Eufórikus hangulatban a Bitcoin

Ahogy a Bitcoin masszívan túllépi az 51 000 dolláros árfolyamot, a Bitcoin Minetrix azonnal robbanhat. A bitcoin bányászathoz használható token előértékesítése már 11 millió dollárnál tart.

Eufórikus hangulatban a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) árfolyama tegnap 51 000 dollár fölé emelkedett, és ezzel elérte a legmagasabb szintet a 2021 novemberében felállított csúcs óta. Ezt a lenyűgöző bikafutást a növekvő intézményi elfogadás és a kripto jövőjével kapcsolatos, pozitívabb hangulat is erősítette.

Ezt a pozitív hozzáállást használja ki a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) előértékesítési folyamata is, a projekt ugyanis már összesen 11 millió dollárnyi finanszírozást gyűjtött össze. Lehet, hogy ez az új kriptó lesz a következő a sorban, amelynek az árfolyama robbanásszerűen emelkedik, amint bevezetik a tőzsdére.

Az eufórikus piaci viszonyok előre vetíthetnek egy korrekciót

A Bitcoin tegnapi árfolyam-emelkedésével a teljes kriptopiaci kapitalizáció értéke újra megközelíti a 2 billió dollárt. A CoinMarketCap szerint a kriptovaluta piac értéke most 1,93 billió dollár. Ez több mint 5 százalékkal magasabb, mint egy nappal előtte volt.

Ez a bikás fordulat sok kriptobefektetőt váratlanul ért, ám ennek köszönhetően a Bitcoin az előző napi veszteségeit képes volt eltörölni, és 52 000 dollár fölé emelkedett. Sőt, a CoinGlass adataiból az derül ki, hogy csak a keddi napon több mint 144 millió dollárnyi Bitcoin shortot töröltek el. Ezek után nem meglepő, hogy a Bitcoin teljesítménye pozitívan hatott az altcoin piacra.

bitcoin árfolyam

Az olyan vezető érmék, mint a Solana (SOL) és az XRP (XRP) nyereséget könyvelhettek el. Míg az olyan mém érmék, mint a dogwifhat (WIF), szintén masszívan emelkedtek. A Crypto Fear & Greed Index kedden még 79-re is felemelkedett, ami több mint két éve a legmagasabb értéket jelenti. Mivel a piac ismét eufórikus fázisban van, egyes kereskedők szerint korrekció lehet a láthatáron.

A piaci szereplők többsége azonban továbbra is bikás hozzáállással kereskedik, és arra számít, hogy a Bitcoin az elkövetkező napokban tovább emelkedik.    

A gyorsan növekvő spot ETF-ek táplálják a Bitcoin emelkedését

Ahogy a Bitcoin szárnyal, a spot BTC ETF-ek növekedése valószínűleg hozzájárul az érme lendületéhez. A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) nemrég az első spot ETF lett, amely átlépte a 100 000 BTC kezelt állományt, miután a januári indulás óta kíméletlenül vásárolta a Bitcoint.

Az IBIT egy hónap alatt több mint 3700 százalékkal sokszorozta meg az állományát. Ez azt mutatja, hogy hatalmas kereslet mutatkozik az intézményi befektetők részéről, akik most már szabályozott alapokon keresztül is kitettséget tudnak szerezni a Bitcoinban.

bitcoin adatok

Eközben más spot ETF-ek, amilyen például a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fundja, szintén gyorsan halmozzák a BTC-t. A beáramlások szinte minden nap rekordokat döntenek. Csak kedden a 10 ETF-alap összesített beáramlása elérte a 631 millió dollárt.

Ahogy a nagy, hagyományos pénzügyi szereplők folyamatosan egyre több Bitcoint vásárolnak, ez megszünteti az eladási nyomást, és segít feljebb lendíteni az érme árát. Ráadásul mivel ez a tendencia nem mutatja a lassulás jeleit, egyre többen hisznek abban, hogy a spot ETF-felhalmozás egy rendkívül bikás visszacsatolási kört hozhat létre az elkövetkező hónapokban.

Irány a Bitcoin Minetrix

A Bitcoin Minetrix a következő kriptoprojekt, amely készülhet a felszállásra?

Miközben az intézményi érdeklődés a Bitcoin árfolyamát újabb látványos csúcsra emelheti fel, a befektetők szemmel tartják az új projekteket is. Ezek ugyanis saját bikafutásra készülhetnek.

Az egyik ilyen projekt a Bitcoin Minetrix, amely már több mint 10,8 millió dollárt gyűjtött össze az előértékesítési szakaszában. A Bitcoin Minetrix egy újszerű Stake-to-Mine modellel debütál, amely lehetővé teszi a tokenek tulajdonosainak, hogy részt vegyenek a BTC bányászatában és további jutalmakhoz is hozzáférjenek.

bitcoin

A mechanizmus lényege, hogy a tokenizált bányászati ökoszisztémában a BTCMTX érme lekötésével a hétköznapi kriptobefektetők a blokkjutalmakból részesülhetnek. Méghozzá anélkül, hogy speciális bányászati felszerelésre lenne szükségük. Ez az innovatív modell jelentős figyelmet keltett a befektetők körében, és a többlépcsős előértékesítés már a kemény sapka célértékének egyharmada felé tart.

Azok, akik az előértékesítés során BTCMTX tokeneket vásárolnak, akár évi 62 százalékos hozamot is elérhetnek, ami egy újabb passzív jövedelemforrást jelent. Mivel a tőke továbbra is áramlik az előértékesítésbe, a BTCMTX feltehetően nagyot fog szólni, amint végül a tőzsdére kerül.

stakelés bitcoin

A Bitcoin Minetrix Telegram-csoportjának egyes tagjai szerint a BTCMTX árfolyama akár 10-szeres (vagy még nagyobb) emelkedést is produkálhat, amint a nyílt piacra kerül. Mivel a Bitcoin rendkívül bikás napokat él, és a szélesebb kriptopiac emelkedő tendenciát mutat, 2024 a Bitcoin Minetrix számára kitörési évnek ígérkezik.

Látogass el a Bitcoin Minetrix előértékesítésére

Ez is érdekelhet:

Profi kereskedő vagy? ETH helyett ezt a kriptót vedd!

Ezek a kriptók lehetnek 2024 nyertesei

A 10 legjobb altcoin, amit 2024-ben érdemes vásárolni

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Új bölcsőde épül Makón

Új, két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsődét épít uniós támogatással a görögkatolikus egyház Makón.
2024. 04. 23. 22:30
Megosztás:

A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro.
2024. 04. 23. 22:00
Megosztás:

Megháromszorozta profitját a GE

A mai piaci nyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a General Electric.
2024. 04. 23. 21:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 21:00
Megosztás:

Új módszert tesztel az OMV-Petrom

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat kedden.
2024. 04. 23. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint kedd kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 23. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 23. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 04. 23. 19:00
Megosztás:

A Richter és az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 813,74 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 65 939,26 ponton zárt kedden.
2024. 04. 23. 18:30
Megosztás:

Az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében.
2024. 04. 23. 18:00
Megosztás:

Nagy összegű támogatási program indul a turizmus erősítésére

A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 04. 23. 17:30
Megosztás:

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Az idei év az egyre növekvő keresletről szól a VI., VII., VIII. és IX. kerületi ingatlanpiacán, mely növekedés alapvetően a mérséklődő hitelkamatoknak köszönhető. Mindez persze az árakra is hatással van.
2024. 04. 23. 17:00
Megosztás:

Van még hova fejlődnie idehaza az elektronikus közigazgatási ügyintézésnek

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a stratégiai tervezésben és a felhasználóbarát szempontok egységes érvényesülésében - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden.
2024. 04. 23. 16:30
Megosztás:

Kissé gyengült a forint az MNB keddi kamatcsökkentése után

Kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 16:00
Megosztás:

A szolgáltatóiparnak feltornázta az euróövezeti gazdaságot áprilisban

A vártnál jóval kedvezőbben alakult az euróövezeti szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban, aminek a hatására a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a feldolgozóipar teljesítmény tovább romlott - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének kedden ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 04. 23. 15:30
Megosztás:

A Nemzetközi Valutaalap megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet - közölte kedden feltett Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.
2024. 04. 23. 15:00
Megosztás:

Állást kaphatnak a tartósan munkanélküliek

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 04. 23. 14:30
Megosztás:

Nőtt az SAP árbevétele az idei első negyedévben

A német SAP, a világ vezető vállalatirányítási szoftvergyártó óriása 8 százalékkal növelte árbevételét az idei első negyedévben, elsősorban a felhőszolgáltatási szektor bevételének jelentős bővülésére.
2024. 04. 23. 14:00
Megosztás:

Megtévesztette a City Taxi a fogyasztókat

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben, a gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 23. 13:30
Megosztás:

Hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon

Jelenleg hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy huszonötezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
2024. 04. 23. 13:00
Megosztás: