Egységes helyjegy és új helyfoglalási lehetőség a Volánnál

Az ország- és vármegyebérletek, illetve az azokra épülő új tarifarendszer kialakításának következő lépéseként fokozatosan a buszjáratokon is bevezetik - a távolságtól független 300 forintos - egységes helyjegyet - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 05. 15:00
Megosztás:

júliusban lendületet vett a használtautó-behozatal

Júliusban a DataHouse adatai szerint 9685 import használt személyautó kapott magyarországi rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti és az előző havi értékhez képest is 14 százalékos növekedés - közölte a JóAutók.hu hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 05. 14:00
Megosztás:

Emelkedett a fiatalok személyes jövedelme

Megemelkedett a második negyedévben a fiatalok személyes jövedelme: a havi nettó összeg átlépte a 200 ezer forintos határt a K&H ifjúsági index legfrissebb, reprezentatív kutatása szerint.
2024. 08. 05. 13:00
Megosztás:

Az első félévben nőtt a kgfb-k és a cascobiztosítások átlagdíja

Idén az első félévben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja 1 százalékkal, a cascobiztosítások díja pedig 22 százalékkal emelkedett, miközben előbbinél a szerződések száma 19 százalékkal, utóbbinál 11 százalékkal nőtt éves szinten - közölte saját adatai alapján a Netrisk hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 05. 12:00
Megosztás:

Júniusban csökkent a termék-külkereskedelmi többlet

2024. júniusban az export euróban számított értéke 10, az importé 7,8 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól.
2024. 08. 05. 11:00
Megosztás:

Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 08. 05. 10:00
Megosztás:

Folytatódhat a negatív korrekció a tőzsdén

Folytatódhat a negatív korrekció hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 08. 05. 09:20
Megosztás:

Vegyesen változott a forint árfolyama a hétvégén

Vegyesen változott a forint árfolyama a hét végén a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 08. 05. 08:40
Megosztás:

A vezető kriptovaluta híroldalak a DTX Exchange-et 2024 áttörő csillagának koronázták, míg a LINK és a NEAR csalódást okoztak

A kriptoszektor jelentős visszaeséseket mutat, a Chainlink (LINK) és a Near Protocol (NEAR) árai vezetik a trendet. A két kriptóriás befektetői most a 2024-es év legjobb előértékesítése felé fordulnak, amely fenntartható nyereségeket és emelkedő potenciált kínál, amely az árfolyamlistázáskor az egekbe szökhet.
2024. 08. 05. 08:30
Megosztás:

Olimpikonok, akik feltalálóként is bizonyítottak

Németh Miklós az 1976-os montreali olimpián világcsúccsal szerzett aranyérmet, 10 évvel később pedig piacra dobta első találmányát: egy komplex tartásjavító és mozgásfejlesztő szerkezetet. Tarics Sándor 1936-ban Berlinben tagja volt az olimpiai bajnok vízilabda csapatnak, de az ő nevéhez fűződik az első földrengésbiztos rugós acélszerkezetű épület tervezése is. Míg Bud Spencer, vagyis Carlo Pedersoli úszóként az 1952-es és az 1956-os olimpián is részt vett, majd színészként vált világszerte ismerté, de több találmánya is volt, amelyek közül egy speciális, zárható kilincsre vonatkozó megoldást például több országban is szabadalom védett már. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának munkatársai a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából összegyűjtötték azokat az olimpikonokat, akik feltalálóként is bizonyítottak.
2024. 08. 05. 08:00
Megosztás:

A DOGE kereskedési volumene eléri az 1,09 milliárd dollárt, miközben a Raboo lenyűgözi az Aptos tulajdonosokat kiemelkedő teljesítményével

A befektetők érdeklődése a Dogecoin iránt nemrégiben jelentősen megnőtt, mivel a DOGE 24 órás kereskedési volumene elképesztő 1,09 milliárd dollárt ért el.
2024. 08. 05. 07:00
Megosztás:

Az év végi hajtás előtt érdemes kihasználni a nyarat, de valóban le tudjuk tenni a munkát?

A nyári időszakra tervezett teljes kikapcsolás megalapozza a második félév és az év végi hajrá teljesítőképességét, főként az értékesítésben dolgozók számára, azonban sokan nem tudnak akkor sem leállni a munkával, amikor éppen szabadságon vannak – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. A nyári, teljes értékű pihenés azért is fontos, mert csökkentheti a stressz szintjét, javíthatja a mentális egészséget, és növelheti a munkahelyi elégedettséget. Azok az emberek, akik az év folyamán rendszeresen pihennek, kevésbé hajlamosak a kiégésre, és általában magasabb stressztűrő képességgel rendelkeznek, amire az év végi hajrában biztosan szükség lesz.
2024. 08. 05. 05:00
Megosztás:

Agyhullámok újraprogramozása: Forradalmi technika a lelki egészségért

Az elmúlt években egy új technika hódít teret Magyarországon, amely az agyhullámok újraprogramozásával ígér javulást számos mentális egészségi probléma esetén. Az eljárás során az agy természetes „önjavító” képességeit használják ki, hogy új idegi kapcsolatokat hozzanak létre. Ez a nem invazív módszer képes enyhíteni a szorongás, depresszió, alvászavar és egyéb idegrendszeri problémák tüneteit, miközben segít a teljesítmény fokozásában is.
2024. 08. 05. 03:00
Megosztás:

Élettársad van nem pedig házasságban élsz? Akkor bajba kerülhetsz, he nem figyelsz

Sok ember még mindig nincs tisztában az élettársak vagyonjogi helyzetével, annak ellenére, hogy becslések szerint körülbelül egymillió magyar él ebben a formában. Egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élők csupán kis része van tisztában az őket érintő jogi szabályokkal. Cikkünkben minden szükséges információt megtalálhatnak erről a témáról!
2024. 08. 05. 02:00
Megosztás:

Csupán 1,5%-kal nőtt a gazdaság a második negyedévben

A várakozásunkhoz és a konszenzushoz képest is jelentős negatív meglepetést hozott a második negyedéves GDP adat. A KSH előzetes adatai szerint a második negyedévben a nyers adatok szerint 1,5%-kal bővült a magyar gazdaság az előző év azonos időszakához viszonyítva, elmaradva 2,7%-os várakozásunktól és a 2,4% körüli piaci konszenzustól.
2024. 08. 05. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp - 5 csillagjegy is nagyot nyerhet a lottón, mutatjuk melyik napon, milyen számokkal!

Fedezd fel, hogyan befolyásolják az égiek pénzügyeidet a következő héten, és tudd meg, mely napokon érdemes szerencsét próbálnod a lottón vagy kaparós sorsjeggyel! A részletes pénzügyi horoszkópunk segítségével megtudhatod, mely napokon mosolyog rád a szerencse, és milyen váratlan pénzügyi lehetőségek várnak rád. Ne hagyd ki ezt az izgalmas lehetőséget, hogy egy lépéssel előrébb járj, és megnöveld anyagi esélyeidet a következő napokban!
2024. 08. 05. 01:00
Megosztás:

A top 3 mém érme, amire érdemes figyelni augusztusban

A nyár forró, akár csak a mém érme szektor! A szélesebb körű piaci visszaesés ellenére a mém érmék továbbra is rendkívül népszerűek, és magasan a piac felett teljesítenek. Az alábbi cikkben 3 mém érmét ismerhetsz meg, amelyek eddig rendkívül jó befektetésnek bizonyultak, és augusztusban tovább nőhetnek.
2024. 08. 05. 00:01
Megosztás:

A mesterséges intelligencián is múlhat, hogy nyertes vagy vesztes lesz-e egy bank

Számos előrejelzés szerint a mesterséges intelligencia fogja meghatározni a pénzügyi szektor nyerteseit és veszteseit a következő években. Ma már egyetlen vállalat sem engedheti meg magának, hogy ne vegye komolyan a technológia fejlődését és annak felhasználási területeit. A Deloitte globális tanulmánya kiemeli a mesterséges intelligencia banki és tőkepiacokra gyakorolt hatását és szerepét, miközben kulcsfontosságú szempontokat ajánl a biztonságos és hatékony végrehajtás érdekében. Összefoglalja továbbá a mesterséges intelligencia előnyeit és korlátait.
2024. 08. 04. 23:00
Megosztás:

Még kedvezőbb feltételekkel folytatódik a KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Módosultak a 155 milliárd forint keretösszegű, a GINOP Plusz program részét képező KKV Technológia Plusz Hitelprogram feltételei. A fix 0%-os kamatozású hitelprogramot ezentúl alacsonyabb minimális hitelösszeg és foglalkoztatotti létszám, valamint sokrétűbb felhasználhatóság mellett igényelhetik a hazai vállalkozások.
2024. 08. 04. 22:00
Megosztás:

2023-ban minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal - közölte a Sophos biztonsági szoftvereket és hardvereket gyártó cég vasárnap az MTI-vel.
2024. 08. 04. 21:00
Megosztás: