A lottón megint nem nyertél milliárdokat? Nem is fogsz! Mutatjuk miért!

Ismét nagyon izgultál a szombati lottósorsolás miatt, és megint csalódás lett a vége? Már az első szám kihúzásakor mérgelődtél, hogy sosem húzzák ki a Te számaidat? Ahogy a többi nyerőszám is sorban megjelent, csak szomorúan nyugtáztad, hogy "most sem sikerült"? Igen, ez sajnos így megy...
2024. 08. 04. 01:00
Megosztás:

Egy új kripto bevezetés, amire figyelj: A 2,5 millió dolláros előértékesítés után a 99Bitcoins tőzsdére lép

A kripto oktatás terén egy új projekt rázza fel a piacokat.
2024. 08. 04. 00:01
Megosztás:

Portugál telekommunikációs céget vásárol a romániai Digi Communications

Megvásárolja a Nowo Communications portugál céget az egyik legnagyobb romániai telekommunikációs cég, a Digi Communications - írja az economica.net a vállalatnak a bukaresti értéktőzsdén (BVB) közzétett bejelentése alapján.
2024. 08. 03. 23:00
Megosztás:

Rovarölőszer hatására kevésbé találják meg a virágokat a poszméhek

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete (ATK NÖVI) kimutatta, hogy a rovarirtószerrel kezelt poszméhek később indulnak megkeresni, és kisebb valószínűséggel találják meg a tesztelt virág-illatanyagot.
2024. 08. 03. 22:00
Megosztás:

Folyamatosan csökken a munkanélküliség Spanyolországban

Spanyolországban júliusban 0,4 százalékkal, 10 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma az előző hónaphoz viszonyítva, ezzel féléve tartva a mérséklődő tendenciát - derült ki a spanyol munkaügyi minisztérium pénteken közzétett jelentéséből.
2024. 08. 03. 21:00
Megosztás:

Nem a levegőbe beszél a GVH, 300 milliós bírságot kapott a Wizz Air

A szakmai gondosság követelményét sértő kereskedelmi kommunikációt folytatott az automatikus utasfelvételi szolgáltatás lényeges jellemzőiről a Wizz Air, illetve a légitársaság elhallgatta, hogy egyes szolgáltatási csomagjainak részét képező „többletszolgáltatásokat” külön-külön is megvásárolhatják a fogyasztók, ezzel a cég a drágább csomagok irányába terelte a fogyasztókat – ezt tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmának megsértése miatt a GVH Versenytanácsa mintegy 307 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra. A Wizz Air az eljárás során több vállalást is tett a nemzeti versenyhatóság irányába, azonban ezeket a Versenytanács – azok kétséges megvalósíthatóságára, illetve a korábbi és jelenleg is folyamatban lévő eljárásokra is tekintettel – nem fogadta el.
2024. 08. 03. 20:00
Megosztás:

A kamatplafon alól már a THM-padlásra viszik a lakáshiteleket a bankok

Több bank is drágított a lakáshitelein az elmúlt napokban, így egyre gyakrabban kerülnek az ajánlatok a június végével megszűnt 7,3 százalékos kamatplafon fölé. A személyi kölcsönöknél viszont folytatódtak augusztus elején a kamatcsökkentések, ráadásul újabb nagybank emelte meg a felvehető összeg maximumát - derül ki a Bank360.hu összegzéséből.
2024. 08. 03. 19:00
Megosztás:

Folytatja a NAV a nyári ellenőrzést

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése, az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel, a szabályszegők sokat kockáztatnak, augusztus 1-jétől ugyanis duplázódott a mulasztási bírság, így akár kétmillió forintos szankcióval is számolhat például az, aki be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztat, vagy elmulasztja a nyugtaadást - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.
2024. 08. 03. 18:00
Megosztás:

Az OPEC+ továbbra is növelni akarja a termelést a negyedik negyedévben

A kőolaj ára enyhén emelkedett a világpiacon, miután tegnap az OPEC+ virtuális tanácskozásán a termelő tagállamok úgy döntöttek, hogy egyelőre nem változtatnak a politikán és továbbra is a termelés növelése mellett teszik le a voksukat az év utolsó negyedévében.
2024. 08. 03. 17:00
Megosztás:

Szigorítják a balatoni vízparti terveket

A Balaton egyik legfontosabb természeti örökségünk, amelyet kötelességünk megvédeni - közölte Lánszki Regő országos főépítész, építészeti államtitkár pénteken az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 08. 03. 16:00
Megosztás:

Mélyponton a regisztrált álláskeresők száma

2024 júliusában rekordalacsony szintet ért el a regisztrált álláskeresők száma, hisz a rendszerváltás óta a legkedvezőbb júliusi adatról beszélhetünk - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 08. 03. 15:00
Megosztás:

Lezárulhat Hévízen a félbehagyott belvárosi beruházás

Hazai költségvetési forrásból fejeződhet be a korábban európai uniós támogatásból indult, de a kivitelező által félbehagyott gyógyhelyfejlesztési beruházás Hévizen - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 08. 03. 14:00
Megosztás:

Balatoni vendéglátókat ellenőrzött a Nébih - ezeket a hibákat találták!

A szezon elején, július második hetében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mintegy 245 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból és 4 esetben indítottak eljárást a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés folyamán Balaton környéki vendéglátóhelyeken - jelentette be a hatóság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 08. 03. 13:00
Megosztás:

Korszerűsítik az egészségügyi központot Mezőberényben

Csaknem 400 millió forintból javítják az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételeit a Békés vármegyei Mezőberényben.
2024. 08. 03. 12:00
Megosztás:

Törékeny környezetben is töretlen nyaralási kedvről árulkodik az Allianz Nemzetközi Vakációs Bizalmi Indexe

A korlátozottabbá vált anyagi lehetőségek sem szegik kedvét az európaiaknak, ha nyaralásról van szó – állapítja meg az Allianz Partners a kontinens vakációzási szokásait szondázó felmérésében, amelyből az is kiderült, hogy főleg a nyugat- és dél-európai országok lakói kalkuláltak úgy, hogy kevesebb pénzt költenek utazásra ezen a nyáron. Ezzel részben összefügg az is, hogy a mesterséges intelligencia értékes utazástervezési eszközzé válik; ennek alkalmazásában különösen az olaszok és a spanyolok járnak az élen.
2024. 08. 03. 11:00
Megosztás:

Júliusban rekordteljesítmény volt a Budapesti Értéktőzsdén

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX 74 051 ponton zárt, 2,7 százalékkal magasabban a júniusihoz képest, a mutató havi záróértéke júliusban rekordot ért el - közölte a BÉT csütörtökön az MTI-vel.
2024. 08. 03. 10:00
Megosztás:

Júniusban emelkedett a munkanélküliség az euróövezetben

Júniusban az elemzők által várt stagnálás helyett nőtt a munkanélküliség az euróövezetben, míg az Európai Unióban a májusival megegyező rátát regisztrált az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki jelentése szerint.
2024. 08. 03. 09:15
Megosztás:

A validátorok szerepe a blokklánc technológiában - hogyan jön létre egy új blokk?

A blokklánc technológia egyik alapvető eleme a validátorok szerepe, akik biztosítják a tranzakciók érvényességét és az új blokkok létrehozását. Ebben az elemzésben részletesen bemutatjuk, hogyan működik a validálás és az új blokkok létrehozása a különböző validálási módszerek segítségével, valamint való életből vett kriptovaluta példákat is ismertetünk.
2024. 08. 03. 08:44
Megosztás:

Ráfizetősek lehetnek a kicentizett hitelek

Az MNB legfrissebb adatai szerint az elmúlt 1 évben csaknem 10%-kal nőtt azon jelzáloghitelek száma, amelyeknél 70%-os vagy magasabb a fedezeti megterheltség. Markáns növekedés látható tehát a hitelek összegének az ingatlan értékéhez viszonyított arányában.
2024. 08. 03. 08:00
Megosztás:

Felpezsdítették a júliusi fesztiválok a hazai turizmust

Háromszorosára ugró vendég és vendégéjszakaszám a Balaton Sound hatására, jelentősen bővülő szálláshelyi bevételek a Campus fesztivál és az EFOTT alatt, vagy éppen teljes havi vendégforgalom 93%-át produkáló hét a Művészetek Völgye nyomán - kiemelkedő turisztikai eredményeket mutatnak a hazai „fesztiváltelepülések”. Idén is látogatók ezreit vonzották a nagy nyári zenés-táncos rendezvények, amelyek így jelentősen fellendítették a helyi gazdaságot is. A többnapos események eddigi legnagyobb nyertesei Gárdony, Debrecen, Kapolcs és Zamárdi szálláshelyei lettek.
2024. 08. 03. 07:00
Megosztás: