Új napelemparkot adott át Kaba mellett a MET Csoport

A MET Csoport hivatalosan is átadta második naperőművét a kelet-magyarországi Kabán. A „MET Kabai II. Solar Park” 31 hektáron terül el, amelyre több mint 33 ezer napelemet telepítettek.
2024. 09. 01. 16:00
Megosztás:

Felrobbant az albérletpiaci kínálat, nem bír vele a kereslet

Egymástól teljesen eltérő irányba mozdult az országos lakásbérleti piac kínálati és keresleti oldala az idei albérletszezonban- derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a pótfelvételik augusztus végi eredményhirdetésének apropóján mutatja be az albérletpiac jelenlegi helyzetét.
2024. 09. 01. 15:00
Megosztás:

Akár ez is lehet a kormány terve az állampapírokkal

Míg korábban hitelből állampapírt vásároltak az emberek (és sokan meg is égették magukat), a kormány mostani terve egy fordított megoldásra utal: az állampapírok jelenthetik a fedezetét a lakáshiteleknek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a konstrukció kedvező lehet: az állampapírokon keresett hozam csökkentheti a hitelterheket, a többletfedezet révén csökkenő kockázat pedig a hitelkamatokat. Ám a szakértő szerint azért vannak figyelmeztető jelek is.
2024. 09. 01. 14:10
Megosztás:

HIMARS rakétarendszereket vásárol Horvátország az Egyesült Államoktól

Horvátország nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) vásárol az Egyesült Államoktól - írta a Vecernji List című horvát napilap vasárnap a horvát védelmi minisztérium közleménye alapján.
2024. 09. 01. 13:00
Megosztás:

A franciák többsége nem bízik az új parlamentben

A franciák 73 százaléka bizalmatlan a július eleji előrehozott választásokat követően megalakult új nemzetgyűléssel és valamennyi politikussal szemben. A megkérdezettek fele Emmanuel Macron államfő lemondását is támogatná.
2024. 09. 01. 12:00
Megosztás:

Kül- és kiskereskedelmi, ipari és GDP-adatok jelennek meg a napokban

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ipari, valamint kül- és kiskereskedelmi adatokat közöl a héten, továbbá ismerteti a második negyedéves GDP második becslését.
2024. 09. 01. 11:00
Megosztás:

Emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 84,33 pontot, 0,12 százalékot csökkenve 72 865,31 ponton zárta a hetet.
2024. 09. 01. 10:00
Megosztás:

Kimagasló eredménnyel zárta 2024 első fél évét az MBH Jelzálogbank

Stabilizálódó piaci környezetben, nyereséges első fél évet zárt az MBH Jelzálogbank, 2024 első hat hónapjának adózás előtti eredménye 4 177 millió forint, ami több mint 40 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. Az MBH Jelzálogbank gyorsjelentése szerint mérlegfőösszege az egy évvel korábbi szintről 17,1 százalékkal 876,1 milliárd forintra nőtt, így az MBH Csoport tagja tovább erősítette pozícióját a hazai jelzálogpiacon.
2024. 09. 01. 10:00
Megosztás:

Válságálló vállalkozás építése: tanácsok a hosszú távú sikerhez

Gazdasági válság, koronavírus-járvány, rekord infláció, az építőipar mélyrepülése – csak néhány olyan globális csapás, amelyet számtalan magyar vállalkozás nem élt túl. Ilyen helyzetekben a környezet gyakran azt sugallja, hogy jobb feladni. Válság idején a kishitű munkatársak is könnyen továbbállnak, ha úgy gondolják, hogy a gödörből nem lehet kijönni. Az idén 30 éves Menet-Trend azonban épp olyan időtálló, mint rozsdamentes és saválló csavarjai.
2024. 09. 01. 08:00
Megosztás:

Közel 8 millió vendégéjszakát regisztráltak június-júliusban a vidéki szálláshelyek

Több vendég szállt meg a vidéki szálláshelyeken június-júliusban, mint a tavalyi rekordévben. A nyár első két hónapjában a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint 2,9 millió külföldi és hazai utazó 7,9 millió vendégéjszakát töltött a fővároson kívül. Budapest és a Balaton mellett a nyár slágerének számít több vidéki úti cél is.
2024. 09. 01. 07:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia kriptó token (FET) esélyes egy 100-szoros emelkedésre, de az RCOF ennél sokkal magasabb célokat tűz ki

Egy jól ismert kripto-rajongó és elemző a közeljövőben helyreállító kitörést jósol az Artificial Superintelligence Alliance (FET) számára, előrevetítve akár százszoros áremelkedést is a bizonytalan piaci lendület közepette.
2024. 09. 01. 06:00
Megosztás:

A DTX Exchange nagyobb hozamot hozhat, mint a Toncoin és az Ethereum, mivel előértékesítése rekordidő alatt érte el a 3. szakaszt

A kriptoipar lassan újra feléled izgalmas, új projektekkel. Az egyik ilyen projekt a DTX Exchange (DTX), amely már elérte az előértékesítés 3. szakaszát. Azok, akik korán befektettek, már 200%-os hozamot láthatnak.
2024. 09. 01. 04:00
Megosztás:

Mindenki számára fontos változások jönnek a bankolásban vasárnaptól

Sokkal biztonságosabbá válik a bankolás Magyarországon szeptembertől. Beállított limitek lesznek az elektronikus csatornákon a különböző tranzakciókra, már az átutalásokra is - derül ki a Bank360.hu összegzéséből. Az interneten keresztül ellenőrizhető lesz, hogy tényleg banki ügyintéző hívott-e fel bennünket vagy egy csaló. Elvárás lesz az is, hogy minden egyes műveletről azonnal értesítést kapjanak a bankszámlás ügyfelek, méghozzá ingyen.
2024. 09. 01. 03:00
Megosztás:

Simán megúszható a traffipax bírság egy egyszerű trükkel - mutatjuk!

Bárkivel előfordulhat, aki rendszeresen autózik, hogy véletlenül éppen akkor gyorsít egy kicsit, amikor sebességmérő radar (traffipax) kerül az útjába. Ilyenkor gyakran rápillantunk a sebességmérőre, és megriadunk, mert a mutatott sebesség magasabb, mint a megengedett határ. Azonban nem kell azonnal pánikba esni! Lehetőség van arra, hogy elkerüljük a büntetést. Mekkora sebességtúllépés fér bele a megengedett határon belül, hogy ne kelljen bírságot fizetnünk? És egyáltalán, kinek kell kifizetnie a bírságot?
2024. 09. 01. 02:00
Megosztás:

Eldugott rezsikedvezmény - sok család kaphatna, ha tudnának róla!

Bár még javában tart a nyár, sok előrelátó magyar már most készül a télre. Sokan már előrendelték vagy megvásárolták a tűzifát, és lélekben, valamint anyagilag is készülnek a várható magas áram- és gázszámlákra. Cikkünkben most egy alig ismert támogatási formát mutatunk be, hogy azokhoz is eljusson, akik esetleg eddig nem igényelték.
2024. 09. 01. 01:00
Megosztás:

Véget ért a Base Dawgz előértékesítés – Csatlakozz a DEX listázás előtt

Amennyiben minden jól megy, a $DAWGZ, a Base Dawgz natív érméje, szeptember 4-én 17 órakor bekerül egy decentralizált tőzsdére (DEX).
2024. 09. 01. 00:01
Megosztás:

A TRX kriptó 1 dolláros célkitűzése 2024-re: eléri az 1 dollárt az év végéig?

A TRON natív tokenje, a TRX, jelentős mérföldkőre tűzte ki a célját. A kérdés, ami mindenki fejében jár: elérheti-e az 1 dolláros árfolyamot 2024 végére? A piaci dinamika folyamatos változásával ez a cikk elmélyül azokban a tényezőkben, amelyek elősegíthetik a TRX ezen cél felé való haladását, és megvizsgálja, mely kriptovaluták mutatnak növekedési potenciált mellette.
2024. 08. 31. 23:00
Megosztás:

Az Egyszülős Központ 165 család számára nyújtott támogatást az új tanév kezdete előtt

Az Egyszülős Központ 165 család számára nyújtott támogatást az új tanév kezdete előtt - közölte a központ szombaton az MTI-vel.
2024. 08. 31. 22:40
Megosztás:

A SOL, SHIB és DOGE támaszszinteket tesztelnek a helyi csúcsokról való esés után: A vezető kriptostratéga beszállási tippje

A kriptovaluta rajongók szorosan figyelik a kulcsfontosságú szinteket, mivel a vezető érmék, mint a SOL, SHIB és DOGE, stabilizálódás jeleit mutatják a közelmúltbeli visszaesések után. Egy vezető kriptostratéga lehetséges belépési pontokat azonosított, ami újabb piaci mozgások iránti érdeklődést váltott ki. A befektetők izgatottan várják, hogy mely tokenek tapasztalhatnak hamarosan újjáéledést.
2024. 08. 31. 22:00
Megosztás:

5 kriptó altcoin, amelyek 55-szörözhetnek november előtt — Kulcsindikátorok utalnak a SOL, TON és ...

Izgalmas trendek mutatkoznak a kriptovilágban, amelyek jelentős nyereséget ígérnek bizonyos altcoinok számára. Számos kulcsindikátor kiemel ígéretes lehetőségeket, amelyek hamarosan jelentős hozamot hozhatnak. Mivel ezek akár 55-szörös növekedést is elérhetnek november előtt, fontos felfedezni, mely digitális valuták mutatnak közelgő növekedést, köztük olyan neves szereplők, mint a SOL és a TON. Az olvasók előtt feltárulnak ezek az ígéretes eszközök.
2024. 08. 31. 21:00
Megosztás: