Három szarvashiba, amit egy vállalkozás elkövethet az online marketingben

Megvan a termék vagy szolgáltatás, amire úgy tűnik kereslet is akad, megvan egy alap ügyfélkör, megvannak a jó munkatársak, szép munkakörnyezet, de mégis úgy érezzük, hogy valami lehetne jobb a vállalkozásunk üzletmenetében? Így van, az online marketing!

Három szarvashiba, amit egy vállalkozás elkövethet az online marketingben

Semmit sem érnek a jó ötletek, termékek, szolgáltatások, ha nem tudjuk azt eljuttatni a megfelelő emberekhez, vásárlókhoz, valamint ha nem tudjuk egyre növelni ezt a kört. Ebben segít az online marketing.

Miért fontos az online marketing a vállalkozások számára?

Ezáltal válnak láthatóvá az interneten, amire ma mind nagyobb szükség van. Szinte igazsággá válik az a mondat, hogy ami nincs fenn az interneten, az nem is létezik. Átvitt értelemben és a kereskedés szempontjából ez biztosan így van. Lassan nincs olyan tevékenységünk, melyet ne tudnánk online elintézni, emiatt több időt töltünk az internet böngészésével, ott ér el minket a legtöbb reklám.

Az, hogy az online marketing létfontosságú természetesen egyre több vállalkozás számára válik egyértelművé, ami azt is jelenti, hogy hatalmas a verseny az interneten a vásárlók kegyeiért. Egyre esztétikusabb, informatívabb és interaktívabb honlapok születnek, nem könnyű kitűnni ezek között. Gondoljunk például a chatbotra, amivel szinte az elő beszélgetést szimulálja egy szoftver, segítve abban, hogy a vásárló megszólítva érezze magát, sőt merjen kérdezni is. És ez csak egy eszköz a sok közül. Nézzük, mi minden áll még a rendelkezésünkre és hol hibázhatunk ezek használatakor!

Mi az online marketing három fő hibalehetősége?

1. Ha egyáltalán nem foglalkozunk vele

Ha úgy gondoljuk, hogy weblapunk, Facebook-oldalunk már van, ezek majd működnek maguktól, a vásárlóink rátalálnak maguktól, akkor nagy tévedésben vagyunk. Önmagukban olyanok, mintha rendeznénk egy baráti összejövetelt, készülnénk étellel, itallal, kicsinosítanánk a lakást, csak épp a vendégeket elfelejtenénk meghívni. Sok pénzt áldozunk tehát ezekre a külön-külön is hasznos és a vendégséghez szükséges eszközökre, tevékenységekre csak épp a célunkat nem érjük el, mert a vendégek nem tudnak az eseményről.  Az online marketing magas szakmai szintű művelése létszükséglet minden vállalkozás számára, mert segít célba juttatni a vállalkozás hírét, termékét, segít meghívni a vendégeket, sőt a lehető legtöbbféle módon hívogatja az ügyfeleket.

2. Ha nincs stratégia

Az online marketing számos olyan eszközt ad a kezünkbe, melyekkel célzottan, több területen és szerteágazóan lehetünk képesek népszerűsíteni a vállalkozásunkat. Ahogy a bevezetőben is olvashattuk, ma már annyi inger ér minket az interneten, hogy egyre nehezebben ragadja meg a figyelmünket egy-egy weblap. Az online marketing eszközei abban segítenek, hogy a megfelelő helyen és időben, a megfelelő célcsoport számára jelenjenek meg vállalkozásunk hirdetései. Melyek ezek az eszközök?

Az egyik ilyen eszköz a Facebook, ahol akár magunk is generálhatunk fizetett hirdetéseket, kiemelhetünk bejegyzéseket. Ám ha ezek nem egy folyamat részei, csak vaktában lövöldözünk, és a pénzünket sem fektetjük be eredményesen. Szakemberek segítségét kérve hirdetési kampányokat szerkeszthetünk, melyek már célzottan segítenek a vásárlók szerzésében és megtartásában. Egy könyvkiadó esetében például ez azt is jelentheti, hogy szinte a könyv kiadóba érkezésétől, szerkesztésétől kezdve végigkísérhetik a bejegyzések az elkészülés folyamatát, akár egy-egy részlet megosztásán keresztül, vagy egy nyelvhelyességi kérdés megvitatásán keresztül. Így mire a nyomdából megérkezik a könyv, a leendő vásárlók már tűkön ülve várják, hogy megvehessék, hiszen több hete fokozatosan szereznek róla benyomásokat, ismerkednek vele. Így már a termék elkészülte előtt felkelthetjük iránta az érdeklődést.

A manapság sokat emlegetett keresőoptimalizálás (SEO) a másik megkerülhetetlen eszköz, hiszen enélkül lehet bármilyen esztétikus és informatív weblapunk, a Google „magától” nem az első keresési találatok között fogja megjeleníteni. A SEO-ban jártas szakemberek folyamatos munkával azon dolgoznak, hogy ha egy adott termékre vagy szolgáltatásra valaki rákeres a Google-ben, akkor lehetőleg a mi vállalkozásunk weblapját találja meg. A jó weblap tehát SEO nélkül nem lesz eredményes.

A Google-ben is hirdethetünk, ám itt is ugyanaz az elv érvényes, mint a Facebook esetében. Ha nincs kidolgozott, jól targetált marketingstratégiánk, akkor nem érjük el a célunkat a hirdetésekkel. Ma már rengeteg online marketinggel foglalkozó iroda áll rendelkezésünkre, mindenképp kérjünk segítséget a stratégia kialakításához!

3. Ha csak fizetett hirdetésekben gondolkodunk

Az előbbiekből jól látható tehát, hogy egy-egy egyszeri Google- vagy Facebook-hirdetés nem fogja meghozni a kívánt eredményt, hiszen ezek csak addig fejtik ki a hatásukat, amíg fizetünk. Célunk természetesen, hogy az egyszeri vásárlóból visszatérő vagy törzsvásárló legyen. Ehhez folyamatos kapcsolattartás szükséges, folyamatosan szem előtt kell lennünk. A keresőoptimalizálás ezzel szemben hosszútávon képes a népszerűsítésre.

Ha belevágunk és áldozunk rá, hamar látni fogjuk az eredményét.

Már minden belföldi InterCityn lehet okosjeggyel utazni

Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható okosjegy, ezáltal ez a szolgáltatás már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető, több mint 80 város felé - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 30. 18:30
Megosztás:

A felhőbiznisz tartja növekedésben az Oracle-t

Az Oracle a világ legnagyobb IT cégei közé tartozik. Adatbázis-kezelő szoftverei révén vált világhírűvé, de az utóbbi időben az iparági trendeket követve egyre nagyobb fókuszt kap a felhő-üzletág, ami a vállalat legdinamikusabban növekvő egysége.
2023. 03. 30. 18:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését

Beszédelemzésen alapuló, a depresszió felismerését segítő szoftvert fejlesztenek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem szakemberei.
2023. 03. 30. 17:30
Megosztás:

A Mol Limo új díjazást vezetett be a biztonságosabb autózásért

A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel párhuzamosan csökkenti a perc- és óraalapú díjakat, akár 70 százalékkal is - közölte a közösségi autómegosztó csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.
2023. 03. 30. 17:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok csütörtökön.
2023. 03. 30. 16:30
Megosztás:

Választások hétvégéje

Április másodikán két európai uniós tagországban is – Bulgáriában, illetve Finnországban – parlamenti választásokat rendeznek.
2023. 03. 30. 16:02
Megosztás:

Ágazati képzőközpontot adtak át Szekszárdon

Ágazati képzőközpontot adtak át csütörtökön Szekszárdon, a Tolna Megyei Szakképző Centrum (TMSZC) Ady Endre Technikumában, amelyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 270 millió forintos támogatásával hoztak létre.
2023. 03. 30. 15:30
Megosztás:

Az MKB erős piaci pozíciókkal készül a fúzióra

Az MKB Bank Nyrt. ma közzétett pénzügyi jelentése szerint az MKB Csoport tavaly sikeresen alkalmazkodott a változó gazdasági környezethez és teljesítette stratégiai céljait. A makrogazdasági bizonytalanságok és az integráció első szakaszának teljesítése közepette nőtt a bank jövedelmezősége és hatékonysága, miközben ügyfélállományai tovább bővültek. A bankcsoport mérlegfőösszege 10 614,4 milliárd forint, korrigált adózás utáni nyeresége pedig 176,6 milliárd forint volt az év végén.
2023. 03. 30. 15:00
Megosztás:

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.
2023. 03. 30. 14:30
Megosztás:

A szakértők szerint már idén újra nyereséges lehet a kukoricatermelés

Az elmúlt év eseményei sok hazai kukoricatermelőt elbizonytalanítottak, miközben a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az idei évben már eddig is csapadékosabb időjárásnak, a megfelelő vetőmagfajtáknak, valamint a magyarországi feldolgozóipar által biztosított stabil felvevőpiacnak és az ukrán szállítmányok okozta zavarok enyhülésének köszönhetően a kukorica idén szép hasznot hozhat a gazdáknak. A kereslet a kukoricára továbbra is biztosított: a hazai biofinomítók, mint például a Dunaföldváron működő Pannonia Bio évek óta a magyar gazdálkodók megbízható, állandó felvásárló partnere.
2023. 03. 30. 14:00
Megosztás:

Tizenegy év alatt vármegyényit bővült a lakásállomány

2011 és 2022 között valamivel több mint 200 ezerrel nőtt a magyar lakóingatlan állomány és a nyugatra tartás volt a magyarok otthonkeresésének jellemző iránya – ezt mutatják a legutóbbi népszámlálás már nyilvánosságra került eredményei. Az OTP Ingatlanpont elemzője szerint ez a vándorlási tendencia rányomta bélyegét a lakáspiac utóbbi évtizedének jellemző folyamataira is.
2023. 03. 30. 13:30
Megosztás:

Tehermentesítenék a regionális bankokat az USA-ban

Nagyobb részvállalást szeretne a nagybankoktól az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) – írja a Bloomberg.
2023. 03. 30. 13:00
Megosztás:

Stabil maradt az európai betétállomány

Nem okozott betétkiáramlást az eurózónás bankoknál az elmúlt pár hétben a turbulens piaci környezet az EKB igazgatósági tagja, Isabel Schnabel szerint.
2023. 03. 30. 12:30
Megosztás:

A kormány átrendezi a MOL különadóit

A magyar kormány tegnap este rendeletben változtatott a MOL által fizetett különadókon, aminek a hatásait a MOL-ra nézve az ERSTE elemzői foglalták össze:
2023. 03. 30. 12:00
Megosztás:

A 21. század végére az emberi civilizáció két szuperhatalomra szakad: vallási fundamentalizmus és totalitárius eszmék terjedne

A Holnap Budapestje címmel jelent meg az első film teaser Magyarországon, amit szinte teljes egészében a mesterséges intelligencia készített. A disztópia hét soros szinopszisát a Chat GPT írta, képi világát pedig az Midjourney program alkotta meg.
2023. 03. 30. 11:30
Megosztás:

Milyen ingatlanokat lehet most a legjobb áron megvenni?

Melyek most a legjobb ár/érték arányú ingatlanok? Már amennyiben a hirdetési árat vizsgáljuk. De vevői szempontból lényeges, hogy vajon mely, most megvásárolt ingatlanok lesznek a leginkább értékállóak? A szakértők válaszoltak.
2023. 03. 30. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2023. 03. 30. 10:30
Megosztás:

Egyre több külföldi hallgató dolgozna Magyarországon

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.
2023. 03. 30. 10:00
Megosztás:

Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem

Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a húsvéti szükségletet még nem fedezi teljes mértékben a belföldi termelés - mondta az MTI megkeresésére a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (MTTSz) alelnöke.
2023. 03. 30. 09:30
Megosztás:

A technológiai ipar vezető szereplői a mesterséges intelligencia fejlesztések felfüggesztését követelik

A technológiai ipar vezető szereplői nyílt levélben sürgették szerdán a mesterséges intelligencia fejlesztések azonnali felfüggesztését a társadalmat fenyegető kockázatok miatt.
2023. 03. 30. 09:00
Megosztás: