Felmérés: a férfiaknak már bosszantó a mellvillantás, a nőknek elegük lett a tukmálásból

A nyugati eladási kultúra még nem gyűrűzött be hazánkba teljesen, néhány üdítő kivételtől eltekintve az értékesítők zömét udvariatlannak és türelmetlennek ítélik meg az ügyfelek – derült ki Kasza Tamás több száz üzletember bevonásával készült felméréséből. Eszerint a férfiak ma már idegesítőnek találják, ha egy nő a nőiességét kihasználva akar nekik eladni valamit, miközben a nők attól tudnak leginkább kibukni, ha az értékesítő erőszakosan nyomul. Ennek ellenére a változó világban is vannak olyan bevált trükkök, amelyek az értékesítés során kifizetődőek lehetnek.

 Kasza Tamás lezárási specialista több száz üzletembert és üzletasszonyt kérdezett meg vásárlási szokásairól, az eredményekből pedig egyértelműen látszik, hogy mindkét nem esetében a kedvesség és az odafigyelés az a tulajdonság, ami az értékesítési folyamatban kiemelten számít.

„Korábban a férfiak akkor is vásároltak egy nőtől, ha ugyan adott esetben nem is volt szükségük a kínált termékre, de úgy érezték, jó pontot szereznek vele, vagy segítenek a vásárlással. De a rendszerváltás után, három válsággal a hátunk mögött már inkább bosszantónak találják, ha egy nő a nőiességét kihasználva akar nekik eladni. A comb- és mellvillantós korszaknak vége van” – mutatott rá az értékesítési szakértő.

Mint fogalmazott, beszélgetései alapján elmondható, hogy a férfiak is leginkább azt várják el, hogy tényleg az érdekeiket figyeljék, továbbá szimpatikus számukra, ha tényleges kompetenciát látnak egy nőnél, ami nem megy át okoskodásba.

A lezárási specialista a női értékesítőknek az eredmények alapján azt tanácsolja, hogy legyenek mindig felkészültek, kedvesek és korrektek, emellett legyenek a saját területük mesterei.

„Legyenek mindig lényegre törőek, és tényeket mondjanak, mert a férfiak elutasítják az üres beszédet a rohanó világban. Derítsék ki mielőbb, mi kell a vevőnek, és döntsék el, tudnak-e rajta segíteni. Megoldásorientált gondolkodásmódra van szükség, a férfiak ugyanis nem flörtölést vagy egy baráti beszélgetést keresnek az üzleti életben. Ezzel együtt az elegáns öltözet és egy őszinte mosoly is segíteni tud, hiszen azzal jó benyomást tudunk tenni az ügyfélre” – magyarázta.

Elővigyázatosak az üzletasszonyok, tartanak a lehúzástól

Ami a másik oldalt illeti: az üzletasszonyok számára bizonyíték kell, nem ígéret – jelentette ki Kasza Tamás. Kutatása szerint a nőknek két fő dologra van igényük Magyarországon: legyenek velük kedvesebbek az értékesítők, és ne tukmálják rájuk a portékájukat. Azaz csak akkor próbáljanak eladni nekik valamit, ha tényleg szükségük van az árura vagy a szolgáltatásra.

„A válaszok alapján az üzletasszonyok egyetértenek abban, hogy a nyugati eladási kultúra még nem ért ide, néhány üdítő kivételtől eltekintve az értékesítők zöme udvariatlan. Pedig ők pont azt szeretnék, hogy ne akarják őket lehúzni, partnerként tekintsenek rájuk, és ne legyenek velük szemben agresszívek” – hívta fel rá a figyelmet Kasza Tamás.

Érdekesség, hogy a válaszadó üzletasszonyok 41 százaléka nőtől, 29 százaléka férfitól vásárolna inkább, míg 30 százalék számára mindegy az értékesítő neme, csak legyen hozzáértő és érdeklődő. Kasza Tamás szerint ebből is látszik, hogy az ember szakértelme és igényessége számít elsősorban az értékesítés során, legyen szó nőről vagy férfiről.

A lezárási specialista a férfiaknak azt ajánlja, hogy ne akarjanak mindenkit mindenre rábeszélni. Legyen küldetésük, és képviseljenek értéket, ellenkező esetben saját maguk alatt áshatnak idővel egy hatalmas gödröt, hiszen ha valakinek elterjed a negatív híre, azt később nehéz semmissé tenni a köztudatban.

„Ne a saját problémánkat próbáljuk megoldani, hanem a potenciális vásárlóét. Alapszabály lett, hogy soha ne tukmáljunk, és éreztessük a nőkkel, hogy fontosak nekünk. A pozitív kisugárzás szintén hatalmas versenyelőny lehet, de a logikai, érzelmi érvelés is nélkülözhetetlen. Sőt, az értékesítési munkához jó, mi több, kiváló emberismerővé kell válni” – zárta gondolatait Kasza Tamás.

Ha a fókuszban a vásárló és a problémája állna, akkor gördülékenyebben menne a termékek és a szolgáltatások eladása is, kihívó vagy agresszív viselkedéssel viszont egyik nem sem fog már sikereket aratni a megkérdezettek szerint.

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás:

Aki gázzal fűt, az már most ősszel pánikolhat! Durva költségek jönnek!

Pánikolhatnak a gázzal fűtő magyar háztartások, hiszen már az ősz folyamán súlyos költségek várnak rájuk - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.
2023. 09. 23. 02:00
Megosztás:

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai, Vellai Tibor és Sturm Ádám. Kutatásuk szerint a DNS mobilis részei, vagyis a transzpozábilis elemek mozgásuk következtében túlságosan destabilizálják genetikai kódunkat, ami az öregedés hátterében állhat.
2023. 09. 23. 01:00
Megosztás:

Megnőtt a felújított közutak hossza Békés vármegyében

Míg 2020-ig évente átlagosan közel húsz kilométernyi utat újítottak fel Békésben, addig ez 2022-re ötvenöt kilométerre nőtt - hangzott el Békés Vármegye Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén.
2023. 09. 23. 00:05
Megosztás:

A vajdasági magyar drámaíróversenyből Brestyánszki Boros Rozália került ki győztesként

Brestyánszki Boros Rozália színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt csütörtök este Újvidéken.
2023. 09. 22. 23:00
Megosztás:

Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.
2023. 09. 22. 22:00
Megosztás:

Újonnan létesített rendezvényközpontot adtak át Veszprémben

Új rendezvényközpontot adtak át pénteken Veszprémben.
2023. 09. 22. 21:00
Megosztás:

Új szabályok hoznak a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére

Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 22. 20:00
Megosztás: