Gyurcsány Ferenc Istenről, vallásról és nyugdíjról beszélt

Lehessen tisztességesen megélni a fizetésből és a nyugdíjból, mindenkinek legyen legalább háromhavi megtakarítása, és mindenki évente legalább egy hétre tudjon elutazni pihenni - foglalta össze a Demokratikus Koalíció elnöke pártja programját a DK szombati, budapesti, születésnapi rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc Istenről, vallásról és nyugdíjról beszélt

Gyurcsány Ferenc az egyik fővárosi moziban tartott eseményen arról beszélt, hogy 12 évével a DK a magyar haza felnőtt, komoly, befolyásos, tisztességes és becsületes pártja.

A kormány azt mondja, hogy Magyarország keresztény ország, de Magyarországon vannak istenhívők, Isten létezésében kételkedők és azt tagadók - közölte. Az ország egészében nem vallásos ország, hanem vallásos is - fogalmazott a politikus. A DK olyan országot akar, ami minden embernek jó hazája szeretne lenni, mert Magyarország valamennyiünk hazája, keresztényeké, hívőké és nem vallásosoké is - jelentette ki.

Beszélt arról, hogy az "iszonytató versenyben", ami nagyon sok területen ott van a kultúrától a sportig, a gazdaságtól a tudományig, elveszni látszik az a közös hit, hogy az ember jó, jónak született. A Demokratikus Koalíció olyan világot szeretne teremteni, ahol az emberi jóság ott van a vitákban és a versenyben is, nem pedig olyat, ahol valakik azt gondolják, hogy akik nem értenek velük egyet, azok rosszak, ördögiek, "állatiasok" - emelte ki.

Nagyjából 250 éve a közéleti beszélgetések központjában ott van a szabadság ügye - emlékeztetett a politikus. Abból a szabadságból azonban, ami a legbefolyásosabbak szabadsága és nem jár együtt a másokért viselt felelősséggel, abból uralom lesz, hatalmaskodás lesz - állította.

A politikus felszólított, hogy aki szabadságról beszél, az tegye hozzá, hogy "lehetőséggel kibélelt" szabadságot szeretne mindenki kezébe adni, mert csak ez teremti meg annak a lehetőségét, hogy az emberek ne legyenek alávetettek.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, nincsen szabadság rend nélkül, a szabadság nem nélkülözheti azt a rendet, amivel fent lehet tartani a közösségeket. A szociáldemokraták nem a hatalom, hanem a szabadság rendjének a hívei - mutatott rá.

A pártelnök kifejtette, hogy az énközpontú politikáknak a két legjobb áramlata a konzervativizmus és a liberalizmus. A szociáldemokraták és a zöldek azonban a két "mi központú" áramlat, mert azt gondolják, hogy valamennyi emberért és a környezetért is felelősséggel viseltetnek - szögezte le.

A politikus úgy fogalmazott, hogy az ország valójában lakhely, fizikai meghatározása egy szervezett földdarabnak, ami határokkal rendelkezik. A haza ennél több, a haza az ott élő emberek közösségéről szól, a haza azt jelenti, hogy otthon vagyok, biztonságban vagyok, megérkeztem, vigyáznak rám - jelentette ki.

A magyar köztársaság az emberek állama kell, hogy legyen - vélekedett Gyurcsány Ferenc. Nem az állam a főnök, az államot mi csináljuk, mi hozzuk létre, mi vagyunk azok, akik meghatározzuk, szabályozzuk és ellenőrizzük az állam működését és nem az állam teszi ugyanezt fordítva - érvelt a politikus. Fizetünk az állam szolgáltatásaiért, az állam nem kegyet gyakorol, amikor védi a hazát, szervezezi az oktatást, utakat és egészségügyi rendszert tart fenn - hangsúlyozta.

A DK azt gondolja, hogy Magyarország a hazánk, Európa pedig az otthonunk - szögezte le. Hangsúlyozta, amikor a DK Európai Egyesült Államokról szól, akkor nem a magyar államiság elvesztéséről, hanem sok állam tervezett, szabályozott együttműködéséről beszél.

A felelősség témakörére rátérve a pártelnök hangsúlyozta, egyetlen szociáldemokrata pártnak sem kell szégyenkeznie azért, hogy ne vette volna komolyan a fiatalokért vagy az idősebb generációkért viselt közös felelősséget.

gyurcsány a nyugdíjakról, nyugdíjasokról

Hozzátette, a holnap szociáldemokrata politikája egy zöld politika, mert egyre inkább úgy kell élni, hogy a Föld erőforrásai végesek, ezért közösen kell rájuk vigyázni. A modernitás felelősségéről beszélve kijelentette, akik a tegnap iskoláját akarják a mában működtetni, azok elárulják a holnapot és a ma felcseperedő holnapi generációt.

Az esemény végén Adámy Péter, a DK digitális stratégiai vezetője bemutatta a párt mobilaalkalmazását, a DK Pluszt.

Bővítik a munkaerőpiacot a TOP Plusz programban

Több mint 70 milliárd forint áll rendelkezésre a munkaerőpiac bővítésére, így például az inaktívak felkutatására a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pluszban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2024. 06. 13. 20:00
Megosztás:

Melyik a legjobb hajbeültetési módszer?

A kopaszodás egy igen széles réteget érintő probléma, hiszen a férfiak 50%-a találkozik ezzel a jelenséggel még 50 éves kora előtt. Mivel a folyamat külső beavatkozás nélkül nem visszafordítható, egyre többen élnek olyan modern eljárásokkal, mint a hajbeültetés.
2024. 06. 13. 19:30
Megosztás:

A nemzetközi hangulat miatt esés volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,85 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 70 022,97 ponton zárt csütörtökön.
2024. 06. 13. 19:00
Megosztás:

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 06. 13. 18:30
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 06. 13. 18:03
Megosztás:

Megfelelő stratégiával a cápákkal szemben is van esélyed!

Az e-kereskedelem felpörgésével egyes piacokon kiéleződött a helyzet, számtalan konkurens verseng a vevők kegyeiért, és közülük előnyben vannak azok a meghatározó piaci szereplők, akik jókora összeget költenek marketingre.
2024. 06. 13. 17:30
Megosztás:

Döntött a Fed, maradnak a magas kamatok

Az amerikai jegybank nem változtatott a jelenlegi irányadó kamaton, így az továbbra is az 5,25-5%-os tartományban marad. Ez megfelelt a piaci várakozásoknak, így nem okozott meglepetést.
2024. 06. 13. 17:00
Megosztás:

Hogyan szállítsuk biztonságosan az üveget?

Törékeny dolgokat szállítani mindig kihívás – pláne akkor, ha egy nagy értékű, nagy méretű üveglapról van szó vagy akár többről. A megrendelést követően pedig sok esetben magunknak kell gondoskodni a helyes fel- és lerakodásról, ezért nem árt lépésről lépésre tisztában lenni a rögzítés és illesztés technikáival.
2024. 06. 13. 16:30
Megosztás:

Budapesten ülésezett a 25 éves Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport

Az agrárium aktuális kihívásait és a gazdálkodók érdekérvényesítési lehetőségeit is áttekintették a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport ülésének résztvevői szerdán az Agrárminisztériumban (AM) - erről közleményben tájékoztatta az MTI-t a szaktárca.
2024. 06. 13. 16:00
Megosztás:

A többség elégedett a biztosító társaságokkal

Az ügyfelek több mint négyötöde elégedett a biztosító társaságok működésével, azoknak is jó a véleményük, akiknek az elmúlt 5 évben volt káreseményük - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:30
Megosztás:

Akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:00
Megosztás:

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó európai büntetővámokkal

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai közleménye szerint.
2024. 06. 13. 14:30
Megosztás:

Cseh konzorcium vásárolta meg a Foxpost csomagküldő szolgálgatót

A cseh Packeta csomagküldőt is tulajdonló pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vásárolta meg a szektortárs Foxpostot magyar tulajdonosaitól - tájékoztatták az MTI-t szerdán a felek.
2024. 06. 13. 14:00
Megosztás:

A jó irodai forgószék ergonomikus, kényelmes és tartós

Biztos számodra is egyértelmű, hogy nem csak azért érdemes minőségi és modern forgószékeket használni az irodai adminisztratív munkák végzésekor, mert stílusosak és professzionális megjelenést kölcsönöznek az irodatérnek, hanem mert sok más számos előnnyel is jár a beszerzésük.
2024. 06. 13. 13:30
Megosztás:

Mérséklődött az ingatlanpiaci forgalom májusban

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest, de 2023. azonos időszakát 7,5 százalékkal felülmúlta, és a 2022-esnél is magasabb volt - közölte a Duna House (DH) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 13:00
Megosztás:

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a legjobb magyarországi és határon túli turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten.
2024. 06. 13. 12:30
Megosztás:

Gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.
2024. 06. 13. 12:00
Megosztás:

Az előző év a korrekcióé volt a biztosítók, a pénztárak, a tőkepiaci szereplők számára

A korábbi jelentős eszközleértékelődés után a tavalyi a korrekció éve volt a biztosítóknál, pénztáraknál, valamint a tőkepiacokon, és a háztartások bruttó pénzügyi vagyona is jelentősen emelkedett - mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 06. 13. 11:30
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás: