Ezt jósolja a Google Bard a Bitcoinnak 2024-re

A mesterséges intelligencia térnyerésével egyre több GPT-jellegű, chartelési felület válik elérhetővé. A mezőnyből kiemelkedik a Google Bard, ami a múltban már többször is sikeresen tudta előre jelezni a bitcoin várható értékét.

Ezt jósolja a Google Bard a Bitcoinnak 2024-re

Figyelembe véve azt, hogy a bitcoin értéke a korábbi futamot követően konszolidálódni kezdett megkérdeztük a Bardot a BTC 2024-ben várható értékéről

Ezt gondolja a Bard a Bitcoin 2024-es árfolyamáról

Már a beszélgetésünk elején rámutatott a chatbot, hogy a bitcoin értéke valahol 40 000 és 60 000 dollár között fog mozogni jövőre. Ennek okát az AI elsősorban a közelgő felezésnek, a pénzintézetek növekvő érdeklődésének és a hálózat fejlesztésének tulajdonította.

Ennek ellenére Bard arra is felhívja a figyelmet, miszerint a kriptoszektor rendkívüli mértékben volatilis, így mindig érdemes a diverzifikálásra törekedni. Továbbá lényegesnek tartotta azt is kiemelni, hogy vásárlás előtt minden esetben mi magunk is végezzünk kutatást.

Ahogy a mesterséges intelligencia is rávilágít, a BTC értékét több tényező is befolyásolhatja. 

Ennek része a történelmi árfolyamingadozás. Vagyis az magas mértékű volatilitás, aminek során a BTC értéke képes közel 70 000 dolláros csúcsról kevesebb mint két év alatt egészen 15 000 dollárig visszaesni.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: Coinmarketcap

Szintén hatással lehet még a digitális arany értékére a 2024 áprilisában esedékes következő felezés. Bard szerint a bányászattal megszerezhető jutalom csökkenése értékesebbé teheti a BTC-t, aminek hatására az árfolyam is sokat erősödhet.

Nem szabad továbbá arról sem elfeledkezni, hogy a bitcoin mögött egy nagy és szenedélyes közösség áll. Sokan ugyanis hisznek abban, hogy a legnépszerűbb kripto valóba képes lehet forradalmasítani a valuták világát. Ennek egyik oka, hogy a hagyományos pénzekkel szemben a BTC-re nincs hatással az infláció, így nehéz gazdasági időszakban is magas hozam érhető el általa.

Végezetül az AI említést tesz a folyamatban lévő hálózati fejlesztésekről. Ezek között kiemelt helyen van a Lightning Network, aminek bevezetése esetén gyorsabb, egyúttal olcsóbb kereskedésekre lehet majd készülni.

Így a hálózat skálázhatósága is növekedni fog, ami potenciálisan új befektetők tömegét vonzhatja be.

Mivel érdemes diverzifikálni a portfóliónkat?

A bitcoin befektetőinek minden okuk megvan a bizakodásra, ennek ellenére azonban érdemes lehet más, bitcoinhoz hasonló projektekből is bevásárolni. Ezekkel nem kizárólag kiugró hozamot lehet elérni, hanem egyúttal a legújabb technológiák minden előnyét is élvezhetjük.

Írásunkban ezért két különböző előértékesítést is mutatunk, melyek a következő bikafutam legnagyobb nyertesei lehetnek.

Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Új ERC-20 projektekből nincs hiány, azonban a Bitcoin ETF Token készítői egy különleges megoldással képesek voltak színt vinni az új kriptok egyhangú sivatagába.

A csapat ugyanis úgy hozta létre a BTCETF ökosziszétmáját, hogy annak lényeges elemét alkossa a közelgő spot Bitcoin ETF engedélyezése.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes tokenkészelt negyede 5 különböző mérföldkő teljesítése során meg fog semmisülni. 

bitcoin etf

A mérföldkövek mindegyike a bitcoin várható értékére, illetve a spot Bitcoin ETF-re vonatkozik. Így amint eléri a BTC értéke a 100 000 dollárt, vagy az amerikai tőzsdefelügyelet engedélyezi valamelyik Bitcoin ETF-et, 5-5 százaléka megsemmisül a BTCETF-nek.

Ezzel párhuzamosan a tranzakciós díjak mértéke folyamatosan csökkeni fog. Ennek hatására az utolsó mérföldkő teljesítését követően egyáltalán nem kell plusz kiadásokkal számolni a vásárlás során.

A készítők mindössze 5 millió dollárt kívánnak összegyűjteni, amiből kevesebb mint 1 hónap alatt 1 millió dollár már teljesült.

Amennyiben érdekel a projekt, a magyar nyelvű weboldalon keresztül minden részletet megismerhetsz.

Érdekel a Bitcoin ETF

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A felhőalapú bitcoinbányászat hírneve minimum kétes, azonban a Bitcoin Minetrixnek köszönhetően visszaállhat a szektor régi hírneve.

A BTCMTX tokenekkel a befektetők biztonságosan élvezhetik a kriptobányászat minden előnyét úgy, hogy közben az eredeti befektetésük biztonságban van. Ráadásul a megszerzett jutalmat másodpercek alatt egy mobialkalmazáson keresztül akár fel is lehet venni.

A BTCMTX-szel rendelkező befektetők amennyiben stakelik a tokenjeiket, forgalomba nem hozható krediteket fognak kapni. Ezeket kizárólag elégetni lehet majd, amiért cserébe felhőalapú bányászati teljesítményt kapunk. 

Annak arányában, hogy mekkora mértékű teljesítmény van a birtokunkban, fogunk jutalmat kapni a sikeresen kibányászott BTC-ből.

A stakelt tokenekhez ezért egyszerűen hozzá tudunk férni, míg a jutalom automatikusan jóváírásra kerül a profilunkon.

A készítőknek mostanáig több mint 4 millió dollárt sikerült gyűjteni, és a szektorban tapasztalható vásárlási láz miatt a gyűjtés üteme csak gyorsulni fog. 

Fontos még kiemelni, hogy várhatóan a listázással egyidőben fog zajlani a bitcoin felezés, ami tovább növelheti majd a BTCMTX értékét.

Végezetül nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a listázással egyidőben elérhetővé fog válni a Bitcoin Minetrix mobilalkalmazás is. Ezzel nem csupán az elért hozamot ellenőrizheted, hanem egyúttal el is égetheted a tokenjeidet és a megszerzett jutalmadat is felveheted.

Amennyiben érdekel a projekt, abban az esetben a csatlakozáshoz csak egy MetaMask tárcára és ETH, USDT, MATIC vagy BNB kriptora van szükséged. Amennyiben ezek egyikével sem rendelkezel az sem jelent problémát, mivel a csatlakozást akár bankkártyával is el tudod végezni.

Szeretnék vásárolni a Bitcoin Minetrixből

Ez is érdekelhet:

A Bitcoin árfolyam hamarosan elérheti a 40 000 dollárt, ám sokan mégis a BTCMTX-et veszik

Befellegzett az elektromos autóknak? Európa még kivár

Bitcoin vásárlás névtelenül

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Orbitális pályára állhat a Dogecoin

A Dogecoin árfolyama egy nap leforgása alatt 2,72%-ot nőtt, és a cikk írásakor 0,08421 dolláron állt.
2023. 12. 04. 00:01
Megosztás:

Borult időnk lesz a napokban

Jobbára felhős, borult idő várható a jövő héten, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Többfelé kell havazásra, havas esőre, esőre számítani, reggelente sokfelé lehet fagy, pénteken hajnalban a hófödte tájakon akár mínusz 10 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála, és a legmelegebb órákban sem emelkedik 8 Celsius-fok fölé a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2023. 12. 03. 23:00
Megosztás:

Terjed a szamárköhögés-járvány Horvátországban

Szamárköhögés-járvány ütötte fel a fejét Horvátországban, mert bár van ellene kötelező védőoltás, az alacsony átoltottság miatt a fertőzöttek aránya egyre nő - jelentette be Bernard Kaic, a horvát közegészségügyi intézet illetékese.
2023. 12. 03. 22:00
Megosztás:

Technikai recesszióban az osztrák gazdaság

A harmadik negyedévi GDP-adatok alapján az osztrák gazdaság technikai recesszióba esett az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria pénteki jelentése alapján.
2023. 12. 03. 21:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 12. 03. 20:00
Megosztás:

Csökkent az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménye

Az előző havival megegyező ütemben csökkent az Egyesült Államok feldolgozóipari aktivitása novemberben az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján.
2023. 12. 03. 19:00
Megosztás:

Budán is nyitott adományozói pontot a Mikulásgyár

Budán is nyitott egy adományozói pontot az ország egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye, a Mikulásgyár, amely idén is több ezer gyermek karácsonyi ajándékáról gondoskodik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 12. 03. 18:00
Megosztás:

Meglévő gyerekekre is jár kamattámogatott hitel a falusi CSOK mellé 2024-ben

Jövőre is lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a meglévő gyerekekre, amennyiben az érintettek falusi CSOK-os településeken élnek vagy oda szeretnének költözni. Ráadásul a kedvezményes CSOK-hitellel akkor is számolhatnak ezek a családok, ha nem vállalnak újabb gyermeket - derül ki a money.hu és az ingatlan.comközös összefoglalójából.
2023. 12. 03. 16:00
Megosztás:

Heves havazás nehezíti a közlekedést Moszkvában

Hétfő reggelig tartó heves havazás nehezíti a közlekedést Moszkvában, a hóréteg vastagsága várhatóan 8-10 centiméterrel növekszik - közölte az Interfax hírügynökséggel Roman Vilfand, az Oroszországi Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője.
2023. 12. 03. 15:00
Megosztás:

Ennyivel lesz több a minimálbér nettója 2024-től

A megemelt minimálbér és a garantált bérminimum után megnövekedett közterhek hatására 2024-es évben összesen 175 milliárd forinttal nő a költségvetés bevétele – számolta ki a Niveus Consulting Group.
2023. 12. 03. 14:00
Megosztás:

Miskolcon vásári forgatag, koncertek és ünnepi díszbe öltözött villamos várja az érdeklődőket

Vásári forgataggal, korcsolyapályával, koncertekkel és adventi villamossal várják az ünnepre készülőket Miskolcon több helyszínen, Lillafüredtől Miskolctapolcáig az adventi időszakban.
2023. 12. 03. 13:00
Megosztás:

Elnökjelölti kampánya idejére szünetelteti uniós biztosi tevékenységét Jutta Urpilainen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ideiglenesen felmentette feladatainak ellátása alól Jutta Urpilainen nemzetközi partnerségekért felelős uniós biztost, aki szombaton tájékoztatta a biztosi testületet, hogy jelöltént indul a 2024-es finn elnökválasztáson - közölte az Európai Bizottság.
2023. 12. 03. 12:00
Megosztás:

Kiskereskedelmi, ipari és inflációs adatok a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a kiskereskedelem októberi statisztikája, az októberi ipari termelésről szóló statisztika és a novemberi inflációs adat.
2023. 12. 03. 11:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomban erősödött a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett erősödött a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 58 010,99 ponton zárt pénteken, 1919,62 ponttal, 3,42 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 12. 03. 10:10
Megosztás:

Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.
2023. 12. 03. 09:00
Megosztás:

A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban

A Koltai Lajos rendezésben készült semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat - közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).
2023. 12. 03. 08:00
Megosztás:

630 milliós turisztikai fejlesztés zárult le Miskolctapolcán

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - tájékoztatta az MTI-t Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya pénteken.
2023. 12. 03. 07:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2023. 12. 03. 06:00
Megosztás:

Világvezető logisztikai vállalat költözteti hazai operációját Pátyra

A világ egyik legjelentősebb logisztikai szolgáltatója, a DHL Group részét képező DHL Supply Chain 2024 január elején veszi birtokba 20 ezer négyzetméteres bérleményét Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épületében. A HelloParks Páty megapark 58 ezer négyzetméteres, „zero ready” PT1-es raktárcsarnokát úgy készítették elő, hogy akár a nettó nulla kibocsátású működést is lehetővé teszi, aminek köszönhetően a logisztikai cég már most teljesítheti 2025-re kitűzött vállalati elvárásait. Az üzlet megkötése fontos mérföldkő, hiszen ez az első karbonsemleges operációra alkalmas épülete a társaságnak a régióban.
2023. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Tisztább helyzetet teremtenek az új energetikai tanúsítványok a napelemek piacán is

Novembertől új épületenergetikai szabályok lesznek érvényesek, s megváltozott az energetikai tanúsítványi rendszer is – mindez komoly változást jelent, hiszen még inkább felértékeli a napelemekkel, hőszivattyúval, okosotthon-irányítással működő ingatlanok értékét. Mindemellett kulcsfontosságúvá válik az energiafelhasználási adatok értelmezése és a modern technológiák alkalmazása.
2023. 12. 03. 04:00
Megosztás: