Előző hónapban kevesebb gyermek született, mint ahány halálozás történt

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.
2023. 11. 30. 09:30
Megosztás:

Enyhe emelkedés várható a BÉT nyitásában

A nemzetközi befektetői hangulat mérsékelten pozitív, így nyitásban kismértékű emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2023. 11. 30. 09:00
Megosztás:

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Végre egy helyen összegyűjtve megkapunk minden tanácsot, iránymutatást, hogyan pályázzunk EU-s támogatásokra, bár ezek egy ideje nem elérhetőek itthon. A pályázatíró szakember szerint jövőre újra lehetőséget kaphatnak a vállalkozók, azonban gyakori tévhitekre, hibákra hívja fel a figyelmet.
2023. 11. 30. 08:30
Megosztás:

Ma reggel gyengüléssel nyitott a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 11. 30. 08:00
Megosztás:

Az egészségügy valamennyi területén nagy szerepe lesz a digitalizációnak

Az egészégügy minden területén megjelenik és nagy szerepet kap a digitalizáció, és a szakmai fejlesztések mögé informatikai támogatást kell adni - mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.
2023. 11. 30. 07:30
Megosztás:

Íme Magyarorszég legdrágább és legszegényebb utcája

Ezek az ország legolcsóbb és legdrágább utcái: százszoros a különbség.
2023. 11. 30. 07:00
Megosztás:

Újabb gázmotorokkal és akkumulátoros villamosenergia-tárolóval bővíti Szabályozási Központját az ALTEO

Összességében 5,5 milliárd forintos önerős beruházást hajt végre Sopronban és Győrben a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett ALTEO Nyrt. Ennek során egy 8MW/15MWh kapacitású akkumulátoros villamosenergia-tárolót, valamint egy 3MW és egy 6MW villamos kapacitású gázmotort állítanak üzembe jövő év első felében a két helyszínen. Az ALTEO ezzel tovább növeli a megújuló energiafelhasználás terjedésének támogatását is szolgáló Szabályozási Központjának kapacitását és rugalmasságát.
2023. 11. 30. 06:30
Megosztás:

Dinamikus bővülés előtt áll az elektromos járművek töltési infrastruktúrája

A következő öt évben az elektromos járművekkel (Electric Vehicle, EV) kapcsolatos támogató infrastruktúra-ügyletek összértéke világszerte elérheti az 57,4 milliárd dollárt – derül ki a DLA Piper és az Infralogic közös globális felméréséből*. Az elmúlt öt évben dinamikusan nőtt ezen ügyletek értéke és a várakozások szerint a következő 12 hónapban a befektetői kedv tovább növekedhet. Az elektromos járművek infrastruktúrájának várható alakulásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Györfi-Tóth Péter, a DLA Piper Hungary Finanszírozási, Projekt és Restrukturálási csoportjának vezetője foglalta össze.
2023. 11. 30. 06:00
Megosztás:

A nyelv, a távolság és az üzleti kapcsolatépítés okozza a legnagyobb fejfájást az exportpiacra vágyó magyar kkv-knak

Régiós vonatkozásban átlagosan teljesítenek az exportpiacokon a hazai kis- és középvállalkozások, ugyanakkor összességében továbbra is csupán alig több mint 5 százalékuk értékesíti termékeit vagy szolgáltatásait külföldön. Mivel az ország gazdasági teljesítménye és növekedése szempontjából kulcskérdés a kkv-k versenyképességének fejlesztése, olyan ösztönzőket kell nyújtani számukra, melyek valóban hozzájárulnak az exportsikerekhez. Miért nem érdemes lebecsülni az üzleti networking értékét és hogyan lehet működő kapcsolatokhoz jutni a nemzetközi színtéren? A válaszokat a BNI nemzetközi üzleti közösség hazai vezetője, Avidor András, és a szervezet madridi globális konferenciáján résztvevő haza vállalkozások segítenek megtalálni.
2023. 11. 30. 05:30
Megosztás:

Tablettel irányított, automata repülést hajtott végre az Airbus Helicopters

Sikeres, teljesen automata repülést hajtott végre az Airbus Helicopters Marignane-ban, amelynek célja a még fejlesztés alatt lévő új műszaki megoldások tesztelése volt. Az Airbus a Vertex kódnevű projekt keretében tesztelte a repülésirányító rendszerek kezelésére használt új, egyszerűsített interfészt (HMI), valamint az automata funkciókat. Az Airbus UpNext által kifejlesztett technológiákat egy érintőképernyős tablet vezérli, amellyel egyszerűsödhet a küldetések előkészítése és irányítása, biztonságosabb lehet a repülés és csökkenthető a helikopter pilótájának munkaterhelése.
2023. 11. 30. 05:00
Megosztás:

Babaváró véghajrá 2023-ban: van bank, amelyik 200 ezer forinttal csábítja az igénylőket

Már csak egy hónapig igényelhető a jelenlegi feltételekkel a babaváró hitel, így aki még ezekkel szeretné megkapni, hamar el kell indítani a folyamatot. A bankok túlnyomó többsége komoly jóváírásokkal készül az évvégi hajrára, a Bankmonitor gyűjtése szerint pénzintézettől függően 120 – 200 ezer forint visszatérítést kaphatnak jelenleg a párok. A jóváírásért cserébe elvárt feltételek azonban nem mindenhol azonosak.
2023. 11. 30. 04:30
Megosztás:

Fontos határidő azoknak, akik igényelnék a városi CSOK-ot vagy a Babavárót még az idei feltételekkel

A Babaváró kölcsön esetében a szerződéskötésnek legkésőbb december 29-én meg kell történnie ahhoz, hogy az igénylő a jelenleg hatályos jogszabályi feltételekkel vehesse fel a hitelt. A money.hu szakértői azt tanácsolják, hogy a hiteligénylők törekedjenek a kölcsön igényléséhez szükséges papírok mielőbbi hiánytalan beadására. A kérelemhez szükséges dokumentumok listája a banki honlapokon elérhető, de ha biztosra szeretnének menni, ehhez kérhetnek akár díjmentes hitelszakértői segítséget is. A dokumentumok benyújtása alapfeltétele annak, hogy a bankok tartani tudják a december végi határidőt..
2023. 11. 30. 04:00
Megosztás:

Greatwin: Ahol a játék izgalmai találkoznak az otthonod kényelmével

Ha online kaszinókról van szó, a Greatwin kiemelkedik a szerencsejátékok szerelmeseinek célpontjaként. Küldetésük egyszerű: izgalmas, biztonságos és kifizetődő játékélményt nyújtani számodra. A mai digitális korban az online kaszinók kényelme és izgalma forradalmasította a szerencsejátékok világát. De miért érdemes ezt az oldalt választani más lehetőségek helyett? Fedezzük fel, mi különbözteti meg őket.
2023. 11. 30. 03:59
Megosztás:

Aggasztóan romlik a hazai talajok állapota – fenntartható megoldásokra van szükség

A klímaviszonyokon túl az intenzív mezőgazdasági termelés hatására is rohamos tempóban romlik a hazai termőföldek állapota. Magyarország mező- és erdőgazdasági területeinek mintegy ötven százaléka van kitéve a talajromlás veszélyének, ezért kiemelten fontos, hogy fenntartható termelési módokkal, felelős talajműveléssel és természetes, jó minőségű talajjavító készítményekkel tegyünk az egészséges talajéletért – hívja fel a figyelmet Percze Rajmond, az Agroloop társalapító-ügyvezetője az Agrárszektor Konferencián. A takarmánycélú rovartenyésztéssel foglalkozó vállalat egy új, 100%-ban természetes talajjavító készítményen dolgozik, amely akár globális szinten is választ jelenthet a problémára.
2023. 11. 30. 03:30
Megosztás:

Pénteki határidő! 14 ezer forintos megtakarítás a kötelezőknél, aki váltott eddig

Péntek éjfélig dönthetnek a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosításukról a december 31-i fordulónappal rendelkezők - pár nappal az idei kampány vége előtt több mint 21 500 szerződést kötöttek az autósok a Netrisknél, azaz a tavalyinál többen váltanak biztosítást idén novemberben. Az átlagdíjuk közel 31 ezer forint. Bár ez 13,7 százalékkal magasabb összeg a mostaninál, ha nem váltottak volna, akkor több mint 14 ezer forinttal kellene többet fizetniük jövőre. Az összeállításból kiderül az is, hogy a legnépszerűbb márkák esetében mennyi a kötelező éves díja.
2023. 11. 30. 03:00
Megosztás:

Spanyolországban lassult az infláció

Spanyolországban a fogyasztói árak éves növekedési üteme 3,2 százalékra csökkent novemberben az októberi 3,5 százalékot követően - derült ki a spanyol statisztikai hivatal (Instituto Nacional de Estadística - INE) szerdán közzétett előzetes adataiból.
2023. 11. 30. 02:30
Megosztás:

Kihirdették! Íme a 2024-es órabérek, napibérek és legkisebb heti és havibérek!

Megjelent a Kormányrendelet, melyben kihirdették a legkisebb 2024-es óra-, napi- és hetibért is. Mindemellett a 2024-es minimálbér és garantál bérminimum is kihirdetésre került hivatalosan.
2023. 11. 30. 02:00
Megosztás:

Egyre jelentősebb összegeket hoz a befektetési céllal vásárolt lakások kiadása

Az elmúlt években egyre jelentősebb összegeket hozott havonta a lakástulajdonosok számára ingatlanuk bérleményként való kiadása, a trendek pedig még tovább segítik a magasabb hozamok elérését. A bérlemények iránti kereslet növekedése, valamint a bérleti díjak emelkedése is jelentős pénzügyi előnyöket eredményez, de egyéb kedvező feltételek is segítik az ingatlanba fektetőket. Annak érdekében, hogy a befektetési céllal lakást vásárlók figyelmét felhívja, Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING és az ELTINGA kutatóközpont egy újabb közös tanulmányt készített, amelyben a bérlői piac változását és a tulajdonosok számára elérhető lehetőségeket vizsgálták.
2023. 11. 30. 01:30
Megosztás:

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

Megkezdődött a termelés a Ganz Metal Works Kft. (Ganz) szolnoki üzemében. A társaság anyavállalata által 2021-ben visszavásárolt telephelyen a transzformátorokhoz szükséges külső acélszerkezeteket gyártják majd a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei transzformátorüzeme részére. Az összesen 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt Szolnokon, lehetővé téve, hogy a vállalat a transzformátorgyártás értékláncának újabb elemét integrálja tevékenységébe, tovább javítva a termelés versenyképességét és ellátásbiztonságát.
2023. 11. 30. 01:00
Megosztás:

Stratégiai fenntarthatósági elköteleződés a Market Csoportnál

A tervek szerint a Market Csoport két éven belül 30 százalékkal csökkenti 2019-hez képest a közvetlen és közvetett módon előálló üvegházhatásúgáz-kibocsátását – derül ki a 11 tagvállalatból álló, közel 1400 munkavállalót foglalkoztató és évi több mint 300 milliárd forintos forgalmú építőipari cég immár második alkalommal, önként kiadott és a Deloitte Zrt., mint független szakértő által auditált fenntarthatósági jelentéséből. A vállalat célja az építőanyag-használatában is a fenntarthatóbb megoldások bevezetése, valamint az építkezéseken a vízhasználat mértékének csökkentése.
2023. 11. 30. 00:30
Megosztás: