Elkészült a szegedi Florin új háztartásvegyipari gyárkomplexuma

Átadták a Florin Zrt. új gyárkomplexumát, amellyel az ország magyar tulajdonban lévő legnagyobb és legmodernebb háztartásvegyipari termelési kapacitása jött létre. A két év alatt megvalósult beruházás eredményeként a Magyar Multi Program támogatásával a régióban is jelentős háztartásvegyipari és kozmetikai gyártóbázis működhet Szegeden. A fejlesztés lehetővé tette, hogy még a koronavírus-járvány alatt önellátóvá vált az ország fertőtlenítőszerekből.

Elkészült a szegedi Florin új háztartásvegyipari gyárkomplexuma

Megvalósult a szegedi Florin Zrt.-nél az a beruházássorozat, amely 2020-ban, a koronavírus-járvány kitörése után vette kezdetét a Magyar Multi Program keretében. A Florin még 2019-ben bekerült a kiválasztott, nagy növekedési potenciálú, exportképes hazai cégek közé. Ezek fejlődési lehetőségeinek kiaknázását segítette az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatással.

A Florin több mint 500 féle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, kozmetikumot, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már a hazai piacon túl számos európai és távolabbi országba is sikerrel értékesíti termékeit.

Barta Attila cégvezető a gyáravatón arra emlékeztetett, hogy a járvány 2020 eleji kitörése teljesen új helyzet elé állította a Florint, hiszen napok alatt kellett a teljes termelését átállítani fertőtlenítőszerek gyártására, hogy biztosítható legyen az egészségügyi intézmények, közszolgáltatók ellátása ezekből a védekezéshez kulcsfontosságú termékekből.

A Florinnak pillanatok alatt kellett megsokszorozni a termelését ezekből a készítményekből, amiben szerencsére támaszkodhatott a gyártási tapasztalataira és szakembereire. A cég ugyanis csaknem negyven éve készíti a Brado fertőtlenítőszereit Szegeden, ellátja az egészségügyet professzionális készítményekkel, a lakosságot pedig ugyanezeknek a kiskereskedelmi változataival Brado Life néven.

Mindeközben az is világossá vált, hogy az ország tartós és biztonságos önellátásához azonnali kapacitásbővítésre van szükség. Ennek érdekében felgyorsították a Florin eredetileg hosszabb időre tervezett gyártásmegújítási, kapacitásbővítési beruházássorozatát. Ehhez adott nélkülözhetetlen segítséget a Magyar Multi Program támogatása.

A Florin a program keretében 322 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 716 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásához, amelynek keretében új berendezésekkel felépült a fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket előállító új gyártókomplexuma. Ez a több lépcsős beruházás valósult meg mostanra teljesen.

Az ünnepélyes gyáravatón részt vett Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek hozzájárultak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Az államtitkár a helyszínen elsőként jelentette be, hogy a Florin új fejlesztési terve megfelelt a Magyar Multi Program új körének előminősítésén, így pályázatot nyújthat be egy újabb 1,5 milliárd forintos beruházás megvalósításához, amelyhez – sikeres pályázat esetén – a Kormány akár 770 millió forint támogatást nyújthat.

A Florin a Magyar Multi Program támogatása mellett a fejlesztéshez igénybe vette az időközben a kormányzat által meghirdetett Egészségipari Támogatási Program segítségét is, ami kifejezetten azt a célt szolgálta, hogy Magyarországot önellátóvá tegye a kulcsfontosságú egészségügyi termékekből.

A társaság a pályázati források segítségével 200 százalékos kapacitásbővítést valósított meg összesen több mint hárommilliárd forintos beruházás keretében. Ennek eredményeként a Florin naponta akár 200 ezer liter fertőtlenítőszert és 300 ezer darab készítményt is képes előállítani. A cég nemcsak fertőtlenítőszerekből tud bármikor gyorsan nagy mennyiséget gyártani, hanem a többi saját és bérgyártott termékéből is. Így a hazai piac ellátásán túl is képes teljesíteni nagy exportmegrendeléseket is.

Olyan regionálisan is nagy és versenyképes kapacitás jött létre a Florinnál, amivel a cég nemzetközi szinten is jelentős szereplővé válhat a háztartásvegyipari, kozmetikai termékek és fertőtlenítőszerek piacán – összegezte a most átadott beruházás eredményét Barta Attila cégvezető.  

Úgy viszik a magyar emberek a hitelt, mintha ingyen lenne - mi lesz ennek a vége?

Esztelenül habzsoljuk a hitelt: egyre hosszabb időre adósodnak el a magyar háztartások és egyre nagyobb arányban finanszírozzák hitelből lakásvásárlásaikat - hívja fel a figyelmet a jegybanki adatok alapján Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 10. 18. 08:30
Megosztás:

Már Szlovákiában terjeszkedik az ázsiai lódarázs

Szlovákiában bukkant fel nemrégiben a méhállományokra rendkívül veszélyes ázsiai lódarázs, az invazív faj terjedésének megakadályozására a szlovák szakemberek igénybe vették a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói által kifejlesztett technológiát, a telemetriai nyomkövetőt is - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 08:00
Megosztás:

Nőket is várnak a mérnöki szakmákban

Több mint 700 diáklány vett részt a műszaki karrierek lehetőségeit bemutató TechCsajok pályaorientációs rendezvényen Budapesten és Debrecenben - közölte a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK)csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 07:30
Megosztás:

Lassult az infláció Ausztriában

Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban 1,8 százalékra, 2021 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent szeptemberben az előző havi 2,3 százalékot követően - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) csütörtökön közzétett végleges adataiból.
2024. 10. 18. 07:00
Megosztás:

Az energiahivatal felfüggesztette a HUNGARO ENERGY működési engedélyét

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2024. október 25-ei hatállyal felfüggesztette a HUNGARO ENERGY Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét 90 napra; a felhasználók ellátására új földgázkereskedőt jelöl ki, az átmeneti időszakban a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja az ellátást az érintett nem lakossági fogyasztók számára - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 06:30
Megosztás:

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna meghívása a NATO-ba szimbolikus üzenet lenne

Ukrajna meghívása a NATO-ba szimbolikus üzenet lenne - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Unió tagországai állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozója alkalmából adott sajtótájékoztatóján Brüsszelben, leszögezve: ez azt jelentené az ukrán nép számára, hogy nincs egyedül.
2024. 10. 18. 06:00
Megosztás:

Autószállítókat ellenőrzött a NAV Hajdú-Bihar vármegyében

A kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közösen ellenőrizte az autószállítókat Hajdú-Bihar vármegyében, az akció hatására megnőtt a vállalkozói hajlandóság a bizonylatolásra és a szükséges engedélyek beszerzésére - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 05:30
Megosztás:

Új megközelítéssel a mezőgazdasági termelékenység növeléséért

Amikor az étkezés megtervezésére kerül a sor, a fejlett világban sokunknak bőséges választási lehetősége van. Nagyrészt a kereskedelemnek köszönhetően egész évben hozzáférhetünk a friss termékekhez, függetlenül attól, hogy hol élünk. Míg a fejlett gazdaságú országokban a legtöbb embernek nem kell kétszer is meggondolnia, hogy elég élelemhez jusson, más országokban sokan nem ilyen szerencsések.
2024. 10. 18. 05:00
Megosztás:

Rákaptak a magyar vállalkozók az utalvány alapú csekély értékű ajándékra - vajon miért?

Egyre több hazai vállalkozás ismeri fel a csekély értékű ajándéknak, mint kiegészítő juttatási formának az előnyeit az utalványok piacán aktív Rewin Magyarország Kft. tapasztalatai szerint. A cégek által vásárolt utalványok értéke 57 százalékkal emelkedett éves összevetésben. A társaság várakozásai szerint a karácsony előtti időszakban tovább erősödik az érdeklődés a vállalatok részéről, és decemberre akár 90 százalékkal is emelkedhet az ezt a juttatási formát használó vállalkozások száma a múlt év végéhez képest.
2024. 10. 18. 04:30
Megosztás:

Adóoptimalizálás 2025: november 20-ig dönthetnek a cégek a csoportos társasági adózásról

A Forvis Mazars szakértői fontos határidőre figyelmeztetnek: november 20-ig dönthetnek a cégcsoportok, hogy jövőre közösen adóznak-e. Azoknak a cégeknek, amelyek elmulasztják beadni a kérelmüket, egy teljes évet kell várniuk az újabb lehetőségre. A választás jelentős adminisztratív könnyítéseket és akár komoly adómegtakarítást is hozhat, de alapos megfontolást igényel.
2024. 10. 18. 04:00
Megosztás:

425 milliárd forintra nőtt a Start Garancia kezességi állománya

A Start Garancia Zrt. kezességvállalási volumene tavaly év végéhez képest 37 százalékkal, 425 milliárd forintra gyarapodott idén szeptemberig, ezzel közel 630 milliárd forintnyi finanszírozás megvalósulásához járult hozzá – ismertette az eredményeket Limbach Attila vezérigazgató a társaság éves partnerrendezvényén.
2024. 10. 18. 03:30
Megosztás:

Leveri a Temu-t a magyar online piacon az új webáruház-óriás?

Nemrég egy olyan új webshop-óriás jelent meg a magyar piacon, amely a legnagyobb európai hátterű online piactér, ahol az aktív vásárlók száma a teljes régióban meghaladta a 20 milliót. Az Allegro Lengyelországból indult, ám már most több mint 5 millió felhasználója van Lengyelországon kívül. A magyar piacra lépés alaposan felboríthatja az itthoni kereskedelmet is.
2024. 10. 18. 03:00
Megosztás:

Nostradamus elárulta, mit kell a zsebedbe tenned, hogy sok pénzt nyerj a héten!

A titkok mestere, a világhírű jóslatok atyja, Nostradamus, egy olyan módszert osztott meg, amely talán meghozza a gazdagságot számodra is – és nem is akármilyen módon!
2024. 10. 18. 02:30
Megosztás:

Ez lesz a pénzed sorsa, ha Magyarország bevezeti az eurót! Állampapírokkal, forint hitelekkel mi lesz?

Az euró bevezetése Magyarországon régóta vita tárgya, és bár az ország hivatalos csatlakozási időpontja még nincs kitűzve, a gazdasági környezet és a politikai tényezők egyre inkább napirendre tűzik a kérdést.
2024. 10. 18. 02:00
Megosztás:

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség és a HUN-REN

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat, az együttműködés fókuszában a magyar tudomány eredményeinek gazdasági hasznosítása, a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti tudásátadás elősegítése, valamint a fiatal kutatók szakmai támogatása áll - közölte a Magyar Innovációs Szövetség csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 18. 01:30
Megosztás:

Ez a Kádár-kockák típushibája! Így tudod kijavítani, hogy a fűtés a töredékébe kerüljön!

Közeleg a téli hideg: még nem késő gondoskodni az otthonunk szigeteléséről, és ebben segíthet egy új, különleges hőszigetelési eljárás, amely már Magyarországon is elérhető. A Kádár-kockák esetében egy típushibáról van szó, a szakértő bemutatja, mit érdemes tenni, és hogyan lehet kijavítani ezt a problémát.
2024. 10. 18. 01:00
Megosztás:

PEPE, BOME, PEPU – Melyik mém érme lesz a következő befutó?

A mém érme szektor ismét teljes gőzzel dübörög.
2024. 10. 18. 00:01
Megosztás:

Magasban a Kapzsiság Index: 5 elemzői tipp, amit érdemes megfogadni - MTAUR, SOL, SUI, WIF, XRP

A kriptopiac most a "kapzsiság" zónában van, ami nagy árugrásokat jelez előre néhány érménél.
2024. 10. 17. 23:30
Megosztás:

Felejtsd el az Uniswapot! Ez az új DeFi érme 500x-os növekedésre készül 2025-ig – Ne maradj le!

Az Uniswap hosszú ideje uralkodik a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban, de egy új versenytárs most komoly figyelmet kelt, elképesztő növekedési potenciállal. Ez az új DeFi érme lenyűgöző, 500x-os nyereséget ígér 2025-re, és a befektetők már most felfigyeltek rá. A kriptovilág is izgalomban van, ahogy ez a potenciális áttörés egyre nagyobb reflektorfénybe kerül.
2024. 10. 17. 23:00
Megosztás:

Ez a 3 alig ismert altcoin lehet a jegyed nagy nyereséghez a következő bikapiacon: 150 dolláros befektetésből akár 75,000 dollárt is csinálhatsz mindössze 3 hónap alatt

Három kevéssé ismert kriptovaluta lehet a kapu jelentős profitokhoz a közelgő bikapiacon. Egy kis befektetés potenciálisan exponenciálisan növekedhet mindössze három hónap alatt. Ez a cikk azokba az érmékbe nyújt betekintést, amelyek jelentős növekedésre vannak felkészülve, és rávilágít arra, hogyan válhat egy 150 dolláros befektetés akár 75,000 dollárrá. Az alábbi információk feltárhatják a következő nagy lehetőségeket a kriptopiacon.
2024. 10. 17. 22:30
Megosztás: