Bár már fordult, de még nem pörög a lakáspiac

Igencsak vegyes képet fest az európai lakáspiac idei évkezdéséről az unió statisztikai szervezetének friss jelentése. Az adatot szolgáltató országok szolid többségében – az egy évvel korábbival összevetve – csökkent a tranzakciók száma. Az arányok ugyanakkor meglehetősen szélsőségesek. A visszaesés Szlovéniában 24,4%, Írországban 22,1%, Franciaországban 21,6%, Ausztriában pedig 13,9%, míg ezekkel szemben a növekedés Cipruson 42,5%, Hollandiában pedig 11,7%.
2024. 09. 02. 10:00
Megosztás:

A Morgan Stanley elemzői elleni győzelemmel hangolt a budapesti olimpiára a magyar női sakkválogatott

Immár hagyomány, hogy a magyar női sakkválogatott a Morgan Stanley budapesti irodájának csapatával méri össze az erejét a sakkolimpiai felkészülés hajrájában. Az idén különös tétje volt a meccsnek, hiszen Budapesten lesz a patinás torna szeptemberben. A női válogatott ezúttal 30:19 arányban győzött, bár sokáig a pénzintézet munkatársai vezettek, soraikban Ács Péterrel, a férfi A válogatott csapatkapitányával, aki civilben a vállalatnál kockázatelemző. A Morgan Stanley-nél az év többi napján is élénk sakkélet zajlik, és immár hatodik éve a Polgár Judit Világsakkfesztivál a vállalat főtámogatója.
2024. 09. 02. 09:30
Megosztás:

Javult az amerikai fogyasztói hangulat

Augusztusban javult a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe, miután az előző négy hónapban folyamatosan romlott.
2024. 09. 02. 09:00
Megosztás:

Veszteséggel zárta az idei első fél évet a 4iG

Az idei első fél évet 1,5 milliárd forintos veszteséggel zárta a 4iG Csoport - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
2024. 09. 02. 08:30
Megosztás:

Megerősödött a magyar felsőoktatási intézményekbe vetett bizalom

Az elmúlt években megerősödött a megújult magyar felsőoktatási intézményekbe vetett bizalom - mondta Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 09. 02. 08:00
Megosztás:

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció - közölte az MVM az MTI-vel.
2024. 09. 02. 07:30
Megosztás:

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága

Németországban csökkent a vállalatok foglalkoztatási hajlandósága augusztusban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felmérése szerint.
2024. 09. 02. 07:00
Megosztás:

Kripto Bálnák hullámain: ETH és Notcoin tulajdonosok a Raboo-val ismerkednek, ahogy a 4. szakasz a célvonalhoz közeledik

A kripto bálnák befolyásolják a piaci dinamikát és még más kereskedők lépéseit is manipulálhatják.
2024. 09. 02. 05:00
Megosztás:

A DTX Exchange 2 millió dolláros előértékesítése globális érdeklődést vált ki a Near Protocol növekedése és a MATIC fejlesztései közepette

A kriptovaluták volatilis piaca folyamatosan éberen tartja a befektetőket az árfolyam-ingadozások és piaci trendek miatt. A DTX Exchange egy feltörekvő erővé vált, amely a piaci hangulattól függetlenül tovább növekszik.
2024. 09. 02. 04:00
Megosztás:

Sűrítik a BKK járatait a tanévkezdés miatt

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes, nyárinál sűrűbb menetrend szerint járnak a fővárosi tömegközlekedés járatai - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben pénteken.
2024. 09. 02. 03:00
Megosztás:

Így változik a rezsicsökkentett földgáz havi elosztása a Kormányrendelet alapján Magyarországon

Az MVM 2024. augusztus 1-jétől ügyfelei érdekében automatikusan módosítja és minden napra rögzíti a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiséget a diktáláson alapuló és hőmérsékletfüggő havi számlázás, illetve az éves leolvasást követő elszámolások esetében.
2024. 09. 02. 02:00
Megosztás:

Pénzesőt hoz a semmiből 4 csillagjegynek is a Szeptember eleje! Honnan jön a pénz?

Fedezd fel, milyen pénzügyi szerencse vár rád a jövő héten! Csillagjegyed alapján most megtudhatod, mikor és hol érdemes próbára tenni a szerencsédet – akár egy kis szerencsejátékkal, akár egy váratlan pénzügyi lehetőséggel. Ne hagyd ki, hiszen most bármi megtörténhet! Ismerd meg a jövő heti szerencsenapodat és szerencseszámaidat!
2024. 09. 02. 01:00
Megosztás:

1000-szeres kriptovaluták szeptemberre

Eddig meghatározó év volt a 2024-es a kriptovaluták számára. Úgy látszik, hogy a kripto piac kezdi kiheverni az augusztusi eséseket, a befektetők pedig a legjobb lehetőségek után kutatnak. Ilyen környezetben gyakran merül fel az a kérdés, hogy melyik lehet a következő 1000-szeres érme.
2024. 09. 02. 00:01
Megosztás:

5 kriptovaluta 1 Dollár alatt, amelyeket érdemes figyelni a 2024-es kiugró nyereségekért

A kis értékű kriptovalutákba történő befektetés jelentős nyereséget hozhat. Számos olyan kriptovaluta létezik, amelynek ára kevesebb mint egy dollár, és 2024-ben nagy ugrásra készülhet. Ez a cikk bemutat most néhányat a legígéretesebb jelöltek közül. Fedezd fel, mely alulértékelt tokenek mutathatnak figyelemre méltó növekedést, és melyeket lehet érdemes hozzáadni a portfóliódhoz.
2024. 09. 01. 23:00
Megosztás:

Erős bikás jelek a SHIB, DOGE és egy ígéretes NEAR rivális számára a hanyatló kriptopiacon

Izgalmas trendek bontakoznak ki a kriptovaluták világában. Számos jelentős érme, köztük a SHIB és a DOGE, erős emelkedő lendületet mutat. Emellett egy új kihívó, amely a NEAR-rel versenyez, szintén felhívja magára a figyelmet. Ez a cikk bemutatja azokat a tényezőket, amelyek táplálják ezeknek az eszközöknek a potenciális emelkedését, rávilágítva a következő nagy lehetőségekre a kriptopiacon.
2024. 09. 01. 22:00
Megosztás:

5 AI kriptovaluta, amelyek népszerűek a befektetők körében, iközben a Bitcoin és a főbb érmék zuhannak

Miközben a Bitcoin és más vezető kriptovaluták visszaesést tapasztalnak, egy új trend jelenik meg a kriptopiacon. Az AI-alapú digitális valuták iránti érdeklődés egyre növekszik, és felkelti a kereskedők figyelmét. Ez a cikk betekintést nyújt az öt leggyakrabban emlegetett AI kriptovalutába, amelyek ígéretes növekedési jeleket mutatnak, és egyre nagyobb teret hódítanak a befektetők körében.
2024. 09. 01. 21:00
Megosztás:

Íme az 5 legértékesebb kriptovaluta, amelybe most érdemes befektetni, hogy kriptomilliomos légy a közelgő bikapia idején

Egy hatalmas kriptovaluta nyereségről álmodozol? Ez a cikk rávilágít arra az öt digitális valutára, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak. Fedezd fel, mely kriptovalutákban rejlik az a potenciál, amely gazdaggá teheti az okos befektetőket a következő bika piacon. Készülj fel arra, hogy megismerd azokat az érméket, amelyek képesek megváltoztatni pénzügyi jövődet.
2024. 09. 01. 19:45
Megosztás:

5 Altcoin 5 Dollár Alatt, amik olyan gazdaggá tehetnek, mint Warren Buffett - Kripto stratégiák TRX-re, DOT-ra, MATIC-ra, NEAR-ra és ...

A következő nagy befektetést keresed a kripto világában? A szakértők figyelme öt ígéretes altcoinra összpontosul, melyek értéke 5 dollár alatt van. Ezek a digitális eszközök jelentős megtérülés kulcsai lehetnek. Fedezd fel, mely érmék – a TRX, DOT, MATIC és NEAR mellett – rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy növeljék a vagyonodat.
2024. 09. 01. 19:00
Megosztás:

Az iskolák váltságdíjat fizetnek

Az iskolák és egyetemek továbbra is a kibertámadások, köztük a zsarolóprogramok egyik fő célpontjai. A Sophos nemrégiben kiadott jelentése szerint a támadások számának csökkenése ellenére drámaian megnőttek a támadások elhárításával és helyreállításával kapcsolatos költségek.
2024. 09. 01. 19:00
Megosztás:

A Bitcoin túl nagy ahhoz, hogy elbukjon? – Árfolyamelemzés 2024 szeptemberében

A Bitcoin (BTC) több mint egy évtizede van jelen a kriptopénzpiacon, és azóta folyamatosan viták tárgya, hogy vajon "túl nagy-e ahhoz, hogy elbukjon". Jelenleg a Bitcoin dominál a kriptovaluták piacán, és sokan úgy vélik, hogy a decentralizált pénzügyi rendszer alapkövévé vált. Azonban a piaci ingadozások, a szabályozói kihívások és az új technológiai fejlemények továbbra is hatással vannak az árfolyamára.
2024. 09. 01. 18:00
Megosztás: