Legyen készlet a leggyakoribb, leggyorsabban fogyó irodaszerekből!

Egyetlen vállalkozás sem működhet irodaszerek nélkül, ugyanis ezekre a mindennapok során számtalan adminisztratív feladat elvégzéséhez, az ügyfélkezeléshez és a zavartalan ügymenethez is szükség van.
2023. 12. 14. 15:00
Megosztás:

Zárul a víziközmű-fejlesztés Pécsen

Az elmúlt egy évben zajló, csaknem 3,4 milliárd forintos víziközmű- és ahhoz kapcsolódó közútfejlesztés fejeződik be az év végén Pécsen - közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.
2023. 12. 14. 14:30
Megosztás:

Már gyérítik a kárókatonákat a Tisza-tavon

Elkezdődött a kárókatonák gyérítése a Tisza-tavon a fenntartható halgazdálkodás érdekében, miután a hidegebb idő beköszöntével megemelkedett számuk a területen - közölte a tiszafüredi székhelyű Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján.
2023. 12. 14. 14:00
Megosztás:

Kikapcsolási moratóriumot hirdet az MVM az ünnepi időszakra

Háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot hirdet lakossági ügyfeleinek az MVM 2023. december 15. és 2024. január 8. között - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
2023. 12. 14. 13:30
Megosztás:

Kiemelkedő a vidéki fürdővárosok forgalma télen

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) novemberi adatai szerint idén a fürdővárosokban eltöltött vendégéjszakák száma majdnem 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
2023. 12. 14. 13:00
Megosztás:

Megkezdődött a Békés Vármegyei Önkormányzat irodaépületének felújítása Békéscsabán

Elkezdődött a Békés Vármegyei Önkormányzat tulajdonában lévő irodaépület felújítása, amelyre 343 millió forint uniós támogatást nyertek el - közölte a vármegyei önkormányzat.
2023. 12. 14. 12:30
Megosztás:

Átvitelidíj-kedvezményt kaphatnak az új villamosenergia-tárolók

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) módosította a rendszerhasználati díjak alkalmazásáról szóló rendeletét, ami lehetővé teszi, hogy az újonnan létesülő villamosenergia-tárolók átmeneti díjkedvezményt kapjanak, ezzel is ösztönözve a tárolói kapacitások bővítését.
2023. 12. 14. 12:00
Megosztás:

Komoly fejlesztés zárult le Medgyesegyházán

Lezárult egy csaknem kétszázharmincmillió forintos, a hátrányos helyzetű emberek életkörülményeit javító fejlesztés a Békés vármegyei Medgyesegyházán - közölte a projektgazda az MTI-vel.
2023. 12. 14. 11:30
Megosztás:

Az iránymutatás miatt lehetnek fontosak a mai kamatdöntések

A mai kamatdöntő ülésen várhatóan az EKB és a BoE is szinten fogja tartani az alapkamatot.
2023. 12. 14. 11:15
Megosztás:

Zöld áramot kínál magyar vállalatoknak a KER Toki Power

A Magyarországon eddig villamosenergia-nagykereskedelemmel foglalkozó bolgár KER Toki Power AD már származási garanciával rendelkező zöld áramot is kínál vállalatoknak - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 12. 14. 11:00
Megosztás:

Az MNB üdvözli a jegybanktörvény módosítását

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) üdvözli a jegybanktörvény módosítását, amely növeli a jegybank mozgásterét az infláció további csökkentése és az árstabilitás elérése érdekében folytatott tevékenységében - közölte az MNB az MTI-vel szerdán.
2023. 12. 14. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak az európai tőzsdék

Nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 12. 14. 10:00
Megosztás:

Nagyobb emelkedéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en

Nagyobb emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a kedvező nemzetközi hangulat és az uniós források zárolásának feloldásáról érkező hírek hatására - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2023. 12. 14. 09:30
Megosztás:

Erősödéssel nyitott ma reggel a forint

Erősödött csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 14. 09:00
Megosztás:

A magyar lakosság közel felének nincs önálló nyugdíjmegtakarítása

A biztosítók európai szervezete, az Insurance Europe (IE) tizenöt európai országban végzett felmérése szerint a felnőtt lakosság több mint egyharmadának nincs önálló nyugdíjmegtakarítása; Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet, 47 százalék ez az arány - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.
2023. 12. 14. 08:30
Megosztás:

Rákosrendező támogatásban részesül

A Fővárosi Közgyűlés szerdán kinyilvánította, hogy Rákosrendező területére barnamezős beruházásként olyan, a 21. század városfejlesztési kihívásaira választ adó, klímatudatos és fenntartható, vegyes funkciójú ingatlanfejlesztést támogat, amely segíti a budapesti lakhatási válság enyhítését és a városi zöldfelületek jelentős növelését.
2023. 12. 14. 08:00
Megosztás:

Megtartotta első ülését a megújult Gazdasági Kabinet

Orbán Viktor miniszterelnök döntése értelmében, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével szerdán megtartotta első ülését a megújult Gazdasági Kabinet - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.
2023. 12. 14. 07:30
Megosztás:

A kihívások ellenére csökken az éhezés kontinensünkön

Bár már kevesebb mint hét év van vissza a 2-es számú, az éhezés és a táplálkozásból fakadó problémák teljes felszámolásáról szóló Fenntartható Fejlődési Cél eléréséig, Európa és Közép-Ázsia országai – az elmúlt évek súlyos kihívásai ellenére – haladást mutatnak fel ennek megvalósításában. Hiába nőtt térségünkben az egészséges étrend költsége, tavaly csökkent azonban azon emberek száma, akik nem engedhették meg maguknak az egészséges ételeket.
2023. 12. 14. 07:00
Megosztás:

80 éve részese a magyarországi energiatermelésnek az ajkai erőmű

Kereken 80 éve tölt be Nyugat-Magyarország energiaellátásában kulcsszerepet az ajkai erőmű, amely ipartörténelmi korszakokon átívelő módon követte le a hazai energiaszektor fejlődését, immáron teljes egészében megújuló forrásokból állítva elő villamos és hőenergiát. Az erőmű története üzembe állítása óta szorosan összefonódik Ajka történelmével, hiszen a létesítmény nemcsak villamos energiával és távhővel látja el a várost, de munkáltatóként is meghatározó szerepet tölt be a település életében.
2023. 12. 14. 06:30
Megosztás:

Nem létező íveket használ az infláció a béremelések pályáján: egészen rendkívüli évet ölel fel a Hays soron következő bérkörképe

Noha az elmúlt esztendőkben is navigálni kellett a különböző válsághelyzetekben, 2023 valódi polikrízis jegyében telik el, amelynek egyik kicsúcsosodása a rekorder infláció. Ebben a környezetben még nagyobb várakozás övezi a jövő februárban megjelenő Hays Salary Guide-ot, amelynek már javában zajlik a kérdőíves felmérési része. Az átfogó kutatásból egyebek mellett arra is fény derül majd, mennyire előzte meg a mérnöki fizetések emelkedése az informatikusi béreket, és hogyan hat a munkaerőpiacra az üzleti szolgáltató központok piacán érzékelhető lassulás.
2023. 12. 14. 06:00
Megosztás: