáshitelezésben nagyobb teret kapnak az online megoldások, a fogyasztóbarát lakáshiteleknél ugyanis az érintetteknek lehetősége lesz az igénylést döntően elektronikus úton elintézni. Az online megoldásokra már most is komoly igény mutatkozik a money.hu összeállítása szerint. Az ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatása ugyanis 2020 óta több mint 40 ezer felhasználónak nyújtott segítséget. Közel 90 százalékuk hitel felvételét is szükségesnek látta a költözési tervek megvalósításához.
2022. 11. 30. 13:30
Megosztás:

Emelkedett az olaj ára az OPEC találgatásokra

A WTI 78,9, a Brent típusú kőolaj ára pedig 83,7 dollár/hordó volt ma reggel, míg az Ural azonnali leszállításra 64,4 dolláron forgott.
2022. 11. 30. 13:00
Megosztás:

Egyre nehezebbek egy átlag amerikai mindennapjai

Óvatos volt a tegnapi kereskedés Amerikában. A piac Jerome Powell mai beszédére várhat, amitől iránymutatást remélnek a jövő heti kamatdöntő ülésről és a jegybankárok jövő évre tervezett kamatpályájáról.
2022. 11. 30. 12:30
Megosztás:

Nagyokat mozoghat ma a forint árfolyama - Ma dönt a Bizottság

Ma dönt a Bizottság. Na nem az AE, hanem az EU. Az előzetes hírek szerint kapunk majd hideget-meleget.
2022. 11. 30. 12:00
Megosztás:

Állja a sarat a gazdaság, alacsony szinten az álláskeresők száma

Az elhibázott brüsszeli szankciók ellensúlyozásaképp kidolgozott, 11 lépésből álló intézkedéscsomag eddig sikerrel védte meg a munkahelyeket: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi gyorsjelentése szerint 2022 novemberében 233 609 álláskeresőt tartottak nyilván, amely a valaha mért negyedik legalacsonyabb mérték - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter.
2022. 11. 30. 11:30
Megosztás:

AutoWallis: Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban

Újabb csúcsokat döntött az AutoWallis Csoport árbevétele és nyeresége az első három negyedévben, miután a nyári hónapokban is kiváló számokat ért el a tőzsde autós vállalata. Ráadásul az árbevétel és a nyereség már a harmadik negyedév végén jelentősen meghaladta a tavalyi egész éves számokat. A társaság árbevétele közel 50 százalékkal bővült, míg nettó nyeresége közel négyszeresére ugrott kilenc hónap alatt. Az egy részvényre jutó nyereség 17,3 forint, ami közel a duplája a tavaly egész évi mértéknek. A kiváló számok mögött elsősorban a növekedési stratégia következetes megvalósítása, így az organikus és akvizíciós növekedés valamint feszes költséggazdálkodás áll, de egyedi hatások is megfigyelhetőek.
2022. 11. 30. 11:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az NMHH és az MKSZ

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Kommunikációs Szövetség (MKSZ) az elektronikus hírközlési szakma fejlesztéséért, valamint a fogyasztói tájékozottság és tudatosság növeléséért.
2022. 11. 30. 10:30
Megosztás:

Azonnali intézkedés kell: kapják vissza a rezsitámogatást a háziorvosok!

A kormányzati rezsikrízis nemcsak az önkormányzatokat, hanem a háziorvosokat, egészségügyi és szociális intézményeket is nehéz helyzetbe hozza. Mindennapos, hogy a sajtóból értesülünk az újabb és újabb szabályokról, de azt a mai napig nem tudjuk, hogy milyen áron vásárolhatjuk meg január 1-től a távfűtést - érvel mai FB posztában Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
2022. 11. 30. 10:20
Megosztás:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a tőzsdei kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon. Kedden az európai tőzsdék vegyesen zártak.
2022. 11. 30. 10:00
Megosztás:

Nőtt az MKB eredménye az első három negyedévben

Az MKB Csoport korrigált adózás utáni eredménye elérte a 149,8 milliárd forintot az idei első három negyedévben, ami 39,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2022. 11. 30. 09:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötöttek Magyarország és Románia energetikai szabályozó hatóságai

Az energiaválság kezelése és az ellátásbiztonság elősegítése érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a román Nemzeti Energetikai Szabályozó Hatóság (ANRE) - közölte kedden a MEKH.
2022. 11. 30. 09:00
Megosztás:

Eljárást indított az eOptika Kft.-vel szemben a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a magyarországi kontaktlencse- és szemüveg-kiskereskedelem egyik meghatározó vállalkozásával, az eOptika Kft.-vel szemben, mivel valószínűsíthetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat honlapján és hirdetéseiben, például az árak feltüntetésénél - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
2022. 11. 30. 08:30
Megosztás:

Megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése

A Magyar falu program elmúlt három évének hatására megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Kóspallagon.
2022. 11. 30. 08:00
Megosztás:

Az EB stratégiát mutatott be az európai drónpiac fejlesztésére

Az Európai Bizottság stratégiát mutatott be a drónok üzemeltetésére és műszaki követelményeinek meghatározására vonatkozóan és az európai drónpiac fejlesztésére.
2022. 11. 30. 07:30
Megosztás:

Megfizethető energia, fenntarthatóság és bérlői elégedettség

A nemzetközi ingatlantársaság hazai vállalatát tudatos és hosszútávú energia stratégiájának köszönhetően nem érte felkészületlenül a kialakult energia krízis. A CPI Facility Management innovatív és energiahatékony megoldásaival tűnik ki a magyar piacon, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a bérlőik a hazai átlaghoz képest versenyképesebb üzemeltetési költségekkel számolhassanak. Ennek egyik elismerése, hogy a CPI Facility Management nyerte el a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő CRE Awards Facility Management Firm díját.
2022. 11. 30. 07:15
Megosztás:

Egy év alatt 680 ezer kilométert tett meg a TramTrain

A TramTrain 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között, a vasútvillamos járatai az elmúlt egy évben 680 ezer kilométert tettek meg az utasokkal - közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.
2022. 11. 30. 07:00
Megosztás: