Erős kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Csütörtökön a vezető tőzsdék Frankfurt kivételével nyereséggel zártak.
2023. 12. 15. 10:00
Megosztás:

Kisebb csökkenés várható a nyitásban

Kisebb negatív korrekció várható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) nyitásában pénteken, a BUX 1592,89 pontos, 2,71 százalékos emelkedéssel, 60 475,92 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön, a részvénypiac forgalma 23,4 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.
2023. 12. 15. 09:30
Megosztás:

Ethereum (ETH) And Ripple (XRP) See Red Meanwhile, Pullix (PLX) Presale Continues To Attract Whales

In the cryptocurrency market, Ethereum (ETH) and Ripple (XRP) have recently experienced a downturn, catching the attention of investors and market analysts alike. Meanwhile, the ongoing presale of Pullix (PLX) is making waves, particularly among high-net-worth investors.
2023. 12. 15. 09:18
Megosztás:

Megújultak Balatonfüred reformkori épületei

Megújultak Balatonfüred reformkori városrészének épületei. A beruházás csaknem 900 millió forintos uniós forrásból valósult meg a Jókai-villában, a Kerektemplomban, a Vaszary-villa kertjében és a Hurray-villákban.
2023. 12. 15. 09:00
Megosztás:

Vegyesen alakult ma reggel a forint árfolyama

Vegyesen alakult péntek reggelre a forint árfolyama az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 15. 08:30
Megosztás:

Unearthing Crypto Gems, Bonk, Pepe, and Meme Moguls

Bonk and Pepe are two of the top trending memecoins in 2023. Both projects have seen significant gains since their release, attracting thousands of investors and building their communities in the process.
2023. 12. 15. 08:25
Megosztás:

Lassult idén a vidéki ingatlanok áremelkedési üteme

Éves átlagban az összes lakástípus - panel, téglalakás, családi ház - esetében áremelkedést mért az Otthon Centrum a 25 megyei jogú város ingatlanpiacán az év első tíz hónapjában, ám a drágulás üteme a korábbi évekhez képest lassult - tájékoztatta az MTI-t az Otthon Centrum csütörtökön.
2023. 12. 15. 08:00
Megosztás:

A többség hőszivattyúval fűtene

Magyarországon a legtöbben hőszivattyús megoldást választanának azok közül, akik új fűtéskorszerűsítést terveznek - közölte a Daikin csütörtökön az MTI-vel.
2023. 12. 15. 07:30
Megosztás:

Kiképezték az első 50.000 akkumulátor szakembert az EU-ban

Fontos mérföldkőhöz ért Európa egyik vezető, a fenntartható energia területére fókuszáló munkaerő-képzéssel foglalkozó központja, az InnoEnergy Skills Institute. Bejelentették, hogy több mint 50.000 munkavállaló számára fejeződött be az a szakképzés, amelyen a résztvevők a gyorsan fejlődő akkumulátoripari értékláncban való boldoguláshoz szükséges készségeket szerezték meg. Az Európai Akkumulátor Szövetséggel együttműködve felépített képzések az akkumulátorok alapjaival az akkumulátor-kezelő rendszerekkel, az akkumulátorok tesztelésével, a biztonsággal és a védelemmel kapcsolatos ismereteket nyújtó műszaki tanfolyamokig terjedtek.
2023. 12. 15. 07:00
Megosztás:

Januártól mindenkinek jut az olcsóbb lakáshitelből

Tovább mérséklődhetnek a lakáshitelpiaci kamatok, a mostani 8,5 százalékkal szemben ugyanis 7,3 százalékra csökken a bankok által önkéntesen vállalt teljes hiteldíjmutató (thm) jövő januártól. Ez pedig azoknak is jó lehetőséget nyújt majd, akik nem teljesítenek meglévő gyermekre vagy gyermekvállalásra vonatkozó feltételeket, vagyis nem jogosultak az államilag támogatott, kedvezményes kölcsönökre. A lakáspiacon is élénkülést hozhat a kamatplafon csökkentés, az idén várható 110 ezer lakás adásvétel után jövőre 120-130 ezer tranzakcióra van kilátás.
2023. 12. 15. 06:30
Megosztás:

Történelmi pillanat, három magyar a Nobel-díj átadón

Karikó Katalin és Krausz Ferenc mellett a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Viczián Dániel is ott lehetett a stockholmi Nobel-díj átadón, hiszen a fiatal tehetség Magyarországot képviselte a 2023. december 4. és 11. között megrendezett Stockholm International Youth Science Seminar-on, és az azt lezáró Nobel-díj kiosztási ceremónián és banketten. Dániel „Antioxidáns hatású enzimutánzó nanokompozitok előállítása” c. munkájával a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián III. díjban részesült.
2023. 12. 15. 06:00
Megosztás:

Megkezdte működését a MET Csoport első spanyolországi naperőműve

A MET Csoport első spanyolországi naperőműve, a ’Puerto Real 3’ projekt megkezdte a kereskedelmi működést. A beruházás 130 hektáron valósult meg, ahol több mint 88 ezer napelemet telepítettek.
2023. 12. 15. 05:30
Megosztás:

Ezeket a használt tárgyakat keresik a magyarok karácsony előtt

Leginkább a használt elektronikai eszközök, főleg a konzolok, az okostelefonok, a házimozi rendszerek és a laptopok iránt nőtt meg a kereslet. A Jófogás a közelgő ünnepek előtt megnézte, hogy mire keresnek a magyar internetezők.
2023. 12. 15. 05:00
Megosztás:

Bankmonitor: ezen áll vagy bukik majd a CSOK Plusz igénylés

A 2024 januárjában induló CSOK Plusz elődjéhez képest nem egy vissza nem térítendő támogatás, hanem egy támogatott hitel. Éppen ezért a legtöbb család számára a nagy vízválasztó a banki hitelbírálat lehet majd. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, min múlhat a siker.
2023. 12. 15. 04:30
Megosztás:

Továbbra is diákhitel kamatstop

Továbbra is marad a diákhitel kamatstop. A Kormány döntésének köszönhetően 2024 első felében is rendkívül kedvező feltételekkel érhető el a szabad felhasználású Diákhitel1.
2023. 12. 15. 04:00
Megosztás:

Végleges a GVH jelentése az online szálláshelyfoglalási piacról

A beérkezett észrevételek értékelése után végleges a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A nemzeti versenyhatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében. A GVH – az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslattal összhangban – támogatja a szálláshelyfoglalási platformok szerződési feltételeinek szigorítását, megtiltaná a tisztességtelen, illetve az árversenyt akadályozó szerződéses gyakorlatokat, valamint átláthatóbbá tenné a szállásközvetítő platformokon a rangsorolás szempontjait. A most lezárt vizsgálatról, illetve a versenyhatóság javaslatairól szól a GVH Podcast csatornájának legfrissebb beszélgetése is.
2023. 12. 15. 03:30
Megosztás:

Mégsem startol jövőre az elektronikus számla és digitális adatszolgáltatás reform

Az Európai Bizottság VAT in Digital Age (VIDA) javaslatcsomagja az EU tagállamokban kötelezővé tenné az elektronikus számlázást a közösségen belüli ügyletek esetében, illetve egy új, majdnem valós idejű digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetését is előírná. Az e-számla fogalmának módosítására és a számlabefogadói beleegyezés eltörlésére eredetileg 2024 elején került volna sor, lehetővé téve a tagállamoknak, hogy derogáció nélkül bevezessék a kötelező, az EU sztenderdnek megfelelő e-számlázást, a projekt azonban csúszik, ezért várhatóan jövőre még egyáltalán nem lépnek hatályba ezek a rendelkezések az EU-n belül sem. Egyelőre így fellélegezhetnek azon magyar vállalkozások, akiknek nehézséget okozott volna az átállás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem szükséges a kérdéssel foglalkozni, hiszen, a következő években várhatóan kötelezővé válik az e-számlázás-foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2023. 12. 15. 03:00
Megosztás:

A Médiatanács jelzésére ismét intézkedett a holland társhatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának megkeresésére a holland társhatóság több magyarországi médiaszolgáltatóval szemben is fellépett, bizonyos műsorszámok helytelen korhatárbesorolása és sugárzási időpontja miatt. A Médiatanács továbbá jelentős összegű bírságot rótt a Rádió 1 médiaszolgáltatójára, a Balázsék című reggeli műsorszám szeptember 19-i adásában közzétett, gyermekekre káros tartalom miatt.
2023. 12. 15. 02:30
Megosztás:

Mennyibe kerül a víz köbmétere a lakosságnak 2024-től?

A háztartások az eddig megszokott minőségben, és továbbra is rezsivédett árakon vehetik igénybe a víziközmű-szolgáltatást, a jövő évtől életbe lépő új díjak nem érintik a lakossági felhasználókat - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön miután Juhász Edit, a hivatal elnöke tájékoztatót tartott a víziközmű-szolgáltatóknak a Víziközmű-fejlesztési és Ellentételezési Alappal összefüggő fizetési kötelezettségek számítási módszertanáról, valamint a nem lakossági felhasználókra irányadó új díjakról. Cikkünk végén vízdíj kalkulátort találsz, amivel számolni tudsz 2024-es lakossági víz és csatornadíj árakat.
2023. 12. 15. 02:00
Megosztás:

A nyugdíj szolgálati időről - hány évünk van - hogyan kérhetünk igazolást?

Gyakran előfordul, hogy a nyugdíjkorhatár betöltésétől még hosszú évekre lévő személy készülődni kezd a nyugdíjba vonuláshoz, ahogy mondani szokták: összeszámíttatja az éveit. Különösen gyakran teszik ezt azok a hölgyek, akik a nők kedvezményes nyugellátását, a „nők 40”-et tervezik igénybe venni, Most részletezzük a folyamatot az ado.hu blogbejegyzése alapján.
2023. 12. 15. 01:00
Megosztás: