Három szarvashiba, amit egy vállalkozás elkövethet az online marketingben

Megvan a termék vagy szolgáltatás, amire úgy tűnik kereslet is akad, megvan egy alap ügyfélkör, megvannak a jó munkatársak, szép munkakörnyezet, de mégis úgy érezzük, hogy valami lehetne jobb a vállalkozásunk üzletmenetében? Így van, az online marketing!

Három szarvashiba, amit egy vállalkozás elkövethet az online marketingben

Semmit sem érnek a jó ötletek, termékek, szolgáltatások, ha nem tudjuk azt eljuttatni a megfelelő emberekhez, vásárlókhoz, valamint ha nem tudjuk egyre növelni ezt a kört. Ebben segít az online marketing.

Miért fontos az online marketing a vállalkozások számára?

Ezáltal válnak láthatóvá az interneten, amire ma mind nagyobb szükség van. Szinte igazsággá válik az a mondat, hogy ami nincs fenn az interneten, az nem is létezik. Átvitt értelemben és a kereskedés szempontjából ez biztosan így van. Lassan nincs olyan tevékenységünk, melyet ne tudnánk online elintézni, emiatt több időt töltünk az internet böngészésével, ott ér el minket a legtöbb reklám.

Az, hogy az online marketing létfontosságú természetesen egyre több vállalkozás számára válik egyértelművé, ami azt is jelenti, hogy hatalmas a verseny az interneten a vásárlók kegyeiért. Egyre esztétikusabb, informatívabb és interaktívabb honlapok születnek, nem könnyű kitűnni ezek között. Gondoljunk például a chatbotra, amivel szinte az elő beszélgetést szimulálja egy szoftver, segítve abban, hogy a vásárló megszólítva érezze magát, sőt merjen kérdezni is. És ez csak egy eszköz a sok közül. Nézzük, mi minden áll még a rendelkezésünkre és hol hibázhatunk ezek használatakor!

Mi az online marketing három fő hibalehetősége?

1. Ha egyáltalán nem foglalkozunk vele

Ha úgy gondoljuk, hogy weblapunk, Facebook-oldalunk már van, ezek majd működnek maguktól, a vásárlóink rátalálnak maguktól, akkor nagy tévedésben vagyunk. Önmagukban olyanok, mintha rendeznénk egy baráti összejövetelt, készülnénk étellel, itallal, kicsinosítanánk a lakást, csak épp a vendégeket elfelejtenénk meghívni. Sok pénzt áldozunk tehát ezekre a külön-külön is hasznos és a vendégséghez szükséges eszközökre, tevékenységekre csak épp a célunkat nem érjük el, mert a vendégek nem tudnak az eseményről.  Az online marketing magas szakmai szintű művelése létszükséglet minden vállalkozás számára, mert segít célba juttatni a vállalkozás hírét, termékét, segít meghívni a vendégeket, sőt a lehető legtöbbféle módon hívogatja az ügyfeleket.

2. Ha nincs stratégia

Az online marketing számos olyan eszközt ad a kezünkbe, melyekkel célzottan, több területen és szerteágazóan lehetünk képesek népszerűsíteni a vállalkozásunkat. Ahogy a bevezetőben is olvashattuk, ma már annyi inger ér minket az interneten, hogy egyre nehezebben ragadja meg a figyelmünket egy-egy weblap. Az online marketing eszközei abban segítenek, hogy a megfelelő helyen és időben, a megfelelő célcsoport számára jelenjenek meg vállalkozásunk hirdetései. Melyek ezek az eszközök?

Az egyik ilyen eszköz a Facebook, ahol akár magunk is generálhatunk fizetett hirdetéseket, kiemelhetünk bejegyzéseket. Ám ha ezek nem egy folyamat részei, csak vaktában lövöldözünk, és a pénzünket sem fektetjük be eredményesen. Szakemberek segítségét kérve hirdetési kampányokat szerkeszthetünk, melyek már célzottan segítenek a vásárlók szerzésében és megtartásában. Egy könyvkiadó esetében például ez azt is jelentheti, hogy szinte a könyv kiadóba érkezésétől, szerkesztésétől kezdve végigkísérhetik a bejegyzések az elkészülés folyamatát, akár egy-egy részlet megosztásán keresztül, vagy egy nyelvhelyességi kérdés megvitatásán keresztül. Így mire a nyomdából megérkezik a könyv, a leendő vásárlók már tűkön ülve várják, hogy megvehessék, hiszen több hete fokozatosan szereznek róla benyomásokat, ismerkednek vele. Így már a termék elkészülte előtt felkelthetjük iránta az érdeklődést.

A manapság sokat emlegetett keresőoptimalizálás (SEO) a másik megkerülhetetlen eszköz, hiszen enélkül lehet bármilyen esztétikus és informatív weblapunk, a Google „magától” nem az első keresési találatok között fogja megjeleníteni. A SEO-ban jártas szakemberek folyamatos munkával azon dolgoznak, hogy ha egy adott termékre vagy szolgáltatásra valaki rákeres a Google-ben, akkor lehetőleg a mi vállalkozásunk weblapját találja meg. A jó weblap tehát SEO nélkül nem lesz eredményes.

A Google-ben is hirdethetünk, ám itt is ugyanaz az elv érvényes, mint a Facebook esetében. Ha nincs kidolgozott, jól targetált marketingstratégiánk, akkor nem érjük el a célunkat a hirdetésekkel. Ma már rengeteg online marketinggel foglalkozó iroda áll rendelkezésünkre, mindenképp kérjünk segítséget a stratégia kialakításához!

3. Ha csak fizetett hirdetésekben gondolkodunk

Az előbbiekből jól látható tehát, hogy egy-egy egyszeri Google- vagy Facebook-hirdetés nem fogja meghozni a kívánt eredményt, hiszen ezek csak addig fejtik ki a hatásukat, amíg fizetünk. Célunk természetesen, hogy az egyszeri vásárlóból visszatérő vagy törzsvásárló legyen. Ehhez folyamatos kapcsolattartás szükséges, folyamatosan szem előtt kell lennünk. A keresőoptimalizálás ezzel szemben hosszútávon képes a népszerűsítésre.

Ha belevágunk és áldozunk rá, hamar látni fogjuk az eredményét.

A levegőminőség javításának lehetséges módjairól tart közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.
2022. 08. 11. 15:00
Megosztás:

Tízmilliárd eurós adócsökkentést tervez a német pénzügyminisztérium

Tízmilliárd eurós adócsökkentést tervez a német pénzügyminisztérium az infláció hatásának ellensúlyozására, a szerdán ismertetett javaslat a tárca szerint több tízmillió ember helyzetét javítaná.
2022. 08. 11. 14:00
Megosztás:

Súlyos az aszály-helyzet Délkelet-Angliában

Súlyos a helyzet az aszály miatt Délkelet-Angliában, a megszokottnál melegebb idő és a szárazság miatt jelentősen csökkenő vízhozam környezetvédő szervezetek szerint a folyók élővilágát is komolyan befolyásolhatja - írta szerdán a BBC hírportálja.
2022. 08. 11. 13:00
Megosztás:

Erős eredményt közölt az OTP ma

Az OTP ma hajnalban publikálta második negyedéves eredményét, ami messze meghaladta a várakozásokat. A nettó eredmény 76 milliárd, míg a tisztított eredmény 162 milliárd forint volt, ami rendre 70 és 19 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat.
2022. 08. 11. 12:00
Megosztás:

A pénzügyi appok a legnépszerűbbek a közösségi média után

A magyarok 73 százaléka használ valamilyen pénzügyi alkalmazást, amely így a második legnépszerűbb applikáció típus a közösségi média alkalmazások után – derül ki a Magyar Bankholding friss reprezentatív kutatásából[1]. Az online bankolás legnagyobb előnyeként a gyorsaságot és kényelmet nevezték meg, míg a személyes ügyintézésben leginkább a közvetlenséget és személyességet kedvelik. A válaszadók alig egyharmada jár rendszeresen bankfiókokba, viszont hiteltermékeket inkább személyesen szeretünk igényelni.
2022. 08. 11. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel nyugtázták a csütörtöki nyitásban az enyhülő amerikai inflációs adatokat a főbb európai tőzsdeindexek.
2022. 08. 11. 10:00
Megosztás:

Bérfeszültséget és növekvő fluktuációt is okozhat a munkaerő-kölcsönzés megkönnyítése

Könnyebbé vált harmadik országbeli állampolgárok, így akár az ázsiai térségből érkező munkavállalók minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztüli alkalmazása. Azon túl, hogy egyes szektorok munkaerőhiánya, valamint a bizonytalan gazdasági kilátások miatt a munkáltatók számára egyre előnyösebb munkaerőt kölcsönözni, az új rendelet akár kedvezőtlen következményekkel is járhat a munkaerőpiacon: növekedhet a bérfeszültség és a fluktuáció – hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda a nemrégiben életbe lépett kormányrendelettel kapcsolatos aggályokra.
2022. 08. 11. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,3 milliárdos jóvátételt kap a Yettel közel 180 ezer ügyfele egy GVH-eljárás eredményeként

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának keretében a Yettel több mint 1,3 milliárdos értékű jóvátételi csomagot vállalt, amely közel 180 ezer fogyasztót kompenzál.
2022. 08. 11. 08:00
Megosztás:

Komoly HR problémákat okoz az energia- és az inflációs válság a vállalatoknak

Habár Magyarországon már eddig is érezhetők voltak a háborús konfliktus hatásai, a közgazdászok szerint a komolyabb nehézségek még csak most kezdenek begyűrűzni a hazai gazdaságba, amelynek egyik sarokpontja a bérköltség növekedése lehet. „A nagymértékű infláció nagyon nehéz helyzet elé állítja a vállalatokat, hisz, ha emelik a béreket, a termékek előállítása drágul, ami miatt az eladási árakat is emelniük kell. Ez viszont a vevőknek vagy a végfogyasztóknak jelent majd plusz költségeket. Ez egy olyan öngerjesztő folyamat, amit nagyon nehéz megállítani, valahogy azonban kezelni kell, ha hazánkban szeretnénk tartani a nagyvállalatok gyártását.” - vázolta fel Mihályi Magdolna a Jobtain HR szolgáltató ügyvezetője.
2022. 08. 11. 07:00
Megosztás:

Visszaesett az Erste Bank nyeresége

Jelentősen, 9,4 százalékkal 97,99 milliárd forintra nőtt az Erste Bank működési bevétele az első fél évben, ugyanakkor az adózott nyereség tizedére, 4,4 milliárd forintra esett vissza a rendkívüli tételek miatt - mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
2022. 08. 11. 06:00
Megosztás:

Hogyan lehetne megmenteni még több hitellel terhelt házat?

Tízezrek rettegnek attól Magyarországon, hogy adósságaik miatt elveszíthetik otthonukat. Ilyenkor jobb gyorsan cselekedni, mielőtt teljesen összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Szakértő segít abban, hogy mi érdemes tenni ilyenkor.
2022. 08. 11. 05:00
Megosztás:

Így lehet trükközni a családi házak rezsijével, ha többgenerációs a ház

Mit lehet tenni egy többgenerációs családi ház esetében a változó rezsi-árak kapcsán, hogy megússzuk az akár több százezres számlákat? A rezsidíjak változásának bejelentését követően nagyon sok kérdés érkezett a többgenerációs házak villany-, és gázszámlájával kapcsolatban a Bankmonitor.hu-hoz. Nézzük, milyen megoldások vannak, mert vannak!
2022. 08. 11. 04:01
Megosztás:

Megkezdődött az energetikai takarékosság Olaszországban

Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták, miután Olaszország csatlakozott az Európai Unió augusztustól érvényes veszélyhelyzeti tervéhez, amely fogyasztáscsökkentést ír elő.
2022. 08. 11. 02:00
Megosztás:

Elektronikusan is intézhetnek közigazgatási ügyeket a Sziget fesztiválozók

A Sziget Fesztiválon is biztosítják az elektronikus ügyintézés lehetőségét: egy mesterséges intelligencia alapú, érintőképernyős eszköz segítségével önállóan, tíz ügytípus közül választva intézhetnek ügyeket a kilátogatók - közölte NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerdán az MTI-vel.
2022. 08. 11. 01:00
Megosztás:

Sok magyar cég hajtott végre energiamegtakarításra irányuló fejlesztést az utóbbi 3 évben

A hazai cégek 39 százaléka hajtott végre energiamegtakarításra irányuló fejlesztést az utóbbi 3 évben - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
2022. 08. 11. 00:05
Megosztás:

Így alakult a kínai és a japán infláció

Kína éves inflációs rátája júliusban 2,7%-ra emelkedett a júniusi 2,5%-ról, szemben a 2,9%-os piaci előrejelzésekkel.
2022. 08. 10. 23:00
Megosztás:

Miért érdemes prémium hálózsákot használni?

Vannak olyan kiegészítők, amiket még a baba megszületése előtt érdemes beszerezni. Többek között az alváshoz használt kellékek is ide tartoznak. Ezek nélkül ugyanis a pici nem tud kényelmesen pihenni, aludni. 
2022. 08. 10. 22:00
Megosztás:

Rezsikalkulátor: aki számol, jellemzően túlfizetés jön ki...

Az indulását követő 10 napban több, mint 80 ezer kalkulációt végeztek az ügyfelek a money.hu rezsikalkulátorával. Bár messzemenő következtetéseket egy ilyen, modellezést segítő eszköz adataiból nem lehet levonni, az azonban látszik, hogy a háztartások nagyobb része az átlag feletti fogyasztási értékekre kalkulál, többletfizetéssel számol.
2022. 08. 10. 21:00
Megosztás:

Erős napot zárt a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1397,22 pontos, 3,27 százalékos emelkedéssel, 44 130,61 ponton zárt szerdán.
2022. 08. 10. 20:00
Megosztás:

Enyhült kissé az inflációs nyomás Németországban

Júliusban a várakozásoknak megfelelően enyhült kissé az inflációs nyomás Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján. Az inflációt továbbra is az energia- és az élelmiszerárak emelkedése hajtja.
2022. 08. 10. 19:00
Megosztás: