Gazdasági tábor indul középiskolásoknak

Olyan tizenéveseket várnak a PEOPLE TEAM nyári táborába, akik pénzügyileg tudatosabban szeretnének élni, esetleg saját vállalkozásban gondolkodnak.

Gazdasági tábor indul középiskolásoknak

Pénzügyi gyorstalpaló középiskolás diákoknak. Így lehetne összefoglalni a PT, azaz a PEOPLE TEAM gazdasági tematikájú nyári táborát, amely brókerek és tőzsdecápák néven található meg az alapítvány nyáritábor-kínálatában.

Már csak két turnusra lehet jelentkezni

A PT 1991 óta szervez nyári táborokat, a témaválasztékot a folyamatosan változó világhoz és igényekhez alakítva. 2022-ben 17 szekcióval készülnek a 7 és 17 év közötti jelentkezőknek. A PT kecskeméti táborainak többsége már általános iskolásként is látogatható, vannak azonban olyan témák, amelyeket inkább a középiskolásoknak ajánlanak. Ilyen az egyetlen kéthetes szekció, a színházi tábor, valamint a már említett brókerek és tőzsdecápák tábora is. Utóbbinak az első turnusára már nem lehet jelentkezni, csak a másodikra (dátuma: 2022. július 31. – augusztus 6.) és a harmadikra (2022. augusztus 7–13.); a tábor különösen azoknak a körében örvend népszerűségnek, akik pénzügyi szakirányban szeretnének továbbtanulni, esetleg saját vállalkozásban gondolkodnak, de olyan célból is szívesen küldik ide a gyermekeiket a szülők, hogy megtanulják beosztani a zsebpénzüket, félretenni belőle, egyszóval hogy pénzügyileg tudatosabbá váljanak.

Részvények és bulik

A gazdasági táborban szó lesz többek között a világválságok okairól, az adózásról, a hitelekről, az árfolyamokról, a tőzsdéről, a startupokról, a tanulmányok finanszírozásáról és az öngondoskodásról, mindezekről szakirányban tanuló egyetemisták és pénzügyi szakemberek tolmácsolásában. A tematikus foglalkozások reggeltől kora délutánig tartanak, egy egyhetes turnus alatt kb. 25 foglalkozás valósul meg. A PEOPLE TEAM-ben azonban nemcsak a tanulásnak, hanem a szórakozásnak is helye van, hiszen a kis csoportos órák után a diákok összeismerkedhetnek a többi szekció résztvevőivel, kirándulhatnak, strandolhatnak, labdajátékokat játszhatnak, egzotikus sportokat próbálhatnak ki, kígyót simogathatnak, esténként pedig csapatversenyeken bizonyíthatnak, workshopokon vehetnek részt, karaokézhatnak, csillagokat vizsgálhatnak, illetve Animal Cannibals-koncerten vezethetik le az energiájukat.

Megtérül ez az egy hét

A PT táborai többségében – így a gazdasági szekció is – igénybe vehetők napközis és bentlakásos változatban is. Bármelyik opcióra is essen a választás, minden gyerek ugyanabban az ellátásban részesül, továbbá ugyanazokon a programokon vehet részt, a különbség csupán annyi, hogy az ottalvósok a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumának kétágyas szobáiban térnek esténként nyugovóra, míg a bejárósokat legkésőbb takarodóig haza kell vinni. A szervezők azonban ebben is rugalmasak, és nincs olyan helyzet, amit ne tudnának kezelni. Ételérzékenyeket, allergiás gyerekeket is fogadnak, a diákok a világ minden tájáról érkezhetnek, és leginkább azért szeretik a gyerekparadicsomként jellemzett tábort, mert észszerű korlátokon belül bármit megtehetnek, ami nem sérti a saját vagy mások testi-lelki épségét. A szabadság lehetőségét figyelemmel hálálják meg, és a gyakorlatközpontú, példákkal gazdagon illusztrált tematikus foglalkozások alatt hallottakat később is könnyebben visszaidézik. A jelentkezési lap ide kattintva érhető el – érdemes mielőbb regisztrálni, mert a gazdasági táboron kívül a PT-s gamertábor, a dróntábor és a kuktatábor első turnusára is beteltek a helyek.

Először adták át Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat

Először ítélte oda Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat a PwC Magyarország 267 hazai vezérigazgató véleménye alapján. Az idén megalapított kitüntetéssel olyan hazai cégvezetőt ismernek el, akire a magyarországi felső vezetők példaképként tekintenek. Elsőként Gazsi Zoltánt, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetőjét díjazták február 8-án a Magyar Zene Házában, a PwC Vezérigazgató Felmérésének eredményeit bemutató eseményen.
2023. 02. 09. 14:00
Megosztás:

Lemaradhat a Google Bard az AI-harcban?

Csalódást okozott a Google, miután tegnap Párizsban próbálták demonstrálni saját mesterséges intelligencia alapú chatbotjukat, a Bard-ot.
2023. 02. 09. 13:30
Megosztás:

Átalakítások a Disney-nél

5,5 milliárd dollár költséget tervez megtakarítani idén a Disney – mondta el Bob Iger vezérigazgató a gyorsjelentés publikálásakor.
2023. 02. 09. 13:00
Megosztás:

Lehull a lepel! Mennyi a január havi magyar infláció?

Holnap jön a januári inflációs adat. A piaci várakozások szerint a decemberi 24,5 százalék után januárban 25,2 százalékra nőhetett az áremelkedés üteme év per év összeghasonlításban - prognosztizálják az ERSTE elemzői.
2023. 02. 09. 12:30
Megosztás:

Pozitív női példaképekkel népszerűsíti az IKT szektort az IVSZ és a WiTH

Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díjait. A felhívásra olyan 40 év feletti nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, emellett munkájukon keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológia (IKT) szektor lehetőségeit. A február 8-án, az EPAM Systems Székházban megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy különdíjat is átadott.
2023. 02. 09. 12:00
Megosztás:

A föderalizmus kőkemény kérdése: mi legyen a gyémántokkal?

Az Európai Unió legújabb, Oroszország elleni szankció csomagjának tervezetében sem szerepel az orosz gyémánt behozatalának tilalma.
2023. 02. 09. 11:30
Megosztás:

Művészetek Völgye 2023 - Íme a fellépők és a Nagyszínpad programja

Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
2023. 02. 09. 11:26
Megosztás:

A MET Csoport új vezérigazgatót nevez ki spanyol leányvállalata élére

A MET Csoport Ángel Crespót nevezte ki a spanyolországi leányvállalata, a MET Energía España vezérigazgatói posztjára.
2023. 02. 09. 11:00
Megosztás:

Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport

Kibővíti stratégiai együttműködését a BMW az SAP-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A RISE with SAP bevezetésével a csoport teljes SAP-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.
2023. 02. 09. 10:30
Megosztás:

Mennyivel tette tudatosabbá az ingatlanvásárlókat a dráguló energia?

Az elmúlt évben született kormányzati döntések többek között érintették a gáz, az elektromos áram és az üzemanyagok lakossági árát is. Az energiaárak növekedésének hatására sok ingatlantulajdonos kezdett tudatosabban viszonyulni az ingatlana energiafogyasztásához, illetve ez a tudatosság részben megjelent az ingatlanvásárlásoknál is.
2023. 02. 09. 10:00
Megosztás:

Mi hajtja az innovációt?

Nem szerepelt túl jól az EU innovációs eredménylistáján Magyarország. Bár a K&H innovációs index árnyalja a képet, sokkal jobb eredményt ez sem mutat. Arról, hogy mi lehet az oka a magyar vállalatok gyenge innovációs aktivitásának, Németh Balázst, a K&H Csoport innovációs vezetőjét kérdeztük.
2023. 02. 09. 09:40
Megosztás:

Minibölcsőde épül Vésztőn

Karakas Anikó (független) közölte, a forrást az úgynevezett Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) uniós keretből nyerték el; a beruházás összegének 27 százalékát (az áfatartalmat) hazai forrásból biztosítják.
2023. 02. 09. 09:00
Megosztás:

Az USA megosztja a NATO-szövetségesekkel a kínai hírszerzés léggömbjéről szerzett információkat

Az Egyesült Államok már több tucat partnerországgal osztotta meg információit a múlt héten amerikai felségvizek fölött megsemmisített kínai hírszerző léggömbről, amelynek maradványait folyamatosan elemzik - közölte az amerikai külügyminiszter szerdán, miután Washingtonban tárgyalt a NATO főtitkárával.
2023. 02. 09. 08:30
Megosztás:

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból - közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.
2023. 02. 09. 08:00
Megosztás:

Alig változott a forint árfolyama

Alig változott, kissé erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 02. 09. 07:30
Megosztás:

Kihirdette az idei díjazottjait a Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület

A Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület idén is díjakat ad át az agrárgazdasági digitalizáció terjesztésének elismeréseképp - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
2023. 02. 09. 07:00
Megosztás:

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban a decemberi 3,7 százalékról - közölte a munkaügyi hivatal szerdán Prágában.
2023. 02. 09. 06:00
Megosztás:

Megemelt összeggel támogatja a Szerencsejáték Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottságot

A Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar versenyzők felkészülését
2023. 02. 09. 05:00
Megosztás:

Deloitte: Stabil a régiós bankpiac

A kelet-közép-európai bankpiac kiemelkedően stabil maradt a régió gazdaságait ért kihívások ellenére, ideértve a járványt, az orosz-ukrán háborút, valamint a jelenlegi magas inflációs környezetet - ismertette a Deloitte könyvvizsgáló sajtótájékoztatón Budapesten.
2023. 02. 09. 04:05
Megosztás:

Nyugdíj utalása 2023 - a hivatalos nyugdíjnaptár, nyugdíj kifizetési időpontok egész 2023-as évre!

Hazánkban jelenleg közel 2 millió öregségi nyugdíjas kapja vagy banki átutalással (bankszámlára) vagy postai kézbesítéssel a havi rendszeres nyugdíját 2023-ban, így fontos információ lehet az érintettek számára a nyugdíj utalási időpontja 2023-ban. Cikkünkben mutatjuk azokat a hivatalos nyugdíj kifizetési napokat (nyugdíj naptár 2023), mely napokon az adott hónap során jóváírásra kerül majd a havi nyugdíj 2023-ban.
2023. 02. 09. 03:00
Megosztás: