Csökkent is meg nem is az infláció az USA-ban - az meg hogy lehet?

Az éves inflációs ráta az Egyesült Államokban az ötödik egymást követő hónapban csökkent, és augusztusban 2,5 százalékot ért el az előző hónapban mért 2,9 százalék után. Ez 2021 februárja óta a legalacsonyabb szint.

Csökkent is meg nem is az infláció az USA-ban - az meg hogy lehet?

Az előző hónaphoz képest a fogyasztói árak 0,2 százalékkal emelkedtek, ahogy júliusban is. A lakhatási költségek 0,5%-kal emelkedtek, ez volt a havi növekedés fő tényezője.

Az élelmiszer-és energiaárak nélkül számolt maginfláció nem csökkent tovább, augusztusban is több mint hároméves mélypontján, 3,2 százalékon stagnált. A havi maginflációs ráta azonban 0,2 százalékról 0,3 százalékra emelkedett, ami meghaladta a várakozásokat.

Mivel az infláció továbbra is a Fed 2 százalékos célértéke fölött maradt, nagyobb az esélye annak, hogy a jövő heti ülésén csak kisebb, 25 bázispontos kamatcsökkentés mellett dönt az amerikai jegybank.

Befellegzett a „Trump-trade”-nek?

A Trump-trade, vagyis a Donald Trump megválasztásából esetlegesen profitálható részvények eladói nyomás alá kerültek, miután a tegnapi elnökjelölti vitán a nézők többsége szerint Kamala Harris meggyőzőbbnek bizonyult. 

A volt elnök megválasztásának valószínűsége is csökkenésnek indult azóta a fogadóirodáknál.

Donald Trump médiavállalata, a Trump Media & Technology Group árfolyama 15 százalékot zuhant a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, és a kriptovalutákhoz kapcsolódó papírok is lefelé vették az irányt.

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON, a dunai árhullám levonulása során veszélyhelyzet esetén azonnal kikapcsolják az áramot - közölte az energiaipari cég kedden az MTI-vel.
2024. 09. 17. 20:00
Megosztás:

Az AKKO Invest Igazgatótanácsa nem javasolja a társaság részvényeire tett vételi ajánlat elfogadását

Az AKKO Invest Igazgatótanácsa nem javasolja részvényeseinek a nyilvános vételi ajánlat elfogadását, mivel a WING Csoportba tartozó ajánlattevő célja összhangban van a társaság céljaival, növekedési stratégiájával, így amennyiben azok megvalósulnak, az megteremtheti várhatóan annak a lehetőségét, hogy a tulajdonukban lévő részvények piaci értéke emelkedjen.
2024. 09. 17. 19:30
Megosztás:

Új szabályokkal és új Tippmixpro-funkcióval indul a Bajnokok Ligája

Szeptember 17-én elrajtol a labdarúgó Bajnokok Ligája új szezonja megújított lebonyolítással és most először 36 csapattal a főtáblán. Az új rendszer szerint most minden együttes egy tabellán kap helyet, és az ott elért helyezés függvényében alakul ki a kieséses szakasz mezőnye. Így az elsőtől az utolsó fordulóig nagy izgalmak várhatóak, a Tippmixprón pedig egy vadonatúj funkció, a kétgólos előnynél elérhető korai kifizetés várja a fogadókat.
2024. 09. 17. 19:00
Megosztás:

Bitcoin (BTC) árfolyam előrejelzés 2024, 2025, 2026, 2027, 2028, 2029, 2030

Új piaci elemzési adatok feltárják a Bitcoin (BTC) árfolyamának várható alakulását a belátható jövőre nézve.
2024. 09. 17. 18:00
Megosztás:

250 lóerő felett ezek a kocsik a menők Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője utánajárt annak, hogy 250 lóerő felett mely modellekre és milyen átlagárakon harapnak az érdeklődők. Érdekesség, hogy német prémiumautók mellett csak a Ford Mustang fért be a top 10-be.
2024. 09. 17. 17:00
Megosztás:

Száz gyorshajtót fogtak a rendőrök a XIII. kerületben

Közlekedésrendészeti akciót tartottak múlt szombat éjjel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIII. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a Lehel úton, a Béke úton, a Váci úton és az Árpád hídon: a Váci úton 28, a Lehel úton 72, összesen száz gyorshajtást rögzítettek.
2024. 09. 17. 16:00
Megosztás:

Hiába fülelnek le mind több csalót, negyedével nőtt az ellopott pénz értéke

Meghaladta az 50 ezer forintot az átlagos bankkártyás kár, a számlák elleni támadásban pedig 1-1 lakossági számláról 1,85 millió forint kerül a csalók kezébe. A visszaélésekben érintett összegek a bankkártyák esetében 50, a számlacsalásoknál 80 százaléka az ügyfelek kára lesz. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint némi örömre az ad okot, hogy gyors ütemben emelkedik a meghiúsított csalási kísérletek száma.
2024. 09. 17. 15:30
Megosztás:

Roller és babakocsi: ami nem hiányozhat  a járgányok és a gyerekjátékok közül

Akár az első, akár már a sokadik közlekedési eszközt vásároljuk a gyerekünknek, mindig figyeljünk arra, hogy az biztonságos legyen, és hosszú távon kiszolgálja az igényeket! Ha pedig még környezetbarát és trendi is az adott járgány, pillanatok alatt bele is szeretünk. 
2024. 09. 17. 15:00
Megosztás:

Árvízkezelés: közös válságtérképet használ Csehországban a lakosság és a katasztrófavédelem

Csehországban ezekben a napokban nagyon hasonló az árvízhelyzet, mint hazánkban: van, ahol már intenzíven védekezni kell, máshol még csak készülnek a közelgő árhullámra. A helyzetre reagálva a Munipolis, a cseh önkormányzatok és lakosság közötti kommunikáció vezető, Magyarországon is jelen lévő platformja bevezetett egy új, katasztrófatérkép nevű funkciót. Ezt a lakosok és az önkormányzatok mellett a válságkezelő csapatok és a különböző vonuló szolgálatok (mentők, tűzoltók, rendőrség, katasztrófavédelem, önkéntesek, de akár a hadsereg) is folyamatosan látják és nyomon tudják követni. Az alkalmazást Magyarországon is több, az árvíz által veszélyeztetett település használja, így hazánkban is gyorsíthatja a lakosság és az önkormányzatok közötti információcserét a következő napokban.
2024. 09. 17. 14:30
Megosztás:

Átalakuló vállalatok – Régi gépek értékesítése, új lehetőségek kihasználása

Amikor a következő generáció veszi át egy vállalat irányítását, az gyakran friss szelet és új ötleteket hoz magával. De az innováció változást is jelent: A régi gépeknek, amelyek lekötik a tőkét, vagy már nem működnek hatékonyan, teret kell adniuk a korszerűsítésnek.
2024. 09. 17. 14:00
Megosztás:

Míg az eladó ingatlanok piacán mérsékelt a lelkesedés, a bérleti piac virágzik

Megtorpanás nélkül emelkedtek az elmúlt hónapokban a kiadó ingatlanok bérleti díjai, hiszen a kereslet folyamatosan erős, ugyanakkor a kínálat már nem annyira.
2024. 09. 17. 13:30
Megosztás:

Csökkenhetnek a klímatelepítési költségek az őszi szezonban

Az őszi szezon ideális időszak a klímaberendezések vásárlására és telepítésére, hiszen ilyenkor a csökkenő kereslet miatt a cégek kedvezőbb árakat kínálnak.
2024. 09. 17. 13:00
Megosztás:

Minibölcsőde épült Ladánybenén

Minibölcsőde épült a Bács-Kiskun vármegyei Ladánybenén, ahol eddig nem volt a három év alatti gyermekek ellátását biztosító intézmény – közölte a település polgármestere az MTI-vel.
2024. 09. 17. 12:30
Megosztás:

Már lehet nevezni a KSH országos statisztikai versenyére

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén is meghirdeti a középiskolások számára a STAT WARS, a felsőoktatásban tanulók részére pedig a STAT WARS UNI országos statisztikai csapatversenyt, mindkettőre október 15-én éjfélig lehet jelentkezni - közölte a KSH az MTI-vel.
2024. 09. 17. 12:00
Megosztás:

Új egészségháló a ChinaCham tagvállalatainak

A ChinaCham együttműködési megállapodást kötött a BOKMED Kft-vel azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a Magyarországon működő kínai érdekeltségű vállalatok, intézmények, kiemelten a ChinaCham tagvállalatai részére orvosi-gyógyítói, kiemelten foglalkozás egészségügyi, egészségszűrési és -megőrzési, az érvényes jogszabályi kötelezettségek alapján megvalósuló tevékenységek megszervezésére, ellátására.
2024. 09. 17. 11:30
Megosztás:

Estek a fejlett gazdaságok kötvényhozamai, nem változott a forint értéke

Tegnap tovább araszoltak lefelé a kötvényhozamok a fejlett piacokon és folytatódott a dollár gyengülése is a Fed eheti kamatmeghatározó ülése előtt, amikor legalább 25 bázispontos lépéssel megindulhat az amerikai kamatcsökkentési ciklus.
2024. 09. 17. 11:00
Megosztás:

Annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell

Az árhullám okozta megnövekedett feladatok ellátását napról napra nagyobb létszámban segítik a katonák, mostanra mintegy 1400-an van a gátakon, de annyi katona megy a gátakra a következő órákban és napokon is, amennyi csak kell – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 09. 17. 10:30
Megosztás:

Vegyes hangulatban telt a kereskedés az amerikai tőzsdéken, emelkedtek az olajárak

A tengerentúli piacok vegyesen nyitották a hetet a múlt heti szárnyalás után.
2024. 09. 17. 10:00
Megosztás:

Szijjártó Péter szerint a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kedden, miután Bécsben találkozott Haitam al-Gejsszel, az OPEC főtitkárával.
2024. 09. 17. 09:30
Megosztás:

Csökkenéssel nyitották a hetet a nyugat-európai tőzsdék

A páneurópai Stoxx600 index 0,2%-os csökkenéssel zárt hétfőn, megszakítva háromnapos növekedési sorozatát. Az európai technológiai index 1,2%-ot esett, ami a legnagyobb százalékos csökkenést jelentette a főbb Stoxx szektorok közül.
2024. 09. 17. 09:00
Megosztás: