Profi kereskedő vagy? ETH helyett ezt a kriptót vedd!

Az elmúlt 24 óra során az Ethereum értéke 2.5 százalékkal növekedett, míg heti szinten 15.4 százalék hozamot üdvözölhettek a befektetők. A lehetséges okok mögött nem kizárólag a Bitcoin rally, hanem a spot Ethereum ETF híre is áll.

Profi kereskedő vagy? ETH helyett ezt a kriptót vedd!

Ezzel párhuzamosan pedig az “ázsiai Tesla”-ként is emlegetett eTukTuknak már több mint 1 millió dollárt sikerült gyűjteni, így a befektetőknek egyre kevesebb idejük maradt csatlakozni.

Beindultak az Ethereum bikái

Kétségtelenül a legfontosabb hír az ETH körül, hogy számos vállalat mellett már a Franklin Templeton is beadta az ETF engedélyezése iránti kérelmét. 

Az eseménynek az is hírértéket ad, hogy a Templeton nem csupán egy ETF értékesítés tervezi. A cég az ETH ETF befektetők számára állandó hozamot is biztosít, ezzel növelve a népszerű digitális eszköz iránti bizalmat.

Ez azért is fontos lépés, hiszen így az eddiginél szélesebb rétegek számára válhat majd elérhetővé az index, teljesen biztonságos keretek között.

A kérvény benyújtására február 12-én került sor. Amennyiben az amerikai tőzsdefelügyelet (Sec) zöld utat ad, úgy az eszköz a “Franklin Ethereum ETF” néven lesz majd elérhető.

Ennek kapcsán a népszerű elemző, James Seyffart X-en osztotta meg, mi a jelenlegi felállás az ETH ETF-ek kapcsán. 

ethereum etf

Jól látható, hogy írásunk idején már 8 különböző kérvény pihen a Sec asztalán, amelyek közül a most leadott legkorábban március 10-én fogja a hatóság elbírálni.

Szintén nem lehet szó nélkül elmenni a teljes szektorban tapasztalt pozitív befektetői hangulat mellett. Mivel ismét egy legendásnak ígérkező Bitcoin rally kezd kibontakozni, ebből a legnagyobb altcoin is igen sokat profitál.

Ennek hatására írásunk idején már 2793 dolláron áll az ETH, amihez hasonlóra utoljára 2022 májusában volt példa. 

A mostani futam során egy rendkívül fontos ellenállási szintet sikerült áttörni 2500 dollárnál, amit szinte azonnal további növekedés követett.

ethereum usd árfolyam

Fényes jövő előtt az ETH

A most látható futammal kapcsolatban az elemző Trading Joker úgy látja, ennek a szintnek az áttörése egyértelmű jele a közeljövőben induló Ethereum futamnak. 

Joker meg is nevezi, pontosan milyen események azok, amik végül az Ethereumot eddig nem látott magaslatokban lökhetik. Ilyen például a korábban említett ETF, a likviditás változása a Solana és az Ethereum hálózata között, illetve a csökkentett elérhető ETH mennyiség.

A felsorolt okokra hivatkozva Joker szerint egy kicsit sem elképzelhetetlen, hogy 2025 közepére már 20,000 dollár magasságában járhat az árfolyam.

ethereum usd árfolyam grafikon

Rövidebb távon Michael de Poppe ad némi iránymutatást annak kapcsán, hogy mire lehet számítani. A kereskedő úgy véli a mostani kitörés egészen 3,500 dollárig tartó futamot hozhat el.

Más szóval akár 30-40 százalékos hozamra is számítani lehet a következő hónapokban.

ethereum tetherUS árfolyam grafikon

Érdemes azonban megjegyezni, hogy nem az Ethereum a legjobb lehetőség azok számára, akik történelmi hozamokra pályáznak. 

Az eTukTuk ugyanis egy rendkívül hasznos, mégis zöld alternatívát kínál az ázsiai közlekedés forradalmasítására. Mostanra a projekt mögött többek között Srí Lanka kormánya is felsorakozott, így lakossági befektetők mellett kormányok támoatását is élvezheti a projekt.

Egyebek mellett ezért tűnik valószínűnek, hogy az 5 millió dolláros célt a fejlesztők minimális idő alatt képesek lesznek elérni.

Az eTukTuk gyűjtésének a 20 százaléka 2 hét alatt teljesült

A projekt legfontosabb ismérve, hogy segítségével elképesztő mértékben csökkenthető a globális felmelegedés üteme.

Köszönhetően a háromkerekű EV tuk tuk járműveknek, a helyiek élete gyökeresen megváltozhat. Az elektromos riksáknak a fenntartása alacsony költségekkel fog járni, továbbá a használatuk nem fogja a környezetet megterhelni.

TUK token

Ezért számos új munkahely jöhet létre, továbbá a levegő minősége is sokat javulhat.

A szinte végtelen lehetőség ami a projektben rejlik felkeltette Srí Lanka kormányának az érdeklődését is. Ezért ebben az országban fognak először megjelenni a járgányok, a hozzájuk tartozó 3000 töltőállomással egyetemben. 

Az ökoszisztéma felépítésével ráadásul a sofőrök és a befektetők egyaránt sokat profitálhatnak.

Amennyiben rendelkezel TUK tokenekkel, azokat le tudod kötni, amivel éves szinte közel 300 százalékos hozamot érhetsz el. Ez azonban nem minden, hiszen a közeljövőben egy saját játék is elérhető lesz, így szórakozás közben is nagyot szakíthatsz.

Továbbá a sofőrök a töltés díját szintén TUK tokenekben egyenlítik ki, amiből a befektetők részesedést fognak kapni.

Vagyis számos eltérő lehetőség lesz arra, hogy profitálni tudjunk az eTukTukból, már minimális befektetést követően is. 

Írásunk idején egy tokent csupán 0.02675 dolláros áron lehet megvásárolni, azonban napokon belül emelkedni volt az altcoin értéke. 

Amennyiben kedvet kaptál a csatlakozáshoz, úgy látogass el az eTukTuk magyar nyelven is elérhető weboldalára. A vásárlást számos kriptó mellett akár bankkártyával is el fogod tudni végezni, így semmilyen egyéb tokenbeszerzésre nem lesz szükséged.

Csatlakozz az eTukTuk előértékesítéséhez

Ezek is érdekelhetnek:

Tényleg százszoros megtérülést hozhat ez a kriptó?

Szárnyal a Bitcoin Cash, a profik mégis Bitcoin Minetrixre szavaznak

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

A vártnál alacsonyabb volt Japánban az infláció

A távol-keleti szigetországban a várt 2,8 százalékkal szemben 2,7 százalékra csökkent márciusban az infláció, míg a februári adat is 2,8% volt.
2024. 04. 19. 13:30
Megosztás:

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.
2024. 04. 19. 13:00
Megosztás:

A külföldi piacszerzésben kapnak segítséget a magyar vállalkozások

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat - közölte az NIÜ csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 19. 12:30
Megosztás:

Az év végig kétszeresére emeli napelemei számát a Budapesti Közművek

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 19. 12:00
Megosztás:

Az illetékmentesség is a csok plusz egyik előnye lehet

A teljes visszafizetést tekintve több tízmillió forintot is megspórolhat az, aki a csok plusz támogatott hitelkonstrukciót és az ezzel járó illetékmentes ingatlanvásárlási lehetőséget választja - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott elemzésében a Duna House.
2024. 04. 19. 11:30
Megosztás:

Az S&P rontotta Izrael hitelminősítését

A Standard & Poor (S&P) nemzetközi hitelminősítő AA mínuszról A pluszra rontotta Izrael hosszú távú adósbesorolását
2024. 04. 19. 11:20
Megosztás:

Az új kriptovaluta, melynek ára 0,02 dollár, a Solana és a Cardano mellé került a 2024 áprilisi kiemelt ajánlásokba

A kriptovaluta piac továbbra is vad száguldását folytatja 2024 áprilisában, ahol az olyan ismert szereplők, mint a Solana (SOL) és a Cardano (ADA) erős pozíciókat töltenek be. Azonban egy új versenyző is megjelent a színen, amely az alkalmi vásárlók figyelmét is magára vonja: a DTX.
2024. 04. 19. 10:45
Megosztás:

Mínuszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 04. 19. 10:30
Megosztás:

Eséssel nyithat a tőzsde az elemző szerint

Az európai és az amerikai határidős indexek a közel-keleti helyzet hatására negatív értéket mutatnak, így eséssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) is pénteken az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint. A BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
2024. 04. 19. 10:00
Megosztás:

Gyengültek az ázsiai indexek

Gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei225 indexe 2,53 százalékos csökkenéssel, 37 090 ponton zárt.
2024. 04. 19. 09:30
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 19. 08:30
Megosztás:

Csökkent a Danone negyedéves bevétele

A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5 százalékkal, 6,79 milliárd euróra csökkent az idei első negyedévben - áll a cég honlapján.
2024. 04. 19. 08:00
Megosztás:

Az OECD-ben stagnált az infláció februárban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt a fogyasztói árak éves növekedése ugyanúgy, mint januárban.
2024. 04. 19. 07:30
Megosztás:

Az év végén kaphat egy újabb lökést a hazai ingatlanpiac

A tavalyi és második felében és az idei év első negyedévében határozott élénkülés figyelhető meg a IV. és XV. kerületek ingatlanpiacán, mely legnagyobb részben a kedvezőbbé váló hitelkamatok eredménye. Az év végén, illetve a jövő év elején viszont újra nagyobb számban megjelenhetnek a befektetők is az ingatlanpiacon.
2024. 04. 19. 07:00
Megosztás:

Tovább erősítette nemzetközi pozícióját és milliárdos beruházásokkal zárta a 2023-as évet a BioTechUSA-cégcsoport

Emelkedő pályán maradt a nehéz gazdasági környezetben is a BioTechUSA-cégcsoport, amely tavaly az egy évvel korábbi rekordév magas bázisához képest is csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte az árbevételét. Közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra, amelyből többek között több mint 1000 négyzetméter hasznos összterületű, négyszintes, modernebb és kényelmesebb szociális blokk épült Szadán, közel egymilliárd forint értékben üzembe helyezte automata raktárát, 45 új üzletet nyitott Európa-szerte és megvalósult óbudai régi irodaháza teljes felújítása is. A turbulens környezet ellenére a társaság pénzügyi helyzete tovább javult 2023-ban, miután az EBITDA-mutatója több mint 3,5 százalékkal 10,47 milliárd forintra nőtt.
2024. 04. 19. 06:30
Megosztás:

Már ragaszkodnak az otthoni munkavégzéshez a munkavállalók

Az otthonról dolgozó munkavállalók harmada teljesen a lakóhelyéről látja el feladatait, míg a második leggyakoribb opció a heti három nap home office – derült ki az Erste felméréséből. A koronavírus-járvány alatt még kötelező rossznak tekintett otthoni munkavégzés lehetősége ma már a bank kérdőívét kitöltők 93 százaléka szerint alapvető vagy nagyon fontos. A legtöbben azért szeretik a home office-t, mert rugalmas, valamint időt és pénzt is megspórolnak azzal, hogy otthonról dolgoznak.
2024. 04. 19. 06:00
Megosztás:

Hiába javult sokat a magyar termékenységi ráta, ez is kevés lehet

Habár európai összevetésben a magyar születési ráta különösen 2011-től 2022-ig felettébb kedvezően alakult, mégis fenyeget a társadalom elöregedésének veszélye. Ennek egyik oka a Bankmonitor szakértői szerint az, hogy a szülőképes korú nők száma (a Ratkó-unokák kiöregedésével) mostanra jelentősen csökkent. Ha pedig eleve kevés nő tud szülni, akkor a magas születési ráta is alacsony születésszámokhoz vezethet.
2024. 04. 19. 05:30
Megosztás:

Benzines és dízelautóra telik a magyaroknak, elektromosra nem

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő Használtautó.hu adatai szerint továbbra is a belső égésű motorok viszik a prímet, amely elsődleges oka a kedvezőbb árak terén keresendő. Az elmúlt 1 évben viszont az elektromos autók népszerűsége növekedett, és időközben mind hirdetésszám, mind telefonos érdeklődések tekintetében maguk mögött hagyták a hibrideket.
2024. 04. 19. 05:00
Megosztás:

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés?

Miközben több mint 70 ezer állás betöltetlen ma Magyarországon, csaknem 100 ezer külföldi munkavállaló dolgozik az országban és több mint 200 ezer ember inaktív. Az elvándorlás és a külföldi munkavállalás évtizedes jelenség és a magyar gazdaságra egyértelműen negatív hatással van. Miért megyünk mi magyarok külföldre és miért jönnek hozzánk Ázsiából dolgozni?
2024. 04. 19. 04:30
Megosztás:

Mérséklődött a fluktuáció, de nem hoz megkönnyebbülést

Országos szinten számottevően csökkent a munkavállalói fluktuáció, 28 százalékra mérséklődött tavaly, az egy évvel korábbi 33 százalékról. Azonban a vállalatok nem lélegezhetnek fel, mert ez az érték még mindig kétszerese az elfogadhatónak. A csökkenés pedig nem a munkaerőpiaci feszültségek enyhülésének köszönhető, hanem a múlt év gazdasági nehézségeinek és a munkaerőpiac átrendeződésének a következménye – állapítja meg a HR-Evolution idei országos fluktuációkutatása.
2024. 04. 19. 04:00
Megosztás: