Az USA GDP adatát kicsit módosítani kellett... Lefelé...

Lefelé módosította kissé becslését a 2023 negyedik negyedévi amerikai gazdasági növekedésre a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) szerdán kiadott második becslésében.
2024. 03. 01. 07:30
Megosztás:

Mennyi lesz a Pullix (PLX) árfolyama a következő két évben? Szakértői elemzés

A Pullix (PLX) jelentős szereplővé kíván válni a kriptovaluta piacokon. Eddig több mint 8 millió dollárt gyűjtöttek össze az első érmék kibocsátásával (ICO), amely bizonyítja, hogy erős a kereslet az innovatív platformjuk iránt. De mi is az a Pullix, és hogyan teljesít majd a következő két évben? Merüljünk el egy szakértő elemzésében, hogy lássuk, mit tartogat a jövő a Pullix számára.
2024. 03. 01. 07:00
Megosztás:

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.
2024. 03. 01. 06:00
Megosztás:

Az ausztrál bennszülöttek titka: a teafaolaj gyógyító hatása

A gyógyhatásokkal rendelkező ausztrál teafa, a Melaleuca alternifolia olaja a pandémia idején került be igazán a köztudatba, mára pedig az egyik leggyakrabban használt olaj. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt sokoldalú szerepe van a mindennapokban. Baktériumölő, gombaölő, vírusölő, parazitaölő tulajdonságait széles körben alkalmazzák. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és használati tanácsokat erről a különleges segítőtársról.
2024. 03. 01. 05:30
Megosztás:

Mérséklődő energiapiaci árkörnyezetben is lényegében megismételte előző évi kimagasló eredményét az ALTEO

A változó piaci körülményekre rugalmasan reagálni képes, diverzifikált tevékenység- és eszközportfóliójával ellensúlyozta az erőteljes energiapiaci árcsökkenést 2023-ban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett ALTEO, így meg tudta ismételni kiváló előző évi eredményét. A hulladékgazdálkodási és az energia kiskereskedelmi üzletág erős teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a fenntarthatósági téren is feljebb lépő vállalat tavalyi eredményessége is meghaladta a 2022 elején prezentált medián EBITDA tartomány felső sávját.
2024. 03. 01. 05:00
Megosztás:

Ilyen nem lesz többet - a részesedés korábbi megszerzése bejelentésének pótlása 2024. évben

A 2024-es adótörvény módosításai egy egyszeri amnesztiát biztosítanak társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését és az ezzel járó társasági adófizetési kötelezettség alóli mentesülést 2024. május 31-ig. A rendelkezés részleteit dr. Szarvák Jenő, a HÍD Consulting adó üzletágának vezetője foglalja össze.
2024. 03. 01. 04:30
Megosztás:

A szakértők szerint a kivárás már nem sokáig kifizetődő

A két éve indult fordulat 2023-ban leginkább korrekciót hozott a lakáspiacon, amiből már most látszanak a kilábalás jelei. Az OTP csoport évindító ingatlanpiaci sajtóeseményén a szakértők arról is beszéltek, hogy a javuló gazdasági, hitelezési környezetnek és a régi-új állami támogatásoknak köszönhetően a szektor már idén is növekedési pályára léphet, azonban az általános piaci fellendülésre valószínűleg 2025-ig várni kell.
2024. 03. 01. 04:00
Megosztás:

Visszaeső tranzakciós aktivitás a régió biztosítási piacán

Az orosz-ukrán háborús konfliktus nyomán kialakuló bizonytalan geopolitikai és gazdasági környezet 2022-re jelentős visszaesést hozott a biztosítási szektor tranzakciós aktivitásában, különösen a rekordszámú tranzakciót hozó korábbi évekhez képest. A visszaesés 2023-ban tovább folytatódott: a magas infláció következményeként megemelkedő kárráfordítások és működési költségek a biztosítókat költségvetésük szigorítására kényszerítették, lecsökkentve többek között az akvizíciókra fordítható forrásokat is. A magas infláció, az emelkedett kamatszintek, a dráguló finanszírozási költségek következtében kialakuló magas piaci bizonytalanság jelentősen visszavetette a tranzakciós kedvet, még a legaktívabb piaci szereplők körében is.
2024. 03. 01. 03:30
Megosztás:

360 milliárd forintot meghaladó árbevétel és dinamikus nyereségbővülés 2023-ban az AutoWallis Csoportná

2023-ban is rekord árbevételt és nyereséget ért el az AutoWallis Csoport, ezzel eddigi ötéves tőzsdei pályafutása alatt megnégyszerezte árbevételét, miközben nyeresége a tízszeresére ugrott. A tavalyi növekedést is akvizíciók támogatták az organikus bővülés mellett, így a már döntően régiós jelenlétű vállalat 366 milliárd forintos árbevételt és 20 milliárd forintos EBITDA-t ért el, az egy részvényre jutó nyeresége pedig 21 forint fölé emelkedett.
2024. 03. 01. 03:00
Megosztás:

Az idős kori látásromlás így állítható meg és javítható természetes módon

Az idős kori látásromlás természetes módszerekkel való javítása sokféle tényezőtől függ, és nem minden esetben lehetséges teljes mértékben helyreállítani vagy javítani. Azonban néhány egyszerű, természetes módszerrel segíthetünk a látás minőségének megőrzésében és javításában:
2024. 03. 01. 02:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp és szerencse horoszkóp Márciusra - nagy pénzeső jön több csillagjegy számára is!

Pénzügyi és szerencse horoszkóp 2024 március: mire számíthatnak az egyes horoszkópjegyek a pénz és a szerencse kapcsán a tavaszi első hónapban? Milyen szerencseszámokra érdemes figyelni és milyen befektetésben érdemes most gondolkozni?
2024. 03. 01. 01:00
Megosztás:

Bitcoin árfolyam-előrejelzés: Duplázódhat a token ára, most vásároljunk?

Csütörtök délben rápillantottunk a Bitcoin (BTC) árfolyamára, és elképedtünk: egy nap alatt ugyanis majdnem 6%-kal növekedett az értéke. A történelmi érme jelenleg 62,452.65 dolláron áll, és nagyon úgy tűnik, hogy szélsebesen elindult meghódítani mindenkori csúcsát, a 68,789.63 dollárt. Ránézésre nem is jár olyan messze tőle, jelenleg csak 8,95%-kal marad el tőle.
2024. 03. 01. 00:01
Megosztás:

Huawei: idén elindul az 5.5G kereskedelmi forgalmazása

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.
2024. 02. 29. 23:30
Megosztás:

Így segíti a tévé a mozifilmek népszerűségét

Átlagosan tizennégyszeresére nőtt a magyar mozifilmek befogadói tábora a televíziós sugárzásoknak köszönhetően a filmszínházakban elért közönségszámhoz képest. A legsikeresebbek a filmcsatornák voltak, amelyek átlagosan huszonötszörösére emelték az egész estés filmek nézőtáborát. A legjelentősebb eltérés a 2010–2019 között készült produkcióknál rajzolódott ki, ahol több mint negyvenszeresére bővült a közönség száma – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) magyar mozifilmekkel foglalkozó kutatásából.
2024. 02. 29. 23:00
Megosztás:

Mennyire torzítanak az ingatlanhirdetések? És milyen ne legyen egy ingatlanhirdetés?

Az ingatlanhirdetés is reklám. Sokan, sokféleképpen értelmezik a meggyőzés fogalmát, amit nagyon szemléletesen megjelenítenek az ingatlanhirdetések is. Akadnak ugyanis közöttük, melyek jócskán elrugaszkodnak a valóságtól. A meggyőzéshez persze lehet, hogy több kell, mint a valóság bemutatása, de kérdés, hogy meddig érdemes elmenni.
2024. 02. 29. 22:00
Megosztás:

Fontosak a magyar-olasz kapcsolatok

Biztonsági és gazdasági téren már jelenleg is rendkívül lényeges a Magyarország és Olaszország közötti együttműködés, az energetikai együttműködés fejlesztése pedig a kapcsolatok újabb dimenzióját fogja jelenteni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Rómában.
2024. 02. 29. 21:30
Megosztás:

Pilisjászfalun több helye lesz a kicsiknek

Új, tizenhat gyerek befogadására alkalmas bölcsőde épül a Pest vármegyei Pilisjászfalun - tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat.
2024. 02. 29. 21:00
Megosztás:

Így alakult a forint árfolyama csütörtökön

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 02. 29. 20:30
Megosztás:

Meggyűlt a tech-óriások baja a mesterséges intelligenciával

Elutasították az Apple részvényesei a szakszervezetek által támogatott, a mesterséges intelligencia átláthatósági jelentésre vonatkozó kérést, amely azt vizsgálta volna, hogy a vállalat etikusan használja-e a technológiát.
2024. 02. 29. 20:00
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel zártak a főbb európai értékpapírpiacok csütörtökön.
2024. 02. 29. 19:30
Megosztás: