Ezt jósolja a Google Bard a Bitcoinnak 2024-re

A mesterséges intelligencia térnyerésével egyre több GPT-jellegű, chartelési felület válik elérhetővé. A mezőnyből kiemelkedik a Google Bard, ami a múltban már többször is sikeresen tudta előre jelezni a bitcoin várható értékét.

Ezt jósolja a Google Bard a Bitcoinnak 2024-re

Figyelembe véve azt, hogy a bitcoin értéke a korábbi futamot követően konszolidálódni kezdett megkérdeztük a Bardot a BTC 2024-ben várható értékéről

Ezt gondolja a Bard a Bitcoin 2024-es árfolyamáról

Már a beszélgetésünk elején rámutatott a chatbot, hogy a bitcoin értéke valahol 40 000 és 60 000 dollár között fog mozogni jövőre. Ennek okát az AI elsősorban a közelgő felezésnek, a pénzintézetek növekvő érdeklődésének és a hálózat fejlesztésének tulajdonította.

Ennek ellenére Bard arra is felhívja a figyelmet, miszerint a kriptoszektor rendkívüli mértékben volatilis, így mindig érdemes a diverzifikálásra törekedni. Továbbá lényegesnek tartotta azt is kiemelni, hogy vásárlás előtt minden esetben mi magunk is végezzünk kutatást.

Ahogy a mesterséges intelligencia is rávilágít, a BTC értékét több tényező is befolyásolhatja. 

Ennek része a történelmi árfolyamingadozás. Vagyis az magas mértékű volatilitás, aminek során a BTC értéke képes közel 70 000 dolláros csúcsról kevesebb mint két év alatt egészen 15 000 dollárig visszaesni.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: Coinmarketcap

Szintén hatással lehet még a digitális arany értékére a 2024 áprilisában esedékes következő felezés. Bard szerint a bányászattal megszerezhető jutalom csökkenése értékesebbé teheti a BTC-t, aminek hatására az árfolyam is sokat erősödhet.

Nem szabad továbbá arról sem elfeledkezni, hogy a bitcoin mögött egy nagy és szenedélyes közösség áll. Sokan ugyanis hisznek abban, hogy a legnépszerűbb kripto valóba képes lehet forradalmasítani a valuták világát. Ennek egyik oka, hogy a hagyományos pénzekkel szemben a BTC-re nincs hatással az infláció, így nehéz gazdasági időszakban is magas hozam érhető el általa.

Végezetül az AI említést tesz a folyamatban lévő hálózati fejlesztésekről. Ezek között kiemelt helyen van a Lightning Network, aminek bevezetése esetén gyorsabb, egyúttal olcsóbb kereskedésekre lehet majd készülni.

Így a hálózat skálázhatósága is növekedni fog, ami potenciálisan új befektetők tömegét vonzhatja be.

Mivel érdemes diverzifikálni a portfóliónkat?

A bitcoin befektetőinek minden okuk megvan a bizakodásra, ennek ellenére azonban érdemes lehet más, bitcoinhoz hasonló projektekből is bevásárolni. Ezekkel nem kizárólag kiugró hozamot lehet elérni, hanem egyúttal a legújabb technológiák minden előnyét is élvezhetjük.

Írásunkban ezért két különböző előértékesítést is mutatunk, melyek a következő bikafutam legnagyobb nyertesei lehetnek.

Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Új ERC-20 projektekből nincs hiány, azonban a Bitcoin ETF Token készítői egy különleges megoldással képesek voltak színt vinni az új kriptok egyhangú sivatagába.

A csapat ugyanis úgy hozta létre a BTCETF ökosziszétmáját, hogy annak lényeges elemét alkossa a közelgő spot Bitcoin ETF engedélyezése.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes tokenkészelt negyede 5 különböző mérföldkő teljesítése során meg fog semmisülni. 

bitcoin etf

A mérföldkövek mindegyike a bitcoin várható értékére, illetve a spot Bitcoin ETF-re vonatkozik. Így amint eléri a BTC értéke a 100 000 dollárt, vagy az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi valamelyik Bitcoin ETF-et, 5-5 százaléka megsemmisül a BTCETF-nek.

Ezzel párhuzamosan a tranzakciós díjak mértéke folyamatosan csökkeni fog. Ennek hatására az utolsó mérföldkő teljesítését követően egyáltalán nem kell plusz kiadásokkal számolni a vásárlás során.

A készítők mindössze 5 millió dollárt kívánnak összegyűjteni, amiből kevesebb mint 1 hónap alatt 1 millió dollár már teljesült.

Amennyiben érdekel a projekt, a magyar nyelvű weboldalon keresztül minden részletet megismerhetsz.

Érdekel a Bitcoin ETF

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A felhőalapú bitcoinbányászat hírneve minimum kétes, azonban a Bitcoin Minetrixnek köszönhetően visszaállhat a szektor régi hírneve.

A BTCMTX tokenekkel a befektetők biztonságosan élvezhetik a kriptobányászat minden előnyét úgy, hogy közben az eredeti befektetésük biztonságban van. Ráadásul a megszerzett jutalmat másodpercek alatt egy mobialkalmazáson keresztül akár fel is lehet venni.

A BTCMTX-szel rendelkező befektetők amennyiben stakelik a tokenjeiket, forgalomba nem hozható krediteket fognak kapni. Ezeket kizárólag elégetni lehet majd, amiért cserébe felhőalapú bányászati teljesítményt kapunk. 

Annak arányában, hogy mekkora mértékű teljesítmény van a birtokunkban, fogunk jutalmat kapni a sikeresen kibányászott BTC-ből.

A stakelt tokenekhez ezért egyszerűen hozzá tudunk férni, míg a jutalom automatikusan jóváírásra kerül a profilunkon.

A készítőknek mostanáig több mint 4 millió dollárt sikerült gyűjteni, és a szektorban tapasztalható vásárlási láz miatt a gyűjtés üteme csak gyorsulni fog. 

Fontos még kiemelni, hogy várhatóan a listázással egyidőben fog zajlani a bitcoin felezés, ami tovább növelheti majd a BTCMTX értékét.

Végezetül nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a listázással egyidőben elérhetővé fog válni a Bitcoin Minetrix mobilalkalmazás is. Ezzel nem csupán az elért hozamot ellenőrizheted, hanem egyúttal el is égetheted a tokenjeidet és a megszerzett jutalmadat is felveheted.

Amennyiben érdekel a projekt, abban az esetben a csatlakozáshoz csak egy MetaMask tárcára és ETH, USDT, MATIC vagy BNB kriptora van szükséged. Amennyiben ezek egyikével sem rendelkezel az sem jelent problémát, mivel a csatlakozást akár bankkártyával is el tudod végezni.

Szeretnék vásárolni a Bitcoin Minetrixből

Ez is érdekelhet:

A Bitcoin árfolyam hamarosan elérheti a 40 000 dollárt, ám sokan mégis a BTCMTX-et veszik

Befellegzett az elektromos autóknak? Európa még kivár

Bitcoin vásárlás névtelenül

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Jó hangulatban magas forgalom mellett kereskedtek a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 362,43 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel 68 319,51 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 23. 20:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 05. 23. 19:30
Megosztás:

Kissé erősödött a forint

Kissé erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 23. 19:00
Megosztás:

Új elnöke lett a Pénztárszövetségnek

Mohr Lajost, a Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) új elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2024. 05. 23. 18:30
Megosztás:

E hónapban erősödött az euróövezeti gazdasági aktivitása

A vártnál lényegesen kedvezőbben alakult az euróövezet feldolgozóipari teljesítménye májusban, a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a szolgáltatóipar teljesítménye stagnált áprilishoz viszonyítva - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének csütörtökön ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 05. 23. 18:00
Megosztás:

A kormány célja az országon belüli fejlettségi különbségek csökkentése

A kormány célja, hogy uniós és hazai források felhasználásával csökkentse az országon belüli fejlettségi különbségeket - jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.
2024. 05. 23. 17:30
Megosztás:

Életbevágóan fontos a szűrővizsgálat

A 2-es típus cukorbetegség a szív-érrendszeri és a vese- mellett a daganatos betegségek kockázatát is megnöveli, ezért érdemes rákszűréseket végezni a diabéteszben szenvedők körében - közölte egy nemrégiben elvégzett kutatására hivatkozva a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.
2024. 05. 23. 17:00
Megosztás:

Az értékpapírok kibocsátói közzétették előző éves jelentésüket

Minden szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója határidőben közzétette a tavalyi pénzügyi évről készített éves jelentését - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 05. 23. 16:30
Megosztás:

Nagy volumenű beruházást hajtott végre nálunk a Siemens Energy

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 23. 16:00
Megosztás:

Megtéveszthette a fogyasztókat a Natur Tanya

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben.
2024. 05. 23. 15:30
Megosztás:

A mérnöki, a programozói és az orvosi pálya a legcsábítóbb

A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán.
2024. 05. 23. 15:00
Megosztás:

Kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban áprilisban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma áprilisban.
2024. 05. 23. 14:30
Megosztás:

Romániában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem négyszázmillió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben, a Black Sea Defense and Aerospace (BSDA-2024) elnevezésű nemzetközi hadifelszerelés-kiállítás megnyitóján.
2024. 05. 23. 14:00
Megosztás:

Közelegnek a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában

Július 4-én tartják a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán Rishi Sunak brit miniszterelnök.
2024. 05. 23. 13:30
Megosztás:

Tavaly csúcsot döntött a zöld hitelek állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programja révén a bankok a 2023. végi összesítés alapján majdnem 880 milliárd forint hitelt helyeztek ki - mondta az MNB szerdai sajtóeseményén Budapesten a Fenntartható pénzügyek főosztályának vezetője.
2024. 05. 23. 13:00
Megosztás:

Kell a kamatplafon június 30-ig történő fenntartása

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden fogadta a Magyar Bankszövetség elnökét, Jelasity Radovánt. A tárcavezető a bankszövetség vezetőjével áttekintette a makrogazdasági folyamatokat, valamint a vállalati és háztartási hitelezés egyes folyamatait - tájékoztatott szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 05. 23. 12:30
Megosztás:

Nagy mértékben bővülhet idén a hazai takarmányipar

Kedvezőek a magyar takarmányipar 2024-es kilátásai: a 2022-ben és 2023-ban tapasztalt csökkenést idén visszapattanás követheti, és egy várhatóan közel 20 százalékos növekedésdel a hazai takarmánygyártás volumene idén elérheti a 4 millió tonna körüli szintet - derül ki az UBM mezőgazdasági cégcsoport közleményéből.
2024. 05. 23. 12:00
Megosztás:

Itthon fontos a természet és a környezet védelme

Magyarország számára különösen fontos a természet és a környezet védelme - mondta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM)környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára szerdán a PET Kupa Egyesület új mobil interaktív Műanyag Műhelyének (MÜMÜ) avatóján, Budapesten.
2024. 05. 23. 11:30
Megosztás:

A republikánusok olcsó trükknek nevezik Biden új terveit

Az amerikai elnök újabb 7,7 milliárd dollár (mintegy 2750 milliárd forint) értékű diákhitel elengedését jelentett be szerdán.
2024. 05. 23. 11:00
Megosztás:

Ötvenmilliárd forint fölött az összes megítélt támogatás a Napenergia Plusz programban

A teljes keretösszeg kétharmadát már lekötötték a modern napelemes rendszerek telepítését ösztönző pályázaton; az eddigi több mint 12 ezer nyertes család átlagosan mintegy négymillió forintos segítséget kap a zöldenergia termeléséhez és tárolásához - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán a Facebook-oldalán.
2024. 05. 23. 10:30
Megosztás: