Volt, aki nagyot szakított a busójárásból

Teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek, a héten zárult busójárás idén is látogatók tízezreit vonzotta a Duna-parti városba, a farsang utolsó csütörtökétől húshagyókeddig tartó rendezvénysorozat turisztikai forgalomra gyakorolt hatását jelzi, hogy a teljes februári mohácsi forgalom több mint fele ezen a hétvégén valósult meg, a szálláshelyek bevételeik közel 60 százalékát tavaly ennek a rendezvénynek köszönhették - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.
2024. 02. 17. 09:20
Megosztás:

Itt van az altcoin szezon újra? Az Avalanche (AVAX) és a Sei (SEI) jelentős növekedésben, a KangaMoon (KANG) felível az előértékesítésben

Az elmúlt időszak piaci tapasztalatai arra utalhatnak, hogy elkezdődött az alternatív coinok (altcoinok) időszaka. Az Avalanche (AVAX) és a Sei (SEI) azok között a tokenek között találhatók, amelyek jelentős emelkedést mutattak az elmúlt héten, és szakértők hosszabb ideig tartó emelkedést prognosztizálnak a következő hetekben.
2024. 02. 17. 08:44
Megosztás:

Megállapodást kötött a DSzC és a CATL

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) és a Contemporary Amperex Technology Hungary, amelynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt; a dokumentumot kedden írták alá az intézmények vezetői - közölte a DSzC az MTI-vel.
2024. 02. 17. 08:00
Megosztás:

Az üzemanyagárak átláthatósága a cél

Üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán dolgozik a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), a fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2024. 02. 17. 07:00
Megosztás:

Folynak az egyeztetések a GINOP Plusz programról

A GINOP Plusz programról egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 17. 06:01
Megosztás:

Sok gazda megkapta már a pénzét

A tavalyi egységes kérelmekhez kapcsolódóan több mint 33 ezer gazdálkodónak összesen 42 milliárd forintot fizetett már ki idén a Magyar Államkincstár - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca szerdai közleménye szerint.
2024. 02. 17. 05:00
Megosztás:

Egy új sör, ami magától jelzi, ha hideg és ihatod! Immár Magyarországon is!

Idén februártól a magyar sörfogyasztók is belekóstolhatnak a coloradoi életérzésbe, hiszen a Borsodi Sörgyár forgalmazásában a hazai piacon is elérhető lesz a világ egyik legismertebb sörmárkája, a Coors világos sör.
2024. 02. 17. 04:00
Megosztás:

Természetes afrodiziákumok, hogy minden este Valentin-nap lehessen

Biztos neked is ismerősek a romantikus filmek epres-pezsgős-tejszínhabos jelenetei, amelyek után a szerelmes pár még inkább érzéki hangulatba kerül. Nem véletlen, hiszen az ókori Rómában az eper Vénusz szimbóluma volt, és híres volt afrodiziákum mivoltáról. De milyen intimitáselősegítő ételeket, növényeket ismerünk még?
2024. 02. 17. 03:30
Megosztás:

Tévhitek a napelemes rendszerekről - és cáfolatok, szakértői szemmel

Számos tévhit kering manapság a napelemes rendszerekről. Hiszen felkapott téma lett, így megjelentek azok a vélemények is, miszerint nem is olyan energiahatékonyak, nem érik meg az árukat, és nem éri meg belevágni a kivitelezésbe. Szakértői szemmel nézve, műszaki alapon azonban ezek az állítások valamilyen ponton általában megdőlnek. Nézzünk pár klasszikus tévhitet, amik elhangzanak a témában - és ezek cáfolatát.
2024. 02. 17. 02:30
Megosztás:

Ömlik a pénz a befektetési alapokba

Januárban 3,9 százalékkal, azaz 540 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, így az előző hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagjai 14 552 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Bamosz szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 17. 02:00
Megosztás:

Ez történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 02. 17. 01:30
Megosztás:

Nagy klíma átverés? Hiába az A+++ besorolás, ha gyenge a teljesítmény

Klíma átverés? Hogyan lehet tisztességesen összehasonlítani a fűtésre szánt klímákat? Cikkünkben a szakaértő pontosan elmagyarázza, hogy mire kell figyelni a klíma vásárlásakor.
2024. 02. 17. 01:00
Megosztás:

Ezek a kriptók lehetnek 2024 nyertesei: Meme Kombat, Sponge V2, Scotty the AI

A befektetők folyamatosan azt találgatják, hogy a legújabb érmék hogyan viselkednek majd 2024-ben. Jó hírünk van azoknak, akik a mém érméket kitüntetett figyelemmel kezelik, ugyanis ez a három érme jó eséllyel kerülhet be a lejobbak közé.
2024. 02. 17. 00:01
Megosztás:

Mérséklődtek az elvárások a román gazdasággal szemben

Az Európai Bizottság mérsékelte a román gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó várakozását, eszerint a román gazdaság az idén várhatóan 2,9 százalékkal fog nőni - közölte a News.ro hírportál a brüsszeli uniós végrehajtó szerv csütörtökön közzétett téli időközi gazdasági előrejelzését ismertetve.
2024. 02. 16. 23:00
Megosztás:

Változás várható a hazai ingatlanpiacon

Átalakulás várható a magyarországi ingatlanpiacon, egyrészt azért, mert a bérlakások fejlesztése felkeltette a befektetők érdeklődését, másrészt pedig azért, mert a kihasználatlan irodákat hotelekké alakítják - közölte a CBRE szerdán az MTI-vel.
2024. 02. 16. 22:00
Megosztás:

Szombathely Tanuló Város lett

Szombathely bekerült az UNESCO Tanuló Városok Globális Hálózatába - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel az UNESCO Élethosszig Tartó Tanulás Intézetének tájékoztatása alapján.
2024. 02. 16. 21:00
Megosztás:

Vizsgálódnak az influenszerek után

A véleményvezérek negyede tartja be csak minden esetben a reklámjelleg feltüntetésére vonatkozó szabályokat, az influenszerek negyede azonban soha, vagy csak ritkán teszi ki a kötelező tájékoztatást - ismerteti a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a témában végzett uniós vizsgálat eredményeit az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2024. 02. 16. 20:00
Megosztás:

Tempót váltott az infláció Franciaországban

Franciaországban 3,1 százalékra lassult a fogyasztói áremelkedés éves üteme januárban a decemberi 3,7 százalékról az INSEE francia statisztikai hivatal honlapjára pénteken felkerült végleges adatok szerint.
2024. 02. 16. 19:30
Megosztás:

Stagnált a munkaerőpiac az OECD országaiban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban átlagosan 4,8 százalék volt a munkanélküliség tavaly decemberben, nem változott novemberhez képest, a ráta már majdnem másfél éve, 2022 júliusa óta 5 százalék alatt mozog.
2024. 02. 16. 18:00
Megosztás:

Zöld utat kapott Hódmezővásárhely

14,275 milliárd forintos főösszeggel elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat idei költségvetését a közgyűlés szerdai ülésén.
2024. 02. 16. 17:30
Megosztás: