Könnyebben találnak munkát és többet keresnek, akik nyelveket beszélnek

A nyelvtudás a siker egyik kulcsa: több friss kutatás is megerősítette, hogy a magas szintű nyelvi készségek jelentős versenyelőnyt biztosítanak, csökkentik a munkanélküliségi rátát, és növelik az elhelyezkedési esélyeket. A szaknyelvek ismerete pedig sok esetben alapkövetelmény a felvétel során. Ezt felismerve tíz új szaknyelvi kurzust indított a több mint 2 millió felhasználóval rendelkező, a Time magazin által is elismert magyar fejlesztésű Xeropan. A most bejelentett új tananyagok mások mellett akadémiai, üzleti, orvosi, jogi, turisztikai és műszaki területeken kínálnak egyenként akár 2000-2500 új szaknyelvi kifejezést oktató 60 órányi tanulással elsajátítható leckéket.
2024. 09. 05. 09:30
Megosztás:

Így vásárolnak LEGO-t a magyarok

A magyar vevők ötöde (21%) akár évente 100.000 forintot, tizede pedig akár 300.000 forintot is elkölt LEGO-ra. A dán építőjátékot ráadásul kifejezetten hasznos hobbinak tartják, ugyanis segíti a gyerekek készségfejlesztését, mint például a finommotoros mozgást, a térlátást és a logikai gondolkodást – derül ki az Etele Plaza online felmérésből. A válaszadók legtöbbször saját, vagy családban lévő gyerekeknek (51,5%) vásárol a népszerű játékból, és nem ritka, hogy akár 2-3 órát is (26%) eljátszanak közösen.
2024. 09. 05. 09:00
Megosztás:

Hollandia nem finanszírozná tovább az elutasított menedékkérők elszállásolását

Megszüntetné a holland kormány azon menedékkérők elszállásolásának finanszírozását, akiknek a kérelmét elutasították és hazatérésre szólították fel őket - jelentette be szerdán Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter, akit a Dutchnews című holland hírportál idézett.
2024. 09. 05. 08:30
Megosztás:

Megkezdi működését az Online Platform Vitarendező Tanács

Bővült a jogorvoslati lehetőségek köre az online platformok egyes, felhasználókat negatívan érintő intézkedéseivel szemben az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló rendeletének átültetését követően. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke hozzátette, ezentúl már nemcsak hatóságokhoz vagy bírósághoz, hanem az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) is fordulhat, aki vitatja egy platform valamely döntését. Koltay András emlékeztetett rá, az NMHH, mint kijelölt Digitális Szolgáltatási Koordinátor elvégezte a testület tanúsítását, így az megkezdheti működését.
2024. 09. 05. 08:00
Megosztás:

Itt az ősz, növekszik a munkaterhelés

Stresszkezelési technikákkal, motivációval és az újabb értékesítési trendek megismerésével készülhetnek a vállalatvezetők 2024 hátralévő, kemény időszakára - derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. Egy amerikai kutatás szerint, a vállalati világban legnagyobb stressznek az értékesítők vannak kitéve, akik 79 százaléka vallja magáról, hogy a munkahely okozta nyomás komolyan jelen van az életében. A kiváltó okok között a vevői elégedettség, ügyfélkezelési stratégiák hiányosságai állnak, amelyekre lehet megoldást találni.
2024. 09. 05. 07:35
Megosztás:

Reális cél az 1 dollár a Ripple (XRP) és a Polygon (MATIC) számára? A szakértők inkább ezt a 10x kriptovalutát részesítik előnyben 0,06 dolláron

A Polygon (MATIC) és a Ripple (XRP) számára új kezdet mutatkozik az ökoszisztémájuk jelentős fejlesztései közepette, a közösség a bikás visszatérésben reménykedik. Azonban mivel az elmúlt hónap piaci ingadozásai nagy turbulenciát okoztak, az 1 dolláros árfolyamcél mindkét kriptovaluta esetében valószínűtlennek tűnik, mivel a bullish nyomás nem elég erős ahhoz, hogy az árfolyamokat erre a szintre emelje.
2024. 09. 05. 07:00
Megosztás:

A fennartható erdei turizmus az egész társadalom számára érték

Az erdők a belföldi turizmus kiemelkedően fontos helyszínei, rekreációs szolgáltatásuk minden magyar állampolgár, az egész társadalom számára igénybe vehető érték - mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár Az ökoturizmus helyzetértékelése című konferencián szerdán Budapesten, az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.
2024. 09. 05. 06:30
Megosztás:

Sikeresen rajtolt a Csukás Meserádió

Sikeresen rajtolt a közmédia Csukás Meserádiója, amely már az első nap több ezer hallgatót vonzott - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.
2024. 09. 05. 06:00
Megosztás:

Januárban ismét nyugdíjemelés lesz

A költségvetési munkacsoport egyeztetett a jövő évi nyugdíjakról, januárban nyugdíjemelés lesz, februárban pedig ismét jön a 13. havi nyugdíj - írta a közösségi oldalán szerdán a pénzügyminiszter.
2024. 09. 05. 05:00
Megosztás:

Hulladék, mezőgazdasági terület és épület is ég Kiskunlacházánál

Hulladék, mezőgazdasági terület és épület is ég Kiskunlacházánál az 51-es főút 32-es kilométerénél - közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.
2024. 09. 05. 04:30
Megosztás:

A Mol elindította a termelést a régió legnagyobb kapacitású zöldhidrogén-üzemében

A Mol százhalombattai finomítójában megkezdte a termelést Kelet-Közép-Európa eddigi legnagyobb, 10 megawatt kapacitású zöldhidrogén-üzeme, a létesítmény évente 1600 tonna tiszta, karbonsemleges zöld hidrogént állít itt elő, amelyet az üzemanyaggyártás során használnak fel - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.
2024. 09. 05. 04:00
Megosztás:

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy csoport adózott eredménye 137,8 százalékkal, 13,72 milliárd forintra emelkedett 2024 első fél évében az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Hell Energy Magyarország Kft. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
2024. 09. 05. 03:30
Megosztás:

Kötelező az elővételes jegyvásárlás az elővárosi járatokon

Kötelező jegyelővételi zónát vezetett be a vasúttársaság az új tanév kezdetétől a kalauz nélküli rendszer kiterjesztésével az elővárosi járatokon - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.
2024. 09. 05. 03:00
Megosztás:

Itt az időpont: Magyarország mikor vezeti be az EURÓt! Mi lesz a nyugdíjakkal, megtakarításokkal?

Cikkünk átfogó képet kíván nyújtani arról, milyen gazdasági hatásokkal lehet számolni az euró bevezetése esetén Magyarországon, különös tekintettel a lakossági megtakarításokra és nyugdíjakra. A tanulmány a környező országok (pl. Szlovákia, Horvátország) tapasztalatait is figyelembe veszi, mivel ezek az országok már végrehajtották az euróra való átállást.
2024. 09. 05. 02:00
Megosztás:

Hasznos információk a „NŐK 40” nyugdíjhoz - nagymamáknak

Nemcsak anyaként, hanem nagymamaként is szerezhető jogosultsági idő a kedvezményes nyugellátáshoz.
2024. 09. 05. 01:00
Megosztás:

Közeleg a bika piac? A bálnák nagy pénzt tettek ebbe az érmébe

Egy vadiúj mém érme még az ingadozó piac közepette is komoly lendületet szerzett, ami a befektetők figyelmét is felkeltette.
2024. 09. 05. 00:01
Megosztás:

Elkerülhetetlen Bitcoin-összeomlás? A vezető elemző 5 altcoint nevez meg, amelyek túlélhetik a közelgő kriptovaluta vérfürdőt

Egy közelgő Bitcoin zuhanás sokkolta a kriptovilágot, és aggodalmat keltett a befektetők körében. Ahogy a pánik terjed, egy piaci szakértő előállt egy merész jóslattal. Öt kevésbé ismert altcoin ígéretes növekedést mutat, még a zűrzavar közepette is. Fedezd fel, mely digitális valuták állnak készen a növekedésre a káosz közepette.
2024. 09. 04. 23:00
Megosztás:

A számítógépes chipek piacán csap össze az Intel és a Qualcomm

Az Intel a napokban mutatta be új Core Ultra 200V processzorcsaládját, amivel igyekszik felülmúlni a Qualcomm számítógépes termékeit, mielőtt további piaci részesedést veszítene.
2024. 09. 04. 22:00
Megosztás:

Ez az új, vírusosan terjedő Solana mémérme kész arra, hogy megelőzze a Dogecoint (DOGE) és a Shiba Inut (SHIB), és elérje az 1 dolláros árat

A bikapiac és az altcoin szezon közeledik, a piac jelenleg nyugodt állapotban van, mielőtt a potenciális robbanásszerű növekedés bekövetkezne. Az altcoinok alacsony áron vannak, készen arra, hogy megugorjanak, ahogy a piaci körülmények változnak.
2024. 09. 04. 21:00
Megosztás:

Az EU megreformálná a közös agrárpolitikát

Az EU szerdán agrárszakértői jelentést mutatott be, amelynek célja, hogy megreformálja a közös uniós agrárpolitikát (KAP) annak érdekében, hogy az uniós támogatások jobban igazodjanak a gazdálkodók társadalmi-gazdasági szükségleteihez.
2024. 09. 04. 20:30
Megosztás: