Új gazdára találhat az egykori New York Szálló

Megvásárolná a kolozsvári önkormányzat az egykori New York Szálló főtéri épületét, mely a belváros egyik legimpozánsabb, egyben legrosszabb állapotban lévő műemlék épülete - erősítette meg az MTI kérdésére Oláh Emese alpolgármester.
2024. 02. 18. 02:00
Megosztás:

Fejlesztések indultak a Tisza-tó térségében

Történelmi jelentőségű fejlesztések zajlanak mintegy 1,7 milliárd forint hazai forrásból a Tisza-tó térségében - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke csütörtökön Szolnokon sajtótájékoztatón.
2024. 02. 18. 01:00
Megosztás:

Rendben zajlik a gazdák kifizetése

Rekordkifizetéssel zárta a tavalyi évet az ágazat, az agrártámogatások folyósítása az idén is ütemterv szerint halad - mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az AM csütörtöki közleménye szerint.
2024. 02. 18. 00:01
Megosztás:

Veszélyesek lehetnek a társkeresők

A társkereső alkalmazások számos lehetőséget kínálnak a csalóknak és a hackereknek a gyanútlan szinglik kihasználására, ezért az online társkeresésnél is a tudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet az ESET kiberbiztonsági szakértői közleményükben, amelyet szerdán, Valentin-nap alkalmából juttatak el az MTI-nek.
2024. 02. 17. 23:00
Megosztás:

Bővült a a pécsi klinika

Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó és rendelő létesült a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pszichiátriai klinikáján.
2024. 02. 17. 22:00
Megosztás:

Elrajtolt a V4-Ukraine Talent Fusion Program

A visegrádi régió és Ukrajna innovációs ökoszisztémáinak megerősítésére elindult a V4-Ukraine Talent Fusion Program a Visegrád Alap finanszírozásával - közölte az Óbuda Uni Venture Capital (HU) szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 17. 21:00
Megosztás:

A MEKH rábólintott a kapott tervekre

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatban hagyta jóvá a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) és az elosztói engedélyesek összehangolt munkájának eredményeként benyújtott hálózatfejlesztési tervet (hft) - közölte a MEKH szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 17. 20:00
Megosztás:

Kis mozgás a szlovén GDP-ben

A szlovén hazai össztermék (GDP) 1,6 százalékkal nőtt tavaly; az utolsó negyedévben 2,2 százalék volt a gazdaság növekedési üteme 2022 ugyanazon időszakához képest - közölte első gyorsbecslése alapján a szlovén statisztikai hivatal szerdán.
2024. 02. 17. 19:00
Megosztás:

A negyedik negyedévben stagnált az euróövezeti gazdaság

Az euróövezeti gazdasági teljesítmény stagnált a negyedik negyedévben az előző negyedévi enyhe zsugorodást követően az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése szerint.
2024. 02. 17. 18:00
Megosztás:

A december váratlan fordulatot hozott az uniós iparra nézve

A tőkejavak megugró termelésének köszönhetően a várt csökkenés helyett három éve a legnagyobb mértékben nőtt az euróövezeti ipari termelése decemberben az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán publikált jelentése szerint.
2024. 02. 17. 17:00
Megosztás:

Megéri a csok plusz?

A csok plusz érdemi segítséget tud nyújtani a családoknak az otthonteremtésben a megváltozott gazdasági környezetben is - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában.
2024. 02. 17. 16:00
Megosztás:

Tavaly növekedtek a románok

Tavaly 2 százalékkal nőtt a román gazdaság 2022-höz képest - közölte szerdán gyorsjelentésében a román országos statisztikai intézet (INS) az előzetes adatok szerint.
2024. 02. 17. 15:00
Megosztás:

Soron kívül foglalkoznak a rókákkal Szabolcsban

Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egész területén 2024. február 24-25. között a veszettség magas kockázata miatt, az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 17. 14:00
Megosztás:

Segítő kódok: profi programozók önkéntes munkája könnyítheti meg a fogyatékkal élő emberek munkához jutását

A digitalizáció nem csak a pénzügyi világot alakította és alakítja át, de többek között a karitatív szervezetek munkáját is hatékonyabbá teheti.
2024. 02. 17. 13:00
Megosztás:

A hazai vállalatok negyede év eleji felmondási hullámmal küzdhet

Az év elején történő felmondások aránya bár változó lehet, azonban sok cégnél ebben az időszakban, az év végi bónuszok kifizetését követően történik a felmondások 25 százaléka - derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából.
2024. 02. 17. 12:00
Megosztás:

Gőzerővel készül hazánk az uniós elnökségre

A műhús kérdése, az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem és állatjóléti témák is szerepelnek Magyarország uniós elnöki napirendjén, amelyről Nagy István agrárminiszter hivatalában egyeztetett Sztella Kiriakídisszel, az Európai Bizottság egészségügyi és élelmiszer-biztonsági biztosával kedden délután - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.
2024. 02. 17. 11:00
Megosztás:

Az oktatás a jövőnk kulcsa

Az oktatás a kulcsa Európa jövőjének, és a tudás elvesztése, amit manapság az osztálytermekben tapasztalunk, óriási veszélyt jelent az európai társadalmakra nézve - jelentette ki Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli képzési központjának (MCC Brussels) igazgatója az MTI-nek kedden adott nyilatkozatában.
2024. 02. 17. 10:00
Megosztás:

Ezekkel a kriptók a legjobb befektetések most a nagy kriptó-rallyban: Solana (SOL), Tron (TRX), Chainlink (LINK), Blur (BLUR), Flare (FLR), Meme Moguls (MGLS)

A kriptovaluták folyamatosan változó világában, fontos azok kiválasztása, hogy melyikbe érdemes befektetni egy bikapiaci helyzetben, amelyek jelentős hozamot kínálhat. A sok lehetőség közül a Solana (SOL), Tron (TRX), Chainlink (LINK), Blur (BLUR), Flare (FLR) és Meme Moguls (MGLS) emelkednek most ki ígéretes választásokként azoknak a befektetőknek, akik ki akarják használni a jelenlegi piaci felívelést.
2024. 02. 17. 09:30
Megosztás:

Volt, aki nagyot szakított a busójárásból

Teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek, a héten zárult busójárás idén is látogatók tízezreit vonzotta a Duna-parti városba, a farsang utolsó csütörtökétől húshagyókeddig tartó rendezvénysorozat turisztikai forgalomra gyakorolt hatását jelzi, hogy a teljes februári mohácsi forgalom több mint fele ezen a hétvégén valósult meg, a szálláshelyek bevételeik közel 60 százalékát tavaly ennek a rendezvénynek köszönhették - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.
2024. 02. 17. 09:20
Megosztás:

Itt van az altcoin szezon újra? Az Avalanche (AVAX) és a Sei (SEI) jelentős növekedésben, a KangaMoon (KANG) felível az előértékesítésben

Az elmúlt időszak piaci tapasztalatai arra utalhatnak, hogy elkezdődött az alternatív coinok (altcoinok) időszaka. Az Avalanche (AVAX) és a Sei (SEI) azok között a tokenek között találhatók, amelyek jelentős emelkedést mutattak az elmúlt héten, és szakértők hosszabb ideig tartó emelkedést prognosztizálnak a következő hetekben.
2024. 02. 17. 08:44
Megosztás: