Virág Barnabás a Budapesti Értéktőzsde új elnöke

Rendkívüli közgyűlést tartott a Budapesti Értéktőzsde, amelynek keretében Virág Barnabást, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét választották meg a BÉT új elnökének. Az új elnök irányítása alatt folytatódik a tőzsde piacfejlesztési stratégiájának a végrehajtása. A vezérigazgatói posztot a továbbiakban is Végh Richárd tölti be.
2023. 12. 23. 21:00
Megosztás:

Ki viseli majd a nadrágot a legvagyonosabbak kezelésekor?

Évtizedünk társadalmi és befektetési trendjei egyértelműen felértékelik a hölgyek szerepét – legyen szó épp a vagyonok megszerzéséről, vagy épp a vagyonosok kiszolgálásáról: a nőknek már nem a pult mögött, hanem a vagyonkezelési piacokon van a helye – összegezte szakmai anyagának meglátásait a Blochamps Capital az első női wealth management vezetői fórumának résztvevői felé.
2023. 12. 23. 20:00
Megosztás:

Magyarok a közösségi médiában: biztonságot akarunk, de nem olvassuk a szabályokat

A közösségi médiát használó magyarokat érdekli adataik biztonsága. A Sophos tanulmánya szerint a válaszadók 63%-a figyel oda egy új (web)oldal adatvédelmi szabályzatára és felhasználási feltételeire, mielőtt profilt/accountot hozna létre. 71% számára kulcsfontosságú a felhasználói fiók adatvédelmi beállításainak konfigurálhatósága. Ugyanakkor kiderült, hogy a Facebookot használók jelentős része nem ért egyet az oldal szabályzatának rendelkezéseivel.
2023. 12. 23. 19:00
Megosztás:

Bankmonitor: kedvezően módosul az illetékmentesség a CSOK Plusznál

Egy frissen megjelent jogszabály értelmében a CSOK Plusszal vásárolt városi ingatlanok teljes egészében illetékmentesek lesznek, míg eredetileg a vételár 80 millió forintot meghaladó része után fizetni kellett volna. A változás a Bankmonitor számításai szerint 2,8 millió forint megtakarítást jelent egy 150 millió forintért megvásárolt ingatlan esetében.
2023. 12. 23. 18:00
Megosztás:

Hatalmas tőkebevonással erősít a nemzetközi piacokon a magyar márka

A POLCZ adalékanyag-mentes, minőségi tartós készételei már nemcsak a magyarok életét teszik könnyebbé, hanem Szlovákia után hamarosan Ausztriában és Németországban is a fogyasztók asztalára kerülhetnek. A praktikus POLCZ ételek európai térhódítási terveiben két befektető is fantáziát látott és egy nagy tőkeemelés formájában támogatták a projektet.
2023. 12. 23. 17:00
Megosztás:

Magyar filmeket díjazták a 15. Les Arcs-i Filmfesztiválon

Adonyi-Walsh Gáspár nyerte el a legjobb férfi alakítás díját a franciaországi Les Arcs-i Filmfesztiválon Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjében nyújtott alakításáért, a legjobb rövidfilmnek járó díjat pedig Buda Flóra Anna 27 című alkotásának ítélte a zsűri.
2023. 12. 23. 16:00
Megosztás:

Idén 13,8 százalékkal csökkennek a PC-kiszállítások globálisan

Az International Data Corporation (IDC) honlapjára felkerült friss előrejelzés szerint a személyi számítógépek (PC-k) globális kiszállítása éves szinten 13,8 százalékkal, mintegy 251,8 millió darabra csökken az idén.
2023. 12. 23. 15:00
Megosztás:

Ezermilliárd forintot fizethettünk bankkártyával év végén az online boltokban

Teret vesztett a bolti forgalommal szemben az idei évben az online kereskedelem a bankkártyás fizetések adatai szerint. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértőinek várakozása szerint a IV. negyedévben az online bankkártyás költés átlépte az 1000 milliárd forintos álomhatárt.
2023. 12. 23. 14:00
Megosztás:

Széles körű szankciós felhatalmazást adott ki Joe Biden Oroszország ellen

Az Oroszország elleni még szélesebb körű szankciókra, és importtilalmakra adott felhatalmazást adminisztrációja számára Joe Biden pénteken aláírt elnöki rendeletében.
2023. 12. 23. 13:00
Megosztás:

Január 7-ig félóránként jár a balatoni komp

A télen óránként közlekedő balatoni komp a téli szünet végéig, január 7-ig félóránként jár Szántód és Tihany között, karácsonykor és szilveszterkor módosul a menetrendje.
2023. 12. 23. 12:00
Megosztás:

Szolnoki FLIRT lett a legmegbízhatóbb vonat az Egyesült Királyságban

A Stadler, részben Magyarországon készült motorvonatai, szigorú, objektív mutatók alapján érdemelték ki a kitüntető címet Nagy-Britanniában. Világszerte már 2500 FLIRT talált gazdára, sokukban szintén Szolnokon készült karosszéria fut. A FLIRT típus nem csak az Egyesült Királyságban, hanem Magyarországon is a legmegbízhatóbb vasúti jármű, ugyanis a hazánkban üzemelő FLIRT-ök üzemkészsége is kiemelkedő, 95 százalék körüli.
2023. 12. 23. 10:00
Megosztás:

Megvalósítási szakaszba léphet a Digitális Állampolgárság Program

Megjelent a Magyar Közlönyben a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló törvény, amely lehetővé teszi, hogy 2026-ra az állampolgárok minden ügyüket digitálisan tudják elintézni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 23. 09:00
Megosztás:

Ki hogyan takarít meg a régióban? Mutatjuk!

A kelet-közép-európai régió hat vizsgált országából Romániában nőtt a legnagyobb mértékben azok aránya, akik úgy érzik, hogy anyagi helyzetük javult az utóbbi időben, míg a magyarok a legborúlátóbbak táborát erősítik. A legtöbbet a csehek tesznek félre havonta, míg a legkevesebbet a szerbek tudják megspórolni. A régióban általánosnak mondható, hogy akinek megtakarítása van, az elsősorban a váratlan helyzetekre igyekszik felkészülni, a pénzüket pedig inkább a bankoknál, elsősorban megtakarítási- vagy folyószámlán tartják.
2023. 12. 23. 08:00
Megosztás:

Kártyadigitalizáció: megkönnyíti az életünket és kockázatokat csökkenthet

Egyszerű, gyors, praktikus – manapság ez a három alapkritérium, amely meghatározó az emberek mindennapjaiban. Ez alól a pénzügyek sem jelentenek kivételt. Így az sem meglepő, hogy egyre inkább háttérbe szorul a készpénzes fizetés és az olyan megoldások kerülnek előtérbe, amelyekkel a fizetésre fordított idő csökkenthető.
2023. 12. 23. 07:00
Megosztás:

Milliárdokkal gazdagabban zárhatják az évet a szerencsevadászok

Az Eurojackpoton 29,7 milliárd, az Ötöslottón 3,6 milliárd a Hatoslottón pedig 645 millió forint várja azokat, akik még az ünnepek előtt próbára tennék szerencséjüket. A kedvenc számok megjátszásához még a lottózóig sem kell elfáradni, az Okoslottó alkalmazásból vagy a szerencsejatek.hu oldalról is egyszerűen és könnyedén játékba lehet küldeni a kiválasztott számokat.
2023. 12. 23. 06:00
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben csökkent az amerikai infláció

Az Egyesült Államokban a PCE-infláció az októberi 2,9%-ról 2,6%-ra mérséklődött novemberben, ami 2021 februárja óta a legalacsonyabb érték, és elmarad a 2,8%-os várakozástól is.
2023. 12. 23. 05:00
Megosztás:

A közútkezelő megkezdte a sószórást

A legújabb meteorológiai előrejelzések alapján péntek estétől szombat estig az ország északi területein kisebb-nagyobb havazás várható, megkezdődtek a megelőző sószórási munkák - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 12. 23. 04:00
Megosztás:

A magyar emberek félretett pénze nőtt a legjobban! - és ezt nem a Kormány állítja...

A kelet-közép-európai régió hat vizsgált országából a magyar háztartásokban nőtt a legnagyobb mértékben - 28 %-kal - a megtakarítások összege - közölte az MTI-vel pénteken az Erste-csoport.
2023. 12. 23. 03:00
Megosztás:

Özvegyi nyugdíj - mi történik megváltozott munkaképesség esetén a nyugdíjunkkal?

Az özvegyi nyugdíjra való jogosultság – azonosan a többi hozzátartozói nyugellátással – az elhunyt jogszerző által megszerzett szolgálati idő alapján keletkezik.
2023. 12. 23. 02:00
Megosztás:

Itt a váratlan nyugdíj bejelentés a Pénzügyminisztériumtól!

A szankciós energiaválság és a veszélyes világgazdasági környezet jelentős nyomás alá helyezte a magyar költségvetést is, a büdzsé ugyanakkor a kedvezőtlen körülmények ellenére is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását - hangsúlyozta az államháztartás központi alrendszerének november végi helyzetéről csütörtökön kiadott részletes tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM). Mit jelent ez a nyugdíjak összegére és a nyugdíjemelés 2024 mértékére vonatkozóan?
2023. 12. 23. 01:00
Megosztás: