Emelkedéssel kezdtek ma az európai tőzsdék

Az előző napi veszteséges zárás után indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 12. 08. 09:30
Megosztás:

Itt a friss adat - 8 százalék alatt az éves infláció

A novemberi inflációs adatokat tette közzé ma reggel a Központi Statisztikai Hivatal. A fogyasztói árak havi szinten nem változtak, az éves index így 7,9 százalékra csökkent.
2023. 12. 08. 09:18
Megosztás:

Kis mértékű emelkedéssel nyithat a tőzsde

Enyhe emelkedéssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2023. 12. 08. 09:00
Megosztás:

Idén már teljes kapacitással működik a Vajda-Papír dunaföldvári gyáregysége

Idén már teljes kapacitással működött Magyarország vezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír tavaly átadott új dunaföldvári gyáregysége, amely a generálkivitelező STRABAG Generálépítő Kft-vel ipari és energetikai építmény kategóriában elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíjat - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 12. 08. 08:30
Megosztás:

Gyengült ma reggelre a forint

Gyengült péntek reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 08. 08:00
Megosztás:

Hétfőtől gyorsabban lehet online értékpapírszámlát nyitni az államkincstárnál

December 11-től a Magyar Államkincstárnál (MÁK) a mostaninál gyorsabban és egyszerűbben lehet online értékpapírszámlát nyitni - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2023. 12. 08. 07:30
Megosztás:

Két új miniszternek szavazott bizalmat a szlovén parlament

A szlovén parlament csütörtöki rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Franc Props legyen az új közigazgatási, Joze Novak pedig a természeti erőforrásokért és területrendezésért felelős miniszter - közölte a szlovén közszolgálati televízió.
2023. 12. 08. 07:00
Megosztás:

Az alacsony árak ellenére is kedvezőbbé váltak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai

A 2023 első fél évében tapasztalt erősödés után a harmadik negyedévben tovább javultak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai – derül ki az MBH AgrárTrend Indexből, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának negyedévente közzétett elemzéséből.
2023. 12. 08. 06:30
Megosztás:

A MET Csoport olasz leányvállalata hosszútávú szerződés keretében értékesíti egy szicíliai naperőmű megújuló energiáját

A svájci központú MET Csoport olaszországi leányvállalata, a MET Energia Italia hosszútávú áramértékesítési megállapodást (cPPA) írt alá a MIX-IT-tel, Olaszország vezető Internet Exchange Point (IXP) cégével. A MET a szicíliai Mirto Solarpark naperőmű teljes energiatermelését értékesíti a MIX-IT-nek, amely így megújuló forrásból nyeri a működéséhez szükséges villamosenergiát.
2023. 12. 08. 06:00
Megosztás:

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig

Nem elegendőek a jelenlegi, fokozatos változtatások a 2050-re kitűzött globális nettó nulla kibocsátás eléréséhez. A legnagyobb kibocsátó nemzetek közül ugyan több is növelte a klímasemlegességre vonatkozó célkitűzéseit és a megújuló energia előállítása is növekszik világszerte, de sok még a tennivaló. A kormányokat és a vállalatokat a karbonsemlegesség felé tett lépésekben olyan tényezők akadályozzák, mint az államadósság, a belpolitikai feszültségek, a dekarbonizációs tervekkel szembeni növekvő ellenállás és az energiaellátás biztosításának szükségessége – állapítja meg a KPMG Net Zero Readiness Report 2023-as jelentése.
2023. 12. 08. 05:30
Megosztás:

Csaknem 200 milliárd forint támogatást kapott a kertészeti ágazat

Csaknem hétezer kertészeti beruházást mintegy 185 milliárd forinttal támogatott a kormány az elmúlt években - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) évzáró szakmai konferenciáján a tárca csütörtöki közleménye szerint.
2023. 12. 08. 05:00
Megosztás:

Növekedésre számít a Porsche Hungaria

Növekedésre számít a Posche Hungaria (PH) márkáinak értékesítésében jövőre a cég nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója; Wachtler Tamás szerint az eladott autók mennyisége akár 10-20 százalékkal bővülhet, erősítve a Volkswagen konszern márkáit importáló cég 20 százalékot meghaladó részesedését az új autók magyarországi piacán.
2023. 12. 08. 04:30
Megosztás:

Jogszerűen törölte-e a Facebook a Pesti Srácokat?

Ismét fellobbant a vita a magyar nyilvánosságban arról, vajon jogában áll-e a Facebooknak, hogy felhasználói fiókokat töröljön a saját felületéről. A kérdés felvetése most különösen is indokolt, mivel a legnagyobb közösségi médiaplatform egy sajtótermék, a pestisracok.hu fiókját függesztette fel a közösségi szabályok megsértése miatt, ami mégiscsak minősített esete a társadalmi kommunikáció befolyásolásának. Másrészt az is növeli az ügy jelentőségét, hogy ez az első nagy nyilvánosságot érdemlő szolgáltatói beavatkozás azt követően, hogy alkalmazandóvá vált az online platformok tevékenységét, többek között moderálási gyakorlatát szabályozó európai uniós rendelet (rövidített nevén: DSA).
2023. 12. 08. 04:00
Megosztás:

Nem kezdünk ész nélkül vásárolni az év végén sem

A személyi hitelek folyósítása hathavi mélypontra jutott, ám az év első 10 hónapjában így is emelkedést mutat a statisztika a harmatgyenge tavalyi teljesítmény miatt. Az áruhitelezés ugyanakkor profitál a visszafogott költésekből – az emberek csak azt az eszközt veszik meg, amire tényleg szükségük van –, igaz az infláció miatt jóval drágábban, mint tavaly - kommentálta az MNB adatait Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2023. 12. 08. 03:30
Megosztás:

Átrendeződés az ingatlanpiacon: felértékelődtek a korszerű irodák

Megtörtént a fordulat, a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Kereskedelmiingatlan-piaci jelentése szerint a bérlők egyre inkább az alacsony üzemeltetési költségű, korszerű irodákat keresik, és ezt szem előtt tartva akár magasabb bérleti díjat is hajlandóak fizetni. A kereslet átrendeződése azoknak a property- és facility management cégeknek is kedvez, amelyek korszerű megoldásokkal, erős szakértői csapattal képesek magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleiknek. A siker egyik kulcsa a hatékony energiagazdálkodás.
2023. 12. 08. 03:00
Megosztás:

65 évnél idősebb vagy? Akkor 60% az esélye, hogy komoly pénzügyi bajban vagy!

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re a világ népességének 33%-a 50 évnél idősebb lesz, azonban sem az idősödő korosztály, sem a biztosítók nem készültek fel arra, hogy ez mit eredményezhet.
2023. 12. 08. 02:00
Megosztás:

Ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Istmét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.
2023. 12. 08. 01:30
Megosztás:

Ha 1974-1994 között születtél, akkor komoly bajban vagy!

A mai 30-50 éves korosztályba tartozó emberek többsége jellemzően ma még aktív, dolgozik, és kevésbé gondolkodik azon, hogy mi lesz majd akkor, ha majd nyugdíjba vonul. E korosztályba tartozók szülei is általában élnek még, akik már jellemzően nyugdíjas éveikben járnak és az állami nyugdíjukból igyekeznek megélni, ráadásul egy 10%-os inflációs környezetben. Ebből nagy baj lesz? Hogy miért? Mutatjuk.
2023. 12. 08. 01:01
Megosztás:

Továbbra is az energiaárak jelentik a legnagyobb kihívást a vállalkozóknak

Az MBH Bank reprezentatív felmérésben vizsgálta a mikro- és kisvállalkozások helyzetének változását a tavalyi évhez képest. A kutatás olyan, a teljes szegmenst érintő kérdéseket vett számba, mint az infláció és az energiaárak hatása, a modernizációs kihívások, és arról is igyekszik átfogó képet adni, hogy mindezekre milyen válaszokat tudnak adni 2023 végén a magyar mikro- és kisvállalkozások. Az országos mérésben 1419 fő vett részt, az adatok felvétele 2023 novemberében történt.
2023. 12. 08. 00:30
Megosztás:

Íme két kriptopénz, amik most különösen jól teljesítenek

A sokak által ismert és szeretett zöld békás PEPE token értéke mindössze egyetlen hét alatt 55 százalékkal növekedett.
2023. 12. 08. 00:01
Megosztás: