Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Bemutatták az Audi Hungaria győri gyárában hamarosan gyártásba kerülő Cupra Terramar modellt Barcelonában szerdán. Az új modellekből már készült néhány Győrben, a közeljövőben indul a szériagyártás, amelynek kapacitása napi mintegy háromszáz darab lesz.
2024. 09. 04. 12:30
Megosztás:

Óvatosan, lassan, de talán megindultak már a befektetők az ingatlanokért

Megoszlanak a szakértői vélemények azzal kapcsolatban, hogy megjelentek-e és ha igen, mekkora számban jelentek meg az idei évben a befektetők az ingatlanpiacon. Sokan egyáltalán nem érzékelik a jelenlétüket, mások optimisták, hiszen az állampapírpiac alakulása az ingatlanok felé hajtja a befektetőket.
2024. 09. 04. 12:00
Megosztás:

A BMW a legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben

A BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben, ami ismét alátámasztja, hogy Magyarország a jövő zöld gazdaságának abszolút globális éllovasi pozíciójába került - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a helyszínen.
2024. 09. 04. 11:30
Megosztás:

A Ripple és a Tron jelentős mérföldkövet értek el, de az Intel Markets kiemelkedik több mint 220 000 dolláros előértékesítéssel

A kripto projektek jelentős előrelépést értek el a közelmúltbeli árzuhanás ellenére. A legfrissebb kripto hírek szerint a Tron hálózat nagy növekedést tapasztalt az energiamennyiségben. Ezenkívül a Ripple partnerségre lépett a Future Verse-szel a digitális eszközök őrzésére.
2024. 09. 04. 11:00
Megosztás:

Rekordokat döntöget a lakossági hitelezés, csúcson a személyi kölcsönt felvevők száma

Amilyen óvatossá váltak a fogyasztásban, annyira felbátorodtak a kölcsönigénylésben a magyarok. Júliusban már a személyi kölcsönt felvevők száma is csúcsot döntött. A lakáshitelek annak ellenére pörögnek, hogy a kamatok ismét emelkednek - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 09. 04. 10:30
Megosztás:

Estek a fejlett piaci hosszú hozamok; gyengült a forint az euróval szemben

Napközben felerősödtek a recessziós félelmek a piacon, amit megerősített a vártnál is gyengébb amerikai feldolgozóipari ISM index. Emiatt nőtt az esélye annak, hogy a Fed mégis 50 bázispontos vágással indítja ebben a hónapban a kamatcsökkentési ciklust, a hosszú hozamok pedig 5 bázispont körüli eséssel visszasüllyedtek az idei mélypontok közelébe. A tízéves dollár hozam 3,9, a német hozam 2,3% alatt zárt.
2024. 09. 04. 10:00
Megosztás:

Vaskos mínuszokat hozott a keddi kereskedés a hosszú hétvégéről visszatérő tengerentúli tőzsdéken

Nagy mínuszokkal indult a hét a hosszú hétvégét követően a Wall Streeten, ahol az előző hónaphoz képest valamelyest emelkedő, de továbbra is gyenge augusztusi ISM feldolgozóipari index és az építőipari kiadások vártnál nagyobb júliusi esése erősítette a recessziós aggodalmakat. Ráadásul az ISM index rendelési komponensének csökkenése a kilátásokról is borús képet fest. A beérkező adatok nyomán nőtt a Fedtől szeptemberre 50 bázispontos vágást várók aránya a piaci árazásban, de a többség továbbra a 25 bázispontos lépés mellett teszi le a voksát.
2024. 09. 04. 09:30
Megosztás:

Estek a vezető nyugat-európai indexek; nagy mínuszok a bányavállalatoknál és az energiaszektorban

A hétfői stagnálást követően kedden lefordultak a vezető nyugat-európai indexek és a folyamatos lemorzsolódás 1% körüli mínuszokat hozott a konyhára a nap végére. A piacokon egyre nő a feszültség a pénteken érkező amerikai munkaerő-piaci riport miatt, ami éppúgy enyhítheti, mint felerősítheti a recessziós aggodalmakat és ez a bizonytalanság minden szektor teljesítményére rányomja a bélyegét.
2024. 09. 04. 09:00
Megosztás:

Jóval több lakáshitelre elég az átlagbér, mint egy évvel korábban

A KSH adatai alapján 642 ezer forint volt a bruttó átlagbér júniusban. Az átlagos bruttó fizetés 13,3 százalékkal emelkedett hazánkban egy év alatt. Ha az áremelkedést is figyelembe vesszük, akkor is szép eredményt láthatunk: a fizetés vásárlóereje, azaz a reálkereset 9,3 százalékkal nőtt éves összevetésben. De mennyi lakáshitelt kaphatunk ezzel a fizetéssel? Ott is láthatunk kétszámjegyű növekedést?
2024. 09. 04. 08:00
Megosztás:

Tanulási nehézségek: Így segíthetünk gyermekünknek sikeresen visszatérni az iskolába

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a tavalyi tanévben majdnem ötezer elsős diák bukott meg az iskolában: az évfolyamismétlők aránya 5,2 százalék volt ebben a korosztályban. Szakértők szerint ennek az is lehet az oka, hogy olyan gyerekek is elkezdik az iskolát, akik valójában még nem iskolaérettek, vagy egyes képességeik elmaradnak a vele egykorúakétól. Ez sokszor okozhat szorongást és testi valamint viselkedésbeli tüneteket is.
2024. 09. 04. 07:00
Megosztás:

A piacszakértő szerint az XRP új, 27 dolláros csúcsra emelkedhet, de van egy bökkenő

Egy híres piaci szakértő, aki az X platformon EGRAG Crypto álnéven ismert, beszélgetéseket indított el a kriptoközösségben, amikor arról nyilatkozott, hogy a Ripple XRP-je 2024-ben új, 27 dolláros csúcsra emelkedhet, ha eléri a 0,618 Fibonacci szintet.
2024. 09. 04. 06:00
Megosztás:

Fontos változás közeleg, érdemes már most készülnie a cégeknek!

Miközben a cégek többsége a mesterséges intelligencia-alapú fejlesztések lázában ég, a digitális esélyegyenlőség fogalma továbbra is háttérbe szorul, holott a globális népesség közel hatoda él valamilyen fogyatékossággal és ugyanennyi időskorú használ digitális eszközöket, termékeket, szolgáltatásokat – már ha tud. Az égető hiányosságokat most mindenképpen pótolni kell, hiszen 2025 júliusában hatályba lép az akadálymentességi szabályozás Magyarországon is, melynek értelmében mindenki számára egyenlő eséllyel kell hozzáférhetővé tenni a digitális környezetet.
2024. 09. 04. 05:30
Megosztás:

Intenzív országos terjeszkedésbe kezdett a Caffè Vergnano

Az olasz prémium kávék rajongói újabb több mint 90 helyszínen találkozhatnak a Caffè Vergnano különlegességeivel a márkát Magyarországon forgalmazó Coca-Cola HBC Magyarország és az országos lefedettségű Félegyházi Pékség hosszútávú együttműködésének köszönhetően.
2024. 09. 04. 05:00
Megosztás:

A Cardano a frissítést követően ralira készül, miközben az ADA bálnái nagy téteket tesznek erre a 0,03 dolláros kripto AI tokenre

A Cardano (ADA) ismét a hírek középpontjába került legújabb Hard Fork frissítése után, amely jelentős előrelépést jelent technológiai fejlődésében. Ez a frissítés nem csupán technológiai fejlesztésekről szól; várhatóan az ADA árának emelkedését is előidézi.
2024. 09. 04. 04:00
Megosztás:

Több millióhoz juthatunk!

Bár már 4 éve adott a lehetőség, még mindig kevesen gondolnak arra, hogy a behajthatatlan követelésekre megfizetett áfát visszakérjék az adóhatóságtól. Érdemes pedig megfontolni ezt a lehetőséget, mert az ehhez szükséges eljárás nem bonyolult, és a legtöbb esetben sikeresen zárul – tájékoztat a Niveus Consulting Group.
2024. 09. 04. 03:30
Megosztás:

Sehol nem csökkent az ingatlanár és a bérleti díj az Airbnb betiltása után

Az illegális kiadás elleni küzdelem mindenképp támogatandó, és adott helyzetekben az új engedélyek kiadásának korlátozása is lehet indokolt, de úgy tűnik, hogy a lakásárak megfékezésére egyik sem hatékony eszköz.
2024. 09. 04. 03:00
Megosztás:

VR-szemüveget, MP3-lejátszókat, e-könyv-olvasókat és szelfibotokat vásárolnak nyáron a magyarok

Az elmúlt héten a zenelejátszásra alkalmas MP3- és MP4-lejátszókra, valamint kerékpáros telefontartókra való keresések ugrottak meg, míg júliusban a szelfibotok és e-book olvasók vezettek. Rengetegen kerestek ugyanakkor VR-szemüvegeket és mobil alkatrészeket is. Akár a digitális világba, akár a természetbe, akár máshova, a magyarok elvágynak otthonról idén nyáron is – világítanak rá az Árukereső.hu friss adatai.
2024. 09. 04. 02:00
Megosztás:

7400 forintos nyugdíjemelés jöhet - hogy jön ki ez, miért épp ennyi?

Ha a kormány várakozási teljesülnek, akkor 2025 január 1-től 3,2%-os nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek. Hogyan jön ez ki, és mennyit is jelent? Számoljunk!
2024. 09. 04. 01:00
Megosztás:

Bezuhant a DOGS mém érme; a Toncoin és a Bitcoin sem remekelt – A Base Dawgz jobb választás lehet?

Nemrégiben nagy port kavart a DOGS mém érme listázása, ami a közösséget is lázba hozta. A token azonban nem teljesít túl jól, pénteken közel 11%-ot esett, azóta pedig még tovább csökkent. A 0,001228 dolláros pénteki mélypontról 0,001129-re esett a cikk írásakor.
2024. 09. 04. 00:01
Megosztás:

Megdöbbentő körülmények egy kecskeméti kínai étteremben

Megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kecskeméti kínai étteremben, jelzésük nyomán a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal bezáratta a helyet - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
2024. 09. 03. 23:00
Megosztás: