Biztonságot és kiszámíthatóságot adnak a fuvarozóknak a speditőr cégek

A nagy és erős szállítmányozó cégek mellett nehezen rúgnak labdába a kisebb flottával rendelkező fuvarozók. Sok esetben el sem jutnak addig, hogy nagyobb vállalatoktól komolyabb mértékű megbízásokat kapjanak, ami megkönnyítené számukra a növekedést. A speditőrnek az a szerepe, hogy összekapcsolja őket a megrendelőkkel, de tevékenysége korántsem merül ki ennyiben.

Biztonságot és kiszámíthatóságot adnak a fuvarozóknak a speditőr cégek

A speditőr a logisztikai folyamatok szakszerű irányításán túl felelősséget vállal a rakományok biztonságáért és határidőre történő leszállításáért, valamint a felmerülő problémák megoldásának terhét is magára vállalja. Mindennek köszönhetően a speditőr céggel szerződő fuvarozónak csupán minimális kockázattal kell szembenéznie, és költségeit is számottevően csökkentheti.

„Gyakori, hogy az egy-két járművel üzemelő kis fuvarozók az elindulást követő években egyik autójukat saját maguk vezetik, így esélyük sincs arra, hogy közben olyan szervezeti hátteret építsenek ki, ami a fejlődéshez nélkülözhetetlen lenne. De azt látjuk, hogy egy speditőr cég erős kapcsolati hálója és széles körű szolgáltatási rendszere olyan vonzerővel bír, hogy azok a vállalkozók is előszeretettel választják ezt a működési formát, akiknek már jelentősebb, 5-6 gépkocsit magában foglaló flotta van a birtokukban”, avatott be Bálint László, a SZAM SPED Kft. értékesítési vezetője.

Elegendő az eszköz, a tőke hiánya nem akadály

Ahhoz, hogy egy fuvarozó megfelelő minőségű szolgáltatást tudjon nyújtani, jelentős mennyiségű anyagi erőforrásra van szüksége, hiszen olyan apparátust kell maga köré építenie, amely minden háttértevékenységet biztosít ahhoz, hogy ő csak a fuvarozásra koncentrálhasson. Rendelkeznie kell kellő likviditással is, mert számolnia kell azzal, hogy a munka elvégzése során felmerülő kiadásai csak sokára fognak megtérülni. A megrendelők jellemzően 60-90 napra fizetnek, amit egy kis cég nem feltétlenül tud nehézségek nélkül áthidalni.

De nemcsak pénzben mérhető befektetés szükséges mindehhez, át kell látni számos terület folyamatait, a tendereken való sikeres részvétel feltételeit, és ma már az idegen nyelv vagy nyelvek ismerete is elengedhetetlen, főleg nemzetközi fuvarozás esetében.

„A speditőr mindezen kihívásokra fel van készülve, mind céges struktúrájával, mind tőkéjével, mind pedig szakmai tudásával támogatni tudja a hozzá csatlakozó, az eszközeiket vagy akár embereiket is rendelkezésre bocsátó fuvarozókat”, osztotta meg véleményét Bálint László.

Nincs elveszett idő, nincs üresjárat

A fuvarozó alvállalkozók számára a speditőr céghez csatlakozás számos előnnyel járhat. Ezek egyike a hatékony munkaerő- és kapacitáskihasználás, ugyanis a speditőr cég szállítási megbízásokat és fuvarfeladatokat keres az alvállalkozóknak, így a fuvarozók könnyebben kihasználhatják járműveik kapacitását és munkaerőforrásaikat. Ez növelheti a bevételeiket, és csökkentheti az üresen álló járművek számát.

„A speditőr cég általában mélyebb piaci ismeretekkel és kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek az alvállalkozóknak a piaci trendekhez és lehetőségekhez való jobb hozzáférésben. Emellett meglévő ügyfélbázisa és megbízásai által az alvállalkozóknak nem kell saját ügyfeleiket folyamatosan keresgélni és szerződtetni, ami időt és erőforrásokat takaríthat meg”, hangsúlyozta a SZAM SPED Kft. értékesítési vezetője.

Szervezet nélkül, mégis szervezetten

A speditőr cég többnyire adminisztratív támogatást is biztosít, például számlázást, a szállítási dokumentáció kezelését és pénzügyi tranzakciókat, ami megkönnyítheti az alvállalkozók életét. Stabil és zökkenőmentesen működő számlázási és kifizetési folyamatai a gyorsabb fizetések megvalósításához járulnak hozzá.

„Az ezernyi szabály útvesztőjében működő szállítmányozási szektorban az sem elhanyagolandó, hogy a speditőr cég gondoskodik az aktuális jogszabályok betartásáról, többek között munkaidő, gépjármű-karbantartás és biztosítás vonatkozásában”, tette hozzá a szakember, egyúttal felhívva a figyelmet arra is, hogy az alvállalkozók gyakran maguk választhatják ki a nekik megfelelő megbízásokat, és a speditőr cég általában rugalmas lehetőségeket kínál az együttműködésre.

7 tipp, mire érdemes figyelni a speditőr kiválasztása során

1. Keress meg olyan speditőr cégeket, amelyeknek hosszú évekre visszanyúló tapasztalatuk és jó hírnévük van a fuvarozási iparban. A tapasztalat segít abban, hogy megbízhass a cég szakértelmében és kapcsolataiban.

2. Azonosítsd, hogy a speditőr cég milyen szakterületeken és fuvarozási területeken specializálódott. Például, ha a nemzetközi szállítás a fő területed, keress meg olyan speditőrt, aki ezen a területen bír szakértelemmel.

3. Ellenőrizd, hogy a speditőr cég rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel és jogszabályi követelményekkel való megfelelőséggel.

4. Kérdezd meg, hogy a speditőr cég milyen biztosításokkal rendelkezik a fuvarozás során bekövetkező esetleges problémák vagy veszteségek kezelésére. A megfelelő biztosítási fedezetek fontosak lehetnek a kockázatok csökkentése érdekében.

5 Tisztázd a díjszabást és a költségeket, és ellenőrizd, hogy nincsenek-e rejtett költségek. Értsd meg, hogy milyen módon kerülnek elszámolásra a szolgáltatásod díjai, legyen az akár napidíj akár teljesítmény arányos díjazás.

6. Győződj meg róla, hogy a speditőr cég rendelkezik modern informatikai és kommunikációs rendszerekkel a fuvarozás nyomon követésére és az ügyfelekkel, munkatársakkal való kommunikációra. Az ilyen rendszerek segíthetik az információk gyors és pontos megosztását.

7. A speditőrrel való együttműködés során fontos, hogy a cég rugalmasan alkalmazkodjon az igényeidhez, és biztosítson megbízható, kiszámítható, és akár hosszú távon tervezhető együttműködést.

Gyengült a forint szerda reggelre

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 05. 29. 08:30
Megosztás:

Az Ethereum ETF jóváhagyása előnyös a Bitcoin és a KangaMoon számára?

A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) a két legnagyobb kriptovaluta piaci érték alapján, amelyek a piaci teljesítmény mércéjévé váltak. Jellemzően, ármozgásaik befolyásolták a szélesebb kriptopiaci térséget, ahol sok altcoin is emelkedett, amikor a BTC és az ETH is ezt tette.
2024. 05. 29. 08:00
Megosztás:

A holland kormánykoalíció Dick Schoof korábbi titkosszolgálati vezetőt jelöli miniszterelnöknek

Az újonnan alakult holland kormánykoalíció kedden bejelentette, hogy a hírszerzés korábbi vezetőjét, Dick Schoofot jelöli miniszterelnöknek.
2024. 05. 29. 07:30
Megosztás:

Ahogy a WIF és a PEPE továbbra is átlépik a milliárd dolláros mérföldköveket, az elemzők szerint a Rollblock (RBLK) lehet a következő milliárd dolláros szupersztár

A Dogwifhat (WIF) és Pepe (PEPE) két jelentős kriptovaluta, amelyek továbbra is áttörik a milliárd dolláros mérföldkövet, WIF 2,78 milliárd dolláron áll, míg PEPE 5,80 milliárd dolláron. Nyilvánvaló, hogy a jövőjük iránti érzés hatalmas.
2024. 05. 29. 07:10
Megosztás:

Izraelben új elnököt választottak a Munkapárt élére

Izraelben kedden Jaír Golánt választották meg a szociáldemokrata Munkapárt élére.
2024. 05. 29. 07:00
Megosztás:

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTecTM néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.
2024. 05. 29. 06:00
Megosztás:

Madárgyilkos szélkerekek, világmegváltó villanyautók: a klímaátmenet 6 mítosza és ellentmondása

Az energiaátmenet az emberiség egyik legnehezebb és legfontosabb feladata, és egyetlen döntéshozó sem engedheti meg magának, hogy ne gondolkozzon stratégiai szinten a témáról. Ugyanakkor fontos az is, hogy túllássanak a kérdésben gyakran hallható közhelyeken, ne gondolják, hogy léteznek könnyű megoldások, de azt sem, hogy reménytelen a helyzet – mutat rá Jonas Puck, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem vezetőképző akadémia (WU Executive Academy) energiamenedzsment programjának vezetője. A 125 éves iskola üzleti döntéshozók számos generációját képezte történelme során, és ma is Közép-Európa egyik legmagasabban jegyzett vezetőképzőjét működteti, ahol évente mintegy 2200 diák kap naprakész tudást – többek között a klímaátmenettel kapcsolatos forró területeken.
2024. 05. 29. 05:30
Megosztás:

Európai egészségügyi adattér: Széles körben el kell fogadtatni az egészségügyi adatok európai megosztását

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.
2024. 05. 29. 05:00
Megosztás:

Az exportpiacra lépő vállalatok még hatékonyabb támogatása érdekében együttműködésre lép az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, azzal a céllal, hogy a két vállalat tevékenységének és ügyfélkörének összehangolásával még hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az exportpiacra való kilépést tervező magyar vállalatokat. A bank és a HEPA ügyfelei az együttműködés révén egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthatnak. A megállapodás kiemelt célja, hogy a felek támogassák a magyar vállalatok versenyképességének fejlesztését, amelynek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés.
2024. 05. 29. 04:30
Megosztás:

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.
2024. 05. 29. 04:00
Megosztás:

Minden, amit a mikrotanúsítványokról tudni érdemes

Új kategória jelent meg az elmúlt hónapokban az oktatási palettán, a mikrotanúsítványok rendszere. Ezek olyan rövid képzések, amelyeken a résztvevők célirányosan fejleszthetik azokat az ismereteiket, készségeiket és kompetenciáikat, amelyekre a személyes és szakmai fejlődésükhöz szükségük van.
2024. 05. 29. 03:30
Megosztás:

Jót tenne az ingatlanpiacnak, ha az eladók a saját elképzeléseik helyett az ingatlanpiac törvényeit követnék

Az elmúlt két hónapban a XIX., XX. és XXIII. kerületekben is élénkülni kezdett az ingatlanpiac, nőtt az érdeklődés az eladó ingatlanok iránt, ugyanakkor a keresett kategóriákban az árak lassú emelkedése tapasztalható. Sok tulajdonos viszont a valós áraktól továbbra is teljesen függetlenül áraz.
2024. 05. 29. 03:00
Megosztás:

Áprilistól a sárga csekket hülyeség feladni a Postán

Április 1-től minden hazai fogyasztó és vállalkozás teljesítheti fizetési tranzakcióit fizetési kérelem elfogadásával és arra válaszul azonnali fizetés kezdeményezésével, de erről sokan még nem is hallottak.
2024. 05. 29. 02:00
Megosztás:

Mennyit áramot fogyaszt évente a klíma? Itt a számítás, mutatjuk!

Most kiderül, érdemesebb-e klímával vagy gázzal fűteni. Vajon megéri beruházni egy klímaberendezésbe néhány forró nyári hét miatt? Hasznos-e klímával fűteni vagy ezzel kiegészíteni a fűtést? Számos kérdés merül fel. Bár a klíma energiafogyasztása számos tényezőtől függ, ha gazdaságosan szeretnénk működtetni, érdemes néhány dologra odafigyelni a készülék kiválasztásakor.
2024. 05. 29. 01:00
Megosztás:

Tovább dübörög az AI mánia: a WienerAI előértékesítés 3 millió felett

Képzeld csak el: egy kriptovaluta, amiben egyesül a mesterséges intelligencia (AI) és a mém érme mánia.
2024. 05. 29. 00:01
Megosztás:

Üzbegisztánban új atomerőmű épül

A Roszatom kisteljesítményű moduláris atomerőművet (SMR) épít Üzbegisztánban, az erről szóló szerződést Vlagyimir Putyin orosz elnök üzbegisztáni látogatásakor írta alá a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern mérnöki részlege, az Atomsztrojexport vállalat és az Uzatom, az üzbég kormány alá tartozó atomenergia-ügynökség atomerőmű-építési igazgatósága - közölte a Roszatom kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 23:30
Megosztás:

Erősödő toborzás várható a gyártás, termelés területén

Az elmúlt másfél évben tovább lassult a toborzás a gyártási és termelési szektorban, ez a tendencia pedig egybevág az országos helyzettel: a vállalatok visszafogták a munkaerőfelvételt, helyette sokkal inkább a meglévő munkavállalók megtartására fókuszálnak. Ennek ellenére a szektorban dolgozó szakemberek továbbra is keresettek a munkaerőpiacon – derül ki a Profession Services, a Profession.hu toborzással foglalkozó üzletágának gyártási és termelési szektorra vonatkozó elemzéséből.
2024. 05. 28. 23:00
Megosztás:

Linképítés: tippek kezdőknek és haladóknak

Az off-site keresőoptimalizálás azokat a tevékenységeket, valamint SEO faktorokat foglalja magában, amik az oldalon kívül történnek. Ehhez kapcsolódik a linképítés, amikor a weblapunkra lehetőleg minél több és erősebb külső linket próbálunk meg szerezni. A cél, hogy nagyobb forgalmat generáljanak, több embert tereljenek az oldalra, hitelességet kölcsönözzenek a honlap számára.
2024. 05. 28. 22:30
Megosztás:

Fejlesztés a Wienerberger csornai tetőcserépgyáránál

Fejlesztette csornai tetőcserépgyárát 1,2 milliárd forintból a Wienerberger zRt. leányvállalata - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 05. 28. 22:00
Megosztás:

Az EU komoly támogatást hagyott jóvá egészségügyi fejlesztésekre

Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta, hogy hat tagállam, köztük Magyarország legfeljebb egymilliárd euróval támogassa az egészségügyi ágazatban megvalósítani tervezett első közös európai érdeket szolgáló projektet, mely a kutatást, az innovációt és az egészségügyi termékek első ipari bevezetését, valamint a gyógyszerek innovatív gyártási folyamatait támogatja majd.
2024. 05. 28. 21:30
Megosztás: